Μαγεία βουντού στο μουσείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ελβετία

Μαγεία βουντού στο μουσείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ελβετία

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Στο Διεθνές Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, όπως είναι το πλήρες και επίσημο όνομα του μουσείου που βρίσκεται στην Γενεύη, υπάρχει προθήκη στην οποία εκτίθενται κούκλες που έχουν σουβλισθεί με καρφιά. “Voodoo dolls” τις αποκαλούν. Δηλαδή, ο επισκέπτης βλέπει μαγεία βουντού.

Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να διασαφηνισθεί τι είναι αυτό που εμείς λέμε “Ερυθρός Σταυρός”. Ο Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τμήμα ενός κινήματος. Το κίνημα αυτό ονομάζεται “Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου”. Αυτή είναι η σωστή ονομασία, αλλά σ’ εμάς επικράτησε η ονομασία Ερυθρός Σταυρός προς χάριν συντομίας(!). Έτσι μας λένε. Χάριν της συντομίας όμως, διεστρεβλώθη η πραγματική ταυτότητα του ιδρύματος το οποίο δραστηριοποιείται παγκόσμια. Και όταν διαστρεβλώνεται η ταυτότητα, διαστρεβλώνεται και η ουσία.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είναι τμήμα του εν λόγω διεθνούς Κινήματος μαζί με την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και άλλων 188 εθνικών συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Το δε έμβλημα του Κινήματος είναι σαφέστατο.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Σε λευκό φόντο είναι στο αριστερό τμήμα ο ερυθρός σταυρός και στο δεξιό η ερυθρά ημισέληνος. Γι αυτόν τον λόγο και ο ακάλυπτος χώρος πριν την είσοδο στο μουσείο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στην Γενεύη, καλύπτεται από δύο λευκές τέντες, στις οποίες, στην επάνω τέντα είναι η ερυθρά ημισέληνος και στην από κάτω ο Ερυθρός Σταυρός. Υπάρχουν και άλλα δύο ερυθρά επίσημα σύμβολα που θα παρουσιασθούν εν καιρώ. Ο ερυθρός κρύσταλλος και ο ερυθρός λέων με τον ανατέλλοντα ερυθρό ήλιο, αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος θέματος.

Μέσα στο Διεθνές Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου υπάρχει ένας σκοτεινός χώρος. Μεσ’ στο σκοτάδι βρίσκεται η προθήκη με τις τρείς κούκλες βουντού τρυπημένες με καρφιά. Η επίσημη εξήγηση που δίνεται είναι ότι οι κούκλες βουντού αντιπροσωπεύουν τις τρεις μεγάλες απειλές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Την φτώχεια, την μετανάστευση και την αστική βία. Πίσω από κάθε κούκλα υπάρχει και μία φωτογραφία αφορούσα αντίστοιχα τις τρεις αυτές απειλές για την ανθρωπότητα. Οι τρεις κούκλες, ας δεχθούμε ότι αντιπροσωπεύουν αυτά που μας λένε, τότε γιατί τις σούβλισαν; Τι θέλουν να μας πουν άραγε; Ότι με την μαγεία θα λύσουν τα παγκόσμια προβλήματα; Με μαγικά θα ξορκίσουν το κακό; Με απόκρυφες τελετές που έχουν πανάρχαιες καταβολές θα λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιοι οι κοσμοκράτορες; Το σίγουρο είναι ότι οι παγκόσμιοι εξουσιαστές στις ενέργειές τους προσδίδουν τελετουργικό χαρακτήρα, με βάση την πανάρχαια θρησκεία τους, για να έχουν επιτυχία. Την θρησκεία τους που προσπαθούν να επιβάλουν σ’ όλον τον κόσμο.

Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τις κούκλες βουντού θα διαπιστώσει ότι είναι τρυπημένες στα ίδια σχεδόν σημεία του σώματος. Όλες όμως είναι τρυπημένες σ’ ένα κοινό σημείο. Στην καρδιά(!). Τίποτα δεν κάνουν στην τύχη.

Μας παρουσιάζουν τη μαγεία βουντού ως λαϊκή παράδοση φτωχών πληθυσμών και ως τέτοιο αποτελεί τμήμα της πολυπολιτισμικότητας που εξαπλώνεται εις βάρος της πολιτισμικότητας. Επιπροσθέτως πρέπει να τονισθεί ότι το τρύπημα με καρφιά ή καρφίτσες σε κούκλες, φωτογραφίες, σε κέρινα ομοιώματα κλπ εφαρμόζεται, ως βασική τελετή μαύρης μαγείας, από τους μάγους σ’ όλον τον πλανήτη και όχι μόνο απ’ αυτούς που ασχολούνται με βουντού, όπως κυρίως οι κάτοικοι των νησιών της Καραϊβικής θαλάσσης.
Το πώς μπορεί να συμβιβάζονται οι κούκλες βουντού με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο είναι ακατανόητο και κυρίως, είναι ύποπτο.

2 thoughts on “Μαγεία βουντού στο μουσείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ελβετία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *