11:49 - 03/08/2019

Ξεκινά σήμερα ο 8ος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ-Ταλιμπάν

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ένας νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν θα ξεκινήσει σήμερα στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι έκαναν λόγο για την «πιο κρίσιμη» φάση των διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό του 18ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κοντά στις συνομιλίες δήλωσαν ότι μπορεί να αναμένει κανείς μια ειρηνευτική συμφωνία στο τέλος του όγδοου γύρου συνομιλιών, η οποία θα επιτρέψει στις ξένες δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ, ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν που έχει πραγματοποιήσει από πέρυσι σειρά συναντήσεων με τους ηγέτες των Ταλιμπάν, έφθασε στη Ντόχα χθες βράδυ.

«Μόλις έφθασα στη Ντόχα για την επανάληψη των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν. Θέλουμε μια συμφωνία ειρήνης, όχι μια συμφωνία αποχώρησης», έγραψε ο Χαλιλζάντ στο Twitter.

«Μια συμφωνία ειρήνης που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε. Η (αμερικανική) παρουσία μας στο Αφγανιστάν βασίζεται σε προϋποθέσεις και η όποια αποχώρηση θα βασίζεται σε προϋποθέσεις», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι Ταλιμπάν αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ολοκληρώσουν μια συμφωνία. «Είμαστε έτοιμοι για μια καλή συμφωνία».

Δύο πηγές με γνώση των συνομιλιών δήλωσαν ότι η συμφωνία για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια από τους Ταλιμπάν αναμένεται πριν τις 13 Αυγούστου.

Περίπου 20.000 ξένοι στρατιώτες, στην πλειονότητά τους Αμερικανοί, βρίσκονται στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ να εκπαιδεύει και να συμβουλεύει τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

defence-point.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*