ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κίνα: Σε καραντίνα 10 συνοικίες στο Πεκίνο μετά τον εντοπισμό νέας εστίας εξάπλωσης σε αγορά

· Κατοχικά Νέα

Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στην Κίνα για τον κορονοϊό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε αγορές στο Πεκίνο. Σε καραντίνα έχουν τεθεί πολλές συνοικίες της κινεζικής πρωτεύουσας.

Σε καραντίνα τέθηκαν 10 συνοικίες του Πεκίνου στην Κίνα μετά τον εντοπισμό νέας εστίας εξάπλωσης του κορονοϊού σε αγορά χονδρικής, στο βορειοδυτικό τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας, στην περιοχή Χαϊντιάν.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και έπειτα από μήνες με λιγοστά νέα κρούσματα, η Κίνα ανακοίνωσε δεκάδες νέα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό, μεταξύ των οποίων 36 στο Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, οι κινεζικές αρχές έκλεισαν τη μεγάλη αγορά φρέσκων προϊόντων Σινφάντι στο νότιο Πεκίνο καθώς και αρκετές άλλες αγορές στην περιοχή, όπως επίσης και σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον, 11 συνοικίες σε αυτή την περιοχή τέθηκαν σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

​Στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν μαζικοί έλεγχοι για κορονοϊό, με πάνω από 41.510 ανθρώπους να υποβάλλονται σε τεστ το πρωί της Δευτέρας. Μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν, ήταν εργαζόμενοι και έμποροι στην αγορά.

Ωστόσο, ο ιός φαίνεται να εξαπλώθηκε σε μια άλλη αγορά, την Γιουγκουανγκνόν στη περιοχή Χαϊντιάν, όπου αρκετοί υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όλοι τους σχετίζονταν με την αγορά Σινφάντι.

sputniknews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιταλία και Ισπανία παρατείνουν τους ελέγχους στα σύνορα λόγω της κρίσης στην CeutaΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία και Ισπανία παρατείνουν τους ελέγχους στα σύνορα λόγω της κρίσης στην Ceuta

Νότια Κορέα: Παραιτήθηκε ο κορυφαίος σύμβουλος οικονομικής πολιτικής του Λι Τζε-μιουνγκΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Παραιτήθηκε ο κορυφαίος σύμβουλος οικονομικής πολιτικής του Λι Τζε-μιουνγκ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Στρατού Νταν Ντρίσκολ μετά από μήνες έντασηςΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Νταν Ντρίσκολ αποχωρεί στις 3 Σεπτεμβρίου — αναφορές για σύγκρουση με Χέγκσεθ γύρω από εκσυγχρονισμό και απομακρύνσεις στρατηγών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά