ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ινδία: Εγκαίνια για το πρώτο «ATM χρυσού» – Εκδίδει μόνο χρυσά νομίσματα αξίας 7.000 δολαρίων το ένα

· Κατοχικά Νέα

Το «όνειρο» του Σκρουτζ Μακ Ντακ φαίνεται να έγινε πραγματικότητα στην Ινδία, αφού δημιουργήθηκε το πρώτο «ATM χρυσού», το οποίο εκδίδει μόνο χρυσά νομίσματα αξίας 7.000 ευρώ το ένα.

Συγκεκριμένα, είναι δημιούργημα της εταιρείας, GoldSikka και διαθέτει χρυσά νομίσματα, που ζυγίζουν μεταξύ 0,5 – 100 γραμμαρίων. Στήθηκε στην πόλη Χιντεραμπάντ στη νότια Ινδία.

«Αντί να πηγαίνει κανείς σε κοσμηματοπωλεία, μπορεί να έρθει εδώ απευθείας και να πάρει από εδώ νομίσματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της GoldSikka, Πρατάπ.

Να θυμίσουμε ότι η Ινδία είναι η δεύτερη σε κατανάλωση χρυσού χώρα διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 2/3 της ζήτησης για χρυσό στην χώρα προέρχονται κυρίως από μη αστικές περιοχές.

Το «ATM χρυσού», που άρχισε να λειτουργεί το Σάββατο, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 5 κιλά χρυσού. Οι πελάτες τοποθετούν τις πιστωτικές τους κάρτες στο μηχάνημα και επιλέγουν το βάρος του νομίσματος. Φυσικά, λόγω της μεγάλης αξίας αυτών, οι χρήστες, προφανώς και θα πρέπει να κρύβουν πάρα πολύ καλά το pin τους.

«Η όλη συναλλαγή πήρε λιγότερο από ένα λεπτό. Άρα, όποιος ψάχνει για επένδυση, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προμηθευτεί χρυσό», δήλωσε πελάτης που στάθηκε στην ουρά του ΑΤΜ για να αγοράσει χρυσά νομίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

dikaiologitika.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna στη Γερμανία - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνετρίβη ιδιωτικό Cessna κοντά στο Erkelenz – Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Smartphone με σύμβολο ασφάλειας - εικόνα αρχείου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων RevolutTech

Revolut: Απατεώνες ξεγέλασαν την εταιρεία και πήραν διαβατήρια, IBAN και προσωπικά δεδομένα πελατών

Διαβαθμισμένα αρχεία και μυστικά προγράμματα - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Shadow Programs: AAWSAP, AATIP και το αόρατο στρώμα των Special Access Programs

Μία απάντηση στο “Ινδία: Εγκαίνια για το πρώτο «ATM χρυσού» – Εκδίδει μόνο χρυσά νομίσματα αξίας 7.000 δολαρίων το ένα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *