in

Αυτό απαγορεύεται να το πεις! Η σουηδική δημόσια τηλεόραση επιβάλλει νέο εγχειρίδιο γλώσσας στους δημοσιογράφους

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

schoolboy-being-caned-by-strict-teacher

Αυτό απαγορεύεται να το πεις! Η σουηδική δημόσια τηλεόραση επιβάλλει νέο εγχειρίδιο γλώσσας στους δημοσιογράφους

Η Sveriges Television, ο γίγαντας της δημόσιας τηλεόρασης της Σουηδίας, αποκάλυψε ένα νέο εγχειρίδιο γλώσσας που αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι θα μιλούν με ‘πολιτικά ορθό’ τρόπο, συχνά μέχρι παραλογισμού, όπως αναφέρει η σουηδική ιστοσελίδα Fria Tider.

Κάνοντας αναφορά σε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που προετοιμάστηκαν προσφάτως εκ μέρους της Hanna Stjarne, (φωτο κάτω) της γενικής διευθύντριας της εταιρείας, η εφημερίδα εξηγεί ότι οι δημοσιογράφοι παροτρύνονται να χρησιμοποιούν – ή να αποφεύγουν – ορισμένες λέξεις ή φράσεις. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, όλοι οι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και των υπόπτων ως τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν λάβει σουηδική υπηκοότητα, πρέπει να αποκαλούνται απλώς «Σουηδοί», ενώ εκείνοι που έχουν κατηγορηθεί για ρατσισμό τώρα ουσιαστικά δεν έχουν δικαίωμα να αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Hanna-Stjarne

Προτείνουν οι οδηγίες : «αν κάποιος ισχυριστεί ότι έχει πέσει θύμα διακρίσεων, αυτό σημαίνει ότι έτσι αισθάνεται και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί», (δηλαδή άσχετα αν λέει αλήθεια ή ψέματα!).

«Δεν πρέπει να κάνουμε γενικεύσεις για ανθρώπους βασιζόμενοι ότι ανήκουν σε κάποιο έθνος, περιοχή ή θρησκεία. Αποφεύγετε την ασαφή και απολύτως λανθασμένη έννοια του “μετανάστη”, λέει ένα άλλο απόσπασμα από το εγχειρίδιο.

(‘Μετανάστης’ δεν είναι “έννοια” και μάλιστα “λανθασμένη”, αλλά πραγματικότητα).

Στη θέση της λέξης “μετανάστης”, λέει το έγγραφο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καλύτερα τη φράση «γεννημένος στο εξωτερικό». Εν τούτοις, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι «αυτοί που είναι γεννημένοι στο εξωτερικό είναι επίσης Σουηδοί, και ότι δεν υπάρχει ανακολουθία μεταξύ των δύο εννοιών».

Οι οδηγίες δηλώνουν ότι η λέξη «πρόσφυγες» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά να προτιμάται να εναλλάσσεται η λέξη με την έκφραση «άνθρωποι υπό διωγμόν».

(Εάν ‘μετανάστης’ είναι “έννοια”, τότε “έννοια” είναι και το ‘πρόσφυγας’. Αλλά επειδή έχει το στοιχείο το δραματικό εγκρίνεται).

Ίσως περισσότερο αμφιλεγόμενο από όλα είναι ότι o οδηγός της Sveriges Television προτείνει ότι όλοι, ανεξαρτήτως των πράξεών τους, πρέπει να αποκαλούνται «Σουηδοί», αν έχουν λάβει τη σουηδική υπηκοότητα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τρομοκράτες που συμβαίνει να είναι Σουηδοί πολίτες, οι οποίοι και αυτοί πρέπει να αποκαλούνται άνευ όρων ‘Σουηδοί’. «Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη λέξη ‘Σουηδός’ παρά ‘πολίτης της Σουηδίας’, για να αποφεύγεται η διάκριση. Και αν είναι απαραίτητη η διευκρίνιση, για παράδειγμα σε περιπτώσεις τρομοκρατίας, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε φρασεολογία του τύπου ‘ένας Σουηδός, που είχε δοσοληψίες με οπλισμένους και βίαιους Ισλαμιστές’».

sweden

Παραδόξως, η διεύθυνση της εταιρείας αισθάνεται δυσφορία με τη λέξη ‘μαύρος’, αν και δεν έχει τίποτα εναντίον όσων είναι ‘ανοιχτόχρωμου δέρματος’. «Οι έννοιες ‘μαύρος’ και ‘σκουρόχρωμου δέρματος’ μπορεί να εγείρουν κριτική» προτείνει το εγχειρίδιο, ενώ οι όροι ‘λευκός’, ‘ανοιχτόχρωμου δέρματος’ ή ‘ασιατικού παρουσιαστικού’ είναι ακόμη εντάξει, προφανώς.

Το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής ορθότητας, όπως υποστηρίζει η Fria Tider, είναι ο κανόνας του νέου εγχειριδίου που προτείνει ότι ο λόγος των μεταναστών που έχουν κατηγορήσει Σουηδούς για ρατσισμό, θα πρέπει πάντα να παίρνεται τοις μετρητοίς: «Αν κάποιος λέει ότι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης ή διάκρισης επί τη βάσει “ρατσιστικού μίσους”, πρέπει να προχωρήσουμε με βάση τα αισθήματα του ανθρώπου αυτού – το ότι αυτός ή αυτή αισθάνεται πως έχει πέσει θύμα διακρίσεων λόγω του χρώματος του δέρματός του».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Σε ολόκληρη της ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά σε κάθε κράτος κομματιαστά, υπάρχει ένα οργανωμένο πείραμα που κατά κράτος ξεχωριστά αναπτύσσεται. Οι παρατηρητές αυτού το οργανωμένου πειράματος παρατηρούν τις συμπεριφορές και αντιδράσεις του εκάστοτε λαού επί του πειράματος, και βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα για την επιβολή σε μάκρος χρόνου, εξ ολοκλήρου του προγράμματος τους.

  Εάν οι Σουηδοί, αλλά και οι Νορβηγοί δεν αντιδράσουν αρχικά πολιτικά σε αυτό το πείραμα που συμβαίνει στην πατρίδα τους… αργά η γρήγορα θα αναγκαστούν να αμυνθούν με τα όπλα για να ξανά κερδίσουν την πατρίδα τους… η στην χειρότερη για αυτούς θα απορροφηθούν κάτω από τον ισλαμικό νόμο, όπως έγινε πριν αρκετούς αιώνες, όταν απορροφήθηκαν κάτω από τον χριστιανικό νόμο. Βεβαίως το ίδιο ισχύει για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς, που βρίσκονται κάτω από το “φυλετικό πείραμα”.

  Στην ελληνική πραγματικότητα, τα πράγματα είναι κατά πολύ χειρότερα… διότι βρισκόμαστε κάτω από ταυτόχρονα πολλαπλά πειράματα , και αυτό όχι τυχαία, μιας και ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων διαθέτει μεγαλύτερη αλλά και μακρόχρονη ιστορία, και αυτό αποτελεί στοιχείο για περισσότερα πειράματα και συμπεράσματα!

  Αυτά.

 2. ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ, ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’80, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ” ΤΑ ΣΑΜΑΛΙ ΓΙΝΑΝ ΖΑΚ’Σ ΝΤΟΝΑΤΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ”.
  ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ. ”ΚΟΥΛ ΟΥΑΧΑΤ”, ΠΟΥ ΛΕΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ. ”ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ” ΕΜΕΙΣ. ΟΛΑ, ΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΧΤΑΡΜΑΣ….
  ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ, Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ.
  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ. [ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ”ΠΑΤΡΙΔΕΣ”ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ]. ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ.
  ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΤΟ ΡΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΩ, ΦΕΥΓΩ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ”ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ” ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΙΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ. Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ Η ΜΠΟΡΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΟΥ 1922 ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΣΙΜΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΡΟΣ ΑΡΣΗΝ ΠΑΣΗΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ.
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΜΑ ΝΑΙΩ=ΚΑΤΟΙΚΩ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΟΠΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΔΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΣ, ΘΕΩΡΟΥΣΟΥΝ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ. ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΔΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ [AΠΟ ΤΟ ΙΜΜIGRATION].
  OΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ”ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ”. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΤΟΥ, ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
  ΤΟ ”ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ” ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.

 3. Και εδω στα δικά μας ΜΜΕ αυτες οι οδηγίες εχουν δοθεί και τηρούνται απο τους ξεπουλημένους ανθελληνες δημοσιογράφους .Ολα μεσα στα πλαίσια της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου
  στο αποχαυνωμένο ποιμνιο .

 4. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά,
  Αυτό απαγορεύεται
  Πρόσφυγες από τη Συρία και μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο με Σουηδική υπηκοότητα
  Αυτό είναι πολιτικώς ορθό άρα επιτρέπεται
  Σουηδοί υπό διωγμό ή γεννημένοι στο εξωτερικό με αυξημένο ποσοστό μελανίνης

  Θα προτιμούσα να είμαι ηθικώς σωστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οι Γερμανοί ξανάρχονται!Κατοχή από γερμανικά σώματα ασφαλείας επί του ελληνικού εδάφους!

Σε επιφυλακή η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τυνησία: Μην πάτε στο εμπορικό κέντρο σήμερα, κίνδυνος επίθεσης