ΤΟ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ PLAN B ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η οικτρή νέα αποτυχία της επίλυσης του Κυπριακού, έδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη επιπολαιότητα, προχειρότητα και βιασύνη με την οποία ο ΟΗΕ είχε συγκαλέσει την διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας.

Στην πραγματικότητα έδειξε πως ο διεθνής παράγων δεν ενδιαφέρεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος, αλλά για μια τακτοποίηση όπως όπως του θέματος έτσι ώστε ανενόχλητες οι ξένες εταιρείες να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αλλά το ενδιαφέρων είναι ότι τώρα η Άγκυρα, εξ’ αιτίας της αδιαλλαξίες της οποίας ναυάγησε όλη η διάσκεψη, όπως αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος, ετοιμάζεται για την εφαρμογή του λεγομένου Plan B, όπως είχε προειδοποιήσει στην περίπτωση νέας αποτυχίας των συνομιλιών.

ΤΟ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ PLAN B ; - Εικόνα1

Και ποιο είναι αυτό το Plan B που σίγουρα θα τινάξει στον αέρα όποια προοπτική ελπίδας για την δίκαιη επίλυση του προβλήματος και θα ανοίξει κυριολεκτικά τους ασκούς του Αίολου στην ήδη φορτισμένη ανατολική Μεσόγειο

Με λίγα λόγια διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους έτσι ώστε να πάψει η αποκλειστική αντιπροσώπευση της νήσου από την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, ή αν αυτό δεν προχωρήσει, πλήρης ενσωμάτωση των κατεχόμενων στην Τουρκία.

Και φυσικά καμία αναγνώριση του δικαιώματος της Λευκωσίας στα οικόπεδα των ενεργειακών κοιτασμάτων και αιτία πολέμου στην προοπτική της μονομερής εκμετάλλευσης τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeilagdakis.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “ΤΟ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ PLAN B ;

  1. το θεατρο του παραλογου says:

    ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ.ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΓΙΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

  2. ΜΠΛΕΚ says:

    ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ! ΑΠΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *