ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρές αεροναυτικές τουρκικές δυνάμεις κυκλώνουν την Κύπρο για πρώτη φορά από το 1974! Πάνε για τετελεσμένο από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο – «Σουρωτήρι» ο κυπριακός εναέριος χώρος

· Κατοχικά Νέα

Πάνε για αιφνιδιαστική επίθεση και τετελεσμένο γεγονός οι Τούρκοι, καθώς μετά τις παράνομες NAVTEX και την έξοδο των ερευνητικών Τσεσμέ και Πίρι Ρέις,  η Τουρκία απέστειλε ισχυρές ναυτικές μονάδες σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Πάφου για διενέργεια εκτεταμένων αεροναυτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Από χθες σε απόσταση μόλις 27 χιλιομέτρων από τις δυτικότερες παρυφές της Κύπρου αναπτύσσονται ισχυρές τουρκικές δυνάμεις.

Οι τουρκικές ναυτικές μονάδες εξορμούν από τον ναύσταθμο της Αττάλειας ενώ μετέχουν και σμήνη από όμορες αεροπορικές βάσεις στην ίδια περιοχή.

Ήδη κι εντελώς ανενόχλητη η τουρκική αεροπορία έχει κάνει κυριολεκτικά «σουρωτήρι» τον κυπριακό εναέριο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τους Άγγλους που ελέγχουν με τη RAF τις νότιες παρυφές της μεγαλονήσου, «να κλείνουν τα μάτια», τηρώντας επιτήδεια ουδετερότητα.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1974 και είναι προφανής ο στρατηγικός στόχος της Άγκυρας: η προαγωγή τετελεσμένου που αφορά ολόκληρη τη θαλάσσια ζώνη από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο.

Οι Τούρκοι ανοίγουν όλα τα θαλάσσια μέτωπα με σκοπό την πολυδιάσπαση των δυνάμεων μας.

Μετά το Τσεσμέ, βγάζουν για έρευνες στο Αιγαίο και το περίφημο σκάφος Πίρι Ρέις, το πρώην Σισμίκ.

Με NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα, ενημερώνει ότι από αύριο 8 Μαρτίου,μέχρι και τις 18 του μήνα το Πίρι Ρέις θα κάνει έρευνα σε τουρκικά χωρικά ύδατα και σε «διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο». Στόχος το Καστελόριζο!

Οι νέες προκλητικές κινήσεις έρχονται έπειτα από τη νέα έξοδο του ωκεανογραφικού σκάφους Τσεμέ, για Τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη NAVTEX, που εξέδωσαν οι Τούρκοι, η περιοχή που θα πλεύσει είναι μεταξύ Λήμνου και Ουρανούπολης, μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Ταυτόχρονα όπως έχουμε ήδη αναφέρει, με νέα NAVTEX η Τουρκία προχωρεί σε παράνομη δέσμευση περιοχών της Κύπρου για ασκήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του ΣΙΓΜΑ Γιάννος Χαραλαμπίδης, η NAVTEX με κωδικό 275/17 δεσμεύει περιοχές δυτικά της Πάφου, έκτασης 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται 6,7 χιλιόμετρα εκτός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και μόλις 28 χιλιόμετρα ανοιχτά του λιμανιού της Πάφου.

Επιπλέον, καλύπτει μέρος του τεμαχίου 1 που Τουρκία και ψευδοκράτος αμφισβητούν ότι ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η περιοχή είναι δεσμευμένη για ασκήσεις από τις 5 μέχρι τις 17 Μαρτίου,

Κι αυτό ενώ επίκειται η προσυπογραφή συμφωνιών παραχωρήσεως δικαιωμάτων χρήσεως των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε διεθνείς εταιρείες, οι οποίες και θεωρούνται κολοσσοί του είδους.

Η δέσμευση της θαλάσσιας αυτής περιοχής θα διαρκέσει μέχρι 17 Μαρτίου, ενώ έχουν δεσμευθεί και άλλες περιοχές του FIR Λευκωσίας για χρήση από την τουρκική πολεμική αεροπορία…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρές αεροναυτικές τουρκικές δυνάμεις κυκλώνουν την Κύπρο για πρώτη φορά από το 1974! Πάνε για τετελεσμένο από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο – «Σουρωτήρι» ο κυπριακός εναέριος χώρος - Εικόνα0

 

pentapostagma

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πλήθος στην Ινδία – εικόνα αρχείου, όχι από σημερινή διαδήλωσηFEATURED

Ινδία: Μαζικές διαδηλώσεις και πορεία στο Ανώτατο Δικαστήριο – Σφοδρή σύγκρουση για τους εκλογικούς καταλόγους

Μνημείο στην Πιονγκγιάνγκ – εικόνα αρχείουFEATURED

Βόρεια Κορέα: Πολλαπλές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων – Ένας πέταξε πάνω από 900 χιλιόμετρα

Σχολικό κτίριο – εικόνα αρχείου, όχι το σχολείο στη ΓαλλίαFEATURED

Γαλλία: 14χρονος πυροβόλησε διευθυντή και καθηγητή σε σχολείο κοντά στη Μασσαλία – Δύο τραυματίες

3 απαντήσεις στο “ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρές αεροναυτικές τουρκικές δυνάμεις κυκλώνουν την Κύπρο για πρώτη φορά από το 1974! Πάνε για τετελεσμένο από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο – «Σουρωτήρι» ο κυπριακός εναέριος χώρος”

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ? Γιατί ήδη οι Τούρκοι με τον τσαμπουκά τους κάνουν ότι θέλουν και εμείς κάνουμε τις κοτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *