20:34 - 23/01/2017

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! Η πρόταση που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον ΟΗΕ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τα πάνω – κάτω  στις ΗΠΑ αλλά και στον ΟΗΕ φέρνει πρόταση  που κατέθεσε Ρεπουμπλικανός πολιτικός.

Συγκεκριμένα ο Μάικ Ρότζερς  κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος, με το οποίο προτείνει την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ώστε να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τον Οργανισμό.

Το ψήφισμα τιτλοφορείται “Επαναφορά της αμερικανικής κυριαρχίας” περιλαμβάνει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΟΗΕ, αλλά και την μεταφορά της έδρας του Οργανισμού από τη Νέα Υόρκη.

Ο Ρότζερς αλλά και άλλοι επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι επανέρχονται συχνά στη συγκεκριμένη ιδέα, με αφορμή τα χρήματα που ξοδεύουν οι ΗΠΑ για τον οργανισμό ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους “δεν προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ιδιαίτερα εκείνα που έχουν σχέση με το Ισραήλ”.

Το ψήφισμα κατατέθηκε στις 3 Ιανουαρίου στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αν υπερψηφιστεί, θα πρέπει να περάσουν δύο χρόνια μέχρι να τεθεί σε ισχύ, ενώ θα καταργήσει το νόμο του 1945 με τον οποίο οι ΗΠΑ έγιναν μέλος του Οργανισμού στο τέλος του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.

“Ο Πρόεδρος θα πρέπει να τερματίσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σε κάθε όργανο, εξειδικευμένη επιτροπή και άλλο σώμα του ΟΗΕ. “ αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος με τον κωδικό “HR 193”.

Το ψήφισμα θα απαγορεύσει ακόμα “την εκταμίευση πόρων για την εθελοντική συνεισφορά των ΗΠΑ στον ΟΗΕ”, κάτι που συμπεριλαμβάνει και το κόστος στρατιωτικού ή ειρηνευτικού σκοπού, “την χρήση των αμερικανικών στρατευμάτων από τον ΟΗΕ” αλλά και την απώλεια της “διπλωματικής ασυλίας για αξιωματούχους ή υπαλλήλους του ΟΗΕ” σε αμερικανικό έδαφος.

Ο Ρότζερς είχε προσπαθήσει να περάσει ανάλογο ψήφισμα το 2015, όμως δεν τα κατάφερε. “Γιατί πρέπει ο Αμερικανός φορολογούμενος να χρηματοδοτεί έναν διεθνή οργανισμό που εργάζεται ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα ανά τον κόσμο;” αναρωτιέται ο Ρότζερς, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί της πρότασής του. “Τώρα είναι η ώρα της επαναφοράς και της προστασίας της αμερικανικής κυριαρχίας και της αποχώρησης από τα Ηνωμένα Έθνη”.

Μάλιστα ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός ονοματίζει συγκεκριμένες δράσεις του ΟΗΕ, που πιστεύει πως “επιτίθενται στα δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών”. Σε αυτές συμπεριλαμβάνει τις διατάξεις για τα όπλα, τους, την επιβολή διεθνών ρυθμίσεων για τα αμερικανικά ορυκτά καύσιμα – αλλά κυρίως – για την “επίθεση” του ΟΗΕ στο Ισραήλ, με την ανάδειξη της Παλαιστίνης ως χώρας μη μέλους αλλά “μόνιμου παρατηρητή“.

“Όποιος δεν είναι φίλος των συμμάχων μας στο Ισραήλ, δεν είναι φίλος των ΗΠΑ” λέει ο Ρότζερς. Η ίδια λογική είχε χρησιμοποιηθεί και τον Ιανουάριο, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων ετοίμασε ένα νομοθέτημα που θα μείωνε – ίσως και να καταργούσε – τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ΗΠΑ προσφέρουν σχεδόν το 22% της χρηματοδότησης του ΟΗΕ.

Το εν λόγω ψήφισμα, παρουσιάστηκε αμέσως μετά την ψήφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (14-0) κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών. Η αποχή των ΗΠΑ, από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία και η άρνηση της κυβέρνησης Ομπάμα να προβάλλει βέτο -όπως κάνει συνήθως- θεωρήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση “πισώπλατη μαχαιριά”.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία πλέον, πολλοί Ρεπουμπλικανοί μοιάζουν να μεταβάλλονται σε υπέρμαχους της συγκεκριμένης ιδέας.
crashonline.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*