ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ανατριχίλα από τη δολοφονία μοντέλου στην Ελβετία: Ο άνδρας της την στραγγάλισε και την πολτοποίησε με το μπλέντερ

· Κατοχικά Νέα

Η γυναικοκτονία στην πόλη Μπίνινγκεν συγκλονίζει την Ελβετία – ‘Ανδρας στραγγάλισε και στη συνέχεια βεβήλωσε τη σορό της συζύγου του – Προσοχή: Σκληρές περιγραφές

Ανατριχιαστικά ήταν όσα ακούστηκαν στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάνης, στην Ελβετία, την Τετάρτη , στην δίκη του άνδρα που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της γυναίκας του. Η περιγραφή που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Η υπόθεση της γυναικοκτονίας στο Μπίνινγκεν έχει συγκλονίσει τη χώρα. Άνδρας, 41 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της 38χρονης συζύγου του, το πτώμα της οποίας στη συνέχεια ακρωτηρίασε και πολτοποίησε. Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα “20 Minuten” της Ελβετίας, χρησιμοποίησε ένα βιομηχανικό μπλέντερ χειρός που είχε ήδη αγοράσει και είχε στο υπόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, στις 13 Φεβρουαρίου ο άνδρας, που στα ελβετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ως “Τόμας”, φέρεται να στραγγάλισε τη σύζυγό του, Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς, μια εντυπωσιακή γυναίκα που ήταν και φιναλίστ στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ελβετία και με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

Θύμα και δράστης με τα ανήλικα παιδιά τους, δύο κοριτσάκια

Ο ύποπτος συνελήφθη, αλλά έκανε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε από το Δικαστήριο Αναγκαστικών Μέτρων της Βασιλείας, απόφαση που οδήγησε τους συνηγόρους του στην επιλογή να την κατέθεσαν εκ νέου, αυτή τη φορά στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και τα οποία αναγνώστηκαν στο δικαστήριο προκειμένου να ληφθεί απόφαση, έχουν προκύψει “συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας” στον δράστη. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποδέχθηκε τα στοιχεία αυτά και εξέδωσε απορριπτική απόφαση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRISTINA (@catwalkcoach)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσοχή: Πολύ σκληρή περιγραφή της ανθρωποκτονίας
Ο “Τόμας”, αρχικά είχε υποστηρίξει ότι βρήκε τη γυναίκα του νεκρή και ότι υπό το κράτος πανικού, την διαμέλισε. Στη συνέχεια όμως ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε τη σύζυγό του, αλλά είπε ότι ήταν σε αυτοάμυνα επειδή, όπως είπε, εκείνη του επιτέθηκε πρώτη. Αυτό συνέβη κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος, τον περασμένο Μάρτιο. Ο δράστης της ειδεχθούς ανθρωποκτονίας υποστήριξε μάλιστα ότι στο παρελθόν, η σύζυγός του του είχε επιτεθεί με μαχαίρι.

Ο ισχυρισμός περί αυτοάμυνας καταρρίφθηκε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που εντόπισε σημάδια στραγγαλισμού της γυναίκας και τεμαχισμό του πτώματός της με μαχαίρι και κλαδευτήρι. Στη συνέχεια, ο άνδρας άρχισε να πολτοποιηθεί το τεμαχισμένο πτώμα προσθέτοντας στο οικιακό μπλέντερ και μια χημική ουσία για να διαλυθούν τα κομμάτια.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τον “Τόμας” είναι και τα ευρήματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που αναφέρει ότι πάσχει από “γενικευμένη επιθυμία για χρήση βίας με σαδιστικά χαρακτηριστικά”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRISTINA (@catwalkcoach)

Στις εκθέσεις τους, οι ψυχολόγοι που τον εξέτασαν κάνουν λόγο για “έλλειψη ενσυναίσθησης και μεγάλη ψυχρότητα μετά τη δολοφονία της συζύγου του”. Επίσης, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ του δράση, ο “Τόμας” ήταν βίαιος στο παρελθόν και με άλλες γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση. Μία πρώην σύντροφός του τον είχε καταγγείλει ότι είχε αποπειραθεί να την πνίξει και ότι την είχε χτυπήσει πάνω σε τοίχο.

Αναφορές υπάρχουν ότι ο δράστης είχε ασκήσει βία στη σύζυγό του πολλές φορές και ότι κάθε φορά προσπαθούσε να τη στραγγαλίσει.

Η Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς είχε εργαστεί παλιότερα ως μοντέλο.

Μάλιστα, ήταν φιναλίστ στον διαγωνισμό ομορφιάς για τον τίτλο της Μις Ελβετία.

 

thetoc.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

STRANGER-VOICE

PREMIUM ΕΡΕΥΝΑ: Ο αόρατος πόλεμος για την ψηφιακή μας ταυτότητα – Όταν τράπεζες, κράτος, cloud και AI ενώνονται σε ένα μοναδικό σημείο αποτυχίας

Αρχαίος αιγυπτιακός ναός - άρθρο για τη χαμένη πόλη Masn και τον Ραμσή Β΄ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε η χαμένη πόλη του Ραμσή Β΄; Επιγραφή 3.000 ετών μπορεί να λύνει ένα μυστήριο 140 χρόνων

Αρχαίο ρωμαϊκό ναυάγιο στον βυθόΔΙΕΘΝΗ

Το μυστικό των Ρωμαίων που άντεξε 2.200 χρόνια κάτω από τη θάλασσα: Τι αποκάλυψε το ναυάγιο για την αρχαία στεγανοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά