72 (+ 21) νέοι ισχυροί ραδιοπαλμοί από το βαθύ διάστημα

Ερευνητές του προγράμματος Breakthrough Listen ανίχνευσαν 72 νέα ραδιοσήματα (Fast Radio Bursts-FRB) που προέρχονται από έναν μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Οι πολύ γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις (FRB=Fast Radio Burst) είναι ένα από τα πιο παράξενα αστροφυσικά φαινόμενα. Πρόκειται για ισχυρούς παλμούς ραδιοσημάτων που προέρχονται από πολύ μακρινές αποστάσεις, διαρκούν χιλιοστά του δευτερολέπτου και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Οι αστρονόμοι του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινων πολιτισμών στο σύμπαν Breakthrough Listen, ανακάλυψαν με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου -που ανέλυσε 400 terabyte δεδομένων- 72 νέους, σύντομης διάρκειας ισχυρούς ραδιοφωνικούς παλμούς, προερχόμενους πάλι από την μυστηριώδη πηγή FRB 121102. Συνολικά, έχουν εντοπιστεί 300 παλμοί από τη συγκεκριμένη πηγή, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πιθανότατα ένα περιστρεφόμενο άστρο νετρονιών.
Στις 26 Αυγούστου 2017, οι επιστήμονες εντόπισαν 21 FRBs από την πηγή πηγή FRB 121102. Μετά την ανάλυση από τον ειδικό αλγόριθμο, άλλα 72 έρχονται να προστεθούν στην λίστα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός στους 93.

Αν αναλογιστούμε πως πριν 3 δισ. χρόνια που έγινε η εκπομπή των FRBs που πρόσφατα έφτασαν στη Γη, μάλλον είναι απίθανο το σενάριο κάποιος εξωγήινος πολιτισμός να θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας.Αποδείξεις για την συνωμοσία

Το μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο για τους Illuminati και την παγκόσμια συνωμοσία γραμμένο το 1797 μόλις 20 χρόνια μετά την ίδρυση της περιβόητης οργάνωσης από τον Adam Weishaupt.

ΤΙΜΗ 18,90€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

ptisidiastima.com

corfiatiko


Denta Seal

Θρέψη των δοντιών σας σε μικροεπίπεδο

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *