Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:07 - 09/07/2021

270.000 “πνευματικές” εκκαθαρίσεις βυζαντινών

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τι και αν ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους. Κάποιοι ήρθαν στο όνομα Του και με βυζαντινό στο τζιχάντ είχες δύο επιλογές. Υποταγή στο ιερατείο που τον σταύρωσε ή θάνατο.

Θα ασπαζοσουνα τον εβραιοχριστιανισμό του γιαχβέ, απορρίπτοντας την αλήθεια του Χριστού ή θα έβλεπες από πρώτο χέρι πως ο γιαχβέ της παλαιάς διαθήκης παρέδιδε τους εχθρούς των Εβραίων στους Εβραίους, για να θανατωθούν.

Πριν μιλήσεις για Άραβες και αλλόθρησκους της τότε Κρήτης σκέψου πως αν είσαι αυτής της γνώμης τότε δεν σε νοιάζει το γενικό δίκαιο αλλά το δικό σου δίκαιο. Δεν σε νοιάζει ποιος θανατώνεται αρκεί να είναι στο άλλο στρατόπεδο. Σε αυτή τη περίπτωση είσαι στο στρατόπεδο του γιαχβέ και όχι του Χριστού.

Σχετικά με τους 270.000

<< Το 949 ο Βυζαντινός αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Ζ’ υπέστη πανωλεθρία από τους γενναίους Κρητικούς καθώς όλο το βυζαντινό στράτευμα που έστειλε για να κατακτήσει το ηρωικό Νησί κατεσφάγη, όπως μας πληροφορεί ο Λέων Διάκονος.

 

Τα Κρητικά πλοία περήφανα έπλεαν στην Μεσόγειο αψηφώντας τον βυζαντινό στόλο. Και όποτε είχαν ευκαιρία έκαναν τολμηρές επιδρομές και κατέστρεφαν ολοσχερώς τον βυζαντινό στόλο. Ο Λέων Διάκονος γράφει για την «των Κρητών δυναστείαν, τραχηλιώσαν και κατά Ρωμαίων φονικόν πνέουσαν». Δηλαδή έσπερναν τον θάνατο στους βυζαντινούς οι σκληροτράχηλοι Κρητικοί, γράφει ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του.

 

Οι Κρητικοί ήταν ακατάβλητοι κυρίως για δύο λόγους, γράφει ο Συνεχιστής του Θεοφάνους: Πρώτον διότι είχαν διατηρήσει αλώβητο το Ελληνικό Ιερατείο τους, το οποίο προΐστατο στους Απελευθερωτικούς Αγώνες, και δεύτερον διότι ήταν φοβεροί έμποροι, κάτι που τους προσπόριζε τα αναγκαία χρήματα για τους πολέμους κατά των βυζαντινών.

 

Το μίσος των Ρωμαίων “Βυζαντινών” κατά των Ελλήνων της Κρήτης αποτυπώνεται ανάγλυφα από τον παρακοιμώμενο Ιωσήφ Βρίγγα ο οποίος προσπαθεί να διεγείρει το Βυζαντινό συμβούλιο κατά των Κρητικών. Ο Συνεχιστής του Θεοφάνους καταγράφει τα λόγια του Ιωσήφ: «Είναι τόσα τα δεινά που υπέστησαν οι Ρωμαίοι από τους αρνητές του Χριστού, σφαγές και καταστροφές εκκλησιών και αρπαγές περιουσιών και αιχμαλωσίες. Πρέπει να αγωνισθούμε υπέρ των Χριστιανών και να μην δειλιάσουμε από την απόσταση της θαλάσσης ούτε από τις φήμες».

 

Πράγματι οι γενναίοι Κρητικοί απελευθέρωναν τα παράλια της Ιωνίας από τους Ρωμαίους “Βυζαντινούς” κατακτητές και κατέστρεφαν χριστιανικές εκκλησίες και έπιαναν χριστιανούς αιχμαλώτους για να τους ανταλλάξουν με Έλληνες.

 

–Το 960 ο Βυζαντινός αυτοκράτωρ Ρωμανός Β’ και ο παρακοιμώμενος Ιωσήφ Βρίγγας ανέθεσαν στον Αρμένιο στρατηγό Νικηφόρο Φωκά τον αφανισμό της Κρήτης και των Κρητικών. Ο τεράστιος βυζαντινός στόλος ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιουλίου 960. Αποτελείτο από 3300 πλοία που μετέφεραν στρατό και εφόδια.

Οι Ρωμαιοβυζαντινοί είχαν στρατολογήσει βάρβαρα στίφη Σλαύων, Αρμενίων και Ρώσων, για να κατασφάξουν τους Έλληνες της Κρήτης.

 

Ο M. Canard, στο Byzance et les Arabes μας πληροφορεί ότι οι Έλληνες διέθεταν μόλις 240 πλοία και ζήτησαν από τους Άραβες πολεμοφόδια και στρατό. Εκείνο τον καιρό οι Άραβες με επικεφαλής τον Χαμβδά πολεμούσαν στο μέτωπο της Μικράς Ασίας τους βυζαντινούς κατακτητές, και έτσι δεν μπόρεσαν να τους στείλουν παρά μικρές ποσότητες πολεμοφοδίων, αλλά καθόλου στρατό. Έτσι οι γενναίοι Κρητικοί μαχητές αντιμετώπισαν μόνοι τους τον τεράστιο βυζαντινό στόλο που μετέφερε 500.000 βυζαντινούς κατακτητές στο ηρωικό Νησί.

 

Οι Έλληνες γρήγορα έμαθαν τα νέα και άρχισαν να οχυρώνωνται. Η ιστορία έχει καταγράψει ως επικεφαλή της ηρωικής αντιστάσεως την Κρητικοπούλα Ιέρεια της Αρτέμιδος Κλεαγέτη.

 

Ο Πρίσκος στην χρονογραφία του μας πληροφορεί ότι ήταν μόλις 25 ετών το 960, και αμέσως άρχισε να εμψυχώνει τους Κρητικούς περιδιαβαίνουσα όλα τα οχυρά. Η Κλεαγέτη ήταν πολύ μορφωμένη και γόνος ιερατικής οικογενείας. Η μητέρα της λεγόταν Ζηνόκλεια, ήταν Ιέρεια της Ήρας, και είχε πάρει μέρος στην μάχη της Κρήτης κατά των Βυζαντινών το 949. Με το τόξο της είχε σκοτώσει 50 βυζαντινούς κατακτητές. Η Ζηνόκλεια τελούσε τα Ελληνικά Μυστήρια και είχε διδάξει από μικρή την θυγατέρα της Κλεαγέτη το πώς να πολεμά τους κατακτητές.

 

Ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του αναφέρει την Κλεαγέτη με υβριστικούς όρους. Την αποκαλεί «γύναιον εταιρικόν», «αναιδές», και ότι τάχα έκανε μαγγανείες. Όμως της αναγνωρίζει, αν και με υβριστικό τόνο, ότι ήταν μάντισσα και ότι ήταν ατρόμητη, καθώς πλησίαζε μόνη της μέχρι τα φυλάκια των Ρωμαιοβυζαντινών και τους προκαλούσε σε πόλεμο.

 

Οι Κρητικοί Ιερείς και Ιέρειες μόλις αντίκρισαν του πρώτους Ρωμαίους στρατιώτες έκαναν “καθαρμό σε όλο το Νησί για να φύγει το χριστιανικό μίασμα”.

 

Ο Νικηφόρος Φωκάς αμέσως μετά την απόβαση αρχίζει γενική επίθεση. Σφάζει αρκετούς Κρητικούς τις πρώτες ημέρες. Νοιώθοντας ότι η νίκη του θα είναι εύκολη εξ αιτίας του τεραστίου όγκου του στρατεύματός του, δίνει 10.000 βυζαντινούς στρατιώτες στον στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά και τον διατάσσει να εισβάλει στην ενδοχώρα του Νησιού και να κατασκοπεύσει τους Κρητικούς.

 

Η ατρόμητη Ιέρεια Κλεαγέτη απαντά με ανταρτοπόλεμο. Βάζει τις Κρητικοπούλες να δίνουν κρασί στους βυζαντινούς στρατιώτες, να τους μεθούν και να αποσπούν πληροφορίες. Αφού τους διέλυσαν την πειθαρχία η Κλεαγέτη διέταξε τους 400 Κρητικούς που είχε υπό τις διαταγές της να λάβουν θέσεις μάχης στα βουνά.

 

Μόλις οι Κρητικοί είδαν τους βυζαντινούς αποδιοργανωμένους ξεκίνησαν επίθεση με επικεφαλής την ηρωική Ιέρεια της Αρτέμιδος. Οι Ρωμαιοβυζαντινοί αντιστάθηκαν με σθένος. Η Κλεαγέτη σημάδεψε με το τόξο της τον στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά, κτύπησε το άλογό του και τον ανάγκασε να ξεκαβαλικέψει. Αμέσως χύμηξε πάνω του με το τσεκούρι της και τον σκότωσε.

 

Οι Ρωμαιοβυζαντινοί σε αυτή την δεύτερη φάση του αγώνος τράπηκαν σε φυγή αλλά οι Κρητικοί τους πήραν στο κυνήγι. Ελάχιστοι από τους στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά κατόρθωσαν να επιστρέψουν ζωντανοί στο στρατόπεδο του Νικηφόρου Φωκά.

 

Ο Φωκάς, ωσάν να χτυπήθηκε από κεραυνό, μόλις άκουσε τα νέα άρχισε να ετοιμάζει ενέδρες. Άρχισε να πολιορκεί τον Χάνδακα (Ηράκλειο).

 

Ο Πρίσκος, έχει καταγράψει το πώς απευθύνθηκε στους στρατιώτες του λέγων: «Δεν νομίζω να αγνοεί κανείς σας την επιθετικότητα και το θράσος των απογόνων της Αριάδνης, τις τόσες διαρπαγές και τα φονικά που έχουν διαπράξει κατά των Ρωμαίων. Δεν ανέχεται η εκκλησία του Χριστού να λυμαίνωνται το χριστεπώνυμο πλήθος οι ειδωλολάτρες.

 

Μην εξοκείλετε στην απειθαρχία και την καλοπέραση διότι θα πάθετε ότι και οι στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά. Ας μην σπαταλάμε τον καιρό μας με οκνηρία και μέθη, αλλά παραμένοντας Ρωμαίοι ας επιδείξουμε στον πόλεμο κατά των ειδωλολατρών το γενναίο μας φρόνημα».

 

Μετά πήρε τον στρατό του και άρχισε επίθεση καθώς είχε πληροφορίες ότι 40.000 Κρητικοί ετοιμάζονταν να του επιτεθούν αιφνιδιαστικά και να τον εκδιώξουν από το Νησί. Ο Νικηφόρος Φωκάς περίμενε να νυκτώσει και επιτέθηκε το βράδυ στους Κρητικούς, οι οποίοι δεν άκουσαν την Κλεαγέτη και έκαναν το λάθος να κατασκηνώσουν σε πεδιάδα.

 

Εκεί ο Νικηφόρος Φωκάς τους έπιασε στον ύπνο, απροετοίμαστους, και τους έσφαξε όλους. Ο Νικηφόρος Φωκάς, για να αποδείξει το πόσο βάρβαρος ήταν και το πόσο μισούσε τους Έλληνες, διέταξε τους στρατιώτες του να κόψουν τα κεφάλια των Ελλήνων και να τα μαζέψουν σε σακκιά.

 

Ύστερα διέταξε να τα καρφώσουν σε κοντάρια και να τα τοποθετήσουν μπροστά στο κάστρο του Χάνδακος. Μετά, όπως διασώζει ο Λέων Διάκονος, ο Φωκάς διέταξε όσα κεφάλια Κρητικών περίσσεψαν να τα εκσφενδονίζουν με τις βαλλίστρες μέσα στα τείχη του κάστρου…

 

Οι Κρητικοί μόλις ανεγνώρισαν τους ομοφύλους των, ξέσπασαν σε οιμωγές. Ακούστηκαν κλάματα. Τρόμος κατέλαβε το στρατόπεδο των Κρητικών. Ακούστηκαν κραυγές και θρήνοι ωσαν η πόλη να είχε ήδη κατακτηθεί. Μολονότι δεν είχαν καμμία διάθεση για ειρήνη με τους Ρωμαίους, τώρα είχαν χάσει το θάρρος τους. Εκείνη την δύσκολη στιγμή εμφανίστηκε στα τείχη η νεαρή Ιέρεια Κλεαγέτη. Το πρόσωπό της έλαμπε από ζωντάνια όταν ενθάρρυνε τους Κρητικούς.

 

Ο Πρίσκος διέσωσε τα λόγια της: «Γενναίοι άνδρες και γυναίκες, αιώνες τώρα πολεμούμε τους Ρωμαίους. Οι Θεοί δεν μας εγκατέλειψαν, πάντα στέκονται στο πλευρό μας. Μόλις κατατροπώσαμε τους Ρωμαίους του Παστιλά. Τώρα θα λιποψυχήσουμε μπροστά σ’ έναν ασεβή Ρωμαίο; Εμπρός! Τραβήξτε τα σπαθιά. Ακονίσατε τους πελέκεις. Τεντώσατε τα βέλη. Θάνατος στους Ρωμαίους κατακτητές. Βοήθησέ μας Τοξόκλυτη Θεά. Ίσιωσε τα θανατηφόρα βέλη μας να βρουν τον στόχο τους».

 

Η νεαρή Ιέρεια αμέσως διατάζει επίθεση. Εμψυχωμένοι από την ατρόμητη Ιέρειά τους που όρμησε πρώτη, 35.000 Κρητικοί, μαζί και γυναικόπαιδα, εφορμούν εναντίον των βυζαντινών κατακτητών. Ο Νικηφόρος Φωκάς ταράζεται από την ξαφνική αντεπίθεση. Αλλά πριν προλάβει να συνέλθει καταμετρά 90.000 χιλιάδες νεκρούς, οι περισσότεροι από τα επίλεκτα βυζαντινά σώματα των Αρμενίων.

 

Ο Νικηφόρος Φωκάς αναγκάζεται να σαλπίσει υποχώρηση. Έβλεπε πιά ότι ήταν πολύ δύσκολο να κατατροπώσει τους Κρητικούς και μάλιστα με τέτοια οχυρά. Αποφάσισε, γράφει ο Λέων Διάκονος, να πολιορκήσει τον Χάνδακα(Ηράκλειο). Αποφάσισε να λιμοκτονήσει τους Κρητικούς μέχρις ότου κατασκευάσει νέες πολιορκητικές μηχανές. Έτσι τελείωσε ο χειμώνας του 960-961.

 

Κατά την διάρκεια του χειμώνος δεν έπαυσαν τελείως οι εχθροπραξίες. Ομάδες καταδρομών των Κρητικών κτυπούσαν συνεχώς τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι απώλειες των Κρητικών έφτασαν τις 30.000 νεκρούς και των βυζαντινών τις 110.000 νεκρούς, αναφέρει ο M. Canard στο Byzance et les Arabes.

 

-Στο τέλος Φεβρουαρίου του 961, ο Νικηφόρος Φωκάς άρχισε πάλι τον πόλεμο με νέο στρατό και εφόδια που παρέλαβε από την Κωνσταντινούπολη. Αντιθέτως η θέση των Κρητικών γινόταν όλο και πιό δύσκολη καθώς τα τρόφιμα λιγόστευαν και ο ναυτικός αποκλεισμός του Νησιού δεν επέτρεπε τον ανεφοδιασμό.

 

Οι στρατιωτικοί αρχηγοί των Κρητών, Ναύκλος και Ανεμάς, έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν να περιμένουν, μέσα στην πόλη, βοήθεια από τους Άραβες. Όμως η Κλεαγέτη τους είπε να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο στα βουνά και να μην πολεμήσουν μέσα στην πόλη διότι το κάστρο ίσως να μην αντέξει την πολιορκία. Τελικά υπερίσχυσε η γνώμη του Ανεμά, η οποία δυστυχώς απεδείχθη μοιραία…

 

Οι Ρωμαίοι κατακτητές άρχισαν την πολιορκία σκάβοντας κάτω από την τάφρο και άρχισαν να ξεκολλούν πέτρες από το τείχος. Πρόσθεσαν ξύλα στα υποστηρίγματα και τους έβαλαν φωτιά. Σε λίγο η φωτιά απανθράκωσε τα υποστηρίγματα και δύο επάλξεις του κεντρικού τείχους κατέρρευσαν. Αμέσως όρμησαν στην πόλη τα ρωμαιοβυζαντινά βαρβαρικά στίφη και άρχισαν γενική σφαγή χωρίς να κάνουν διάκριση αμάχου και μαχομένου πληθυσμού. Τα γυναικόπαιδα έτρεχαν να κρυφτούν στα σοκάκια αλλά οι βυζαντινοί τους εξολόθρευαν ανηλεώς. Για τρεις ολόκληρες ημέρες δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να σφάζουν άμαχο πληθυσμό…

 

Η κατάκτηση της Κρήτης ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου 961. Οι πηγές κατέγραψαν 200.000 νεκρούς Κρητικούς, μαζί με τα γυναικόπαιδα, που γενοκτόνησαν οι βυζαντινοί υπάνθρωποι. Μαζί με τους ήδη νεκρούς Κρητικούς στα πεδία των μαχών, το Ολοκαύτωμα της Κρήτης αριθμεί 270.000 νεκρούς, σφαγιασθέντες από τα βαρβαρικά στίφη του Νικηφόρου Φωκά.

 

Ο Νικηφόρος Φωκάς, χωρίς κανένα ίχνος θεοσέβειας, ανδρείας και πολιτισμού, ζήτησε να βρουν το πτώμα της ηρωικής Ιέρειας Κλεαγέτης. Μόλις οι ρωμαιοβυζαντινοί το βρήκαν, ο βάρβαρος Αρμένιος στρατηγός διέταξε να της κόψουν το κεφάλι και να το καρφώσουν σε ένα κοντάρι. Αφού το έφτυσε, το περιέφερε πάνω στο άλογό του ως τρόπαιο…

 

Ο Νικηφόρος Φωκάς για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Κρήτης διατάσσει την φυλετική αλλοίωση του Κρητικού λαού. Εγκαθιστά στο ηρωικό Νησί βαρβάρους Σλαύους, Ρώσους και Αρμένιους. Επιπλέον διατάσσει τους μοναχούς των χριστιανών να εκχριστιανίσουν βιαίως τον Κρητικό λαό. Ο Νίκων ο «Μετανοείτε» αποβιβάζεται στην Κρήτη με προστασία βυζαντινής φρουράς και αρχίζει νέες σφαγές.

 

Παρά την τρομακτική γενοκτονία, οι Κρητικοί ανένηψαν και συνέχισαν τον Ιερό Αγώνα για Ελευθερία, κάτι που αποδεικνύεται με την απειλητική επιστολή που έστειλε ο Αλέξιος Κομνηνός το 1192, όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας.

 

Η Γενοκτονία 270.000 Κρητικών από τους βυζαντινούς κατακτητές το 961 έχει χαραχθεί βαθιά στην μνήμη όλων των Ελλήνων παρά τις προσπάθειες των ρωμαιοβυζαντινών κατακτητών να την διαγράψουν.

 

Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο τουρκικής υπηκοότητας «Πατριάρχης» των χριστιανών Βαρθολομαίος, πριν από δύο χρόνια, έστησε τον …ανδριάντα(!) του Νικηφόρου Φωκά στην Κρήτη(!!!).

 

Όπως δείχνουν τα γεγονότα υπάρχουν ακόμη ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ Ελλήνων και νεορωμαιοβυζαντινών…>>

 

Πηγές:

 

Λέων Διάκονος, Ιστορία

 

M. Canard, Byzance et les Arabes

 

Πρίσκος, Κρητικά, στην συλλογή Jus Graeco-Romanum

 

Γρηγορίου Παπαδοπετράκη, Ιστορία των Σφακίων, Αθήνα 1971

 

Ισίδωρος Ηλιάκης

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (15)

  1. Κάτι δεν πάει καλά στο άρθρο… ο Πρίσκος ιστορικός γεννήθηκε το 410 μ.Χ και πέθανε το 471…δεν έζησε 500 χρόνια!

  2. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 12:49 ΜΜ

    α)τά ίδια έκαναν οί Έλληνες ειδωλολάτρες ανά μεταξύ τούς από πρίν τόν τρωικόν πόλεμον β) οί Κρητικοί ήταν γνωστοί πειρατές από τήν εποχή οπού αποκαλέστηκαν Φιλισταίοι = φίλοι τών ιστίων γ) πόλεμος συμφερόντων που παρουσιάζεται περισσότερον ώς θρησκευτικός διά νά διαχωρίζεις τούς σημερινούς Έλληνες… γνωστά τά κόλπα…

  3. Εκεινη την εποχή η Κρήτη είχε κατακτηθεί από σαρακινους ο Νικηφόρος Φωκάς έκοψε κεφαλιά αλλά ήταν τωνσαρακινων μουσουλμάνων κατακτητών και απελευθέρωσε την Κρήτη . Ο Αγράφων το άρθρο παραπληροφορει σκόπιμα θυμιζει Αλβανό η Τούρκο ο αρθρογραφος

  4. Κωνσταντίνος 07/09/2021 @ 3:35 ΜΜ

    Μιλάς για αρχαίους Έλληνες ειδωλολάτρες όταν η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών θεοποιεί εικόνες;

    Αντί να ζητήσει ο χριστιανός βοήθεια από το Χριστό ζητάει από την εικόνα του τάδε Αγίου και λες εσύ ειδωλολάτρη των αρχαίο Έλληνα που στην τελική εκείνος δεν γνώρισε Χριστό εσύ που γνώρισες γιατί ζητάς από το κάθε άγιο οτιδήποτε ενώ έχεις το Χριστό πανταχού παρών δίπλα σου και τον αγνοείς;

    Συμπεριφέρεσαι λες και Είναι μόνο στις εκκλησίες. Εκεί που σου λένε να μπολιαστεις αμαρτωλέ.

  5. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:38 ΜΜ

    Στήν Ιστορία που παραθέτεις δέν ξέρουμε ποίος έφταιξε σέ ποίον περισσότερον καί σέ τί καί τί κληρονομικές πεπρωμένου αμαρτίες είχαν. Πάντως ομοιάζει μέ εμφύλια διαμάχη κομμονιστών δεξιών καί αρχαίων ελληνικών πόλεων…

  6. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:40 ΜΜ

    Μέ λές αμαρτωλόν μέ έμφαση σοφιστείας λές καί είσαι αναμάρτητος θεός φίλε Κωνσταντίνε χαχαχα! Ποίος αμαρτάνει λοιπόν;… Καί ποίος δέν αμάρτησε καί δέν θά ξανά αμαρτήσει;… μεγάλον βούκκον φάε μεγάλη κουβέντα διαφημιστικής περιαυτολογίας αναμαρτησίας μήν πείς…

  7. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:41 ΜΜ

    Τίς Εκκλησίες τίς προσκυνούμε έν Αγίω Πνεύματι,, Θαυματός Ό Θεός έν τοίς αγίοις αυτού λέγει ό Δαυίδ, καί έτσι ξεκινάει κάθε Θεία Λειτουργία ήτοι μέ ψαλμούς τού Δαυίδ, αλλά ξέχασα είναι τής Παλαιάς ενώ εσύ τήν διαχώρισες σέ Καινή καί Παλαιά ώς αντίμαχες, ποίας αίρεσης είσαι;… Δικής σού ή άλλου; Δικής σού νομίζω αχταρμά απ’ εδώ καί εκεί… αιρέσεων…

  8. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:43 ΜΜ

    Η εικόνα αναφέρεται σέ ανθρώπινη ψυχή η οποία αυτοδίθηκε ολοκληρωτικώς είς Τόν Χριστόν καί προσκυνάται ώς σκεύος Αγίου Πνεύματος ήτοι χώρος εκπηγάζουσας ευλογίας αλλά όχι η πηγή ευλογίας. Αλλά άν τό θές καί διαφορετικώς από τήν Ελλάδα τήν αρχαία πειάστηκε αυτόν τό έθιμον καί δή στούς Έλληνες διότι δέν ξεκολλούσαν από τά σατανικά είδωλα…

  9. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:45 ΜΜ

    Η λέξη είδω καί λατρεύω… = ειδωλολατρεία, από πολύ παλαιά δήλωσα πρώτος εξαρτάται τί βλέπεις καί τί λατρεύεις, βάσει τής Τετραπιθανότητος, εάν λατρεύεις μέσω συμβόλου ή εικόνος Τόν Άκτιστον Θεόν διαφέρει. Αλλά εσύ ός διαφωνείς μέ τόν Μωυσή, αυτός διά τών εντολών αίτινων παρέδωσε απαγόρευσε τά είδωλα, συμφωνείς μαζύν τού αλλά συνάμα διαφωνείς…

  10. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:47 ΜΜ

    Θά σού πώ όμως καί τό κυριότερον, δέν είσαι Χριστιανός τουλάχιστον Ορθόδοξος διότι θά έπρεπε νά ξέρεις ότι πάμπολλες Ορθόδοξες εικόνες θαυματουργούν έκτοτε, άμα τήν δείς νά θαυματουργεί πώς νά μήν πιστεύσεις ότι έχει ευλογία. Προφανώς δέν πιστεύεις σέ θαύματα ή θαύματα μέσω εικόνων, λές καί πρέπει νά κάνει θαύματα μόνον έξω από εικόνες….

  11. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:48 ΜΜ

    Άγιος Παϊσιος τά κόπρανα δέν ευλογούντε… Ό Θεός δέν κάνει θαύματα μέσω κοπράνων ή σατανά, αλλά κάνει άμεσα καί μέσω εικόνων, άρα τέ οί εικόνες είναι αγαθές και ευλογημένες…, άν δέν τίς αναγνώριζε καί Τού ήταν βδελύγματα δέν θά Θαυματουργούσε μέσω τών!!!!

  12. ΠάνοςΓέριμου 07/09/2021 @ 3:49 ΜΜ

    Friday…. Καλή επισήμανση εύγε!

  13. ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ 666 ΤΗΣ ΥΛΗΣ 07/09/2021 @ 4:08 ΜΜ

    Κοιταξτε βασικα το θεμα ειναι αρκετα πολυπλοκο καθοτι εμεις ειμαστε Neoελληνες παιδια του Διαφωτισμου και μια νεα εθνολογικη συνθεση που περιλαμβανει μη ελληνικα φυλα (που δεν καταγονται απο τον Ελληνικο μυθο οπως οι Αρβανιτες, Θρακες αλλα και οι Μακεδδονες) της διαμαχης των Εωσφοριστων με τους Σκοταδιστες που εκφραζουν τις αντιθετες πολικοτητες 69 και οχι των αρχαιων ανωμαλων ειδωλολατρων που και αυτοι κυνηγουσαν και εσφαζαν τους γνησιους μαλιστα θα ελεγα Εωσφφοριστες και δηλ. τους Πυθαγορειους

  14. καπεταν σουλτανα 07/10/2021 @ 12:56 ΠΜ

    αυτος ο δειλος ανωνυμος που τογραψε ειναι αναρχοκομουνιστης προβοκατορας για να σπειρει μισος και διχασμο μεταξυ ελληνων
    ολα ειναι χοντρες μπουρδολογιες επιπεδου αγραμματου τσιπρα….

  15. Γιώργος 07/10/2021 @ 9:03 ΠΜ

    Το άρθρο είναι ότι να ναι!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*