12:59 - 11/10/2010

Το Ιράν απελαύνει Ισπανίδα δημοσιογράφο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η ανταποκρίτρια της ισπανικής εφημερίδα, El Pais, απελάθηκε από την ιρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας, τη Δευτέρα 11/10.

Η άδεια παραμονής της Άνχελες Εσπινόζα, αναιρέθηκε από την Τεχεράνη, ενώ η ίδια, διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, εντός δύο εβδομάδων. Η εφημερίδα, αναφέρει επίσης, ότι η ιρανική κυβέρνηση δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη της αυτή, ενώ η Εσπινόζα πιστεύει ότι η Τεχεράνη την απελαύνει, κυρίως εξαιτίας μίας συνέντευξης της, με τον Αχμάντ Μονταζερί, γιο του εκλιπόντος Μεγάλου Αγιατολάχ Χοσεϊν Αλί Μονταζερί, σφοδρού επικριτή του ιρανικού καθεστώτος.
Η Ισπανίδα δημοσιογράφος είχε μάλιστα συλληφθεί τον Ιούλιο του 2010 και τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης.
Επίσης, η Εl Pais είχε πρωτοστατήσει σε εκστρατεία υπέρ της Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιάνι, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο, για τη δολοφονία του συζύγου της, αλλά και σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία.
Η απέλαση της Εσπινόζα αντικατοπτρίζει “την νευρικότητα του καθεστώτος απέναντι στην κριτική“, γράφει η El Pais, σύμφωνα με την οποία η λογοκρισία έχει ενταθεί, από τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, το 2005.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*