Ποιός ευθύνεται για την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου;

Η Wall Street Journal και το φιλελεύθερο Ινστιτούτο Cato επαναλαμβάνουν ότι δεν οφείλεται ο Ομπάμα για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων.
Ποιός ευθύνεται λοιπόν;
Ο Ομπάμα έσπευσε να κατηγορήσει την ξέφρενη άνοδο των τιμών στους ‘κερδοσκόπους’ που ‘χειραγωγούν’ τις μελλοντικές τιμές των πετρελαίων με το να ποντάρουν για τις μελλοντικές τιμές των πετρελαίων, γεγονός που διαστρεβλώνει την τιμή του πετρελαίου.
ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ;

Η τελευταία φορά που η τιμή του αργού πετρελαίου του Βrent έκλεισε σε τιμή χαμηλότερη των 100 δολαρίων ανά βαρέλι ήταν η 6η Οκτωβρίου του 2011.
Από τότε έχει ανέβει κατά περίπου 30%, με υψηλότερη την τιμή των 126,60 δολαρίων την 1η Μαρτίου.
Οι εντάσεις και διενέξεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κρατούν τους ανθρώπους τρομοκρατημένους και φοβισμένους ότι μία πιθανή επίθεση θα παρεμποδίσει τις καθημερινές εξαγωγές της χώρας ποσότητας 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Με αυτόν τον τρόπο, χρήματα προσθέτονται στις μελλοντικές πετρελαϊκές συμβάσεις, ανεβάζοντας την τιμή χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στους θεμελιώδεις κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η απειλή ενός επικείμενου πολέμου.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ;
Η συζήτηση με αναλυτές σχετικά με το θέμα του μαύρου χρυσού, αποδεικνύει ότι η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου οφείλεται περισσότερο σε μη-εμπορικούς κερδοσκόπους.
Οι μη- εμπορικοί κερδοσκόποι είναι οι επενδυτές που αγοράζουν μελλοντικά συμβόλαια όχι για να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο, αλλά επειδή πιστεύουν ότι αυτό αποτελεί καλή επένδυση.
Είναι τραπεζικοί διαχειριστές χρήματος οι οποίοι ποντάρουν ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα ανέβουν. Και μέχρι στιγμής έχουν δίκιο, χάριν βεβαίως των δικών τους ενεργειών.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
Οι τιμές των αγαθών επηρεάζονται όχι μόνο από την προσφορά αλλά από τις εικασίες και προσδοκίες για τη μελλοντική διαθεσιμότητα. Οι επενδυτές έχουν ανοικτά τα αυτιά τους στην συζήτηση που γίνεται για ενδεχόμενο πόλεμο.

Παρακολουθούν στενά την βραδεία πορεία της διοίκησης Ομπάμα προς τον πόλεμο με το Ιράν, και έχουν ήδη αποτιμήσει τα κόστη της πολεμικής σύγκρουσης – και τις καταστροφικές επιπτώσεις στα αποθέματα πετρελαίου.
Όπως οι επενδυτές αγοράζουν χρυσό ώς κάλυψη έναντι πιθανής ζημίας από τον πληθωρισμό και την υποτίμηση του δολαρίου, έτσι οι ίδιοι επενδυτές «ακουμπούν» τα χρήματά τους στο μέλλον του πετρελαίου ως κάλυψη πιθανής ζημίας έναντι της αυξανόμενης πιθανής προοπτικής μίας Αμερικανικής ή/και Ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν – ένα γεγονός που από μόνο του θα οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου πάνω από 200 δολάρια το βαρέλι!!!!
pentapostagma.

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *