ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ» ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

· Κατοχικά Νέα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολύ «περίεργα» πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, την γνωστή σαν ΜΙΤ. Εξαφανίσεις προσώπων, συλλήψεις μελών της για διακίνηση λαθραίων, φορτηγά που οδηγούν πράκτορες της ΜΙΤ και μεταφέρουν όπλα σε στρατόπεδα των Τζιχαντιστών στην Συρία και τελευταία μυστηριώδεις θάνατοι στελεχών της μυστικής υπηρεσίας ακόμα και μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Πολλοί γραφούν για εσωτερικό εντεινόμενο πόλεμο μυστικών υπηρεσιών, ένα παλιό θέμα που είχε έξαρση την δεκαετία του ενενήντα όταν βρίσκονταν στο αποκορύφωμα ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ και που φαίνεται πως με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας, επανέρχεται με μεγάλη ένταση.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που «διέρρευσαν» στον τουρκικό τύπο, δυο υψηλόβαθμοι πράκτορες της ΜΙΤ βρεθήκαν αυτές τις μέρες νεκροί στην περιοχή του Güneşli στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τους O.S. και E.Y., τα πλήρη ονόματα των οποίων φυσικά και δεν δημοσιοποιηθήκαν. Και οι δυο υπηρετούσαν επί πολλά χρόνια στην ΜΙΤ, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τον θάνατο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο ακόμα και για αυτοκτονία και για… ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που φυσικά είναι αμφισβητήσιμο ενώ μας θυμίζει την περίεργη εκείνη ιστορία των αλλεπάλληλων αυτοκτονιών υψηλόβαθμων στελεχών της Aselsan, της μεγαλύτερης τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ειδικευμένη στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Όλα αυτά σίγουρα είναι ενδείξεις ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εκρηκτικά στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, με άγνωστες προς το παρών συνέπειες και για την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται και η Ελλάδα.

Εμείς όμως, πνιγόμαστε στην μνημονιακή μας μιζέρια και αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις που σίγουρα μας αφορούν άμεσα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikoswxeiladakis.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανακάλυψη στο Γκεμπεκλί Τεπέ: Κι αν δεν ήταν μόνο ναός; Τα κτίρια που αλλάζουν ξανά την ιστορία των πρώτων ανθρώπων

ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για E. coli και σαλμονέλα: 55 κρούσματα συνδέθηκαν με ένα φαινομενικά «υγιεινό» τρόφιμο

Γη από το διάστημα - νέα μελέτη για την επίδραση της μικροβαρύτητας στους αστροναύτεςΔΙΕΘΝΗ

Γιατί οι αστροναύτες δυσκολεύονται να πάνε τουαλέτα στο Διάστημα; Νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν κρυφό κίνδυνο για αποστολές στον Άρη

Μία απάντηση στο “«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ» ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ”

  1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ (ΚΑΠΟΙΕΣ ARMED) ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.

    ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ….

    ΕΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΔΕΑΣΜΕΝΟ 3ο, 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΩ) Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ / ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ… ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ / ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ… ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

    ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ

    ΙΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά