Η Goldman Sachs «έφαγε» ένα δις δολάρια της Λιβύης!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα αποτελούσε σκάνδαλο ολκής! Όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs «κατόρθωσε» να απολέσει το 98% του ιλιγγιώδους ποσού των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε λάβει από το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη για να το επενδύσει τον Ιούνιο 2007! Τα χρήματα τα είχε δώσει….

στην αμερικανική τράπεζα η Επενδυτική Αρχή της Λιβύης (LIA: Libyan Investment Authority), η οποία διέθετε 40 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις. Επενδύθηκαν από τη Goldman Sachs σε μετοχές και νομίσματα.


Οι μπίζνες της Δύσης με το καθεστώς Καντάφι ξεκίνησαν αμέσως μετά την άρση των κυρώσεων εναντίον της Λιβύης από τις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας τη μαζική προσέλευση δυτικών στη Λιβύη με σκοπό να κανονίσουν «χρυσές» δουλειές! Η Λιβύη, τον Ιούνιο του 2007 είχε πλησιάσει 25 διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ με σκοπό να κατασταλάξουν στο είδος των επενδύσεων που θα επιδιωχθούν.
Όταν αντιμετώπισε την οργή των υπευθύνων της Λιβύης, του καθεστώτος δηλαδή, οι τραπεζίτες πρόσφεραν στον Καντάφι, μεταξύ άλλων, μεγάλο μετοχικό ποσοστό της ίδιας της τράπεζας το οποίο θα καταστούσε τον υπό διωγμός ηγέτη της Λιβύης ως έναν εκ των μεγαλυτέρων μετόχων!
Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2010 αν και η συμφωνία δεν προχώρησε ποτέ. Μένει να διαπιστωθεί εάν η κυβέρνηση που θα διαδεχθεί τον Μουαμάρ Καντάφι θα διεκδικήσει οτιδήποτε από την Goldman Sachs ή με το πρόσχημα της οικονομικής βοήθειας, η οποία βέβαια θα συνοδεύεται από τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Λιβύης, η Δύση θα «πείσει» τους Λίβυους ότι θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς ικανοποιημένους…
defence-point

http://greeknation.blogspot.com/2011/06/goldman-sachs.html#more Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *