13:05 - 22/05/2011

Ημέρες βίας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα


Βία εντός συνόρων. Βία και εκτός συνόρων. Βία που προέρχεται κατ’εξοχήν από την άσκηση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Βία. Μια λέξη, που δυστυχώς φαίνεται ότι θα μας κάνει «συντροφιά» για πολλά χρόνια.

Οχι ότι θα μπορούσε να εξαλειφθεί πλήρως και εν μια νυκτί. Αλλά θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό αν το αποφάσιζαν οι ελίτ εντός και εκτός συνόρων. Κι αν επιτέλους όλοι μας, πέρα από προσωπικές, κομματικές και ιδεολογικές στοχεύσεις και επιδιώξεις, βάζαμε το συλλογικό πάνω από το ατομικό και πιέζαμε ασφυκτικά τις εκάστοτε ελίτ να κάνουν πράξη τα λόγια.

Διότι στα λόγια όλοι αποδεικνύονται άριστοι. Αλλά στα έργα ολίγιστοι, τραγικοί και επικίνδυνοι.

Εντός συνόρων χάθηκε μια ψυχή για μια κάμερα την οποία θα χρησιμοποιούσε για να αποτυπώσει τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής του. Τον ερχομό μιας νέας ζωής, του παιδιού που δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα. Επειτα ακολούθησε πογκρόμ εναντίον μεταναστών, που στην πλειονότητά τους αναζητούν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οχι ότι μόνο τώρα συμβαίνουν τέτοιου τύπου πογκρόμ.

Απλώς τώρα για ευνόητους λόγους «φιλοτιμήθηκαν» τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν, καθώς καθημερινά προτιμούν να προσπερνούν όσα συμβαίνουν. Ισως γιατί το κέντρο της Αθήνας γκετοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό που η εξέλιξη φοβίζει τους πάντες. Ακόμα και τους καλοβολεμένους που μέχρι τώρα προτιμούσαν να προσπερνούν αδιάφοροι.

Σε μια λαϊκή, ανεγκέφαλοι πέταξαν μολότοφ σε μια αστυνομική μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα μια γυναίκα που βρέθηκε να φλέγεται κι ένας άντρας που έτρεξε να τη βοηθήσει να πάθουν εγκαύματα. Η πρώτη πιο ελαφρά, ο δεύτερος στο 40% του σώματός του και κινδυνεύει η ζωή του. Εκεί στη λαϊκή ψώνιζαν μανάδες και έπαιζαν αμέριμνα παιδάκια.

Κι όμως κάποιοι θεώρησαν ότι πετώντας εκεί μολότοφ κάνουν τη δική τους… επανάσταση.
Και κατόπιν αυτών άρχισαν για άλλη μία φορά οι εξαγγελίες για μέτρα που θα δώσουν ανάσα στο κέντρο της πόλης. Εργα ανάπλασης του κέντρου, κίνητρα που θα δοθούν για εγκατάσταση νέων κατοίκων και επιχειρήσεων στην περιοχή, προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης μεταναστών και πάει λέγοντας.

Μόνο που το θέμα δεν είναι να εξαγγέλλονται έργα, αλλά να γίνονται. Και η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει πείσει, αν μη τι άλλο, για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα υλοποίησης σχεδίων. Μάλλον έχει θέσει υποψηφιότητα για… νόμπελ στις καθυστερήσεις.

Εκτός συνόρων πάλι, είχαμε μια προσβολή, μια διαταγή και ένα τελεσίγραφο.

Η προσβολή, ίσως το πιο ηχηρό χαστούκι, στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και της χώρας, ήρθε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, που είπαν ξεκάθαρα στον υπουργό Οικονομικών ότι δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη. Ετσι, αντί να ζητήσουν από εκείνον να παρουσιάσει τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, κάλεσαν τους εκπροσώπους της τρόικας να το πράξουν με βάση τους ελέγχους τους.

Ακολούθησε η διαταγή για πρόσθετα μέτρα λιτότητας αλλά και για επιτάχυνση και επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και… αξιοποίηση περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, που ίσως και να αυξηθούν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η διαταγή περιελάμβανε και κοινοτική συμμετοχή στην εταιρεία που θα συσταθεί για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Για να καταλήξουμε βέβαια και σ’ ένα τελεσίγραφο. Οτι θα πρέπει όλα τα κόμματα, ή τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση, να στηρίξουν τα μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ή συναινούν δηλαδή ή κόβεται η όποια παροχή βοήθειας.

Ημέρες βίας, σε μια χώρα ανοχύρωτη…

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*