Ο προσωπικός θεός και ο Δεύτερος Ανώτερος Εαυτός (αγιότητα-θέωση),πώς φτάνεται άραγε;

Πρόκειται για τον δεύτερο εαυτό, τον ιδανικό, τον ιδεατό, που «βρίσκεται» στον παράδεισο και επειδή ο παράδεισος δεν είναι συγκεκριμένος τόπος, αλλά τρόπος ύπαρξης του μυαλού και της συνείδησης, αυτός ο εαυτός έχει μέσα του τεράστια ποσά ενέργειας, ικανά να κάνουν θαύματα.

Ναι, θαύματα. Όπως αυτά που έκαναν και κάνουν οι άγιοι.

Διότι και αυτοί, ενώθηκαν με τον Προσωπικό τους Θεό, τον δεύτερο εαυτό τους και έφτασαν σε ύψη αυτογνωσίας και αυτοσυνειδησίας.

Το θέμα και το ερώτημα είναι: ΠΩΣ τον φτάνει κανείς αυτόν τον δεύτερο εαυτό; Πώς ενώνεται μαζί του για να μετάσχει έτσι της παραδεισένιας ενέργειας; Της αγιαστικής; Και να πλουτιστεί έτσι η Αντίληψή του, η Δύναμή του, η Χαρά του και πολλά άλλα που θυμίζουν μερικές φορές υπεράνθρωπο;

Η δική μου απάντηση είναι «δεν ξέρω». Και μάλλον δεν είμαι και η μόνη που απαντώ έτσι. Ρωτήστε όποιον πνευματικό άνθρωπο ξέρετε. Θα σας πει το ίδιο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδός να την περπατήσει κάποιος και να το καταφέρει αυτό. Ούτε κάποια μέθοδος, ούτε κάποιος προγραμματισμός πνευματικός, ούτε κάποιο σύστημα. Αλλιώς, θα είχαμε κατακτήσει το παν!

Αυτό που γενικά πιστεύεται είναι ότι μέσω της Ασκητικής θα μπορούσε κανείς να προσελκύσει την λεγόμενη Θεία Χάρη, την ενέργεια του Θεού δηλαδή και έτσι θα μετείχε στον παραδεισένιο εαυτό του, σε μια απίστευτα ανανεωτική, λυτρωτική και θεραπευτική υπαρξιακή κατάσταση.

Όμως, πόσοι ασκητές και ασκήτριες δεν υπάρχουν, που μέσα από επώδυνο αγώνα έφτασαν να παραδώσουν την ψυχή τους στον Θεό, χωρίς να αγγίξουν τον αγιασμό;

Πόσοι μοναχοί, μοναχές, αλλά και απλός πιστός κόσμος, λαϊκοί, δεν έφτασαν να ανασάνουν για τελευταία φορά χωρίς καθόλου να γευτούν την θεία ενέργεια;

Υπάρχει και μια δεύτερη πίστη και γνώμη, ότι μέσω της ικανοποίησης των Επιθυμιών μπορεί κάποιος να φτάσει την «μαγική» ένωση με τον προσωπικό του θεό και να μετάσχει της θέωσης και της αγιότητας.

Αν ήταν όμως έτσι, ο περισσότερος κόσμος, ο οποίος αποφεύγει τον αγώνα και τον πόνο και προσπαθεί πάση θυσία να ικανοποιήσει την κάθε του επιθυμία, θα είχε αγιάσει!

Δεν ισχύει όμως ούτε αυτό.

Ας αναφέρω εδώ και την φιλοσοφία των ανατολικών θρησκειών που πιστεύουν ότι μέσω του Διαλογισμού, μιας ιδιαίτερης τεχνικής που επιδιώκει την συγκέντρωση της δύναμης του μυαλού, της ψυχής και του σώματος, δίνεται στον άνθρωπο η δυνατότητα να κατακτήσει την θέωση και την ένωση με τον ανώτερο εαυτό. Φυσικά, και αυτός ο τρόπος, όσο δοκιμασμένος και αν είναι, δεν οδηγεί τις περισσότερες φορές στο ποθούμενο.

Μπορώ να καταλήξω στο εξής τελικά, μόνο ο Θεός μπορεί να επέμβει ώστε να επιτευχθεί αυτή η ένωση με τον αγιαστικό δεύτερο εαυτό και προσωπικό θεό. Μόνο, ας το πω έτσι, αν συγκινηθεί για κάποιο λόγο ο Θεός και θελήσει να το χαρίσει αυτό σε έναν άνθρωπο, τότε και μόνο τότε επιτυγχάνεται το θαύμα αυτό που λέγεται αγιασμός και παράδεισος επί της γης.

Ίσως ρωτήσει κανείς, ΠΩΣ συγκινείται ο Θεός;

Και δω θα απαντήσω ότι δεν ξέρω.

Είναι φορές που ο Θεός επισκέπτεται την ψυχή και την καρδιά ενός κακοποιού και εγκληματία και άλλοτε την ψυχή ενός πολύ καλού ανθρώπου.

Άγνωστη η θέλησή Του.

Λένε οι άγιοι και οι ασκητές ότι ο Θεός ευχαριστιέται να κατασκηνώνει σε ταπεινές ψυχές και σε καρδιές που αγαπούν.

Ίσως αν προσπαθήσουμε να είμαστε ταπεινοί (δηλ. αληθινοί με τον εαυτό μας, τον Θεό και τους άλλους) και αν αγαπάμε με πνεύμα θυσίας τον πλησίον, ίσως να μας δοθεί η αγιαστική ενέργεια, η ένωση δηλ. με τον Ανώτερο Εαυτό, τον Παραδεισένιο.

Μακάρι!…

Αναστασία Καραβίδα
(ερευνήτρια)

Loading...

8 thoughts on “Ο προσωπικός θεός και ο Δεύτερος Ανώτερος Εαυτός (αγιότητα-θέωση),πώς φτάνεται άραγε;

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  Ο παράδεισος είναι συγκεκριμένος τόπος… άσχετα με το αν το αποδέχεσαι ή όχι εσύ. Αιρετικοί παραπληροφοριοδότες…

 2. Αγωνιστής της ζωης says:

  Ξερω εγώ μια οδό (εγώ ειμι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι ἐμοῦ. ει εγνώκειτέ με, και τον πατέρα μου εγνώκειτε αν, και απ ἄρτι γινώσκετε αυτόν και εωράκατε αυτόν… ου πιστεύεις ότι εγώ εν τω πατρί και ο πατήρ εν εμοί εστι;) (Ιωάνν. κεφ. ιδ – 6). Γιατί ψάχνετε ακόμα ;;;

 3. γ says:

  Αν αυτα ειναι κειμενακια αυτογνωσιας, τοτε εγω ειμαι ο τσιπρας και αυριο θ αυτοκτονησω για να γλυτωσετε. ..γιαννουλης

  Αναστασια καλη φωτιση

 4. Αθανασιος says:

  Μονο αυτο το φθαρτο εικονικο σωμα, σιμα = ταφος,..που φορτοθηκαμε στην πλατη σαν τον ταφο μας και τον σταυρο μας..( ΣΤΑΥΡΟΣ = 1271= Η ΓΝΩΣΙΣ = 1271,..η γνωση του κακου δηλ. ο σταυρικος ματριξιανικος μας πονος και θανατος,,και του καλου ως ματριξιανη ευδαιμονια ψυχικη πνευματικη και σωματικη ευχαριστισις,..προσομοιομενη σε αυτον τον εικονικο κοσμο,. που τον πιστεψαμε πλανεμενα ως αληθινο απο την σκεπτομορφη – δαιμονιο – σατανα – μαμονα – χρημα – ευτυχια …δηλαδη το ματριξ αυτου του κοσκου,..(.στην πραγματικοτητα δεν γεννιομαστε εδω!..εδω προσομοιονομαστε,.),.. Βλεπε απαντηση σειληνου προς Μηδα,..Πλουταρχου παραμυθιτικος προς Απολλωνιο,..το καλυερο ηταν να ερχομασταν ποτε σε αυτο το ματριξ,..εδω το σωμα μας..ειναι ρεπλικα αντιγραφο του εαυτο μας..,..ο οποιος ο γνησιος βρισκεται στον αληθινο υπερβατικο κοσμο,. της αντιυλης,.που ενωνεται με το εταιρο του ημυσι ..με τον θειο ερρωτα τον Fανη κατα τους πριν καινης διδαχης η Ιησου Ιασων Αμην κατα τους μετα καινης – νεας εποχης προσομοιομενους ,,εδω ειναι το ματριξ, η βρωση του απαγορευμενου καρπου,..δηλαδη η γνωση και του κακου μαζι με το καλο,.οχι ομως τιμωρια αλλα αναγκαιοτητα και μαθημα,.διοτι οι ανθρωπογενειες δεν ειναι αψυχες και ασυναισθητες μηχανες ρομποτ και κατασκευασμενοι κλονοι και αντιγραφα,..του θεου, οπως τα πολλα σκεπτομορφικα δηλαδη ανυπαρκτα ανθρωποειδη και δαιμονια που ζουν αναμεσα μας,.. αλλα ομοιομα του ,..εδω απλα βλεπουμε μονο την εικονα? του θεου στον ευατο μας, και στις εικονες του θεου,..κατ εικονα δηλαδη εικονικη πραγματικοτητα ματριξ…ευτυχωςτωρα διαλυθικε!..και επικειται ελευσης Ιησου Αμην?…ελευθερια..και ευδαιμονια…εσωμεθα μακαριοι και αθανατοι.Προσδοκουμε ανασταση νεκρων και ζωη του μελλοντος αιωνος κοσμου του Αμην..

 5. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Τι είπεν ο Κύριος δια το τι πρέπει να διέλθουμε δια να σωθούμε?
  Ματθ. 7,13 Εἰσέλθετε διὰ τῆς στενῆς πύλης· ὅτι πλατεῖα ἡ πύλη καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν, καὶ πολλοί εἰσιν οἱ εἰσερχόμενοι δι᾿ αὐτῆς.
  Ματθ. 7,14 τί στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν, καὶ ὀλίγοι εἰσὶν οἱ εὑρίσκοντες αὐτήν!
  Ματθ. 7,15 Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες.
  Ματθ. 7,16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὴν ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα;
  Ματθ. 7,21 Πρέπει δε να ξέρετε, ότι εις την βασιλείαν των ουρανών δεν θα εισέλθη καθένας, που απλώς με επικαλείται και με προσφωνεί, Κυριε, Κυριε, αλλά εκείνος που εφαρμόζει το ΘΕΛΗΜΑ του ουρανίου Πατρός μου.
  Ματθ. 7,22 Κατά την μεγάλην και επίσημον εκείνην ημέραν της κρίσεως πολλοί θα μου είπουν· Κυριε, Κυριε, με την πίστιν στο όνομά σου δεν επροφητεύσαμεν και με την δύναμιν του ονόματός σου δεν εδιώξαμεν δαιμόνια και χάρις στο όνομά σου, που επεκαλεσθήκαμεν, δεν εκάμαμεν θαύματα πολλά και μεγάλα;
  Ματθ. 7,23 Και τότε εγώ θα βροντοφωνήσω εις αυτούς ενώπιον όλων, ότι ποτέ δεν σας ανεγνώρισα ως ιδικούς μου· φύγετε από εμπρός μου σεις, που εργάζεσθε την ανομίαν και εχρησιμοποιήσατε τα χαρίσματά μου δια την ιδικήν σας ΕΠΙΔΕΙΞΙΝ και ΩΦΕΛΕΙΑΝ.
  Δεν υπάρχει αλήθεια Θεού για φιλοσόφους,για φωτισμένους και άλλη για τους υπόλοιπους.Προσοχή δια να μην πλανηθούμε από πονηρούς η αφελείς…
  Οποιος αγαπήσει τον Κύριο με όλη την δύναμη της καρδιάς και της διανοίας του θα λάβει αντίδωρο!Είναι πνευματικός νόμος.Οπως και εάν δεν έχεις »καθαρά χέρια» θα μολυνθεί το Θείο Δώρο από την φθαρτότητα σου και δεν θα το καταλάβεις ..
  Θα νομίζεις ότι γεύεσαι αλήθεια Θεού αλλά δεν θα είναι, γιατί θα την έχεις μολύνει
  με τα ίδια σου τα μικροβια…Η αναγκαία και επαρκής καθαριότητα διασφάλιζεται στην μάχη με τα πάθη σου ,να επιστρατεύσεις το υπερόπλο της ταπεινότητας.Οχι ταπεινότητα του δούλου αλλά αρχοντιά,του Πρίγκιπα της κτίσης που αναγνωρίζει την δουλεία του, μπροστά στον Κύριο των πάντων!Την ανυπόφορη ακηδεία, ανθρώπων όλων των κατηγοριών ου δύναται να την μεταφέρουμε στον Υψιστο.Ο Κύριος δεν προείπε να γίνουμε όλοι ασκητές στην έρημο…Ποτέ δεν μας ζητάει(εαν μπορεί να ειπωθεί τούτο) αυτά που είναι επάνω από τις δυνατότητες μας αλλά πάντα εκείνα να πράττουμε φιλότιμα,που μπορούμε….
  Να αγωνιζόμαστε μέσα στην »ερημο» της κοσμικής ζωής με πράξεις αρετής και όχι κακίας δια να επικαλούμε νομίμως τον Κύριο,δια να μας προστατέψει όπως τον Πέτρο στην θάλασσα της Γαλιλαίας,να μείνουμε όρθιοι πάνω, από την υπερβολική φροντίδα αγαθών υλικής φύσης,προς πνευματική μας ωφέλεια.>»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *