in

Ο προσωπικός θεός και ο Δεύτερος Ανώτερος Εαυτός (αγιότητα-θέωση),πώς φτάνεται άραγε;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πρόκειται για τον δεύτερο εαυτό, τον ιδανικό, τον ιδεατό, που «βρίσκεται» στον παράδεισο και επειδή ο παράδεισος δεν είναι συγκεκριμένος τόπος, αλλά τρόπος ύπαρξης του μυαλού και της συνείδησης, αυτός ο εαυτός έχει μέσα του τεράστια ποσά ενέργειας, ικανά να κάνουν θαύματα.

Ναι, θαύματα. Όπως αυτά που έκαναν και κάνουν οι άγιοι.

Διότι και αυτοί, ενώθηκαν με τον Προσωπικό τους Θεό, τον δεύτερο εαυτό τους και έφτασαν σε ύψη αυτογνωσίας και αυτοσυνειδησίας.

Το θέμα και το ερώτημα είναι: ΠΩΣ τον φτάνει κανείς αυτόν τον δεύτερο εαυτό; Πώς ενώνεται μαζί του για να μετάσχει έτσι της παραδεισένιας ενέργειας; Της αγιαστικής; Και να πλουτιστεί έτσι η Αντίληψή του, η Δύναμή του, η Χαρά του και πολλά άλλα που θυμίζουν μερικές φορές υπεράνθρωπο;

Η δική μου απάντηση είναι «δεν ξέρω». Και μάλλον δεν είμαι και η μόνη που απαντώ έτσι. Ρωτήστε όποιον πνευματικό άνθρωπο ξέρετε. Θα σας πει το ίδιο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδός να την περπατήσει κάποιος και να το καταφέρει αυτό. Ούτε κάποια μέθοδος, ούτε κάποιος προγραμματισμός πνευματικός, ούτε κάποιο σύστημα. Αλλιώς, θα είχαμε κατακτήσει το παν!

Αυτό που γενικά πιστεύεται είναι ότι μέσω της Ασκητικής θα μπορούσε κανείς να προσελκύσει την λεγόμενη Θεία Χάρη, την ενέργεια του Θεού δηλαδή και έτσι θα μετείχε στον παραδεισένιο εαυτό του, σε μια απίστευτα ανανεωτική, λυτρωτική και θεραπευτική υπαρξιακή κατάσταση.

Όμως, πόσοι ασκητές και ασκήτριες δεν υπάρχουν, που μέσα από επώδυνο αγώνα έφτασαν να παραδώσουν την ψυχή τους στον Θεό, χωρίς να αγγίξουν τον αγιασμό;

Πόσοι μοναχοί, μοναχές, αλλά και απλός πιστός κόσμος, λαϊκοί, δεν έφτασαν να ανασάνουν για τελευταία φορά χωρίς καθόλου να γευτούν την θεία ενέργεια;

Υπάρχει και μια δεύτερη πίστη και γνώμη, ότι μέσω της ικανοποίησης των Επιθυμιών μπορεί κάποιος να φτάσει την «μαγική» ένωση με τον προσωπικό του θεό και να μετάσχει της θέωσης και της αγιότητας.

Αν ήταν όμως έτσι, ο περισσότερος κόσμος, ο οποίος αποφεύγει τον αγώνα και τον πόνο και προσπαθεί πάση θυσία να ικανοποιήσει την κάθε του επιθυμία, θα είχε αγιάσει!

Δεν ισχύει όμως ούτε αυτό.

Ας αναφέρω εδώ και την φιλοσοφία των ανατολικών θρησκειών που πιστεύουν ότι μέσω του Διαλογισμού, μιας ιδιαίτερης τεχνικής που επιδιώκει την συγκέντρωση της δύναμης του μυαλού, της ψυχής και του σώματος, δίνεται στον άνθρωπο η δυνατότητα να κατακτήσει την θέωση και την ένωση με τον ανώτερο εαυτό. Φυσικά, και αυτός ο τρόπος, όσο δοκιμασμένος και αν είναι, δεν οδηγεί τις περισσότερες φορές στο ποθούμενο.

Μπορώ να καταλήξω στο εξής τελικά, μόνο ο Θεός μπορεί να επέμβει ώστε να επιτευχθεί αυτή η ένωση με τον αγιαστικό δεύτερο εαυτό και προσωπικό θεό. Μόνο, ας το πω έτσι, αν συγκινηθεί για κάποιο λόγο ο Θεός και θελήσει να το χαρίσει αυτό σε έναν άνθρωπο, τότε και μόνο τότε επιτυγχάνεται το θαύμα αυτό που λέγεται αγιασμός και παράδεισος επί της γης.

Ίσως ρωτήσει κανείς, ΠΩΣ συγκινείται ο Θεός;

Και δω θα απαντήσω ότι δεν ξέρω.

Είναι φορές που ο Θεός επισκέπτεται την ψυχή και την καρδιά ενός κακοποιού και εγκληματία και άλλοτε την ψυχή ενός πολύ καλού ανθρώπου.

Άγνωστη η θέλησή Του.

Λένε οι άγιοι και οι ασκητές ότι ο Θεός ευχαριστιέται να κατασκηνώνει σε ταπεινές ψυχές και σε καρδιές που αγαπούν.

Ίσως αν προσπαθήσουμε να είμαστε ταπεινοί (δηλ. αληθινοί με τον εαυτό μας, τον Θεό και τους άλλους) και αν αγαπάμε με πνεύμα θυσίας τον πλησίον, ίσως να μας δοθεί η αγιαστική ενέργεια, η ένωση δηλ. με τον Ανώτερο Εαυτό, τον Παραδεισένιο.

Μακάρι!…

Αναστασία Καραβίδα
(ερευνήτρια)

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Ο παράδεισος είναι συγκεκριμένος τόπος… άσχετα με το αν το αποδέχεσαι ή όχι εσύ. Αιρετικοί παραπληροφοριοδότες…

 2. Ξερω εγώ μια οδό (εγώ ειμι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι ἐμοῦ. ει εγνώκειτέ με, και τον πατέρα μου εγνώκειτε αν, και απ ἄρτι γινώσκετε αυτόν και εωράκατε αυτόν… ου πιστεύεις ότι εγώ εν τω πατρί και ο πατήρ εν εμοί εστι;) (Ιωάνν. κεφ. ιδ – 6). Γιατί ψάχνετε ακόμα ;;;

 3. Αν αυτα ειναι κειμενακια αυτογνωσιας, τοτε εγω ειμαι ο τσιπρας και αυριο θ αυτοκτονησω για να γλυτωσετε. ..γιαννουλης

  Αναστασια καλη φωτιση

 4. Τι είπεν ο Κύριος δια το τι πρέπει να διέλθουμε δια να σωθούμε?
  Ματθ. 7,13 Εἰσέλθετε διὰ τῆς στενῆς πύλης· ὅτι πλατεῖα ἡ πύλη καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν, καὶ πολλοί εἰσιν οἱ εἰσερχόμενοι δι᾿ αὐτῆς.
  Ματθ. 7,14 τί στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν, καὶ ὀλίγοι εἰσὶν οἱ εὑρίσκοντες αὐτήν!
  Ματθ. 7,15 Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες.
  Ματθ. 7,16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὴν ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα;
  Ματθ. 7,21 Πρέπει δε να ξέρετε, ότι εις την βασιλείαν των ουρανών δεν θα εισέλθη καθένας, που απλώς με επικαλείται και με προσφωνεί, Κυριε, Κυριε, αλλά εκείνος που εφαρμόζει το ΘΕΛΗΜΑ του ουρανίου Πατρός μου.
  Ματθ. 7,22 Κατά την μεγάλην και επίσημον εκείνην ημέραν της κρίσεως πολλοί θα μου είπουν· Κυριε, Κυριε, με την πίστιν στο όνομά σου δεν επροφητεύσαμεν και με την δύναμιν του ονόματός σου δεν εδιώξαμεν δαιμόνια και χάρις στο όνομά σου, που επεκαλεσθήκαμεν, δεν εκάμαμεν θαύματα πολλά και μεγάλα;
  Ματθ. 7,23 Και τότε εγώ θα βροντοφωνήσω εις αυτούς ενώπιον όλων, ότι ποτέ δεν σας ανεγνώρισα ως ιδικούς μου· φύγετε από εμπρός μου σεις, που εργάζεσθε την ανομίαν και εχρησιμοποιήσατε τα χαρίσματά μου δια την ιδικήν σας ΕΠΙΔΕΙΞΙΝ και ΩΦΕΛΕΙΑΝ.
  Δεν υπάρχει αλήθεια Θεού για φιλοσόφους,για φωτισμένους και άλλη για τους υπόλοιπους.Προσοχή δια να μην πλανηθούμε από πονηρούς η αφελείς…
  Οποιος αγαπήσει τον Κύριο με όλη την δύναμη της καρδιάς και της διανοίας του θα λάβει αντίδωρο!Είναι πνευματικός νόμος.Οπως και εάν δεν έχεις ”καθαρά χέρια” θα μολυνθεί το Θείο Δώρο από την φθαρτότητα σου και δεν θα το καταλάβεις ..
  Θα νομίζεις ότι γεύεσαι αλήθεια Θεού αλλά δεν θα είναι, γιατί θα την έχεις μολύνει
  με τα ίδια σου τα μικροβια…Η αναγκαία και επαρκής καθαριότητα διασφάλιζεται στην μάχη με τα πάθη σου ,να επιστρατεύσεις το υπερόπλο της ταπεινότητας.Οχι ταπεινότητα του δούλου αλλά αρχοντιά,του Πρίγκιπα της κτίσης που αναγνωρίζει την δουλεία του, μπροστά στον Κύριο των πάντων!Την ανυπόφορη ακηδεία, ανθρώπων όλων των κατηγοριών ου δύναται να την μεταφέρουμε στον Υψιστο.Ο Κύριος δεν προείπε να γίνουμε όλοι ασκητές στην έρημο…Ποτέ δεν μας ζητάει(εαν μπορεί να ειπωθεί τούτο) αυτά που είναι επάνω από τις δυνατότητες μας αλλά πάντα εκείνα να πράττουμε φιλότιμα,που μπορούμε….
  Να αγωνιζόμαστε μέσα στην ”ερημο” της κοσμικής ζωής με πράξεις αρετής και όχι κακίας δια να επικαλούμε νομίμως τον Κύριο,δια να μας προστατέψει όπως τον Πέτρο στην θάλασσα της Γαλιλαίας,να μείνουμε όρθιοι πάνω, από την υπερβολική φροντίδα αγαθών υλικής φύσης,προς πνευματική μας ωφέλεια.>”

 5. Αναστασία,
  τεράστιο πρόβλημα,
  διότι ακόμη και άν κάποιος έχει βαδίσει τον δρόμο της ολοκλήρωσης πολύ δύσκολο να δώσει κατευθύνσεις σε άλλους, γιατί τόσοι οι δρόμοι όσοι και οι άνθρωποι.
  Παρ’όλα αυτά μάλλον είναι ωφέλιμο να καταθέσω έστω περιληπτικά την εμπειρία…φίλου μου.
  Καλός άνθρωπος, πολύ “δουλεμένος” ,συγκροτημένος με ακονισμένη διαίσθηση, είχε μάθει να σκέφτεται, να ψάχνει και να βρίσκει, καλλιτέχνης ακουστός ώς τις Αμερικές.
  Μπήκε στο δρόμο χωρίς να είναι αυτοσκοπός του και χωρίς να γνωρίζει τίποτε σχετικά με αυτογνωσία.
  Όμως εκείνο το διάστημα διακατεχόταν από έντονα αρνητικά συναισθήματα του στιλ”όλα είναι μάταια” τί θέλω σ’αυτήν την παλιοκοινωνία που είναι φίσκα από ξαδιάντροπους παλιανθρώπους,εγωισταράδες,επικριτικούς,χαιρέκακους,ζηλιάρηδες κλπ κλπ “Άς πεθάνω” …και άξαφνα, εμφανίστηκε ένα γκρίζο σύννεφο πλήρες νοήματος στον καταγάλανο ουρανό,κατευθυνόμενο προς αυτόν και ήταν ο θάνατος.Ρίγος φοβερό τον έπιασε και φοβισμένος αντελήφθην πως δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ανακάλεσε.
  Ίσως παρότι ανακάλεσε,κάτι μέσα του να πέθανε.
  Υποθέτω πως η ζωή θα “είπε”, αφού δεν σου αρέσει η ζωή να στην κάνω καλύτερη και έτσι μετά από λίγες ημέρες του γνώρισε μιά γυναίκα με την οποία κουβέντιασε μόνον μιά ώρα αλλά ένοιωσε σαν στο σπίτι του με εκείνη, σε υπέρμετρο βαθμό.Παρ’ ότι δεν την ξαναείδε ποτέ, την επομένη ξύπνησε με έντονη την αίσθηση πως εκείνη είναι -το άλλο του μισό- (τι είναι αυτό δεν ήξερε) και αγαπησιάρης καθώς είναι, την ερωτεύθηκε.Καλύτερα να γράψω ΤΗΝ ΕΡΩΤΕΎΘΗΚΕ γιατί τέτοιο πράμα δεν ξαναματαένοιωσε και ανέβαινε η ένταση καθημερινά ώς 40 ημέρες. Δύο μόνον θα πώ, στον μήνα επάνω έβλεπε μέσα στο στήθος του ένα μεγάλο πυρακτωμένο αυγό-που δεν έκαιγε-και εξέπεμπε έντονο,υπέροχο ρόζ φώς. Άν άλλαζε συναίσθημα από αυτό της Αγάπης, άλλαζε και το χρώμα του, πράσινο,γαλάζιο κλπ και έπαιζε με τα συναισθήματά του για να αλλάζουν τα χρώματα και χαιρόταν!!
  -Αυτά κάνει η εξιδανίκευση-
  Μετά ένοιωσε στο στήθος του να ανοίγει μια πηγή τρανή που να βγάζει Αγάπη -με παφλασμό- και απλωνόταν στη γής και κατόπιν στη θάλασσα και απ’ εκεί στα πέλαγα και τους ωκεανούς.Στο 40ήμερο σαν κάλυψε τον Ατλαντικό και Ινδικό, σκέφτηκε- σαν πολύ δεν πήγε; φτάνει. (Αυτό ήταν το λάθος του)
  Σταμάτησε να ανεβαίνει η καψούρα του,μένοντας εκεί ψηλά για 6 μήνες και κατόπιν αργά να πέφτει,άλλον ενάμιση χρόνο έκανε.Στο μεταξύ έγιναν κι άλλα…
  Μωρέ μπάς και τρελαίνομαι; σκέφτηκε, και ρώτησε έναν φίλο που είχε παρελθόν με εσωτερισμούς και τέτοια μπάς και ξέρει κάτι σχετικό με το άλλο μισό.Εκείνος του’πε “όχι, αλλά νομίζω ο Γιούνγκ κάτι έγραψε”. (καμία σχέση,αλλά καθόλου τυχαίο λάθος)
  Μέσα σε ένα εξάμηνο διάβασε όλα τα βιβλία του, δυό και τρείς φορές γιατί ,μαγεύτηκε.
  Τότε ήταν που άρχισε η παρέλαση των εσώψυχων…αλλά επειδή ήταν ψιλοδιαβασμένος ήξερε τι έβλεπε και δεν φοβόταν.

  Πρώτα ήρθε το φίδι σε όραμα, Ανακόντα τεράστιο ίσα με 15 μέτρα, κουνάμενο σεινάμενο και εκείνος θαύμασε “τόσο υπέροχη είναι η Άνιμά μου; (το θηλυκό πρότυπο στον άνδρα).
  Στάθηκε από πάνω του ανοίγοντας το στόμα του και εκείνος έβαλε μέσα το κεφάλι του με εμπιστοσύνη.Το φίδι δεν έκανε άλλο παρά έφυγε. Μεγάλη νίκη!!
  Σαν έκλεισε τα μάτια του ένα άλλο φίδι με φτεράκια, ήρθε φουριόζο από τα αριστερά κάνοντας κύκλο και στροβιλιζότανε δεξιόστροφα. Ωρέ ο ουροβόρος !! -δεν ήξερε πως είναι ολοζώντανος- πάμε καλά.
  Μετά του εμφανίστηκε σύμβολο του Ανώτερου Εαυτού σε όραμα!!
  Αυτό κι άν ήταν!!
  Μιά περιστρεφόμενη υδάτινη γαλάζια σφαίρα, ίσα με ένα μέτρο διάμετρο, όπου σαν ηλεκτρικά ποτάμια επάνω της άστραφταν κεραυνοί και καθώς αργογύριζε σχηματίζονταν επάνω της ανάγλυφα στο νερό πρόσωπα ανθρώπινα,τα ξεκίναγε μπροστά του άμορφα στην αρχή και τα ολοκλήρωνε στην αθέατη πλευρά. Ήρθε από δεξιά του διέγραψε ένα τόξο 1/4 του κύκλου και χάθηκε.Σε όλη την διάρκεια ακουγόταν ένα βαθύ ΟΜ σε νότα ρέ.
  Τίποτε τόσο μεγαλειώδες δεν είχε ξαναδεί.
  Την επομένη ένοιωθε σαν πλανήτης.

  Φυσικά αυτά τα σύμβολα δεν είναι κινηματόγραφος αλλά εικόνες τρανής ισχύος γεμάτες νοήματα που μορφώνουν και αλλάζουν τον άνθρωπο για πάντα.
  Άν φοβηθείς τρελάθηκες, γι’ αυτό μάλλον δεν πολυ-εμφανίζονται στον κόσμο, αλλά είδες πως του τα σέρβιρε η ζωή;
  πρώτα το δόλωμα, μετά οι οδηγίες και τέλος το ΓΕΓΟΝΟΣ.
  Ο φίλος τα είδε ώς τμήμα της ύπαρξής του και αφού Αγαπούσε τόσο πολύ, μόνον να Αγαπήσει μπορούσε και έτσι τα πέρασε απολύτως ασφαλής.
  Αυτός είναι ο Ερωτικός δρόμος και ίσως ο ασφαλέστερος γιατί αντιμετωπίζονται όλα με Αγάπη που είναι η πρωταρχική άρα ισχυρότερη ενέργεια.
  Όμως έχει και παρακάτω.
  Του εμφανίστηκαν και άλλες εικόνες στις οποίες δεν πολυαναφέρθηκε θεωρώντας τες σχετικές με τις προηγούμενες, διευκρυνιστικού χαρακτήρα και ηπιότερης ισχύος.
  Ώσπου μετά από μιά βίαιη απώθηση της σκιάς του,είδε Φώς!!!
  Δηλαδή ξύπνησε την επομένη με μιά πρωτόγνωρη νοητική διαύγεια, οξυδέρκεια, ευγλωττία και υπέροχη ζωντάνια.Έλεγε, τί ωραία που είναι η ζωή και πως βίωνε ,πως όλα συνδέονται έχοντας συνείδηση-εμπειρία αυτής της πραγματικότητας και πως ήταν συγκλονιστική. άλλο να το λές κι άλλο να το βιώνεις.
  Το κρέας και το αλκοόλ του βρωμούσαν.
  Είχε μιά καλή κουβέντα για όλους και οι άνθρωποι άρχισαν να τον πλησιάζουν εκμυστηρεύοντας τα προβλήματα τους και ζητώντας την γνώμη του. Τους μιλούσε απλά, όμως οι προτάσεις του ήσαν πλούσιες σε νοήματα και αφοπλιστικές.
  Σε αυτήν την κατάσταση παρέμεινε περίπου δύο μήνες και κατόπιν άρχισε αργά και σταθερά να επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση σε περίπου 2 χρόνια.
  Δηλαδή έλαβε μεζέ από Φώτιση.
  Μάλλον το λάθος του ήταν,όταν μπλοκάρισε την Αγάπη που έρεε από την καρδιά του στο να καλύψη όλον τον πλανήτη και ίσως και παραπάνω.
  Όπως είναι αναμενόμενο μαγεύτηκε από το όλο ζήτημα, συνέχισε να μελετά και να δουλεύει εσωτερικά και σήμερα μετά από δέκα χρόνια, Η Ανιμά του έχει πάψει να του εμφανίζεται με την μορφή φιδιού,αλλά ώς μια γιγάντια πανέμορφη γυναίκα που μόνον τα κοσμήματα της λείπουν.
  Η σκιά του, ή καλύτερα ο σκιάς του, δεν είναι πιά βίαια απωθημένος και ούτε έχει την δαιμονική μορφή που είχε αλλά παρόμοια όψη με την δική του και ευχαριστημένος. (αυτό το κατάφερε δια της Αγάπης πάλι, δηλαδή τον αποκρουστικό δαίμονα τον σφιχταγκάλιασε με πολύ Αγάπη,μετά από μιά σφοδρή σύγκρουση που είχαν και αυτός διχάστηκε αλλάζοντας μορφή).
  Τώρα περιμένει η ζωή να του στείλει την κατάλληλη γυναίκα για να πετάξουν παρέα πάνω στην πλάτη του Μέγα Δράκοντα και να βγούνε στο Φώς. (άν δεν τους καταπιεί ο Δράκος)!!
  Συνηθίζει να λέει, “τα βιβλία είναι απλώς πληροφορίες, η Γνώση επιτυγχάνεται με τις εμπειρίες και οι ψυχικές εμπειρίες -θυσαυρός-.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προειδοποιούμε . Θα χυθεί πολύ αίμα εάν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

Αιώνια Επιστροφή και Παλιγγενεσία