Η «κβαντική» φύση του Σκορπιού (του σεξ – του θανάτου)!

Ο Σκορπιός είναι ένα μυστηριώδες ζώδιο, που εκπροσωπεί μια σειρά από  «παραδοξότητες» και καταστάσεις, που σε πρώτη προσέγγιση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα συμβατές με τη τη ζωή. Θα λέγαμε ότι φέρει μέσα του ένα στοιχείο «κβαντικότητας»!

Για να καταλάβετε τι εννοώ, ρίξτε απλά μια ματιά στον παραπάνω πίνακα. Τον έχει ζωγραφίσει ένας Σκορπιός, ο Βέλγος ζωγράφος Rene Magritte. Πρόκειται για μια παράδοξη εικόνα… Δείχνει μια γυναίκα που ιππεύει ένα άλογο σε ένα δάσος. Δεν είναι όμως μια ρεαλιστική εικόνα, αφού η γυναίκα και το άλογο διασχίζουν τα δέντρα με έναν «κβαντικό» τρόπο. Όντας δηλαδή «διασπασμένοι» σε κομμάτια και περνώντας μέσα από τα δέντρα σε διαφορετικά επίπεδα ταυτόχρονα!

Δεν ξέρω αν ο Magritte είχε σπουδάσει κβαντική φυσική, αλλά ο συγκεκριμένος πίνακας του αποτελεί μια πολύ καλή μεταφορά για το τι συμβαίνει στον αόρατο μικρόκοσμο (σε υποατομικό δηλαδή επίπεδο). Τα σωματίδια εκεί φαίνεται να «διασπώνται» συχνά  και να διασχίζουν ταυτόχρονα διαφορετικές διαστάσεις!

Ο Σκορπιός είναι φύσει «μικροσκοπικός» (το ζωάκι που τον συμβολίζει είναι το μικρότερο που υπάρχει στον ζωδιακό)!  Εκπροσωπεί λοιπόν τον «μικρόκοσμο», την παραδοξότητα και τη δύναμη των αόρατων στο μάτι μας πραγμάτων, οντοτήτων, καταστάσεων (όπως π.χ. της πυρηνικής ενέργειας, της ραδιενέργειας, της ψυχής κλπ.). Κατανοεί δε ενστικτωδώς την «κβαντική» διάσταση της φύσης…

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι οι κλασικές καταστάσεις που συνδέονται με το ζώδιο του Σκορπιού ενέχουν και αυτές μια «κβαντική» διάσταση (του τύπου «υπάρχουν – δεν υπάρχουν»). Πάρτε για παράδειγμα τον θάνατο. Αν πάτε στο κέντρο της πόλης σας και περπατήσετε ανάμεσα στο γενικά ανέμελο πλήθος θα συνειδητοποιήσετε ότι ο θάνατος – αν και ένα ισχυρό ανθρώπινο φαινόμενο – φαίνεται να είναι εντελώς απών στο τρέχον κοινωνικό σας περιβάλλον (εκτός και αν συμβεί μπροστά στα μάτια σας κάποιο τραγικό γεγονός, κάτι όχι σύνηθες). Και όμως, λίγα μόλις μέτρα από εκεί που περπατάτε κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πεθαίνουν στο ιδιωτικό περιβάλλον ενός σπιτιού, μιας κλινικής κλπ.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σεξ είναι μια άλλη «κβαντική» δραστηριότητα που σχετίζεται με τον Σκορπιό. Όταν περπατάμε στο κέντρο της πόλης ή βρισκόμαστε σε κάποιο καθημερινό κοινωνικό, επαγγελματικό κλπ. περιβάλλον τότε συνειδητοποιούμε παραδόξως ότι το σεξ – αν και είναι κυρίαρχο στην ανθρώπινη φύση – μοιάζει να είναι απόν στο τρέχον περιβάλλον. Κάθε πρόσωπο γύρω μας είναι ντυμένο και συμπεριφέρεται κόσμια και με αξιοπρέπεια, χωρίς να κάνει τυχόν αιχμηρές αναφορές πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο κάπου εξακολουθεί να παραμένει ταμπού. Και όμως, οι περισσότεροι φαινομενικά «αλώβητοι» από το σεξ άνδρες και γυναίκες (μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας) τους οποίους βλέπουμε καθημερινά γύρω μας να συμπεριφέρονται συντηρητικά και «άτεγκτα», επιδίδονται ζωωδώς σε σεξουαλικές συνευρέσεις στο ιδιωτικό τους περιβάλλον. Αυτή η προϋπόθεση της ιδιωτικότητας όμως αποκλείει το σεξ από το κοινωνικό μας περιβάλλον, στο οποίο δεν αφήνει φανερά το στίγμα του, σα να μην υπάρχει! Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα σκορπίσιο «κβαντικό παράδοξο».

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε το γιατί ο θάνατος εκδηλώνεται «κβαντικά» στη ζωή μας (υπάρχει μεν αλλά σε πολλές εκφάνσεις και περιστάσεις της ζωής μοιάζει και «σα να μην υπάρχει»)! Προφανώς αυτή η «κβαντική» διάσταση του θανάτου είναι ιδιαιτέρως βολική για μας τους ανθρώπους. Απωθώντας το θάνατο σαν κάποια διαδικασία που δεν έχει να κάνει με μας στο εδώ και τώρα, αλλά μεταθέτοντας τον διαρκώς σε κάποιον ασαφή και απομακρυσμένο μελλοντικό τόπο και χρόνο – έξω πάντως από το πλαίσιο της τρέχουσας πραγματικότητας που ζούμε – ουσιαστικά προστατεύουμε τον εαυτό μας! Διαφορετικά, η δυσοίωνη βαρύτητα του θανάτου θα ήταν διαρκώς μετέωρη από πάνω μας και θα μας συνέθλιπτε, θα ακύρωνε κάθε μέρα και στιγμή μας, δεν θα μας επέτρεπε να ζήσουμε τη ζωή, να νοιώσουμε καλά, να κάνουμε δημιουργικά πράγματα.

Γιατί όμως είναι και το σεξ «κβαντικό»; Ίσως επειδή είναι το έσχατο καταφύγιο μας απέναντι στο θάνατο! Μέσα από το σεξ γινόμαστε ΕΝΑ με τον σύντροφό μας, βιώνουμε τη μυστική ΕΝΟΤΗΤΑ των πάντων (του ίδιου του Σύμπαντος) και ξεπερνάμε τη μοίρα της θνητής μας ατομικότητας, στο κέλυφος της οποίας είμαστε «παγιδευμένοι»! Επιπλέον, χάρη στο σεξ απαθανατίζουμε κατά κάποιον τρόπο τον ίδιο μας τον εαυτό, «πολλαπλασιαζόμαστε» και διαιωνίζουμε το είδος μας. Θα πρέπει λοιπόν να μετέχουμε του σεξ αλλά θα πρέπει να το κάνουμε στο «ημίφως», χωρίς να σηκώνουμε και πολύ την «κουρτίνα» του, γιατί πίσω από αυτήν φαίνεται να κρύβονται τα μεγάλα απόκρυφα της ζωής! Εξάλλου, όσο πιο κρυφό, απαγορευμένο, βρώμικο, πρόστυχο είναι το σεξ τόσο πιο πολύ ισχυροποιείται, τόσο πιο πολύ το απολαμβάνουμε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ισχύει η «κβαντικότητα» του σεξ και δεν το βλέπουμε αυτό να εκδηλώνετε «χύμα» μέσα στην κοινωνία. Φανταστείτε να μην ίσχυε η κβαντικότητα του και μόλις βγαίνατε στο δρόμο, πηγαίνατε σε κάποιο μαγαζί κλπ. να έπεφταν συνεχώς πάνω σας διάφοροι ζητώντας σας να κάνετε επί τόπου σεξ μαζί τους! Δεν θα γινόταν αυτή η κατάσταση – μετά από μια αρχική ίσως φάση «βακχικής απελευθέρωσης» – μόνιμος εφιάλτης για όλους μας;

Θωμάς Γαζής

Copyright : Θωμάς Δ. Γαζής

 ΠΗΓΗ: «Αστρολογία με Α Κεφαλαίο»

Loading...

5 thoughts on “Η «κβαντική» φύση του Σκορπιού (του σεξ – του θανάτου)!

 1. ΠΠ369 says:

  Θαρρῶ πῶς εἷναι μάταιο νὰ ἐπιχειρεῖ κανείς νὰ περιγράψει τὶς «μυστήριες κβαντικές» ἰδιαιτερότητες του σκορπιοῦ με μή κβαντικό τρόπο σκέπτεσθε. Πάρ᾽ αὐτά εἷναι μιά φιλότιμη ἀπόπειρα.
  Σκορπιός με ὡροσκόπο σκορπιό στὸν Κρόνο, Σαββατογενημένος καὶ Τίγρις στὸ κινέζικο… Τί νὰ ποῦμε τί… ποῦ λέει κ το ἆσμα…

  • Ανώνυμος says:

   Άσχετο με το σχόλιο… Πως γράφεις σε πολυτονικό;
   Πως θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ; Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων…
   Σ.Μ.

 2. Μικας says:

  Εγω πάντως,αν πήγαινα σε μαγαζί και ήθελε σεξ καμια σούπερ γκομεναρα γκαρσονα,πωλήτρια,δεν θα μου ήταν καθολου εφιάλτης!απεναντίας….??ευχής έργων..

  • Ανώνυμος says:

   NA ΠΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ(ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ). ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΞΕΥΤΙΛΙΣΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *