» Έρχομαι απο τον άλλο Κόσμο «

Μιας και στο προηγούμενο άρθρο είδα πως υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρθηκαν πιστοί και μη…
θα παραθέσω άλλη μία ιστορία … επίσης θα επισημάνω πως όταν πιστεύεις στο Χριστό μπορείς να το κάνεις
και χωρίς να ταμπελιάζεσαι ότι ανήκεις σε κάποιο δόγμα… ο Χριστός ήταν και είναι μεγάλος Διδάσκαλος είτε αρέσει
αυτό σε κάποιους είτε όχι. Και βρίσκεται μέσα στον καθένα μας…

Η ιστορία που ακολουθεί πρόκειται για ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη στόν γνωστό συγγραφέα καί αγιογράφο, Φώτη Κόντογλου

“Ένα βράδυ, τήν Δευτέρα τού Πάσχα, τού έτους 1964… , περασμένα μεσάνυχτα, λίγο πρίν κοιμηθώ, βγήκα στο μικρό περιβολάκι που έχουμε πίσω από το σπίτι μας, και στάθηκα γιά λίγο, κοιτάζοντας τον σκοτεινό ουρανό με τ΄ άστρα.

Ένας αγιασμένος γέροντας, μου είχε πεί μια φορά, πως γύρω από αυτές τις ώρες ανοίγουν τα ουράνια…

Θα στεκόμουνα εκεί πέρα μονάχος ως το ξημέρωμα. Σαν να μην είχα σώμα, μήτε κανένα δεσμό με τη γή. Αλλά συλλογίστηκα μήπως ξυπνήσει κανένας μέσα στο σπίτι και ανησυχήσουνε που έλειπα, και γι’ αυτό μπήκα μέσα και ξάπλωσα.

Δε με είχε θολώσει καλά – καλά ο ύπνος, δεν ξέρω αν ήμουνα ξυπνητός ή κοιμισμένος, και βλέπω μπροστά μου έναν άνθρωπο με αλλόκοτη όψη.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ήτανε κατακίτρινος, σαν πεθαμένος, μα τα μάτια του ήτανε ανοιχτά και μέ έβλεπε τρομαγμένος. Τό πρόσωπο του ήτανε σαν μάσκα, σαν μούμια, με το πετσί του σάν γυαλιστερό, μαυροκίτρινο, και κολλημένο στο νεκροκέφαλο με όλα τα βαθουλώματα. Κοντανάσαινε σαν λαχανιασμένος.

Στό ένα χέρι του βαστούσε κάποιο παράξενο πράγμα, που δεν κατάλαβα τι ήτανε, και με τ’ άλλο έσφιγγε το στήθος του, λές και πονούσε.

Εκείνο το πλάσμα μ’ έκανε ν’ ανατριχιάσω. Τό κοίταζα, και με κοίταζε, δίχως να μιλήσει, σαν να περίμενε να το γνωρίσω. Και στ’ αλήθεια, μ’ όλο που ήτανε τόσο αλλόκοτο, σαν να μου είπε μια φωνή στό μυαλό μου:

–Είναι ο τάδε …

Μόλις άκουσα τη φωνή, τον γνώρισα ποιός ήτανε. Τότε κι εκείνος άνοιξε το στόμα του κι αναστέναξε. Μα η φωνή του σαν να ερχότανε από πολύ μακριά, σα να ‘βγαινε από κανένα βαθύ πηγάδι.

Έβλεπα πως βρισκότανε σε μια μεγάλη αγωνία. Τα χέρια του, τα πόδια του, τα μάτια του, όλα φανερώνανε πως βασανιζότανε. Απάνω στην απελπισία μου, πήγα κοντά του να τον βοηθήσω, μα εκείνος μου έκανε νόημα με το χέρι του να σταματήσω, νά μή πλησιάσω…

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ…

Άρχισε να βογκάει, με τέτοιον τρόπο, που πάγωσα. Έπειτα μου λέγει:

Δεν ήρθα, αλλά με “στείλανε”… Εδώ, ολοένα τρέμω! Βρίσκομαι σε μεγάλη ζάλη. Παρακάλεσε τον Θεό να με λυπηθεί. Θέλω να πεθάνω, μα δεν μπορώ.

Αχ! Όσα έλεγες Φώτη, βγήκαν αληθινά. Θυμάσαι, λίγες μέρες πριν πεθάνω, που ήρθες στο σπίτι μου και μιλούσες για θρησκευτικά; Ήτανε και δύο άλλοι φίλοι μου, άπιστοι κι αυτοί σαν κι εμένα. Εκεί που μιλούσες, εκείνοι χαμογελούσανε…

Σαν έφυγες μού είπανε:

Κρίμα, να έχει τέτοιο μυαλό ό Φώτης, και να πιστεύει στις ανοησίες που πιστεύουνε οι γριές!

Μια άλλη μέρα, σού είχα πεί, όπως και πολλές άλλες φορές:

«Βρε Φώτη, μάζευε λεφτά, θα πεθάνεις στην ψάθα. Βλέπεις εγώ, πόσα λεφτά έχω, και πάλι θέλω κι άλλα». Τότε μου είπες:

« Έχεις κάνει συμβόλαιο με τόν Χάρο πως θα ζήσεις τόσα χρόνια που θέλεις, για να καλοπεράσεις στα γηρατειά σου; »

Σου λέγω εγώ: « Θα δεις πόσο χρονών θα πάγω! Τώρα είμαι εβδομηνταπέντε. Θα περάσω τα εκατό. Έχω εξασφαλίσει τα παιδιά μου, ο γιος μου βγάζει λεφτά πολλά, την κόρη μου την πάντρεψα μ’ έναν πλούσιο από την Αβησσυνία, εγώ κι η γυναίκα μου έχουμε και παραέχουμε…

Όχι σαν κι εσένα, που ακούς αυτά που λένε οι παπάδες…

“Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών”. Τι θα βγάλεις από τα “Χριστιανά τέλη”; Λεφτά, παρά, να έχεις στην τσέπη σου, και μη σε μέλει. Εγώ να δώσω ελεημοσύνη; Και γιατί έκανε φτωχούς ο πολυεύσπλαχνος Θεός σας; Για να τους τρέφω εγώ; Αμ βάζουνε εσάς και ταΐζετε τους τεμπέληδες, για να πάτε στον Παράδεισο… Χά ! Χά !

Εγώ ξέρεις πως είμαι γιός παπά, και τα γνωρίζω καλά αυτά τα κόλπα. Μα να τα πιστεύουνε αυτά οι μικρόμυαλοι. Όχι όμως κι εσύ Φώτη μου, που έχεις τέτοια σπουδή, και να πας χαμένος. Εσύ, όπως πάς, θα πεθάνεις πριν από μένα, θα πάρεις στον λαιμό σου και την οικογενειά σου.

Μα εγώ, σου λέγω και σου υπογράφω, σαν γιατρός που είμαι, πως θα ζήσω εκατόν δέκα χρόνια!…».

Λέγοντας αυτά, στριφογύριζε από δώ κι από κει, σαν να ψηνότανε σε καμμιά σχάρα, βγάζοντας κάτι μουγκρίσματα από το στόμα του: « Αχ! Αχ! Ωχ! …»

Ησύχασε για λίγο και ξαναείπε:

Αυτά έλεγα, μα σε λίγες μέρες πέθανα! Πέθανα, κι έχασα το στοίχημα!

Τι ταραχή! Τι τρομάρα τράβηξα! Σαστισμένος, μια βούλιαζα και μια ανέβαινα απάνω και φώναζα:

Έλεος! Έλεος !

Μα κανένας δε μ’ άκουγε. Ένα ρεύμα με κλωθογύριζε σαν να ήμουνα κανένα ψόφιο ποντίκι. Τι τράβηξα ως τα τώρα, και τι τραβώ. Τι αγωνία είναι αυτή! Όλα όσα έλεγες βγήκαν αληθινά. Το κέρδισες το στοίχημα!

Εγώ, τότε, που βρισκόμουνα στον κόσμο που ζεις, ήμουνα ο έξυπνος. Ήμουνα γιατρός, κι είχα μάθει να μιλώ και να μ’ ακούνε όλοι, να κοροϊδεύω την θρησκεία, να συζητώ για χειροπιαστά πράγματα…

ΕΚΕΙ ΕΣΤΙ, Ο ΒΡΥΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ… ( Ματθ. ιγ΄ 42 )

Τώρα όμως βλέπω πως χειροπιαστά είναι εκείνα που τα έλεγα τότε παραμύθια και χαρτοφάναρα. Χειροπιαστή είναι η αγωνία που βρίσκομαι.

Άχ! Τούτος θα είναι ο σκώληξ ο ακοίμητος, τούτος θα είναι ο βρυγμός των οδόντων…»

Απάνω σ’ αυτά, χάθηκε από τα μάτια μου, κι άκουγα μονάχα τα βογγητά του, που κι εκείνα σβήσανε σιγά – σιγά. Με πήρε λίγο ο ύπνος, μα σε μια στιγμή, κατάλαβα να με σπρώχνει ένα παγωμένο χέρι. Άνοιξα τα μάτια μου, και τον βλέπω πάλι μπροστά μου. Τούτη την φορά ήτανε ακόμα πιο φριχτός και πιο μικρόσωμος. Είχε γίνει ίσαμε ένα μικρό παιδάκι, μ’ ένα μεγάλο γέρικο κεφάλι, που το κουνούσε πέρα δώθε.

Άνοιξε το στόμα του και μου είπε:

«Σε λίγη ώρα θα ξημερώσει και θα ‘ρθουνε να με πάρουνε, εκείνοι που με στείλανε…» Του λέγω:

« Ποιοί σε στείλανε»;

Είπε κάτι μπερδεμένα λόγια δίχως να καταλάβω τίποτα. Ύστερα μου λέγει:

« Εκεί που βρίσκομαι, είναι κι άλλοι πολλοί από εκείνους που σε περιπαίζανε για την πίστη σου, και τώρα καταλάβανε πως οι εξυπνάδες δεν περνούνε παραπέρα από το νεκροταφείο. Είναι και κάποιοι άλλοι που τους έκανες καλό, κι αυτοί σε κακολογούσανε. Κι όσο τους συγχωρούσες, τόσο αυτοί γίνονταν χειρότεροι.

Γιατί ο πονηρός άνθρωπος αντί να τον κάνει η καλοσύνη να χαίρεται, αυτός πικραίνεται, επειδή τον κάνει να νιώθει τον εαυτόν του νικημένο.

Τούτοι εδώ, βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από μένα, και δεν μπορούνε να βγούνε από την σκοτεινή φυλακή τους για να έρθουνε να σε βρούνε, όπως έκανα εγώ. Βασανίζονται πολύ σκληρά, γιατί δέρνονται με την μάστιγα της αγάπης, όπως έλεγε ένας άγιος…

»Πόσο αλλιώτικος είναι ο κόσμος από ό,τι τον βλέπαμε! Ανάποδος από την έξυπνη αντίληψη μας. Τώρα καταλάβαμε πως η εξυπνάδα μας ήτανε βλακεία, οι κουβέντες μας πονηρές μικρολογίες, κι οι χαρές μας ψευτιά και απάτη.

»Εσείς που έχετε στην καρδιά σας τον Χριστό, και που για σάς ο λόγος Του είναι αλήθεια, η μοναχή αλήθεια, εσείς κερδίσατε το Μεγάλο Στοίχημα, που μπαίνει ανάμεσα στους πιστούς και στους απίστους, αυτό το στοίχημα που το έχασα εγώ ο ελεεινός, και χάθηκα, και τρέμω κι αναστενάζω, και δεν βρίσκω ησυχία.

Loading...

33 thoughts on “» Έρχομαι απο τον άλλο Κόσμο «

 1. GLADIATOR says:

  Ο Ιησούς Χριστός αγαπητη συντακτρια δεν είναι Μέγας Διδάσκαλος όπως αναφέρεις στο πρόλογο σου.Ο Ιησους Χριστός ειναι ο Υιός και Λόγος του Θεού,το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

  • Giwta M. says:

   Τον Λογο σε εμάς τους θνητούς μας τον μαθαίνουν απο παιδιά οι δάσκαλοι *οι σωστοί* στο σχολείο και έτσι γεννιέται η παιδεία
   οπότε ο Λόγος Του τον κάνει Μέγα Διδάσκαλο για μένα ! 🙂

   • Φωτεινή says:

    Το «Μέγας Διδάσκαλος» είναι πολύ λίγο για το Χριστό. Αυτό τον εξισώνει με διάφορους μεγάλους διδασκάλους που ήταν άνθρωποι. Ο Χριστός πρώτα είναι Θεός και Σωτήρας μας, και μετά Μέγας Διδάσκαλος. Γι΄αυτό και μας είπε. «Κανένας από εσάς να μην ονομαστεί δάσκαλος ή καθηγητής». Ένας είναι ο Δάσκαλος κι ο Καθηγητής, ο Χριστός.
    Επειδή είμαι εκπαιδευτικό, θα ήθελα να πω, ότι θα’ πρεπε η δουλειά μας να είναι να μεταδίδουμε τη διδασκαλία του Χριστού κι όχι προσωπικές μας απόψεις ή ανθρώπινες ιδεολογίες και κάποιες θεωρίες που βαπτίζονται επιστημονικές.
    Έτσι μόνο θα φωτιζόμαστε ως άνθρωποι και θα χτίζουμε σωστά και την καθημερινότητά μας μέσα από την προοπτική που μας έδωσε Αυτός.

   • GLADIATOR says:

    Τον Υιο και Λογο αγαπητη φιλη σε εμας μας τον διδασκουν οι Πατερες μας οι Απόστολοι οι αγιοι οι 7 Οικουμενικές Σύνοδοι, και εμείς κατ επεκτασιν στα παιδιά μας με τη βιοτη μας και με τη συμμετοχή μας στα ιερά Μυστήρια της εκκλησίας μας.Ο Χριστος σφαζεται σε καθε λειτουργια και καλουμεθα ολοι μας να φαμε το σωμα Του και να πιουμε το αιμα Του.

    • Giwta M. says:

     Την διαφωνία δεν μπορώ να καταλάβω …

     Μου λες πως νιώθεις τον Χριστό , κι εγώ πως το νιώθω το αν ειναι λάθος ή οχι … είναι καθαρά δική μου ευθύνη δεν νομίζεις; φιλικά πάντα

     • GLADIATOR says:

      Παρανοηση αγαπητη φιλη…Εσύ λες πως νιωθεις τον Χριστό ενω εγώ σου γραφω πως εμείς τον ζούμε τον κοινωνουνε δεν μπορούμε να ζησουμε χωρίς Αυτόν.Και φυσικά δική σου ευθύνη αυτα που γράφεις και αυτα που εννοείς.

    • Παναγιώτης says:

     Ο Χριστός είναι ομοούσιος με Τον Πατέρα και Το Άγιο Πνεύμα, ενας Θεός, 3 πρόσωπα.
     Διδάσκαλους ονομάζουν τους γκουρού, τους χότζες, τους δασκάλους του καράτε και σίγουρα κανείς από αυτούς δεν αναστήθηκε…
     Ο Χριστός είναι Ο Θεός Υιός. Είναι η ενσάρκωση Του Θείου Λόγου.
     Τόσο απλό. Τα υπόλοιπα είναι η προσπάθεια κάποιων να μειώσουν την Θεότητα Του Χριστού έτσι ώστε να φτιάξουν ενα Θεό στα μέτρα τους. Δεν γίνεται αυτό. Τα ευαγγέλια είναι εκεί, είναι η μόνη πηγή της διδασκαλίας Του Χριστού.Αυτοί που τα έγραψαν πίστευαν για τον Χριστό ότι είναι ο Θεός. (Ο Κύριος μου και Θεός μου). Πώς γίνεται να αμφισβητείτε τα ευαγγέλια αλλά να πιστεύετε στις «διδασκαλίες» του. Είτε πιστεύετε στον Χριστό όπως μας φανερώθηκε, είτε όχι. Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι ενδιάμεσο….

     • Giwta M. says:

      Δεν γράφω κάτι διαφορετικό και οι γκουρού , χότζες κτλ δεν είναι Διδάσκαλοι για εμένα..
      Οπως επίσης πιστεύω στο Χριστό διαβάζοντας και τα απόκρυφα Ευαγγέλια 🙂

  • Σταυρος Π. says:

   Ο Ιησούς Χριστός είναι, ο Υιος του Θεού (Ματθ. 3:16-17, Λουκ. 9:35, Ιωάνν. 6:68-69 ), ο Λόγος του Θεού (Ιωάνν. 1:1-5 και 1:14, Αποκ. 19:13), ο Αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτία του κόσμου (Ιωάνν. 1:29), η Εικόνα του αοράτου Θεού (Κολοσσ. 1:15, Β’ Κορ. 4:4), το Απαύγασμα της δόξας και ο Χαρακτήρας της υπόστασης του Θεού ( Εβρ. 1:3), ο Αρχηγός και τελειωτής της πίστης (Εβρ. 12:2), ο Αρχηγός της σωτηρίας (Εβρ. 2:10), ο Αρχηγός της ζωής ( Πράξ. 3:15), η Κεφαλή του σώματος της εκκλησίας (Κολοσσ. 1:18), η Κεφαλή κάθε αρχής και εξουσίας ( Κολοσσ. 2:10), ο Επίσκοπος των ψυχών μας ( Α’ Πετρ. 2:25), ο Μέγας Αρχιερέας (Εβρ. 4:14), ο Βασιλεύς των αγίων (Αποκ. 14:2), Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων (Αποκ. 1:15, 17:14, 19:16), και ο Άρχων των βασιλέων της γης (Αποκ. 1:5).

   Είναι ο μόνος Κύριος (Ιωάνν. 13:13-14, Ρωμ. 10:9-13), ο μόνος Διδάσκαλος (Ματθ. 23:28, Ιωάνν. 8:31-32, 13:13-14), ο μόνος Σωτήρας (Ιωάνν. 4:42, Εφεσ. 5:23, Β’ Τιμ. 1:10, Τίτος 3:3-7).

   Είναι ο Καλός Ποιμένας των προβάτων (Ιωάνν. 10:11-16, Α’ Πέτρ. 2:25), είναι ο Φίλος των μαθητών Του (Ιωάνν. 15:13-16, Λουκ. 12:4), και ο Αδελφός τους ( Ματθ. 12:49-50, 28:10, Μάρκ. 3:33-35, Ιωάνν. 20:17, Ρωμ. 8:29-30, Εβρ. 2:11-17, Αποκ. 1:5).

   Ο Ιησούς Χριστός είναι όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα. Αν θέλεις να γευτείς όλες αυτές τις ιδιότητές Του, και να γίνει και δικός σου προσωπικός Σωτήρας, Κύριος σου, Διδάσκαλος σου, Καλός Ποιμένας σου, Φίλος σου και Αδελφός σου, κάνε μία απλή προσευχή και ζήτησε Του το. Άνοιξε μία Καινή Διαθήκη και διάβασε γι’ Αυτόν . Γνώρισε Τον. Πλησίασε Τον. Αγάπησέ Τον. Κοίτα τις πληγές στις παλάμες Του. Τις υπέστη για χάρη σου. Ανέβηκε στο σταυρό του Γολγοθά, αντί για σένα και για μένα. Ο Αναμάρτητος, πλήρωσε με το άγιο Αίμα Του, για μας τους αμαρτωλούς.

   Ζήτα Τον. Δεν θα μετανοιώσεις ποτέ αν το κάνεις αυτό. Χτυπάει εδώ και χρόνια την πόρτα της καρδιά σου κι εσύ δεν Του ανοίγεις. Άνοιξε Του όσο είναι ακόμα καιρός. Θα μπεί μέσα σου και θα δειπνήσει μαζί σου. Θα γεμίσει την άδεια σου ψυχή, με ουράνια χαρά, ειρήνη, αγάπη, λύτρωση. Θα σε ελευθερώσει από τα βάρη τως αμαρτιών σου, από τη θλίψη, την απόγνωση, απο τις ενοχές σου. Θα σε συγχωρέσει από όλες τις αμαρτίες, θα σε κάνει ένα νέο κτίσμα και θα σου χαρίσει αιώνια ζωή. Τι λες αξίζουν όλα αυτα΄;

 2. ΑΝ'ΩΝΥΜΟΣ says:

  Αντι να επικεντρωθείτε στο κειμενο του Κοντογλου τσακωνεστε αν Ο Ιησους είναι υιος του θεου μελλος της αγιας τριαδος η μεγας διδασκαλος,φτανουν πια οι θεολογικες αναλυσεις μπουχτίσαμε.Τον ιησου τον δεχετε ο καθενας όπως εκεινος ηθελε να τον δεχθεί -με ανοιχτη ψυχη- ,και όχι με νορμες και αφορισμούς.

  • Φωτεινή says:

   Δε διαφωνώ μαζί σου. Άλλωστε το αποτέλεσμα της αποδοχής Του -με ανοιχτή ψυχή- όπως λες, θα πρέπει να είναι τα έργα μας. Όποιος «ακούει και πράττει», αυτός και θα προσφέρει σε αυτή τη ζωή.

  • p says:

   Τον ιησου τον δεχετε ο καθενας όπως εκεινος ηθελε να τον δεχθεί -με ανοιχτη ψυχη-ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΨΥΧΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΣΤΩ Κ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΝΑΝΝΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Κ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΖΑΝ,ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ Κ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ…ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ Κ ΛΟΙΠΕΣ ΑΜΠΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ…

   • Giwta M. says:

    Γιατί θεωρήσατε όλοι πως το Μεγα διδάσκαλος σημαίνει πως ΕΓΩ δεν τον αναγνωρίζω ως Υιό Του Θεού ;;

    Ποτέ και πουθενά δεν έγραψα ή επέβαλα πως αυτά που πιστεύω είναι και το Σωστό
    ο καθένας μπορεί να μιλήσει και να εκθέσει τον εαυτό του .. τα περι Αμπελοσοφίες είναι αυτα που γράφεται
    σε κάθε άρθρο σκοτώνοντας με λόγια γραπτά τον συνάνθρωπό σας. Σοβαρευτείτε λίγο κ αν θέλετε σχολιάστε το άρθρο κι όχι τα Πιστεύω μου , αυτά ότι και να πείτε
    δεν τα ακουμπάτε 🙂

    • P says:

     ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Κ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΣΑΙ,ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Κ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ,ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ,ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΟΥΤΕ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΑΚΡΥΖΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΕΟΣ,ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΖΕΙ Κ Ν ΠΛΗΡΕΙ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ…ΑΥΤΑ Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΑΠΛΑ ΤΟ 1 ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ 0 Η 2 ΕΙΝΑΙ 1 Κ ΤΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ Κ ΕΠΙΘΕΤΑ,ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ(ΧΡΙΣΤΟ) ΒΕΒΑΙΑ..

 3. njsd says:

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΣΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΔΙΑΣΚΑΛΟΥ Κ ΘΟΛΟΚΟΥΛΟΥΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ Κ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Κ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

 4. πράκτωρ says:

  Καλησπέρα αδέλφια

  Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες και οσο πάνε και πληθαίνουν,

  Γνωρίζω απο κάποιον γνωστό μου οτι ένα πρωινό σε ένα εικονοστάσι χαμένης κοπέλας (,μάλλον απο μηχανή) είδε απο μακρυά στον δρόμο σαν να περπατούσε μια κοπέλα ντυμένη στα λευκά..
  Λόγω της ώρας νωρίς ξημέρωμα του έκανε εντύπωση απο μακρια η αμφίεση σαν ασπρο νυχτικό μου το περιέγραψε.
  Στην τελευταία στροφή πρίν μπεί στην ευθεία για να φτάσει εκεί έχασε την οπτική επαφή .. εξαφανίστηκε ..,,,
  Οταν έφτασε ακριβώς στο σημείο είδε για πρώτη φορά το εικονοστάσι
  με την φώτο της κοπελας.
  Αν και περνάει απο αυτό το ύψωμα συχνά δεν το είχε παρατηρήσει.
  Ας είναι ευλογημένο, Κι ας θυμηθούμε στις προσευχές μας όλους όσους ‘εχουν ανάγκη…

  Καλη δύναμη

 5. Ανώνυμος says:

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ.. ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ!!! ΦΑΕΘΩΝ

 6. Ανώνυμος says:

  ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΓΡΙΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟ…ΑΦΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΤΕ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΦΤΩΧΙΚΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…ΜΟΛΙΣ Η ΓΡΙΟΥΛΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΥΖΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ…ΤΙ ΘΕΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ …ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ…Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ…ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΜΕ ΕΦΕΡΕ…ΠΟΙΑ ΓΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΓΡΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ…ΤΟΤΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ…ΝΑ ΑΥΤΗΝ Η ΓΡΙΟΥΛΑ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥ ΛΕΕΙ…ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΤΕ ΠΑΓΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ…ΤΟΤΕ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΚΛΑΨΕ ΠΟΛΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ…ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΚΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ – ΟΥΡΑΝΟ – ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 7. Ανώνυμος says:

  ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ «ΤΖΙΝΙ» ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΥΦΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ.ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ,ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ.ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ!ΑΛΛΟΙ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΒΡΑΧΟ.ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΠΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.ΑΥΤΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ,ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΛΕΓΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ Ή ΑΘΕΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

 8. Ακούων says:

  Χαχαχαχα ειστε βλημματα ολοι ρεεεεε!! Ο,τι γεμισεις το κουφαρι σου και σε ο,τι πιστεψει το κουφαρι σου αυτο θα δει και στον υπνο του και στον ξυπνιο του και παντου! Ξυπνατε βλαμενοι, αργησατε!! Γαμω τις θρησκειες σας και την αγνωσια σας!

  • XRC says:

   ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ . ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΕ 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΗΜΟΥΝ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΤΟΤΕ …..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΑΞΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ . Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ . ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ . ΑΠΛΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ.

 9. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  «Διότι τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, εξηγεί ο Ιησούς, ώστε παρέδωσε (στο θάνατο) το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει πρόσβαση στην μακαριότητά Του. Γιατί, ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο (οι Ιουδαίοι νόμιζαν ότι μόνο το δικό τους έθνος θα εξαιρεθεί, αλλά εδώ ο Χριστός εφαρμόζει δίκαια κριτήρια για όλους), αλλά για να σωθεί ο κόσμος δι’ αυτού. Εκείνος που πιστεύει σ’ αυτόν (και πράττει έργα άξια μετανοίας) δεν χάνεται. Αυτός όμως που δεν πιστεύει έχει ήδη απολέσει την εαυτού σωτηρία (εννοείται αν δεν μετανοήσει μέχρι το τέλος της ζωής του), γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού και δεν μπορεί ως εκ τούτου, ως ατελής, να διέλθει ευφραινόμενος, δια του ακτίστου φωτός, εις την αιώνια θεία κατάπαυση. Να ποια είναι εξάλλου η πνευματική ζημιά: Το φως ήρθε στον κόσμο, για να φωτίσει και θερμάνει τούς εις την ψυχική και καρδιακή παγωνιά μένοντες. Οι άνθρωποι όμως αγαπούν περισσότερο το σκοτάδι (την απιστία, αίρεση, κακία και αμαρτία), παρά το φως (το πρόσωπο του Κυρίου και την ορθή πίστη), γιατί τα έργα τους είναι πονηρά. Κάθε άνθρωπος που πράττει έργα φαύλα μισεί το φως (ξεπέφτει οικειοθελώς από την αλήθεια) και δεν έρχεται στο φως (αυτοκρίνεται, γιατί δεν θέλει ο ίδιος να σωθεί), γιατί φοβάται μήπως γίνουν φανερά τα έργα του (και ελεγχθούν). Όποιος όμως κάνει πράξεις αγαθές, και σύμφωνες με την αλήθεια του Θεού, αυτός έρχεται στο φως γιατί ποθεί το φως. Για να γίνει φανερό ότι τα έργα του έχουν γίνει κατά Θεόν» (Ιω. 3,1-21).

  Σε κάθε θεία Λειτουργία και σε κάθε ακολουθία προσευχόμαστε στον Θεό «υπέρ της των πάντων ενώσεως». Φυσικά, αυτό εννοείται ορθοδόξως από την άποψη ότι οι πεπτωκότες από την Εκκλησία πρέπει να επιστρέψουν σε αυτήν. Η ένωση δεν είναι μια απλή ένωση μεταξύ διαφόρων «συνεργαζομένων σωματείων», αλλά ενότητα της πίστεως.

  Όταν κάνουμε λόγο για ενότητα της πίστεως, εννοούμε την ενότητα στις αποφάσεις των Τοπικών και των Οικουμενικών Συνόδων που οριοθέτησαν την αποκεκαλυμμένη αλήθεια, αλλά και στην ενότητα στον ορθόδοξο ησυχασμό, που είναι η βάση και η έκφραση των δογμάτων. Δηλαδή, δια της καθάρσεως της καρδίας και του φωτισμού του νοός, που είναι η βάση και η ουσία του ησυχασμού, έφθασαν οι Πατέρες στην θεωρία-εμπειρία του Θεού και στην συνέχεια θεολόγησαν απλανώς μέσα στην Εκκλησία, διετύπωσαν αυτήν την εμπειρία με όρους για να διασφαλίσουν και τον τρόπο που φθάνει κανείς στην θεωρία του Θεού, αλλά και την αποκεκαλυμμένη αλήθεια που βιώνει κατά την θεωρία του Θεού.

  Αυτό σημαίνει ότι η ένωση δεν είναι μια συμφωνία σε θεωρητικές αλήθειες, αλλά κυρίως η επάνοδος της ησυχαστικής–νηπτικής παραδόσεως. Το να γίνωνται μερικές συμφωνίες και να καταρτίζωνται μερικά κείμενα δεν είναι εχέγγυο της ενώσεως. Το εχέγγυο είναι η βίωση της ησυχαστικής παραδόσεως που περιλαμβάνεται στους όρους: κάθαρση, φωτισμός, θέωση. Μόνον οι ησυχαστές και οι θεούμενοι γνωρίζουν σε ποιά σημεία θα ασκήσουν την ακρίβεια και σε ποιά σημεία θα κάνουν οικονομία.

  Πέρα από τα ορθόδοξα και σημαντικά που λέγει ο Ιωσήφ Βρυέννιος για τον «άληπτο και ενωτικό λόγο» θεωρώ ότι ο πραγματικός τρόπος της ενώσεως είναι η βίωση του ησυχασμού. Εκείνος που δια της ησυχαστικής παραδόσεως φθάση στην νοερά προσευχή και στην θέα του ακτίστου Φωτός γνωρίζει εκ πείρας το τριαδικό του Θεού και την σχέση μεταξύ των Προσώπων της Αγίας Τριάδος. Όσοι δεν διαθέτουμε τέτοια εμπειρία, εμπιστευόμαστε στους θεόπτες αγίους.

  Επειδή έγινε πολύς λόγος για τον Ιωσήφ Βρυέννιο στο κείμενο αυτό, θα πρέπη να τελειώσω με έναν λόγο του που δείχνει ποιό είναι το «είναι» της πίστεώς μας:

  «Ημίν γαρ τουτ’ έστι το είναι ημίν, η πίστις ημών, η πατροπαράδοτος κληρονομία• αύτη πλούτος ημών, αύτη δόξα, αύτη γένος, αύτη στέφανος, αύτη καύχημα• εν βάπτισμα, μία πίστις ημίν, Εκκλησία μία, και Θεός εις δοξάζεται τρισυπόστατος• πάντες οι μη ούτω πιστεύοντες απολέσθωσαν».

 10. filarianna says:

  Αληθώς ετέχθη! Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κατ οικονομίαν Θεού. Λύτρωση για τη βασανισμένη ψυχή και μάθημα για εμάς. Πάντα πρέπει να ρωτάμε το ΌΝΟΜΑ των αδελφών μας, που ο Θεός φρόντισε να έλθουν σε μας, γιατί πρέπει πρώτα να ενθυμηθούν ώστε να μπορέσουν να μετανοήσουν και να συμφιλιωθούν με το Θεό. Και εμείς να τους βοηθήσουμε με τον τρόπο που μας έδειξε ο Ιησούς Χριστός. Να τους συμπονούμε. Να τους αγαπάμε. Να τους μνημονεύουμε. Όπως πρέπει να πράττουμε και στην εδώ ζωή.

  • Νικητας says:

   Ναι!! Περνουν ‘αδεια’ οι ψυχες μεχρι την Αναληψη (40 ημερες),κατοπιν παρακλησης της ΑειΠαρθενου Μητρος..ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!!!!

 11. Ανώνυμος says:

  Αυτα να τα διαβαζουν και να τα κατανοουν οσοι θεωρουν οτι ειναι υπερανω των παντων εδω στην γη. Καλο ειναι τα διαβαζουν και οι’γιατροι’ συναδελφοι του γιατρου που εμφανιστηκε.Αν καποιοι εξακολουθουν να γελουν και να παραμενουν αμετανοητοι ΕΙΘΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ(στο σχολιο του Γιαννη-Κοζανη αναφερεται).Οι υπολοιποι ας παρακαλουμε τον Θεο να μας δινει δυναμη και πιστη να για να ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΑΜΗΝ.

 12. followe the white rabbit 369 says:

  Το πιό αστείο της υπόθεσης είναι οτι όλοι σας μπορείται να γίνεται σαν τον χριστό να πετάτε στα ουράνια και να γίνεται και εσείς λαμπερές οντότητες των υψηλων δονητικών διαστάσεων παρέα με τους βούδες και τους αρχαγγέλους το είπε και ο ίδιος ο Χριστός ο κινυγημένος απο τις σαύρες.Εννοείτε τα σκοτεινά σατανικά σιονιστηκά εβραικά ιερατία λόμπι ζομπι βαμπίρς οργανικές πύλες δεν θέλουν κατι τέτοιο γιατί θέλουν εγκλωβισμένη την ανθρωπότητα και την ψυχή σας διότι γνωρίζουν οτι είναι οτι πιο ιερό και πολύτιμο πράγμα που έχετε και είναι το μοναδικό που σας ανήκει γ’αυτό σας ποτίζουν τσιγάρα ναρκοτικά αλκοόλ και μεταλλαγμένες τροφές σας συγκεντρώνουν σε γήπεδα και καφετέριες για να σας πετάνε ψύχουλα απο πάνω και η επίφυση σας να βρίσκεται σε λίθαργο να έχετε καταθλύψεις να βρίσκεσται σε χαμηλές συχνότητες και να πεθαίνεται απο καρκίνους και αρρώστιες να μην μπορείται να αγγίξεται το απόλυτο.Αν πραγματικά αγαπάτε τον συνάνθρωπο σας και το γείτονα σας βοηθήστε τους να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες που έχουν και απο πρόβατα να γίνουν Αετοί.Η πραγματική επανάσταση βρίσκεται μέσα σας στην καρδιά σας και στο νού σας ξεκλειδώνοντας ολα τα ενεργειακά σας κέντρα.Μην αποδέχεσται τίποτα αυτό είναι που πιο πολύ φοβούντε αυτές οι σαύρες πρέπει να αποδεχτείτε οσα γίνονται για να καταφέρουν τους σκοτεινούς τους σκοπούς αν οχι τοτε χάσανε.σύγουρα καποιες σαύρες και κατεκτημένοι απο δαίμονες διαβάζουν αυτό εδώ πέρα να γνωρίζεται οτι ήρθε το τέλος σας οι λαμπερές αστραφτερές στρατιές των ανώτερος διαστάσεων εχουν κατεβεί απο τους ουρανους και θα σας στείλουν πίσω στα τάρταρα μαζί με τον αρχηγό σας,η θεά ΝΕΜΕΣΙΣ και η ομάδα της θα σας τιμωρήσει πολυ ασχημα όλους εσάς τους προσκηνημενους μασόνους και συνεργάτες για τα αίσχοι που προκαλέσατε τοσα χρονια στην ανθρωπότητα ζούμε ιστορίκές στιγμές πραγματικά δεν θα ίθελα να βρίσκομε στην θέση σας οι 33ου και 333ου επιπέδου σας κοροιδέψανε σας χρησιμοποιήσανε και τώρα θα σας γυρίσουν την πλάτη εννοείτε και αυτοί δεν θα σωθούν λόγο οτι πουλήσανε την ψυχή τους το σώμα τους την οικογένεια τους για λίγη ξεύτικη δόξα και για το υλικό χρήμα.Το Μάτριξ η ξεύτικη φούσκα ο καθρέυτης εσπασε οι πύλες ανοίξανε η ψυχή σας θα εξαφανιστεί θα είναι σαν να σας κατάπιε μαυρη τρυπα αυτός είναι ο πραγματικός θανατος.Μην φοβάσται τίποτα.
  Τα μικρά παιδάκια να μην τα σκοτώνεται εγκεφαλικά και ψυχικά εσείς οι αρρωστοι εν αγνια γονείς στέλνονταστα στα σχολεία της φυλακές μικρών ανθρώπον επιτέλους ξυπνήστε κατανοόντας ολα αυτα τα πραγματάκια μπορείται να αναγνωρίσεται τον εχθρό που βρίσκεται παντου όσο δεν αποδέχεσται της αηδίες τους και τις σατανικές τους εορτές τότε θα μπορέσει η ψυχη σας να ελευθερωθεί και να σωθεί κλείστε τα χαζοκούτια αγαπήστε τον εαυτό σας κόψτε το τσιγάρο αντι για καφέ πίνεται καλύτερα ενα τσάι ενα χυμό,ενημερώστε όσους ανθρώπους γνωρίζεται για ολα αυτά που συμβαίνουν χιλιάδες χρόνια και σας το κρίβουν.Ευχαριστήστε και σεβαστήτε το μεγαν έργον που κανει το ΤΕΑΜ του Κατοχικά Νέα τα σέβη μου πραγματικά.
  Αυτό το 2017 θα είναι η αρχή και το τέλους του σκότους.

  Πολύ προσευχή και μόνο θετικές σκεψεις.

  φίλε μου Stranger και ομάδα ελπίζω να μας βοηθήσετε λίγο παραπάνω σε αυτο,και πάλι μπράβο για το έργο σας να είστε καλά οπου και αν βρίσκεστε είμαστε φίλοι χωρίς να γνωριζόμαστε Αμεν.

 13. Τρελος says:

  Δεν ειδε αυτονε πραγματικα σε αυτη τη διασταση αλλα στην αλλη αυτα ειναι τα ονειρα που δεν μπορουμε να κατανοησουμε αν κοιμομαστε ή ειμαστε ξυπνιοι στην ουσια κοιμομαστε αλλα δεν το ξερουμε σε τετοια ονειρα εχω δει κι εγω πεθαμενους που ειχαν ερθει να με χαιρετησουν πριν φυγουν.

  Εγω ειχα την ευχαιρια να ξυπνησω απο ξυπνητηρι εαν καποιος δεν βαλει ξυπνητηρι ισως να μη μπορεσει να καταλαβει εαν κοιμοταν ή ηταν ξυπνιος γι αυτο βαζω παντα ξυπνητηρι ακομα κι αν δεν εργαζομαι για να ξερω αν δω ποτε παλι κατι τετοιο παρομοιο να ειμαι σιγουρος για αν κοιμομουν ή ημουν ξυπνιος.

  Δεν αμφισβητω τον Χριστο ισα ισα τον εχω δει παλιοτερα και σε ονειρο οταν ηταν πανω στο σταυρο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *