Έντεκα διάβολοι της Τασμανίας έχουν επανέλθει στην ηπειρωτική Αυστραλία, περισσότερα από 3.000 χρόνια αφότου εξαφανίστηκαν. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επανεμφάνιση ενός είδους υπό εξαφάνιση, ειδικά μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία που αφάνισαν τρία δισεκατομμύρια ζώα.
Οι σαρκοφάγοι διάβολοι της Ταζμανίας, αφότου εντοπίστηκαν, απελευθερώθηκαν σε καταφύγιο άγριας ζωής 400 στρεμμάτων, βόρεια του Σίδνεϊ, στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.
“Σε 100 χρόνια, θα κοιτάξουμε πίσω σε αυτήν την ημέρα, ως την ημέρα που ξεκίνησε η οικολογική αποκατάσταση ολόκληρης της χώρας”, δήλωσε ο Tim Faulkner, πρόεδρος της ΜΚΟ Aussie Ark που ανέλαβε την επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς των άγριωνζώων.
“Πρόκειται για την επανεισαγωγή στο οικοσύστημα ενός ζώου που θα ανασκευάσει ολόκληρο το (φυσικό) περιβάλλον γύρω του, αποκαθιστώντας και εξισορροπώντας την δασική ισορροπία μας, μετά από αιώνες καταστροφής από εισαγόμενες αλεπούδες και άλλους επιθετικούς θηρευτές”.
Οι διάβολοι της Τασμανίας πέθαναν στην ηπειρωτική χώρα μετά την άφιξη των ντίνγκος και περιορίστηκαν στο νησί της Τασμανίας. Ωστόσο, οι αριθμοί τους υπέστησαν ένα ακόμα πλήγμα από μια μεταδοτική μορφή καρκίνου, ο οποίος σκότωσε περίπου το 90% του πληθυσμού από τότε που ανακαλύφθηκε το 1996.
Στην Τασμανία απομένουν μόνο 25.000 άγριοι διάβολοι και η Aussie Ark εργάζεται για τη διατήρηση του είδους τα τελευταία 10 χρόνια.
Η ομάδα χρησιμοποιεί μεθόδους που καλλιεργούν φυσικές συμπεριφορές κατά την μεταφορά τους στα πάρκα διατήρησης άγριας ζωής, έτσι ώστε να έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης όταν απελευθερώνονται στο φυσικό περιβάλλον.
“Αυτό είναι ένα απίστευτο παράδειγμα για το πώς να ξαναχτίσουμε τον πλανήτη μας, επαναφέροντας τα φυσικά συστήματα προς όφελος όλης της ζωής στη Γη”, εξηγούν τα μέλη της ομάδας.
Η επανεισαγωγή των διαβόλων στο φυσικό περιβάλλον θα βοηθήσει στον έλεγχο πληθυσμών άγριων γατών και αλεπούδων που κυνηγούν άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Οι διάβολοι βοηθούν επίσης να διατηρηθεί το περιβάλλον απαλλαγμένο από ασθένειες.
Η ομάδα θα παρακολουθεί τα ζώα χρησιμοποιώντας κολάρα ραδιοφώνου, κάμερας και τακτικές έρευνες για να μάθει πώς είναι.
Το έργο αποτελεί ακτίνα ελπίδας μετά την καταστροφική σεζόν 2019-2020 της Αυστραλίας, στην οποία σκοτώθηκαν περίπου τρία δισεκατομμύρια ζώα από φονικές πυρκαγιές, σύμφωνα με το CNN.
ΠΗΓΗ NEWS247.GR
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Τι τρέχει ρε φίλε με το 11 και μας έπρηξες με τις άσχετες ειδήσεις; κάνεις κάποιο πείραμα;
Αλήθεια εάν τα προσθέσεις το 11 και το 19 μας κάνει ένα ολόκληρο 30.
Τα αντίθετα πάντα έτσι δεν είναι; Το μονόγραμμα αντιστοιχείται!
Ρ.Ν.
11 ,11,11……..τι είναι πια αυτό το 11?11 του μήνα?11ος μήνας?