11:59 - 16/08/2017

Τι θα συμβεί αν αποσυνδενθούμε για 24 ώρες…

Τι θα συμβεί αν αποσυνδενθούμε για 24 ώρες…

Σήμερα η νέα τάση που επικρατεί είναι να έχουμε συνδέσει απόλυτα τον εαυτό μας και τη ζωή μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η σχέση αυτή ανάγκης με την τεχνολογία δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις μας στο σπίτι και την εργασία. Επίσης δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πραγματικές φιλίες και γενικότερα σχέσεις μέσω του Διαδικτύου. Σε πείραμα που έκαναν ψυχολόγοι, αποφάσισαν να διακόψουν την επαφή ενός ατόμου με εξάρτηση από τις ηλεκτρονικές συσκευές για 24 ώρες επί δυο χρόνια την εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν εντυπωσιακά και έδειξαν τα εξής:

1. Το μυαλό θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από την τεχνολογική “ομίχλη”. Η συνεχής πίεση που δημιουργεί ο φόβος ότι χάνουμε χρόνο αρχίζει να υποχωρεί και πλέον μπορούμε καλύτερα να απολαύσουμε τη χαρά τη στιγμής.

2. Πλέον όταν μας ρωτάει κάποιος πως είμαστε, μπορούμε να σκεφτούμε πρώτα και να του απαντήσουμε όπως νιώθουμε πραγματικά, χωρίς η απάντηση μας να είναι μηχανική.

3. Η καινοτομία και πάλι θα μπει στη ζωή μας. Η ζωή μας δεν θα είναι στον “αυτόματο πιλότο”. Θα μπορούμε να πάρουμε πίσω το χαμένο μας χρόνο, να τον αξιοποιήσουμε καλύτερα και να κάνουμε πράγματα τελείως διαφορετικά και με λιγότερη ψυχολογική πίεση.

4.Θα μπορέσουμε να βγούμε πραγματικά από το “τεχνολογικό κλουβί” που οι περισότεροι έχουμε μπει, να φέρουμε τη ζωή μας πίσω στα παιδικά της χρόνια για 24 ώρες την ημέρα.

psychopedia.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 18
  0
  ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ 253 ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΙΒΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ…
 2. ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΑΡΤΕΜΗΣ) 17 Αυγούστου 2017 @ 17:57
  2
  0
  ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί