22:38 - 19/03/2017

Το Ξέσπασμα

Ταπί και ψύχραιμοι οι Έλληνες εντυπωσιάζουν με τη φαινομενική τους απάθεια.

Στρατιές ειδικών αναλύουν εμπεριστατωμένα τα μυστήρια της Κοινωνικής μας καθίζησης και υποτιμούν τον μέσο Έλληνα που με μάτι μισόκλειστο από τη τσατίλα παρακολουθεί τα πάντα αλλά δε μιλά.

Ως ζωντανό απολίθωμα προς εξαφάνιση ο μέσος Έλληνας εξετάζεται μεθοδικά από εξειδικευμένους επιστήμονες και δημοσιογράφους και δωρεάν ψυχαναλύεται η αιτία της παθητικότητάς του.

Κανείς – σχεδόν – δε σκέφτηκε μιαν άλλη ερμηνεία.

Όλοι τα ίδια σχεδόν αναμασούν … κάτι για το σοκ … κάτι για την ενοχή … κάτι για το βόλεμα και άλλα γνωστά …

Φαινομενική απάθεια του αποδίδουν γιατί πριν το τσουνάμι χτυπήσει, τα νερά τραβιούνται σε μια παρανοϊκή Γαλήνη, τη Γαλήνη που φορτώνει άσχημα.

Το κακό πάντα ξεσπάει απότομα δια ασήμαντον αφορμή από ανθρώπους των μεσαίων ηλικιών, γιατί αυτοί είναι που έχουνε βαλτώσει και ειδικά οι άνω των 35, με επίκεντρο τις ηλικίες 45-55 που βιώνουν τον απόλυτο Γολγοθά και το δούλεμα ψιλό γαζί.

Ξέρεις πως είναι να γυρνάς σπίτι για 5 ώρες ύπνο, κατάκοπος, άπλυτος, χωρίς ελπίδα για ένα 3ήμερο ηρεμίας, φορτωμένος χρέη και ταπεινώσεις, επειδή κάποιοι παίξανε τη χώρα στο μπαρμπούτι?

Ξέρεις πως είναι να βλέπεις φάκελο με λογαριασμό και να σε πιάνει σφίξιμο μετά από 12ωρο στον πόλεμο της αγοράς?

… να τρέχεις και τον χρόνο να μην προλαβαίνεις που σα σκιά σου κατατρώει τα λίγα σου λεφτά?

… το παιδί να ζητάει πραγματάκια και εσύ μια να κοιτάς τα ψιλά και μια τη μπουκωμένη σου πιστωτική?

Ο μέσος Έλληνας έχει μέσα του σοφία και θυμάται πως ο έλεγχος μπορεί να χαθεί και να σαρώσει τα πάντα σα θερισμός. Τα ’χει ακούσει από τους παλιούς τα δεινά που πέρασε ο τόπος και κανείς δεν είχε κάτι καλό να μεταφέρει για τις ασχήμιες που εκτυλίχθηκαν ΤΟΤΕ.

Θυμάται μια χαρά, γι’ αυτό κρατιέται σπίτι.

Μια χαρά θυμούνται – ειδικά οι παλιότεροι – πως αν το αρνητικό συναίσθημα κερδίσει θα πέσει μαύρο δάκρυ, ενώ τώρα διαχέουν την απογοήτευση ρίχνοντας  μαύρη πέτρα πίσω τους – όσοι μπορούνε.

Ας έχουμε υπόψη, όμως, ότι ο θυμός έχει αρχίσει να φορτώνει από τις ταπεινώσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ ακριβώς σε αυτό το σημείο: Η Ταπείνωση είναι το πιο επικίνδυνο εκρηκτικό και όχι η Πείνα.

Η ταπείνωση είναι που δημιουργεί την ανάγκη για αντίδραση γιατί  δίνει βαθειά ανακούφιση στον προσβεβλημένο, αυτόν που είχε περηφάνια και τώρα τα έχασε όλα. Και από νοικοκυραίος έγινε διακονιάρης …

Διακονιαρέματα του ’μείναν, συσσίτια, πρόνοιες και επιδόματα για να ζήσει άλλα 20-30 χρόνια, έτσι?

Να βλέπει τις Κυκλάδες με το τηλεσκόπιο και να μετράει τις διακοπές του με το Που-Σου-Κου, ενώ οι ξένοι τουρίστες τον κοιτάνε για μπαταχτσή την ώρα που τους σερβίρει?

Του ’ράψανε κοστούμι φίνο που του ’γινε στενός κορσές κι ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι.

… και δε σκέφτεται καλά, πάει να χάσει την ψυχραιμία του.

Αν τα πράγματα ξεφύγουν δια ασήμαντον αφορμή, δε θα υπάρχουν οι πολυτέλειες της πολιτισμένης συζήτησης γιατί ο θυμός ΔΕΝ αγορεύει, η ταπείνωση ΔΕ φιλοσοφεί και η κοροϊδία ΔΕΝ ξεχνιέται.

Η φτώχεια σε τέτοιες καταστάσεις είναι απλά η αφορμή, το φυτίλι. Το εκρηκτικό μίγμα το στρώνει η ταπείνωση.

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ πάντοτε βάζει τη φωτιά.

Και αν το πρόβλημα δε βρει ένα αποδεκτό τέλος, τότε με την ταχύτητα που το βιοτικό μας επίπεδο καθελίσσεται είναι εξαιρετικά πιθανό να ακούσουμε τον Ήχο της Οργής.

Ήδη μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τον σιγοτραγουδάνε και ο κίνδυνος να μετατραπεί σε Χορό Αρχαίας Τραγωδίας είναι υπαρκτός όσο αυτός που ψάχνει λίγη ποιότητα ζωής και στοιχειώδη αξιοπρέπεια, ταπεινώνεται κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ενδεικτικά, σα βάση του επιχειρήματος, να θυμίσουμε πως η Ελλάδα στο παρελθόν έχει περάσει τρομερή φτώχεια και πείνα χωρίς να απειλείται από ένα τέτοιο ξέσπασμα.

Άλλο είναι να είσαι φτωχός και να υποφέρεις όταν όλη η χώρα παλεύει για έναν εθνικό σκοπό, όταν έχει εμπλακεί για παράδειγμα σε έναν πόλεμο όπως το ‘40 ή όταν βλέπεις πως υπάρχει μια Προοπτική βελτίωσης και άλλο να αισθάνεσαι ταπεινωμένος χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον και θύμα εμπαιγμού.

Αυτό είναι το συναίσθημα που απειλεί να χτυπήσει σαν Τσουνάμι και όχι οι δείκτες, τα ποσοστά και τα επιτόκια δανεισμού. Αυτά θα μπορούσε και να τα αντέξει ένας λαός αν είχε λόγο, αν είχε όραμα για κάτι σημαντικό, για κάτι καλύτερο.

Η ντροπή της ταπείνωσης είναι η μεγάλη απειλή: Το να μην μπορείς να κοιτάξεις τους άλλους στα μάτια και στο τέλος τον εαυτό σου στον καθρέφτη.

Εκεί φωλιάζει η πυρκαγιά.

 Macroskopio

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (24)

 1. 42
  16
  Έχουμε πολύ καιρό μέχρι να περάσουν 400 χρόνια ραγιάδες κύριοι! !! Αυτός εδώ δεν είναι λαός όχι όχι είναι ξεφτίλισμενος λαος και το αποδεικνύει κάθε ώρα και λεπτό χωρίς να χει ήδη κρεμασμενους και τους 300 μπάσταρδους προδότες πολιτικους γιαυτό μνημονια μέχρι να σβήσει ο ήλιος ραγιάδες
 2. 20
  4
  Τελευταία στιγμή θα ρίξουν ενα» δυνατό »δόλωμα και θα σαρωθούν οι όποιες πιθανές σκέψεις για πιθανή αντίδραση.
 3. 9
  2
  Τελευταία στιγμή θα ρίξουν ενα» δυνατό »δόλωμα και θα σαρωθούν οι όποιες πιθανές σκέψεις για πιθανή αντίδραση.
  • 26
   5
   Δεν θέλω σοβαρά άρθρα τέτοιες ώρες.Μήν με ενοχλείται,βλέπω survivor με την ηρεμία μου.
   • 1
    2
    Ακριβως ομως ετσι…… Οταν πλεον η χωρα θα εχει γινει ισλαμισταν ολη, και δεν θα εχει μεινει τιποτε μονον τοοοοτεεεε ο νεοΕλλην το super αξιοπρεπες λιονταρι που τωρα απλα «συγοβραζει» και μονο τοοοοοτεεεε θα τα σπασει ολα….!!!!! Με λιγα λογια «τρεις λαλουν και δυο χορευουν» φιλε για τον νεοελληνα. Αρθρα του κωλου προς καταναλωση για να χαιδευει τα ματια του νεοελληνα «αξιοπρεπη» και μετα να επαναστατει μεσο «αξιομαχων» σχολιων…
 4. Στέλιος Κομοτηνή 20 Μαρτίου 2017 @ 00:38
  2
  1
  HOLY MARTYR – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ SPARTAN PHALANX ♬ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ HD poseidonios o rodios
 5. Στέλιος Κομοτηνή 20 Μαρτίου 2017 @ 00:39
  2
  1
  ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ – LAKEDAIMON HOLY MARTYR – greeks subtitles ♬ HD poseisonios o rodios
 6. 21
  2
  ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ? ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΑΣ ,ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΣΕ ΘΗΡΙΟ . ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ !!!
 7. Που πας ρε καραμητρο? 20 Μαρτίου 2017 @ 05:21
  6
  8
  Φρουδες ελπίδες
 8. 8
  2
  Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς. ΚΑΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ,ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ.ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ. Άργειε νάρθει εκείνη η μέρα, κι ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τάσκιαζε η ΒΛΑΚΕΙΑ και τα πλάκωνε η ΑΓΝΟΙΑ
 9. 9
  1
  Ολοι μας αγανακτησμενοι ειμαστε το θεμα ειναι ποτε και πως θα γινει η αρχη. Ολοι μας περιμενουμε απο καποιον ν ξεκινησει,ετσι ομως δεν γινονται οι επαναστασεις. Περιμενουμε το μπαμ,ποιο μπαμ ομως,αυτο που θα μας κανουν οι ξενοι η αυτο που εχουμε μεσα μας?
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 20 Μαρτίου 2017 @ 08:41
   10
   0
   Εγώ ακόμα περιμένω ν αποφασίσουν όσοι έχουν διαβάσει τα όσα τους έχω πει, να συζητήσουμε, για το πως θα κάνουμε το μπαμ… Αλλά ακόμα περιμένω… Η πλάκα είναι πως δεν είμαι ο μόνος…
 10. 14
  1
  Αγαπητοί συνακαναπεδάτοι με τους βαθιούς συλλογισμούς και τα ακριβά (με φωτάκια) πληκτρολόγια), έχετε σκεφτεί ποτέ το μην εύχεστε για να μην το πάθετε;;; Ξέρετε τι σημαίνει τα παίρνω πράγματι στο κρανίο και όποιον πάρει ο χάρος; Γνωρίζετε ότι το μαχαίρι, το πιστόλι, τα εκρηκτικά κλπ δεν αναγνωρίζουν φίλους ή εχθρούς; Ξέρετε όταν σε κυνηγάνε πλέον από άνθρωπος γίνεσαι αγρίμι; Και πολλά άλλα ερωτήματα για τα οποία σύντομα θα κληθούμε να απαντήσουμε προσωπικά όλοι μας.
 11. 4
  1
  όσοι είναι αυτοί που νοιώθουν να έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους λόγω της οικονομικής ανέχειας, οι οποίοι είναι οι πιο αξιοπρεπείς από όλους, διότι παρά τις αντίξοες συνθήκες είναι όρθιοι, όπως μπορούν και πράγματι αξίζουν μόνο σεβασμό, όχι συμπόνοια ούτε λύπηση αλλά σεβασμό, άλλοι τόσοι είναι αυτοί που φοβούνται και τρέμουν μη χάσουν τα λεφτά τους και ψάχνουν τρόπους διάσωσής τους, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί που ακόμη που έχουν ή νομίζουν ότι έχουν. Αυτοί δε σηκώνονται με τίποτα. Μα με τίποτα. Και μέχρι να πειστούν και αυτοί ότι όλα είναι όνειρο, όπως και τα λεφτάκια τους, όλοι οι υπόλοιποι στην αναμονή. Γιατί τίποτα ποτέ δεν έγινε χωρίς κοινό όραμα, κοινό σκοπό, ομοψυχία και ενότητα. Αγάντα λοιπόν. Αγάντα να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι. Σα βγουν από το όνειρο και καταλάβουν ότι ήταν εφιάλτης, σαν αυτόν που πρόδωσε τους 300 του Λεωνίδα, τότε θα αναφανεί η ελπίδα.
 12. 10
  2
  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…..ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ!!! ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ..’Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ !!!!………ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΜΠΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ,ολα τα σχεδια των μασωνοΕβραιων !!!!………..Εχω ξαναγραψει ( και μερικοι το κοροιδεψαν) ,ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ μοιαζει με το ΛΙΟΝΤΑΡΙ που στριχμωτικε στην γωνια ,και ΑΝΑΚΑΘΕΤΑΙ στα πισω του ποδια ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΟΝΤΑΣ …ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ !!!!…….ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ….ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ !!!!!
 13. 9
  0
  Το ξέσπασμα για να έχει επιυχία απαιτεί και κάποια στοιχειώδη οργάνωση, θέλει σοβαρούς και πατριώτες ταγούς και μπροστάρηδες.
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ 20 Μαρτίου 2017 @ 13:17
   8
   0
   Ωραία, να σου συστήσω καμιά 20αριά γνωστούς μπροστάριδες, πατριώτες και ταυτόχρονα πολυμήχανους και πολύ καλούς ανθρώπους; Αν τους γνωρίσεις, θα έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους για να συνενοηθείτε; Οι υπόλοιποι που το διαβάζετε, θα το κάνατε; Θα ερχόσασταν πανελλαδικώς σε επικοινωνία και θα δημιουργούσατε ομάδες, που θα σχεδιάζαν το πως θα κινηθούνε και γι αυτάρκεια και γι αυτονομία κπα;
   • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ 20 Μαρτίου 2017 @ 13:18
    3
    0
    Δεν είναι δημόσια πρόσωπα όμως να ξέρετε, απλά τους έχω γνωρίσει… Οι ηλικίες τους ξεκινάνε από περίπου 25 έως και 50+
    • 2
     0
     Προσωπικά, στην ερώτησή σου απαντώ ξεκάθαρα ΝΑΙ. Παρά το ότι δεν γνωρίζω ούε ποιος είσαι ούτε τι ρόλο βαράνε οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι. Στηεν τελική, τι έχουμε να χάσουμε;
    • 4
     0
     Επίσης χρειαζόμαστε και στήριξη τύπου Φιλικής Εταιρείας-πολύ σημαντικό.Στους ταγούς πρέπει αναγκαστικά να συμμετέχουν και πρόσωπα κάποιου κύρους ( και απαραίτητα δικαστικοί, στρατηγοί, οικονομολόγοι,γιατροί, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες που θα στηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή και άλλοι).Δεν είναι εύκολα πράγματα βέβαια αυτά όπως δεν ήταν και το 1821.
 14. Μαρία πυργος ηλειας 20 Μαρτίου 2017 @ 16:06
  2
  0
  Με το φραπέ επανασταση κ ξανά παλι στις κάλπες να ξανά ψηφίσουν τα ίδια κόμματα μια ζωή τα ίδια κ υα ίδια μέχρι να ξυπνήσει ο λαος θα ζούμε λιώσει στο φραπέ
 15. 4
  0
  Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά. – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό: Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους. – Πλάτωνας 427-347 π.Χ
 16. 2
  0
  Ολο αυτο που γινεται στην Ελλαδα,θεωρω οτι ειναι μια μορφη χειραγωγησης.Επιδιωξη τους ειναι να ξεσηκωθουμε,γι’αυτο μας προκαλουν ετσι.Κατι τετοιο ομως μπορει να κρυβει μεγαλους κινδυνους για τον λαο μας.Θελουν να αλληλοεξουδετερωθουμε.Πρεπει να εχουμε υπομονη,ακομα κι αν αυτο το κωλοκρατος καταστραφει εντελως.Αν εμεις υπαρχουμε θα το ξαναφτιαξουμε απο την αρχη.Αν ομως αιματοκυλιστουμε,θα τους βγαλουμε απλως απ’τον κοπο να το κανουν αυτοι.Ψυχραιμια,θα καταστραφουν μονοι τους,λιγο ακομα εμεινε.Αλληλοκαλυψη και αλληλοβοηθεια χρειαζεται και προετοιμασια για το μετα και εμεις θα γελασουμε στο τελος.[νομιζω οτι ειναι η καλυτερη μεθοδος]
 17. 5
  0
  ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ.ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΕΝΗΘΗΚΑΝΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί