20:35 - 20/09/2016

Απόφαση βόμβα για το κούρεμα καταθέσεων από το ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Απόφαση-βόμβα για το «κούρεμα» στις καταθέσεις από ευρωπαϊκό δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που ανέφερε πως ομάδα Κύπριων καταθετών, δεν δικαιούνται αποζημίωση για το κούρεμα των καταθέσεών τους, που έλαβε χώρα για τη διάσωση των τραπεζών της χώρας.

Το δικαστήριο στο Λουξεμβούργο δεν αναγνωρίζει ιδιοκτησιακά δικαιώματα, τα οποία όπως υποστήριζε η ομάδα των Κυπρίων παραβιάστηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης της αναδιάρθρωσης που εφαρμόστηκε στην οικονομία και στις τράπεζες της χώρας.

Οι ιδιώτες προσέφυγαν στο συγκεκριμένο δικαστήριο μετά την απορριπτική απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Ε.Ε. το 2014 στις αγωγές τους μέσω των οποίων διεκδικούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της ΕΕ που τους οδήγησε σε απώλειες στο πλαίσιο της διάσωσης της οικονομίας της Κύπρου και των τραπεζών της.

Οι καταθέτες της Λαϊκής και της Τράπεζας της Τράπεζας Κύπρου έχασαν με στοχευμένες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στο πλαίσιο της διάσωσης , τις καταθέσεις τους που υπερέβαιναν τις 100.000 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πιλότο και για άλλες περιπτώσεις που γίνει «κούρεμα» καταθέσεων, γεγονός που προκαλεί μια πρόσθετη ανησυχία στους ήδη απογοητευμένους πελάτες των τραπεζών .

Πηγή: www.ekriti.gr

Υ.Γ

Είρθε η ώρα να στα πέρνουν με τον νομο του δικαίου τους, θα σου δείνουν ψιφιακές μονάδες. Πω πω ρε αν εισαι καλό παιδί και ακολουθείς το σύστημα διαφορετικά ξέχνα το θα πεθάνεις της πείνας. Όλα αυτά αν τους αφίσεις να εφαρμόσουν τα σχέδια τους.

Loading...
Σχετικά με Faros
Eίμαι ένας Έλληνας ορθόδοξος και κουζουλός που αρνούμαι ότι μου ταΐζουν τα ΜΜΕ, το σύστημα. Με παρατήρηση σφαιρική αντίληψη παίρνω κάθε απόφαση σε ότι κάνω. Με όραμα την λευτεριά του έθνους και της ανθρωπότητας από τα δεσμά της ΝΠΤ. Πιστεύω ότι όλα με την βοήθεια του θεού και με θέληση γίνονται αρκεί να προβλέψουμε κάθε κακό και με πίστη να διαβάζουμε κάθε εξέλιξη.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Γιώργος Γλυφάδα 20 Σεπτεμβρίου 2016 @ 22:52
  6
  0
  Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει!!!! Δικαιοσύνη Τυφλή, Κουφή και Μουγκή!
 2. 5
  0
  TI ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΟΚΑΠΙΤΑΛΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΡΕΜΑΤΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί