10:09 - 06/05/2016

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ Η… ΕΝΩΣΗ ΠΑΠΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ Η… ΕΝΩΣΗ ΠΑΠΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια επιστολή αγωνιάς από ένα Ελληνορθόδοξο πιστό της Γερμανίας αποκαλύπτει ένα καινούργιο οικουμενιστικό σκάνδαλο από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας, που δείχνει πως κάποιοι έχουν ήδη προχωρήσει πολύ πιο πέρα από όσα νομίζουμε.

Συγκεκριμένα «Η Ι. Μ. Γερμανίας, αδιαφορώντας τελείως για το πως σκέπτονται οι πιστοί και για το αν είναι σύμφωνοι με τέτοιες ενέργειες, λειτουργεί παπικά και απολυταρχικά προσπαθώντας να επιβάλλει με παπικές μεθόδους την -κατά τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς- παναίρεση του Οικουμενισμού προβάλλοντας για δικαιολογία την αναγκαιότητα τέτοιων κειμένων ως απόδειξη ενσωμάτωσης σε μία κοινωνία και ως σύμβολο ειρήνης.

Στο κείμενο αυτό παρουσιάζεται η σημασία της γιορτής και το λειτουργικό τυπικό του Πάσχα στους παπικούς και στην Ορθόδοξη Εκκλησία παράλληλα, και επιχειρείται μέσω αυτής της παραλληλότητας -κατά πάγια οικουμενιστική τακτική- η ανάδειξη «βαθέων ομοιοτήτων», η υποβάθμιση των τρανταχτών διαφορών, η κατάργηση της διδασκαλίας των Πατέρων ότι δεν υπάρχει σωτηρία έξω από την Μία Εκκλησία, καθώς και η κατάργηση του χαρακτήρα της Ορθοδοξίας ως της Μίας Εκκλησίας.

Το γεγονός, ότι το κείμενο υπάρχει μόνο στα γερμανικά και όχι στα ελληνικά δηλώνει και τον ληστρικό και υπόγειο χαρακτήρα του· διότι γνωρίζουν οι υπαίτιοι τις αντιδράσεις που θα επακολουθούσαν, αν υπήρχε και στην ελληνική μορφή του και γινόταν πιο γνωστό στο ορθόδοξο ποίμνιο. Ακολουθούν σε μετάφραση (λόγω της μετάφρασης θα παραμείνουν όροι, όπως εκκλησία, μυστήρια κλπ., που αναφέρονται στους παπικούς έτσι όπως είναι στο γερμανικό κείμενο χωρίς εισαγωγικά ) τα σημαντικότερα και πιο κραυγαλέα αποσπάσματα στη σειρά που είναι στο κείμενο:

«Για να δηλώσουμε τις ομοιότητες της Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας αλλά και για να εξηγήσουμε τις μικρές διαφορές εκδίδουμε τώρα αυτό το φυλλάδιο…..

Το φυλλάδιο αυτό απευθύνεται στις Χριστιανές και στους Χριστιανούς καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη…

Το ακόλουθο κείμενο δείχνει την εορτή του Πάσχα (αρχίζοντας από την προπασχαλινή περίοδο νηστείας, τον εορτασμό της Μ. Εβδομάδος μέχρι την Πεντηκοστή) στην παράδοση της Ανατολής και της Δύσης. Παράλληλα θα φανερωθούν δίπλα στις διαφορετικές διαμορφώσεις και λειτουργικές εκφράσεις οι θεμελιώδεις ομοιότητες των δύο παραδόσεων…

Την νηστεία (και στις δύο Εκκλησίες) υπηρετούν ένας απέριτος βίος, η εντατική προσπάθεια αποφυγής εντάσεων, μία γεναιόδωρη ελεημοσύνη, η βαθύτητα της πνευματικής ζωής μέσω της καθαρότητας, της αυτογνωσίας, της προσευχής, της συχνής συμμετοχής στην Θεία Λειτουργία και στην Θεία Κοινωνία καθώς και η αποχή από σωματικές απολαύσεις. Μέσα σε όλες αυτές τις ομοιότητες υπάρχουν διαφορές στην διαμόρφωση, οργάνωση και στο βίωμα των πιστών σε Ανατολή και Δύση που δεν πρέπει να παραβλέπονται….

Η νηστεία στην καθολική εκκλησία αρχίζει την Τετάρτη της στάχτης… Αυτή η Τετάρτη και η μεγάλη Παρασκευή έχουν σαν χαρακτηριστικό τους την αποχή από το κρέας και την αποφυγή χόρτασης. Λαμβάνοντας υπόψη τις παραλλαγμένες συνθήκες ζωής διαμορφώθηκαν και άλλες μορφές νηστείας όπως η αποφυγή μέσων απόλαυσης, αγαπημένων συνθηκών κατανάλωσης, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην εξάρτηση, επίσης η απόφυγη της τηλεόρασης, της οδήγησης (!!!) κτλ…
Την κορύφωση της νύχτας του Πάσχα αποτελεί και στις δύο εκκλησίες το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας… Διότι στην Θεία Ευχαριστία ενώνεται ο Εσταυρωμένος και Αναστάς Κύριος με το σώμα του, δηλ. την Εκκλησία…

Με την Πεντηκοστή αρχίζει το έργο του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία…

Ως καθολικοί και ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε κοινώς πεπεισμένοι, ότι ο Χριστός είναι πάντα παρών στην Εκκλησία Του και ότι αυτή η παρουσία Του είναι πάντα εμφανής στην Θεία Λειτουργία…
Η εξωτερική ημερολογιακή διαφορά του εορτασμού του Πάσχα δεν αναιρεί την βαθιά συμφωνία στην πίστη μέσω του Πάσχα. Ο Frère Alois, ο ηγούμενος της οικουμενικής κοινότητας του Taizé, τονίζει την ενότητα των Χριστιανών μέσω του Πάσχα με τα ακόλουθα λόγια: Στην πίστη στον Χριστό, ότι είναι παρών, ακόμα και όταν δεν Τον βλέπουμε, ότι μέσω του Αγίου Πνεύματος ενεργεί στον κόσμο και κατοικεί στις καρδιές μας βασίζεται το τόλμημα, στο οποίο μας καλεί το Πάσχα….».

Όπως διαπιστώνουμε το φυλλάδιο μιλάει για μικρές διαφορές και θεμελιώδεις «ομοιότητες» και, με αυτόν τον τρόπο, παρουσιάζει ως πλανεμένους όλους τους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι μας απέτρεπαν από οποιαδήποτε επαφή και συνεργασία με τους παπικούς και κάθε έιδους αιρετικούς αυτόματα! Κι όλα αυτά εν γνώσει των «ορθοδόξων ποιμένων και θεολόγων» που συνέβαλαν στην συγγραφή του. Φτάνει μάλιστα στο σημείο – στο απόσπασμά του περί του Ορθοδόξου εορτασμού της Πεντηκοστής, το οποίο δεν μετάφρασα- να αναφέρει ως πηγή ένα απόσπασμα του αγ. Γρηγορίου του Παλαμά (Apg 2,3) στο οποίο ο άγιος λέει ότι το Άγιο Πνεύμα εξασφαλίζει την ενότητα των Αποστόλων, μεταξύ των μελών της Εκκλησίας και φυσικά εννοείται και την διάσταση μετά των αιρετικών. Πρόκειται δηλαδή για ένα φιλοπαπικό, οικουμενιστικό, αντιορθόδοξο κείμενο που αναφέρει ως πηγή και απόδειξη των λεγόμενών του, ακόμα και όταν μιλάει για την Ορθόδοξη πλευρά, τον Άγιο αυτόν που κυνηγήθηκε από τους λατινόφρονες, που κατεδίκασε κάθε παπική κακοδοξία, που απέδειξε και υπεράσπισε την ορθόδοξη Εκκλησία ως την Μία Εκκλησία.

Πιστεύουν αλήθεια αυτοί οι «ορθόδόξοι ποιμένες και θεολόγοι», ότι ο άγιος, ο οποίος φυλακίσθηκε γιατί αρνήθηκε να συμφωνήσει με με τον λατινόφρονα πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννη Καλέκα θα ήταν σύμφωνος με τέτοιες πρακτικές και δεν μπαίνουν από έπαρση ούτε καν στον κόπο να σκεφτούν, αν το φυλλάδιο αυτό είναι συμβατό με την ολική διδασκαλία του αγίου;

Το φυλλάδιο αυτό ονομάζει και εξισώνει Ορθόδοξους και παπικούς ως Χριστιανούς. Ονομάζει δε ως κοινά και αυτομάτως αναγνωρισμένα στους Παπικούς χαρακτηριστικά την προσευχή, την καθαρότητα την πνευματική ζωή, την αυτογνωσία (τώρα πως έχει αυτογνωσία ένας αλάθητος πάπας που ζητάει πρωτεία, είναι ακατανόητο), την Θεία Λειτουργία και την Θεία Κοινωνία. Τις διαφορές που πονηρώς τις ονομάζει μη παραβλεπτέες τις περιορίζει μόνο στον οργανωτικό, διαμορφωτικό και βιωματικό τομέα. Καμία αναφορά για δόγμα, καμία αναφορά αν υπάρχουν Ιερά Μυστήρια και πνευματικότητα έξω από την Εκκλησία, καμία υπεράσπιση της Ορθοδοξίας ως την μία Αλήθεια.

Το φυλλάδιο αναφέρει στο απόσπασμα περί της νηστείας των Λατίνων ως „θεάρεστες“ μεθόδους νηστείας εκτός από την αποφυγή κρεατοφαγίας και άλλες όπως την αποφυγή γλυκισμάτων, τηλεόρασης, οδήγησης κλπ. και αυτό σε παραλληλότητα με την ορθόδοξη νηστεία. Και αυτό το αποδέχθηκαν οι «ορθόδόξοι ποιμένες και θεολόγοι». Γιατί αν δεν είναι κατά την γνώμη τους θεάρεστες, πως δεν τις καταδικάζουν ως μη ορθόδοξες και πως δέχονται την μέσω της παράλληλης παρουσιασής εξομοίωσή τους με την από τους Ιερούς Κανόνες θεσπισμένη νηστεία; Μήπως γιατί τέτοιες μεθόδους έχουν σκοπό να μας περάσουν, όταν μιλούν για επανεξέταση του θέματος της νηστείας στην σύνοδο της Κρήτης, που πρόκειται να γίνει;

Το φυλλάδιο αναφέρει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως …

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Οι εν Ελλάδι ποιμένες δεν πρόκειται να πάρουν θέση, διότι είναι αδιάφοροι και μάλλον τείνουν να δηλώσουν υποταγή στο εκ της γης προερχόμενο δικέρατο θηρίο, που είναι πρόδρομος του αντιχρίστου, τον Πάπα, διότι στόχος όλων είναι να γίνει αυτό που ήδη γίνεται στη Σύρο, το κοινό Ποτήριο, δηλαδή να κοινωνούν μαζί ορθόδοξοι και λατίνοι. Και βέβαια δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλασφημία από αυτή. Οι Λατίνοι είναι αίρεση. Δεν έχουν ιεροσύνη, όπως δεν έχουν και κανένα μυστήριο και επομένως δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή. Η σχέση με αυτούς είναι βδέλυγμα και θα πέσουν κατάρες σε όσους το επιχειρήσουν. Ο Απόστολος Παύλος λέει ¨Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού». Εμείς δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με τους αιρετικούς, τους οποίους η ίδια η Υπεραγία Θεοτόκος, όταν είχαν πάει πριν την άλωση, στο Άγιο Όρος, ονόμασε εχθρούς του Υιού της». Ο Πατροκοσμάς είπε: » τον πάπα να καταρράσθε αυτός θα είναι η αιτία για όλα τα δεινά» και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Μέσα στην παγκόσμια ιστορία υπάρχουν τρεις μεγάλες πτώσεις του ανθρώπου. Του Αδάμ, για τον οποίο θυσιάστηκε ο Ιησούς Χριστός και με το Αίμα Του ξέπλυνε το προπατορικό αμάρτημα. Του Ιούδα, ο οποίος Τον πρόδωσε και του πάπα. Να κοιτάξουμε να μην γίνουμε προδότες του Ιησού Χριστού, διότι σε μία στιγμή μπορείς να γίνεις η ο ληστής που θα Τον ομολογήσεις και θα του ζητήσεις να σε συγχωρέσει, λέγοντας το «μνήσθητι μου Κύριε» ή ο Ιούδας, που θα τον προδώσεις. Για τον πάπα, το δεύτερο θηρίο της Αποκαλύψεως,όπως και για τον Ιούδα δεν υπάρχει έλεος, διότι έχουν ήδη επιλέξει σαν αρχηγό τους το διάβολο.
 2. Ανώνυμος 6 Μαΐου 2016 @ 12:56
  0
  0
  Όπως υπάρχουν ήδη θύματα του Παγανισμού και του Δωδεκαθεισμού σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα τόσα που θα πέσουν στην συγκεκριμένη παγίδα. Εμείς ως Έλληνες Ορθόδοξοι θα παραμείνουμε πιστοί στον Χριστό και στην Εκκλησία των Προγόνων μας.Σίγουρα κάποιοι Επίσκοποι και Ιερείς μπορεί να ξεστρατλησουν αλλά πρέπει και εμείς να διαβάζουμε και να είμαστε ενήμεροι. Αν ο Πάπας θέλει Πανθρησκείες δικαίωμα του. Έχουμε προειδοποιηθεί για τα μελλούμενα εδώ και αιώνες.Ο καθένας κάνει πράξη τις επιλογές του.
 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 7 Μαΐου 2016 @ 11:15
  0
  0
  Οι Έλληνες έχουν πέσει θύματα του Ιουδαισμού εδώ και αιώνες, όταν και εισχώρησε αυτός με την τεχνική του ΕΙΣΟΔΙΣΜΟΥ μέσα στον χριστιανισμό και ειδικά στην «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» η οποία ήταν η επικρατούσα στην Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία, την ΨΕΥΔΩΣ αναφερόμενη ως «Βυζάντιο»!!! Η ορθοδοξία απότελεί ισχυρότερο προπύργιο του ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ από ότ ο καθολικισμός, ο οποίος όμως έχει τις ίδιες καταβολές και αυτός! ΕΙΝΑΙ… «ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ» τα οποία κάποια εποχή μαλώσανε, σας γεμισαν το μυαλό με μίσος ο ένας για τον άλλο και τώρα που Η ΓΝΩΣΗ «ΑΝΟΙΞΕ», καταλαβαίνουν ότι η ανθρωπότητα θα αντιληφθεί το… ΤΕΧΝΑΣΜΑ του παρελθόντος και για αυτό ΞΑΝΑΝΤΑΜΩΣΑΝΕ, τα βρήκαν μεταξύ τους και άντε να σας πείσουν τώρα ότι ήταν απλά ένα μεταξύ τους καυγαδάκι που κράτησε λίγο παραπάνω! Δεν περιμένουν από εσάς να άλλάξετε γιατί ξέρουν ότι η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που έκαναν σε εσας και τους προγόνους σας για ΑΙΩΝΕΣ! Τα βρίσκουν τώρα αυτοί για να πάρουν τις επόμενες γενιές! ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ξυπνήστε από τον λήθαργο!!! Κλείστε το ΠΑΡΑΜΥΘΙ και επιστρέψτε στοΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!!! Εμείς θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο MATRIX – ΟΝΕΙΡΟ! Ζούμε σε εικονική πραγματικότητα και όσο απουσιάζουμε από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ την λυμαίνεται η ΕΛΙΤ! Οι θρησκείες και οι εκκλησίες – μαντρά τους δεν είναι τίποτε άλλο από όπλα του συστήματος, όργανα υπνωτισμού, φακίριδες της ανθρωπότητας!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί