20:41 - 20/05/2014

Σπιτική συνταγή για το φούσκωμα και τη δυσπεψία

spitiki-syntagi-gia-to-fouskoma-kai-ti-dyspepsia

Σπιτική συνταγή για το φούσκωμα και τη δυσπεψία

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτική συνταγή από μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα και τα πεπτικά προβλήματα


Ποσότητα: 1/4 – 1/2 της κούπας (εξαρτάται από τον αποχυμωτή)

Χρόνος παρασκευής: 5-10 λεπτά

Συστατικά

1/4 κόκκινο κρεμμύδι

ρίζα τζίντζερ 12 εκ. (5 εκ. αν δεν έχετε αποχυμωτή)

2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

μία πρέζα πιπέρι καγιέν

1 λάιμ

1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο

Θα χρειαστείτε επίσης αποχυμωτή ή τρίφτη

Οδηγίες

Βάλτε στον αποχυμωτή το κρεμμύδι και 10 εκ. ρίζα τζίντζερ (Προσοχή: αν έχετε φυγοκεντρικό αποχυμωτή φορέστε γυαλιά-μάσκες ή κάποιο κάλυμμα στα μάτια, διότι το κρεμμύδι θα τα κάνει να δακρύσουν πολύ!). Αν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε μόνο 3 εκ. τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το μηλόξυδο, το πιπέρι καγιέν, τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, 3 εκ. τζίντζερ (τριμμένο στον τρίφτη) και το σκόρδο (επίσης τριμμένο στον τρίφτη) και ανακατέψτε τα υλικά. Για να το πιείτε, βάλτε 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι και 18 μήνες.

Το παρασκεύασμα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι κατάλληλη και για το κρυολόγημα

ΠΗΓΗ

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 20 Μαΐου 2014 @ 20:54
    0
    0
    Με αυτό ξερνάς, δεν ξεφουσκώνεις.
  2. 0
    0
    Ενα μηλο απο μονο του ειναι υπεραρκετο για μια ταχιστη πεψη. Με 2 σκελιδες σκορδο μαγειρευεις φαγητα για μια εβδομαδα απο το να βρωμοκοπας για 2 μερες συνεχομενες
  3. Ανώνυμος 21 Μαΐου 2014 @ 10:01
    0
    0
    Μισό λεμόνι στημένο με λίγη μαγειρική σόδα,μισό κουταλάκι περίπου και λίγη ζάχαρη προαιρετικά. Προσοχή η σόδα θα φουσκώσει μόλις μπει στο λεμόνι,ανακατεύεις και το πίνεις πολύ γρήγορα όλο.Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Δοκιμασμένη συνταγή!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί