11:28 - 19/02/2014

Mπορεί η ουκρανική κρίση να εξελιχθεί σε «θερμή» σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας;

Μπορεί η κρίση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από μια απλή ενδοκρατική σύγκρουση – έστω υποκινούμενη από ξένες δυνάμεις και βέβαια με άμεσα εμπλεκόμενη την Ρωσία;

Σαφώς και ναι, αφού η σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά ουσιαστικά δύο διαφορετικά έθνη αν θεωρήσουμε ότι ένα έθνος προσδιορίζεται από την θρησκεία, την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα:

Σήμερα η σύγκρουσή είναι ανάμεσα σε ανατολικούς – ρωσόφωνους – Ορθόδοξους οι οποίοι εκφραζονται από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Β.Γιανούκοβιτς και οι δυτικών – δυτικοσλάβοι – Καθολικοί και Ορθόδοξοι Ουνίτες (δέχονται την πρωτοκαθεδρία του Πάπα).

Πρακτικά είναι πιο βαθύ το ρήγμα ακόμα και απ’ότι είναι στην Συρία μεταξύ σουνιτών, σιιτών και αλεβιτών. Η τσαρική αυτοκρατορία και εν συνεχεία η Σοβιετική Ένωση όλα αυτά τα είχαν καλύψει (ο Λένιν θεωρούσε την Ουκρανία «κλειδί» για την επιβίωση της Σοβιετικής Ένωσης), αλλά όταν διαλύθηκε ήρθε στην επιφάνεια η αντιπαλότητα, οι δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Το 2004 η «πορτοκαλί» επανάσταση του 2004 έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η Ουκρανία θα κυλούσε στην αγκαλιά της Δύσης, όπως συνέβαινε εκείνη την εποχή με όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες πλην Λευκορωσίας.

Ο πόλεμος του 2008 στην Γεωργία, έγινε ουσιαστικά για την Ουκρανία.

Αν χανόταν η Γεωργία, αν γινόντουσαν αποδεκτά τα τετελεσμένα που ήθελε να επιβάλλει η Δύση στην Γεωργία, ήταν θέμα χρόνου να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ (αυτό είναι το διακύβευμα για την Δύση) και να πιέσει σε σημείο γεωστρατηγικής ασφυξίας την Ρωσία.

Η Ρωσία το 2008 έστειλε ένα σαφές μήνυμα με την βοήθεια που προσέφερε στους Αμπχάζιους και τους Οσέτιους αυτονομιστές και την συντριβή των καλά εκπαιδευμένων από τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς Γεωργιανούς: Δεν θα ανεχόταν επ’ουδενί την Γεωργία στο ΝΑΤΟ, πόσο μάλλον την Ουκρανία που κατοικείται σε ποσοστό 45% από ρωσόφωνους.

Όπως βλέπουμε και στον χάρτη πρόκειται για δύο απόλυτα ξεχωριστές Ουκρανίες με τελείως διαφορετικούς πληθυσμούς, μέσα στους οποίους δεν υπάρχουν καν θύλακες είτε των «δυτικοσλάβων» είτε των ρωσώφωνων. Είναι απολύτως οριοθετημένες με την γεωγραφική έννοια του όρου.

Κάτι που κάνει σχετικά εύκολη π.χ. μια διαίρεση σε δυτική και ανατολική Ουκρανία. Αλλωστε η Ρωσία «καίγεται» για την Κριμαία που ο Μ.Γιέλτσιν και ο Μ.Γκορμπατσόφ, δέχθηκαν να περιληφθεί στην Ουκρανία και όχι στη νεοσύστατη Ρωσική Ομοσπονδία το 1990-1991, παρά το γεγονός ότι πληθυσμιακά, ιστορικά η Κριμαία είναι ρωσική.

Εδώ και μερικούς μήνες στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο η συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας. και η συζήτηση είναι αποκελιστικά μετξαύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Η ΕΕ δεν υπάρχει γιατί δεν έχει την στρατιωτική δύναμη να επιβάλλει λύσεις.

Οι ΗΠΑ είναι μακριά, αλλά έχουν την στρατιωτική δύναμη:

Τα δύο αμερικανικά καταδρομικά που έπλεαν μέχρι χθες στην Μαύρη Θάλασσα (το ένα είναι εκτός μαχης λόγω βλάβης και προσάραξης στα αβαθή του τουρκικού λιμένα της Σαμψούντας) δήθεν για να εκκενώσουν αν χρειαστεί, το Σοτσι από τους Αμερικανούς αθλητές σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης, ήταν/είναι εκεί για την Ουκρανία.

Υπάρχει και ένας άλλος παίκτης ο οποίος είναι κρίσιμος για τις εξελίξεις στην Ουκρανία: Η Τουρκία, ο «κλειδοκράτορας» των Στενών.

Θα τα ανοίξει για τα πολεμικά πλοία των Δυτικών ή θα διστάσει υπό τον φόβο να οργιστεί η Μόσχα και να ανατρέψει οικονομικές συμφωνίες δεκάδων δισ. δολ. αλλά και της ρωικής στρατιωτικής ισχύος.

Εν κατακλείδι: Μπορεί να υπάρξει θερμή κρίση με αφορμή την Ουκρανία; Σαφώς, ναι.

Μια «θερμή κρίση» που θα καταλήξει φυσικά στην διάλυση της Ουκρανίας, όπως είναι σήμερα. Κάποιοι μιλούν για συνένωση του ανατολικού τμήματος με την Ρωσία. Η Ρωσία δεν θέλει την Ουκρανία. Θέλει περιφερειακή ασφάλεια μακριά από τα σύνορά της.

Θέλει κράτη-ασπίδες στον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ, όπως η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν κλπ.

Αλλά θα πολεμήσει για τη μην γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Ειδικά από την στιγμή που ΝΑΤΟ και ΕΕ προχωρούν σε ανατρεπτικές κινήσεις της νόμιμης κυβέρνησης.

O Oυκρανός Α/ΓΓΕΘΑ Πτέραρχος Βολόντιμιρ Ζαμάνα έχει συσφίγξει τις σχέσεις με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο. Η Ουκρναία χωρίζεται σε τρεις στρατιωτικές περιοχές: Στρατιωτική διοίκηση Καρπαθίων, στρατιωτική περιοχή Κιέβου και Στρατιωτική περιοχή Οδησσού.

Η δεύτερη και η τρίτη διοικείται αποκλειστικά από ρωσόφωνους αξιωματικούς και επανδρώνεται από ρωσόφωνους στρατεύσιμους. Και μόνο τυχαίο δεν είναι που το προσωπικό του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ζήτησε από τον Β.Γιανούκοβιτς να αποκαταστήσει με κάθε τρόπο την «εννομη τάξη»…

neanews.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Πράγματι είναι άμεσος ο κίνδυνος να ξεσπάσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος από την Ουκρανία και με αφορμή την Ουκρανία. Ο Πατροκοσμάς λέει ότι εάν ο πόλεμος ξεκινήσει από κάτω, προφανώς από το χώρο της Μέσης Ανατολής λίγα θα πάθετε, εάν ξεκινήσει από πάνω στις τρεις χώρες θα μείνει μία, δηλαδή θα είναι πολύ πιο σκληρά και σύνθετα τα πράγματα. Εμείς μένει να παρακολουθούμε τα γεγονότα, να προσευχόμαστε και να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας, ζητώντας το έλεος του Θεού, διότι δεχθήκαμε τους πολιτικούς που έχουμε και μέσω αυτών τον αντίχριστο, που μας επιβάλλει σήμερα την τυραννική κατάσταση που έχουμε
 2. 0
  0
  Ναι, σε λίγο θα γίνει και πυρηνικός πόλεμος. 1980 δεν έχουμε;
 3. 0
  0
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ… ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΡΕΙΑΝΗ (ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ) ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΝΑ… ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΝΗΣΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ…

  ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΔΟΧΗ, ΙΣΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΥΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΕΝΩΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΑΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΕ ΗΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΑΝ.. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ, Η ΕΣΤΩ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ.

  ΑΥΤΑ.
 4. 0
  0
  υπάρχει η φήμη πως έχει δολοφονηθεί το πουτινέϊκο ολάκερο μα καλά κοιτάτε τον απλά προσέχτε τον! είναι ο ίδιος; ΟΥΧΙ. κάτι άλλαξε και κάτι βρωμάει με την όλη συμπεριφορά του αντικαταστάτη – θεωρίες θα μου πείτε αλλάααααααα εδώ δεν ξέρουμε πια σε ποια εποχή ζούμε και η τεχνολογία και γενετική έχουν ξεφύγει προς το "μέλλον" κι εμάς μας συντηρούν στην λίθινη γι' αυτούς εποχή.
 5. 0
  0
  Mπορεί η ουκρανική κρίση να εξελιχθεί σε "θερμή" σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας;ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ …ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ-ΜΠΑΡΑΚ-ΧΟΣΕΙΝ=666…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ…ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΤΕ…ΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ "ΓΙΟΥ ΝΟΟΥ"…99 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ…ΣΥΡΙΑ…ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ…ΚΥΠΡΟΣ…ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ…ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΣΑΣ…ΚΑΙ ΚΟΠΙΑΣΤΕ…ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΙ,ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ…ΔΙΑΒΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΘΑ …ΚΑΕΙΤΕ…ΑΜΕΡΙΚΗ .ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ(ΚΑΝΥΑΤΗΣ)ΕΙΝΑΙ ΙΣΛΑΝΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ …ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΚΙ ΟΓΛΑΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ…ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ…Ο ΒΛΑΔΗΜΙΡΟΣ ΘΑ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΙΚΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΤΕΙ Η ΔΟΞΑ ΑΥΤΟΥ…ΘΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ…ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ…ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΑΧΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ…ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑ ΚΡΑΤΟΣ.
 6. 0
  0
  19 Φεβρουαρίου 2014 – 3:42 μ.μ.

  Όχι ρε και η καινούρια κα Πούτινα ήταν μια χαρά κορίτσι …
 7. 0
  0
  αυριο ειναι τσικνοπεμπτη.ποιος νεοελληνας χεστηκε για το τι γινεται στην ουκρανια.το λεω κ θα το λεω μεχρι να πεθανω.οι νεοελληνες ημαστε ο χειροτερος λαος που πατησε στη γη.παιδεια μηδεν,συμπεριφορα υπεροπτικη(ο γαμαω κι ετσι),να βγαλει λεφτα χωρις δουλεια κ κοπο,απατεωνας,ξερολας,τεμπελης.βαριεμαι να γραψω αλλα..το εθνος αυτο τελειωσε..ειμαι τοσο α;ογοητευμενος..ο θεος να λυπηθει τα παιδακια κι η ΠΑΝΑΓΙΑ ας τα προστατεψει.οι υπολοιποι….στα τσακιδια να παμε
 8. 0
  0
  Γελάγαμε με το ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ έεεεε;;;;;;
  Τον θυμάμαι σα νάναι τώρα που έλεγε ότι έχει να γίνει της πορνίδου στη Βόρεια Ευρώπη!!!!!
  Γελάγαμε!….
 9. 0
  0
  ΤΟ ΟΛΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ1817 ΠΟΥ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΟΟΥΓΚΑΡΙΑ+ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙη γαλλια ειχε ητηθει ,, ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣσημερα να μου πειτε τουρκια δεν υπαχει ..για κοιταχτε πριν δεκα μερες τι ειπε ο νταβουτογλου -διεκδικουμε μερη τουρκικα που παρανομως ειναι στην ουκρανια κριμαια -θυμαστε δε τον πουτιν περσυ που με καμαρι απο εκει εβγαζε κατι αρχαια και βυζαντινης εποχης ???
  ΤΟ ΟΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΟΠΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ –ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΥΨΥΛΑΝΤΗ .επειδη το ολο σχεδιο αργουσε απο το 1807 και ηταν 1817 τον εψησαν η εβραικης καταγωγης βαβαρη πριγκηπισα αραβωνιαστικια του καθως και οι συμπεθεροι της στοας της βαυβαριας οτι τον κοροιδευουν και χρηματοδοτησαν τον ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΠΛΕΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΘΦΗΚΑΝ , ΟΛΑ ΠΗΡΑΝ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΜΑΧΩΝ ΑΛΛΑΞΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ουτε αυστρουγκαρια εμεινε ουτε ρωσια ουτε τουρκια κλπ κρατοι διαμεριστηκαν σε κρατηδια οχι το κρατος του αιμου παντως για αναχωμα δυσης ανατολης.
  ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑ Ο ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΤΕ ΤΩΝ ΕΠΕΥΦΗΜΟΎΣΑΝ ΟΧΙ ΣΑΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΑΝΤΩΣ…….ΑΥΤΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΝ [ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ] ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΑΤΑΡΙΚΑ ΦΥΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΤΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ,,,,ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΧΑΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ[ ανατρεξτε- οταν κτηστικε ο ναος που διοργανωθει η γιουροβιζιον και δεστε τις βαθημολογιες πια κρατη εδωσαν τους βαθημους για να κερδισει]
  επεσε ο λετα ιταλια σταματησαν απο τον ΟΗΕ οι διαπραγματευσεις το βατικανο καλεσε προς ενημερωσει και εγενετο η ουκρανια.Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟ ΣΟΤΣΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Ο ΔΕ ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΈΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015/ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕΝ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ αν και εγω νομιζω οτι εγινε μια αναπαυση μικρη και συνεχιζει
 10. 0
  0
  Το πρώτο σχόλιο είναι απόλυτα εύστοχο
  King Arthur…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί