11:59 - 27/03/2014

Eθνικό Bitcoin! Η λύση(;) της Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Τελικά μήπως η λύση στην Ελληνική κρίση υπάρχει και πρέπει να αναζητηθεί στην κρυπτοοικονομία ?? Δείτε το παράδειγμα της Ισλανδίας αλλά και μια πρώτη προσπάθεια που είναι υπό υλοποίηση στην Ελλάδα!

Το Auroracoin, που υιοθετήθηκε στην Ισλανδία είναι η πλέον σοβαρή προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το νεοεισερχόμενο κρυπτονόμισμα ως τρόπος στήριξης μιας πρώην χρεοκοπημένης Ευρωπαϊκής Οικονομίας.Βασισμένο ουσιαστικά στο Litecoin, έκανε την εμφάνισή του τον Φεβρουάριο και άρχισε η άμεση διανομή του σε 330.000 Ισλανδούς πολίτες τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου. Η διαδικασία της διανομής θα λάβει χώρα σε διαδοχικές φάσεις, που θα διαρκέσουν 1 χρόνο, περίοδος μέσα στην οποία θα επιτραπεί στους Ισλανδούς πολίτες να διεκδικήσουν 31.8 Auroracoin.

Κάθε Auroracoin ισοδυναμεί με 0.2 bitcoin ή περίπου $11.60. Η τιμή αυτή έχει αυξηθεί κατά 15% τις τελευταίες 48 ώρες, εκτιμώντας μάλιστα ότι η τιμή αυτή θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο την στιγμή που ένας σημαντικός αριθμός Ισλανδών θα αρχίσουν να κατακλύζουν την αγορά με το “δώρο” που θα τους παρασχεθεί, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν είναι σαφές μέχρι αυτή την στιγμή που μπορούν να δαπανηθούν τα Auroracoins. Μέχρι αυτή την στιγμή ένας μικρός αριθμός Ισλανδών έχει διεκδικήσει τα κρυπτονομίσματά του προς χρήση.

Το Auroracoin είναι η απάντηση έναντι των αυστηρών ελέγχων κεφαλαίου που επιβάλλονται από την κυβέρνηση της Ισλανδίας, η οποία εξακολουθεί να θέτει φραγμούς στην μετακίνηση κεφαλαίων εντός και εκτός της χώρας για περισσότερο από 5 χρόνια τώρα, μετά την εφαρμογή του ως προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης της χρεωκοπίας του 2008. Στόχος της υιοθέτησης του Auroracoin είναι να παρέχει στους Ισλανδούς μια εναλλακτική λύση, ένα νόμισμα που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές απρόσκοπτα χωρίς έλεγχο οπουδήποτε, αγοράζοντας ότι θέλουν είτε πρόκειται για συναλλαγές δολαρίων ή άλλο ξένο νόμισμα. Και κυρίως δεν θα χρειάζονται άδεια από την Κεντρική τράπεζα ή από τους πολιτικούς που διαχειρίζονται την οικονομία της χώρας(!).

Η επιτυχία του εγχειρήματος Auroracoin παραμένει μέχρι στιγμής αβέβαιη. Βέβαια άλλο ενα κρυπτονόμισμα κάνει την εμφάνισή του τον Απρίλιο, το SpainCoin με τους φανατικούς της κρυπτο οικονομίας να διανέμουν κρυπτονομίσματα προς χρήση στους Ισπανούς πολίτες. Το δύσκολο αντίστοιχων εγχειρημάτων είναι η αρχική δημιουργία του συνολικού όγκου των κρυπτονομισμάτων (προ-εξόρυξη-mining) πριν την ελεύθερη διανομή τους στο κοινό. Φυσικά όμως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχουν σε όλες τις χώρες – ακόμα και στην Ελλάδα- ειδικοί της κρυπτο-οικονομίας(crypto-currency experts), που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε μια συλλογική εθνική προσπάθεια ανάπτυξης.

Εκείνοι που διατηρούν μεγάλα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους αντιδρούν αρνητικά στο ενδεχόμενο χρήσης του κρυπτονομίσματος, αλλά αυτοί που έχουν χάσει πολλά λόγω μνημονίου στηρίζουν την δημιουργία ενός νέου νομισματικού συστήματος, ανεξάρτητου από Τράπεζες και πολιτικούς.
Τελικά μήπως η λύση της οικονομικής κρίσης έρθει μέσα από την υιοθέτηση ενός Ελληνικού Εθνικού νομίσματος Bitcoin? Λέτε να δούμε την (υποτιθέμενη) διανομή του πλεονάσματος σε μορφή bitcoin? Είναι απορίας άξιο γιατί μέχρι στιγμής κάποιο από τα “τζιμάνια” του Υπουργείο οικονομικών δεν έχει προτείνει την δημιουργία κρυπτονομίσματος.

Μάλλον οι ιθύνοντες του Υπουργείου (εφόσον φυσικά ευαγγελίζονται την αειφόρο ανάπτυξη) πρέπει να το σκεφτούν εξαιρετικά σοβαρά!

Κατά την στιγμή συγγραφής του άρθρου ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει και η Ελληνική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, με το Greek coin! Το Greek coin είναι μια συντονισμένη προσπάθεια Ελλήνων να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο & ηλεκτρονικό νόμισμα με το οποίο oι Έλληνες και οι ομογενείς θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές στα συμβεβλημένα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα όπως και μεταξύ τους συναλλαγές χωρίς καμιά επιβάρυνση, εύκολα & ανώνυμα. Ας ελπίσουμε να τύχει της ανάλογης υποστήριξης από φορείς και πολίτες!

secnews

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Αλλάζεις πρώτα την ηγεσία (δεν ηγήθηκε ποτέ, εντολές παίρνουν) και μετά επιστρέφεις στην δραχμή.
  • 0
   0
   Και μετά μεταξύ άλλων κλείνεις τα σύνορα, απαγορεύεις τις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό, βγάζεις τον στρατό στους δρόμους για να αποφευχθεί ο εμφύλιος, επιβάλεις στρατιωτικό νόμο, αρχίζεις τα συσσίτια για να αντιμετωπίσεις την πείνα αφού δεν θα μπορείς να εισάγεις τίποτα και θα έχεις έλλειψη σχεδόν στα πάντα, γίνεσαι κάτι σαν Αλβανία του Χότζα, ή Βόρεια Κορέα του Κιμ, γυρίζεις πίσω 50-60 χρόνια και ζεις μια άνετη ζωή στην σπηλιά σου καίγοντας ξύλα για να μαγειρέψεις και να ζεσταθείς. Ωραία.

   Αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω να μας πείτε την εμπεριστατωμένη ανάλυση που έχετε κάνει επί του θέματος και των επιπτώσεων μιας αλλαγής νομίσματος για να μας διαφωτίσετε εσείς που είστε και παντογνώστες στα οικονομικά, τα πολιτικά, τα διεθνή, τις επιστήμες, την παραψυχολογία, τις προφητείες, τους αεροψεκασμούς και γενικά τα πάντα των πάντων.

   ΖΦΝΤ
 2. 0
  0
  Έχω κάποιες απορίες. Εγώ δεν προσφέρω κάποια υπηρεσία αλλά θέλω να αγοράσω κάποια υπηρεσία χρησιμοποιόντας το greek coin. Που θα το βρω και σε ποιά τιμή; Όταν αγοράσω μία υπηρεσία, πχ την κατασκευή ενός web site και θέλω το έξοδο να το περάσω στα βιβλία μου, τι θα μου δώσει ο κατασκευαστής της σελίδας; Τιμολόγιο; Αν ναι δεν είναι πλέον κρυπτονόμισμα αφού θα πρέπει να φορολογηθεί. Τι γίνεται με τα υλικά αγαθά. Αν θέλω να αγοράσω ένα gadget που έχει εισαχθεί από το εξωτερικό, δεν θα πρέπει ο πωλητής να κόψει απόδειξη (με φπα, εφορία κλπ);
  • 0
   0
   Μα δεν καταλάβατε το κόλπο. Δεν δηλώνετε τίποτα στην εφορία. Τα ΓρΚόϊνς είναι αφορολόγητα. Όλη η υπόθεση είναι για να φοροδιαφεύγουν οι επιτήδειοι, αγαθοί επαγγελματίες μέσα στους οποίους κάποια στιγμή θα μπουν και οι διάφοροι ναρκοέμποροι, σωματέμποροι κλπ. όπως συνέβη και με το Bitcoin. Με απλά λόγια: Ξέπλυμα.
 3. Ανυπαρκτος 2Ε 27 Μαρτίου 2014 @ 13:50
  0
  0
  Θα ερθει η ωρα που θα φορολογηθει κανονικα. Τι χαζοι ειναι νομιζετε; Αν θυμαστε σε μια ταινια με τον αρλοντ που πηγαινε στον Αρη τα χρηματα ηταν ψηφιακα… Τα εχουν δειξει ολα τα καθικια. Εμεις απλως τα δεχομαστε… Το μελλον εχει γραφτει και αποφασιστει οτι και να λεει ο καθενας μας ακομη και οι λιγοι που βλεπουμε…
  Ενας που βλεπει εσυ τι πιστευεις φιλε;
 4. 0
  0
  Θελει προσοχη αυτο που λετε.

  Στην Γαλλια εισαι υποχρεωμενος να δηλωσεις τον λογαριασμο Bitcoin στην εφορια….

  Μην παρασυρετε τον κοσμο…

  Υπαρχει και η ανταλλαγη προιοντων που νομιζω εκει πρεπει να στραφουμε.
  • 0
   0
   Υπαρχει και η ανταλλαγη προιοντων που ΚAI EΓΩ νομιζω εκει πρεπει να στραφουμε.
  • 0
   0
   ΑΣΤΕ ΡΕ ΤΑ ΜΠΙΤΚΟΙΝ !

   ΜΑΝΤΑΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΚΟΙΝ,
   ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΑΖΙΝΟ ?

   ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ?
 5. 0
  0
  ανταλλασω την πεθερα μου..
  εν αναγκη την χαριζω κιολας..
  ελατε παρτε την,πληρωνω οσο-οσο
 6. 0
  0
  Μέτριο είναι και το Aurora έχει πέσει πολύ η τιμή του τις τελευταίες δύο ευδομάδες γιατί το έχουν λιώσει στο mining.
  Όποιος ενδιαφέρεται να δεί τιμές απο altcoins σε σχέση με Bitcoin (BTC) και LightCoin (LTC) ας κοιτάξει εδώ: http://www.cryptsy.com

  Αγοράστε Mooncoin, είναι το μέλλον.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί