08:20 - 22/03/2014

Υπάρχει ΘΕΟΣ; Ποιός απ’ όλους είναι;

Αν υπάρχει θεός ή Θεός είναι η διαχρονική ερώτηση, που υπάρχει ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι, ο θεός. Όπως πάντα η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται μέσα στην ερώτηση, άσχετα αν με κόπο ψάχνουν να την βρουν οπουδήποτε αλλού. Στην ερώτηση “Υπάρχει θεός;” η μαγική λέξη είναι όχι η λέξη “θεός” αλλά η λέξη “υπάρχει”. Διότι ότι ΥΠ-ΑΡΧΕΙ, βρίσκεται ΥΠΟ της ΑΡΧΗΣ. Άρα αν ΥΠ-ΑΡΧΕΙ θεός βρίσκεται ΥΠΟ της ΑΡΧΗΣ.

Η ΑΡΧΗ που ο θεός βρίσκεται ΥΠΟ της, ποιά είναι; Όσοι λένε πως όντως υπάρχει θεός, αυτόματα δέχονται και πιστεύουν, πως ο θεός βρίσκεται ΥΠΟ κάποιας ΑΡΧΗΣ και δεν είναι ο ίδιος αυτή η ΑΡΧΗ. Ας δούμε τι λέει το λεξικό στο λήμμα Θεός, και τι λένε οι θρησκείες μιας και αυτές έχουν το © του θεού.

Σκέψου εκεί που περπατάει ο τρελός του χωριού, πατάει ένα μυρμήγκι και καταστρέφει μια μυρμηγκοφωλιά, για τον κόσμο των μυρμηγκιών ο τρελός που όλοι τον κοροϊδεύουν στο χωρίο, είναι ένας θεός. Θα γραφτεί στην μυθολογία της μυρμηγκοφωλιάς και θα διδάσκεται στα μυρμηγκοσχολεία, πως ο θεός κατέστρεψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα και μπλα μπλα μπλα. Αλλά απλά ήταν ο τρελός του χωριού αυτός και κανένας θεός, μόνο που τα ανόητα μυρμηγκάκια δεν το γνωρίζουν αυτό. Μια άλλη μέρα ένας μεγάλος φιλόσοφος, εκεί που περπατάει του πέφτει ένα ποτήρι νερό μέσα σε μια μυρμηγκοφωλιά και γίνεται κατακλυσμός στην μυρμηγκοφωλιά, ξέρεις την συνέχεια, ο θεός μπλα μπλα μπλα.

Κάθε τι που βρίσκεται πιο ψηλά από αυτό, το μυρμηγκάκι το θεωρεί θεϊκό το προσκυνάει το πιστεύει και το θεωρεί ανώτερο του.

Μια άλλη ερώτηση που προκύπτει μετά από τους δεκάδες και αντικρουόμενους ορισμούς της λέξης θεός, είναι οι φιλόσοφοι που λένε την λέξη θεός, ποιά από όλους αυτούς τους ορισμούς εννοούν; Είναι οφθαλμοφανές πως δεν εννοούν τον θεό, των θρησκειών αλλά κάποιο άλλον ον έξω από τις δημιουργίες.

Η άποψη μας για τον θεό (είτε θεό, είτε Θεό) είναι ήδη δηλωμένη, κάθε τι μέσα στις δημιουργίες είναι ένα δημιούργημα ακόμη και ο θεός είναι ένα δημιούργημα του δημιουργού. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ γίνεται το παιχνίδι, (στο Ναγκουάλ, κατά τον Δον Χουάν) αλλά εκεί δεν πρόκειται να φτάσεις πιστεύοντας και σκύβοντας, ειδικά όταν από το πολύ σκύψιμο, πιστεύεις τις πέτρες για θεούς. Να θυμάσαι πως έξω από τις δημιουργίες δεν υπάρχουν λέξεις, σκέψεις συναισθήματα, άρα το οτιδήποτε περιγράφεται με λέξεις δεν είναι έξω από την δημιουργία αλλά μέσα. Είναι είτε ο τρελός του χωριού, είτε ο μέγας φιλόσοφος, Θεός όμως δεν είναι.

Ο άνθρωπος χρειάζεται να γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι θεός. Διάβασε τι λένε οι ειδικοί επί του θέματος Θεός-θεός, που δεν γνωρίζουν.

Με τον γενικό όρο Θεός (πληθ. θεοί) στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα εννοείται η θεότητα ή υπέρτατη οντότητα που φέρεται κυρίως στις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες ως Δημιουργός του Κόσμου. Στην αρχαιότητα στην βοιωτική διάλεκτο σύμφωνα με το λεξικό Liddell-Scott η λέξη απαντάτο ως θιός ή σιός, στην Λακωνική σιός, στη Δωρική θεύς, στη μετάφραση των Εβδομήκοντα δύο (72) και στην Καινή Διαθήκη, ως θεός. Η έκταση της δικαιοδοσίας της έννοιας του θεού ή των Θεών στην Ελληνική Μυθολογία ήτοι στη Κοσμογονία ποικίλλει από μυθολογία σε μυθολογία. Ως θέαινα ή θεάαπαντάται η θηλυκή θεότητα, παρούσα κυρίως στις πολυθεϊστικές θρησκείες.

Συνεπώς οι μονοθεϊστικές θρησκείες δανείστηκαν την αρχαία ελληνική έννοια «Θεός» «Θεότητα» προκειμένου να αποδώσουν την ύψιστη Θεολογική οντότητα των δογμάτων τους μη δυνάμενες στην εξεύρεση άλλης ανώτερης επ΄ αυτής εννοίας έστω και εν γνώσει τους ότι οι λέξεις ναι μεν ίδιες αλλά όμως με βασικές διαφορές των εννοιών και κατά χρόνο και κατά ερμηνεία.

Αν και ο Ινδουϊσμός είναι κατ’ ουσίαν πολυθεϊστική θρησκεία, εντούτοις διακατέχεται από έναν ιδιότυπο μονισμό. Σύμφωνα με τις Βεντάτα (το τέλος των Βέντα) ο Μπράχμαν είναι ο απρόσωπος Θεός, η Υπέρτατη Ύπαρξη και η Απόλυτη Αλήθεια. Η φιλοσοφία της Αντβάιτα Βεντάντα (μονισμός ή μάλλον μη δυισμός) εκφράζει την ιδέα του Μπράχμαν με τρεις σύντομες προτάσεις: «Brahma Satyam, Jagan Mithya, Jivo Brahmaiva Na Parah» Δηλαδή, «Ο θεός μόνον είναι πραγματικός, ο κόσμος είναι μη πραγματικός, το άτομο δεν είναι τίποτε άλλο παρά Θεός».

Σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις υπάρχει μόνον μία υπέρτατη πραγματικότητα, αυτή που αποκαλείται Μπράχμαν. ο Μπράχμαν είναι άπειρος και πανταχού παρών και συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να προστεθεί σε αυτόν. Μη δυαδικός στη φύση του εμπεριέχει κάθε δημιούργημα που είναι αποτέλεσμα του προδημιουργικού του ονείρου. Τούτη η υπέρτατη ύπαρξη υπερβαίνει όλα τα ζεύγη των αντιθέτων και κάθε είδους περιγραφή για τη φύση του. Η πραγματικότητα του κόσμου είναι συνεπώς σχετική, συγκρινόμενη με την απόλυτη φύση του Μπράχμαν. Ο κόσμος είναι μη πραγματικός, κάτι που στον Ινδουϊσμό σημαίνει ψευδαισθητικός, ονειρικός. Είναι πραγματικός μέσα στο πλαίσιο της υποκειμενικής του πραγματικότητας, αλλά ψευδαισθητικός, αν συγκριθεί με την αφυπνισμένη κατάσταση της φώτισης.

Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος αναφέρει σχετικά με την θρησκευτικότητα των αρχαιότερων φύλων: «Η συγκριτική θεολογία απέδειξεν ότι αι θρησκευτικαί δοξασίαι των Σημιτών και των Αρίων, εν αρχή απεκορυφούντο εις θεόν έναν. Ο θεός ούτος ήτο εις κατ’ ουσίαν, αλλά αι πολλαπλαί αυτού ενέργειαι, αντί να υποτάσσωνται αείποτε εις την υπερτάτην αυτού βούλησιν, έλαβον βαθμηδόν την τάξιν και το αξίωμα ιδίας βουλήσεως. … Εκάστη αυτού δύναμις και έκαστον προσόν έλαβε κατά μικρόν ιδίαν υπόστασιν. Εν μόνον των εθνών εκείνων», το έθνος Ισραήλ, «σαφέστερον αντιληφθέν της του Υπερτάτου Όντος εννοίας, διέσωσε την ενότητα της θείας δυνάμεως. … Ενώ όμως βραδύτερον αι ελληνικαί πόλεις έβριθον ναών και αγαλμάτων αυτού, πολλά είναι τα τεκμήρια ότι κατά χρόνους παναρχαίους ούτος», ο Ζευς, «ελατρεύετο ως θεός ανείδεος επί της κορυφής των ορέων, όπως και ο Θεός τού Ισραήλ».

Κατά την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, οι Θεοί είναι εσωκοσμικά μη προσωπικά όντα που εγγυώνται την «παλίντονο αρμονία» του Κόσμου, ο οποίος αποτελεί το αιώνιο και αδημιούργητο Όντως Ον. Αυτονόητο είναι ότι κανείς Θεός ή Θεά του Ελληνικού Πανθέου δεν υπήρξε δημιουργός του Σύμπαντος, εν αντιθέσει με την έννοια του εξωκοσμικού και προϋπάρξαντος του Κόσμου Θεού των μονοθεϊστικών θρησκειών. Στο περιοδικό «Scroll Of Oplontis» είχε δοθεί το έτος 1991 μία περιγραφή των Θεών:

«Ο όρος «Πολυθεϊσμός» προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «πολύς» και «Θεός» και σημαίνει λατρεία πολλών θεοτήτων. Ως «Πολυθεϊσμός» λοιπόν ορίζεται η αντίληψη περί υπάρξεως περισσοτέρων του ενός Θεών. Είναι η αντίληψη μίας πολλαπλότητος των θείων δυνάμεων. Είναι επίσης η αντίληψη ότι το Θείον ενυπάρχει σε πολλές και διαφορετικές οντότητες και υπάρξεις». «Υπάρχουν πολλοί Θεοί και Θεές. Είναι οι ανώτατες και ισχυρότατες όλων των υπάρξεων. Είναι πάνσοφες και δίκαιες. Οι Θεοί και οι Θεές είναι αθάνατοι και άξιοι κάθε σεβασμού και τιμής. Οι Θεοί έχουν πολλές μορφές και μπορούν να επιφαίνονται με πολλούς τρόπους. Είναι τόσο έμφυτοι όσο και ένδημοι.

Είναι παρόντες στα στοιχεία και τις μορφές της Υπάρξεως. Εκδηλώνονται μέσα από τις φυσικές δυνάμεις, ως ύλη και ενέργεια, αλλά είναι συνάμα και ανώτατες οντότητες που δεν δεσμεύονται από καμμία υλική μορφή. Μπορούν ωστόσο να εμφανούν μέσα από ανθρώπινες ή άλλες υπάρξεις, όπως λ.χ. ζώα ή φυτά, ή μέσα από υλικά αντικείμενα. Δεν υπάρχουν ζωϊκά ή μορφικά όρια για τους Θεούς και τις Θεές. Είναι ό,τι επιθυμούν να είναι». «Το Θείον είναι πολύμορφο και πολύτροπο, τόσο από πλευράς εμφανίσεως όσο και από πλευράς πραγματικότητος. Κανένας μοναδικός Θεός ή Θεά δεν κρύβεται πίσω από την πολλαπλότητα των θείων μορφών. Οι Θεοί και οι Θεές είναι αντικειμενικά υπαρκτές οντότητες των οποίων η ύπαρξη δεν εξαρτάται από τις πεποιθήσεις ή τις πράξεις κατωτέρων όντων.

Δεν είναι αρχέτυπα. Δεν είναι φανταστικά σύμβολα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων ή της ανθρωπίνης διανοίας. Ούτε είναι αλληγορικές αναπαραστάσεις φυσικών συμβάντων και διαδικασιών».

«Οι Θεοί και οι Θεές είναι πραγματικοί. Υπάρχουν. Η σοφία και η δύναμή τους δίνουν μορφή σε αυτό το Σύμπαν, σε αυτή την συγκεκριμένη μορφή του Κόσμου. Η ομορφιά και η χάρις τους θα διαρκέσουν αιώνια. Οι Θεοί και οι Θεές είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες υπάρξεις. Είναι όλοι τους εξίσου θείοι. Δεν εξουσιάζονται από καμμία άλλη οντότητα ή δύναμη. Οι παντοδύναμοι Θεοί και Θεές δεν χρειάζονται τίποτε. Απλώς σχηματίζουν ό,τι επιθυμούν».

Ο Θεός για τον Θ. Πελεγρίνη αποτελεί τη συστατική έννοια, την αναγκαία προϋπόθεση κάθε θρησκείας, χωρίς την οποία η ίδια η θρησκεία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Σε όλων των ειδών τις θρησκείες, είτε αυτές εντάσσονται στον μονοθεϊσμό, ανήκουν στον πολυθεϊσμό ή τον πανθεϊσμό, ο Θεός θεωρείται οντότητα που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια και κάθε άλλου εγκόσμιου όντος. Όσον αφορά τώρα στην ύπαρξή του -για το αν πραγματικά υπάρχει ή όχι- οι αποδείξεις που διατυπώνονται ταξινομούνται γενικά σε τέσσερις κατηγορίες: λογικές, κοσμολογικές, τελεολογικές και ηθικές.

Η δογματική χριστιανική θεολογία αποδίδει σε αυτό το Ον συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Θεός βρίσκεται πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι άπειρος και αιώνιος. Βρίσκεται πέρα και πάνω από τα δημιουργημένα όντα, παντοδύναμος και αναλλοίωτος, πανάγαθος και τέλειος». Βεβαίως, επειδή η σχέση Θεού και κόσμου είναι ενεργειακή και όχι ηθική, τα ονόματα αυτά έχουν σχέση προς τις φανερώσεις του Θεού στην ιστορία και αυτή η κάθοδος των θείων ενεργειών, κατά τα πατερικά κείμενα, είναι πηγή ονοματοδοσίας.

Κανενός είδους άνοδος οποιασδήποτε νοούσας ψυχής ή ύπαρξης δεν είναι δυνατό να παράγει θεωνυμίες σύμφωνα με τους Πατέρες της εκκλησίας και για το λόγο αυτό ο Θεός παραμένει «άλεκτος και ανωνόμαστος» (Ευσεβίου, Εις Κωνσταντίνον βασιλέα τριακονταετηρικός 12, PG 20, 1385Β). Στην Αγία Γραφή, ο αληθινός Θεός αυτοπροσδιορίζεται με το τετραγράμματο όνομά Του, ΓΧΒΧ, το οποίο αποδίδεται συνήθως Γιαχβέ ή Ιεχωβά. Ο Θεός στην συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανικών δογμάτων περιγράφεται ως η τρισυπόστατη μονάδα, ο τρισυπόστατος, τριαδικός Θεός ή Αγία Τριάδα.

Συγκεκριμένα στην Ορθόδοξη πίστη, ο Θεός αποτελεί προσωπικό Θεό με τον οποίο ο άνθρωπος καλείται να επικοινωνήσει διά της πίστης και ο οποίος αναμεσά στις άλλες ιδιότητές του είναι:

Ώς προς τη φύση του: άπειρος, αυθύπαρκτος, αυτάρκης, αιώνιος, αναλλοίωτος, πανταχού παρών, αόρατος, ακατάληπτος.

Ώς προς τις ενέργειές του με τις οποίες αποκαλύπτεται στον κόσμο: παγγνώστης, πάνσοφος, αυτεξούσιος, ελεύθερος, παντοδύναμος, άγιος, αγαθός, δίκαιος, αγαπητικός, αληθής. Κατά τον κλασικό δογματικό πατέρα της ορθοδοξίας Ιωάννη Δαμασκηνό, ο Θεός είναι «ακατάληπτος και μόνο ένα μπορούμε να καταλάβουμε γι’ αυτόν, την ακαταληψία του». Όπως ακατάληπτη είναι και η δημιουργία που έφτιαξε.

Το Νεοελληνικό λεξικό αναφέρει στο λήμμα ΘΕΟΣ

Θεός ο [θeós] λαϊκότρ. κλητ. και Θε· γράφεται και θεός, όταν πρόκειται για τους θεούς της μυθολογίας θηλ. θεά[θeá]1. υπερφυσικό ον που πιστεύεται πως δημιούργησε και κυβερνά τον κόσμο και που αποτελεί αντικείμενο λατρείας: Yπάρχει ή δεν υπάρχει θεός; Αποδείξεις για την ύπαρξη θεού. Ο αθεϊσμός αρνείται την ύπαρξη θεού. || για φυσικά φαινόμενα: Bρέχει / αστράφτει ο ~.

2. (στις μονοθεϊστικές θρησκείες) ο ένας και μοναδικός Θεός, που δημιούργησε τον κόσμο: Ο ~ της Bίβλου. Ο ~ των Εβραίων, ο Iεχωβά. Ο ~ του Aβραάμ, του Iσαάκ και του Iακώβ. Ο ~ των μουσουλμάνων, ο Aλλάχ. Ένας είναι ο ~ και προφήτης του ο Mωάμεθ. || (στη χριστιανική θρησκεία) το υπέρτατο ον, το άναρχο και αιώνιο πνεύμα που δημιούργησε τον κόσμο: Ο ~ των Xριστιανών. Οι τρεις υποστάσεις του Θεού: Πατέρας, Yιός και Άγιο Πνεύμα. Aυτό δεν το θέλει ούτε κι ο ~, για κτ. ανάρμοστο, αντίθετο με το θέλημα του Θεού. (επιφ. έκφρ.) Θεέ μου ή Θε μου, για επίκληση του Θεού: Θεέ μου, βόηθα. Θεέ μου, κάνε το θαύμα σου. Θεέ και Kύριε!, για έκπληξη, θαυμασμό. προς Θεού ή για (τ΄) όνομα του Θεού ή στο Θεό σου, για παράκληση ή αποτροπή. εκ Θεού, για κτ. που είναι δοσμένο από το Θεό. (όρκος) μα το Θεό. || (εκκλ.): Ο δούλος* / η δούλη του Θεού. Ο οίκος* του Θεού. (ευχές) ο ~ βοηθός!, για κτ. που η έκβασή του επαφίεται εν μέρει στη βοήθεια του Θεού: Εμείς θα ξεκινήσουμε κι ο ~ βοηθός! ο ~ μαζί σου, για θεϊκή συμπαράσταση. ο ~ να φυλάει* ή ~ φυλάξει* ή Θεέ μου, φύλαγε*. ο ~ να κάνει το θαύμα του. ο ~ ν΄ αναπαύσει την ψυχή του. (έκφρ.) εκ / από Θεού, για θεϊκή προέλευση. ο ~ είναι μεγάλος, για ενθάρρυνση ή έκφραση ελπίδας. δόξα σοι ο ~ / δόξα τω Θεώ / δόξα να ΄χει ο ~, για έκφραση ικανοποίησης, ευχαρίστησης, ευγνωμοσύνης: Είμαστε καλά, δόξα σοι ο ~. (είναι) μάρτυς* μου ο ~. ενώπιον* Θεού και ανθρώπων. ~ σχωρέσ΄ τον / την: α. ως ευχή για νεκρό: Ο πατέρας του, ~ σχωρέσ΄ τον, ήταν καλός άνθρωπος. β. ως δήλωση για κπ. που οπωσδήποτε θα πεθάνει ή για κτ. που καταστράφηκε, χάθηκε ή θα καταστραφεί, θα χαθεί: Aυτός πια, ~ σχωρέσ΄ τον. Tα δανεικά που του ΄δωσα, ~ σχωρέσ΄ τα. Θεέ μου συχώρα* με ή ο ~ να / ας με συχωρέσει*. Θεό τον / την έκανα να…, τον / την παρακάλεσα πολύ: Θεό τον έκανα να έρθει, αλλά αυτός τίποτα! να έχεις την ευχή του Θεού, να έχεις την ευλογία του. στην ευχή* του Θεού. ο ~ να τα φέρει δεξιά*. πρώτα ο ~, αν όλα πάνε καλά, με τη βοήθεια του Θεού: Tο καλοκαίρι σχεδιάζουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, πρώτα ο ~. ο ~ να δώσει*. έδωσε* ο ~ / να μην το δώσει ο ~. χαρά* Θεού. (λόγ. έκφρ.) Θεού θέλοντος* (και καιρού επιτρέποντος). (απαρχ. έκφρ.) ελέω* Θεού. ΦΡ ο ~ να με βγάλει ψεύτη*. ο ~ να βάλει το χέρι* του. απ΄ το Θεό να τό βρεις*. δεν έχει το Θεό του, για αλλοπρόσαλλο, αναξιόπιστο άτομο. ο ~ ξέρει* / ένας ~ ξέρει*. έχει* ο ~. …κι άγιος* ο ~. τέρμα* Θεού. ερημιά* του Θεού. ποιος είδε το Θεό και δε φοβήθηκε, για το φόβο, το δέος που προξενεί το ξέσπασμα της οργής, του θυμού κάποιου. (δε) βλέπω Θεού πρόσωπο*. οργή* Θεού. φωνή* λαού οργή Θεού. ο ~ και η ψυχή* του. μετά φόβου* Θεού. το Θεό μπάρμπα* να ΄χεις. ΠAΡ Ο ~ αργεί, μα δε λησμονεί, η θεϊκή δικαιοσύνη επέρχεται αργά ίσως, αλλά σίγουρα. Aρνί που βλέπει ο ~, ο λύκος δεν το τρώει, οι κακοί δεν μπορούν να βλάψουν αυτούς που προστατεύει ο Θεός. H κότα πίνει νερό, κοιτάει* και το Θεό / τον ουρανό. Tο πολύ το Kύριε ελέησον το βαριέται* κι ο ~. || η γενική του Θεού, για να δηλωθεί κτ. το φυσικό, το αγνό, το αθώο: Nεράκι / βροχούλα / πλάσμα του Θεού. Άνθρωπος του Θεού, για κληρικό ή θεοσεβή.

3. (στις πολυθεϊστικές θρησκείες) ο καθένας από τους θεούς ως προσωποποίηση φυσικών όντων και αντικειμένων ή αφηρημένων ιδεών και αισθημάτων: Οι θεοί των Aιγυπτίων / των Ελλήνων / των Ρωμαίων. Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου. Ο θεός του Άδη, ο Πλούτωνας. Ο θεός του πολέμου, ο Άρης. H θεά της σοφίας, η Aθηνά. H θεά του κυνηγιού, η Άρτεμη. Ο θεός του έρωτα, ο Έρωτας. H θεά της ομορφιάς, η Aφροδίτη. Ο θεός της φωτιάς, ο Ήφαιστος. Για τους πρωτόγονους λαούς οι βράχοι, τα ζώα, τα δέντρα ήταν θεοί. || Tους προστατεύει ο θεός των ερωτευμένων / των φτωχών / των κατατρεγμένων. Ο θεός της Ελλάδας / των Ελλήνων είναι μεγάλος. (απαρχ. έκφρ.) ανάγκα και θεοί πείθονται*. ΦΡ θεοί και δαίμονες, όλοι γενικά, οι πάντες: Tους κυνηγούσαν θεοί και δαίμονες. Aπειλεί θεούς και δαίμονες. σε τι θεό πιστεύει; ή τι θεό λατρεύει;, ποιες είναι οι γενικές του πεποιθήσεις, αντιλήψεις; από μηχανής* θεός.

4. (μτφ.) α. για κπ. ή κτ. που αγαπάμε, εκτιμάμε μέχρι υπερβολής: Tον είχαν Θεό τους. Tο χρήμα είναι ο ~ του. β. για πρόσωπο εξαιρετικής ωραιότητας: Aυτή η γυναίκα είναι θεά. Θεούλης ο YΠΟKΟΡ. (επιφ. έκφρ.) Θεούλη μου, για επίκληση του Θεού. [αρχ. θεός, θεά· Θε(ός) -ούλης]

Προτεινόμενα βιβλία

Henry G. Liddell-Robert Scott, Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης, Σιδέρης, Αθήνα χ.χ.
Ιωαννίδης, Γεώργιος, «Το πρόβλημα του Θεού από της φιλοσοφικής επόψεως». Ζήνων 2 (1981), 119-124
Γεωργοπούλου-Νικολακάκου, Ν., Η φιλοσοφική κατανόηση του θείου στην Ελλάδα. Από τον Όμηρο ως το διαφωτισμό, Αθήνα, 1985.
Παναγιώτης Χρήστου, Το Μυστήριο του Θεού, Κυρομάνος, (Θεσσαλονίκη 1991).
Εγγλεζάκης, Βενέδικτος, «Η μεταπροβληματική της υπάρξεως του Θεού». Ζήνων 2 (1981), 111-117.
Σαλλούστιος, *Περί των Θεών και του Κόσμου, Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα 2002, ΙSΒΝ 960-7748-31-Χ
Davies, P., Θεὸς καὶ μοντέρνα φυσική, Μεταφραστής: Τσουκαλίδης, Θ, Πρόλογος – Εἰσαγωγὴ: Μπιτσάκης, Εὐτύχης, εκδ. Κάτοπτρο, Αθήνα, 1988
Debray, Jules Régis, «Ἡ ἰδέα τοῦ Θεοῦ», Ἐλευθεροτυπία, 22/12/2002, σσ. 24-25

Διαλέγεις και παίρνεις όποιον θεό προτιμάς σύμφωνα με τα γούστα σου και αν έχεις αρκετή δόση μαζοχισμού και πολύ χρόνο για πέταμα, μπορείς να διαβάσεις τα προτεινόμενα βιβλία ή από την άλλη μπορείς να αφήσεις τους θεούς στον κόσμο τους και να αρχίσεις να δημιουργείς τον δικό σου κόσμο. Μόνο μακριά από κάθε ενεργειακό βαμπίρ, θεϊκό ή μη μπορείς να τα καταφέρεις.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (205)

 1. 0
  0
  ΠΗΓΗ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ..ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΣΟΙ ΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ…Ο ΘΕΟΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΥΚΟΣ ..ΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ….''' ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ …ΟΥΚ ΕΣΟΝΤΑΙ ΘΕΟΙ ΕΤΕΡΟΙ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ'' …ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΕΧΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΜΑΝΔΑΜ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  θεος απο το θεειν = τρεχω πολυ γρηγορα
  θεος σαν υπερτατη δυναμη ειναι μονο ΜΗ ΩΝ δλδ σε ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ
  Δημιουργος ενας , δεν υπαρχει και αν θεωρησουμε καποιον σαν δημιουργω ειναι ο "κακος" !
  ακομα καισ το χριστιανισμο ο διαολος πειθει την ευα να φαει το καρπο της ΓΝΩΣΗΣ !!
  της προτεινει δλδ να αποκτησει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ (εγω νοω=γνωση)
  Αρα η δημιουργια ειναι αποτελεσμα του εγω .
  των ΠΟΛΛΩΝ εγω .
 3. 0
  0
  τα περι Μπραχμα μας τα ειπες… τα περι ετυμολογιας της λεξης ΥΠ αρχει δεν ξερω που κολλανε με την εννοια θεος . πασχεις από οξυ θρησκευτικο συγκριτισμο τη στιγμη που δεν εχεις ιδεα από Ορθοδοξη, δογματικη επιπλέον εχεις διαβασει κάμποσες μπουρδες πιος ξερει που .Τουλάχιστον μην ασχολείσαι με θεματα που στην πραγματικοτητα δεν σε ενδιαφερουν – φιλικα-
 4. 0
  0
  καλά οτι θέλει ο καθένας.
  οτι κατεβάσει η γκλάβα του καθενός το παραθέτει και καλά ως γνώστης.
  ο θεός είναι ένας μια ουσία τρία πρόσωπα, ο άνθρωπος είναι ένας μικρός θεός κατ εικόνα Εκείνου που τον έπλασε απλά προσπαθεί προς το καθ΄ ομοίωσην.
  αν μη τι άλλο βρε παιδιά αν δεν γνωρίζετε μην το παίζεται παντογνώστες κάνετε κακό και σε εσάς αλλά και σε άλλους που σας διαβάζουν

  ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
 5. 0
  0
  Τα προαιωνια κρυβουν νετρονια που με μιαν εκρηξη αλλαζουν…..
  Και οι θεουληδες οι καημενουληδες γινονται ντεμοντε κι αραζουν….
  Στιχοι απο τραγουδι του Ρασουλη!για οσους δεν εχουν σαν εννοια στο νου τους τις λεξεις εξελιξη και προοδος.
  ΝΙΚΟΣ
 6. 0
  0
  11:20 ++++++
  αντε φτανει με την μπουρδολογια εδω μεσα!
 7. 0
  0
  Ελληνισμός και Χριστιανισμός
  Στην πορεία του ανθρώπου πολλές ήταν οι προσεγγίσεις όσον αφορά τις σχέσεις του ανθρώπου με το θείο, άλλες με κέντρο τον άνθρωπο και άλλες με πρόθεση την δύναμη της εξουσίας, και μέσω αυτής και την πλήρη κυριαρχία του ανθρώπου και του πνεύματός του.  Με ασύγκριτη πνευματική αρμονία και με πλήρη ελευθερία πνεύματος, οι προπάτορές μας, μας οδηγούν στα ιερά και τα όσια χωρίς φόβο και τρόμο, αλλά με σεβασμό στην φύση αυτού, διότι όταν δεν μπορούμε να σεβαστούμε απλά πράγματα και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την φύση μας, τότε μάλλον διαπράττουμε πρώτα σε εμάς τους ιδίους ύβρις, και κατ’ επέκταση στην Θεία Ανάγκη όπου με την σειρά της προστατεύει αυτά που ενεργούν με αρετή και αρμονία. Και την Νέμεση, εμείς οι ίδιοι την καλούμε όταν διαπράττουμε ύβρις, και την βιώνουμε όχι ως εκδίκηση αλλά ως κάθαρση. Κι' έως ένα μάθημα όπου θα μας οδηγήσει στην επόμενη πνευματική άνοδο τής ανθρωπότητας, έτσι λοιπόν έρχονται διάφοροι διδάσκαλοι ανά τους αιώνες για να μας οδηγήσουν εις αυτήν την ατραπό τής ανέλιξης με αρετή και ανιδιοτέλεια θυσιάζοντας την ζωή τους στην γη για τους ανθρώπους και τις πράξεις τους.

  Έτσι ο Πλάτων–Σωκράτης, όπου η φιλοσοφική προσέγγιση με κέντρο την θεία προέλευση του ανθρώπου και πίστης στον εαυτό μας, έθεσε την βάση για την έλευση, του Θεανθρώπου Χριστού για να μας διδάξει κι αυτός με την σειρά του τον Ιερό Λόγο, ίσως χωρίς να μας κάνει και τόσο εντύπωση, με αποτέλεσμα να δεχτούμε άμεσα τον Χριστιανισμό να είναι και αυτός δηλαδή η αρετή, η αγάπη  στον συνάνθρωπο, τα πάθη όπου κι αν οδηγούν αυτά, τον σεβασμό και την πίστη όπως δηλαδή μας τα δίδαξαν οι πανμέγιστοι πρόγονοι μας.

  Διότι όσοι έχουν βουτήξει στην φαιά ουσία έστω και λίγο, στα Ιερά Γραπτά των Ελλήνων, έχουν να δουν μόνο Θείο Λόγο και στους μετέπειτα Ιερούς Λόγους αναγνωρίζουν άμεσα την προέλευση τους, διότι κατ’ ουσίαν ο Ιερός Λόγος παραμένει ο ίδιος μανδύας, αλλάζει και έως εκ’ τούτου είναι φυσικό να σεβόμαστε και τώρα τα Ιερά και Όσια όπως μας αρμόζει έως αεί πιστοί διότι παρόλα αυτά που μα διοχετεύουν στις εκάστοτε εποχές η πίστη είναι αμετακίνητη, και το να σεβόμαστε τα Ιερά και Όσια είναι βαθειά χαραγμένα στα κύτταρα των Ελλήνων.


  Συνεχίζεται…
 8. 0
  0
  Σύμφωνα με τον Κλήμη τον Αλεξανδρινό (Titus Flavius Clemens, περίπου 150-220): "Η φιλοσοφία είναι μάλλον μια καθαρή εικόνα της αλήθειας , ένα θείο δώρο στους Έλληνες. Πριν από την έλευση του Κυρίου, η φιλοσοφία βοήθησε τους Έλληνες να επιτύχουν μια ηθική, η οποία συντελεί στην σημερινή  ευλάβεια και εφοδιάζει με μια προπαρασκευαστική παιδεία αυτούς που αργότερα θα αγκαλιάσουν την πίστη. Ο Θεός είναι η αιτία όλων των καλών συμβάντων: μερικά δίνονται με την  μορφή της Παλαιάς και της Καινής διαθήκης, άλλα είναι επακόλουθα της φιλοσοφίας . Ενδεχομένως δόθηκε πολλή φιλοσοφία στους Έλληνες,  μέχρι ο Κύριος να τους φωνάξει για να τον υπηρετήσουν. Έτσι η φιλοσοφία ενέργησε ως διδάσκαλος στους Έλληνες, προετοιμάζοντας  τους για τον Χριστό, όπως προετοίμασαν τους εβραίους οι νόμοι τους για τον Χριστό…"

  Ο Ηράκλειτος ήταν εκείνος που μίλησε (τον 6 αι. π.Χ) για το "Λόγο" που«κυβερνά τα πάντα» και που «είναι η μοναδική αρχή», θυμίζοντας μας έντονα την αρχή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου ("Eν αρχή ην ο Λόγος…." (Ιωαν., 1,1),"ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν" (Ιωαν., 1, 14). Επίσης μας διδάσκει για την αξία της αληθινής γνώσης, λέγοντάς μας ότι "αξία δεν έχουν οι πολλές γνώσεις, αλλά η ορθή αξιοποίηση της αληθινής γνώσης, η οποία έγκειται στο Παν (= Θεός) στο οποίο συγκλίνουν τα πάντα".   
  Eτσι , έδρασαν και χρησιμοποίησαν και τους υλικούς ναούς, ως βάση για τους νέους ναούς, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν σε διαφορετική περίπτωση. Έτσι όταν προσεγγίζουμε ναούς,αυτοί είναι ιεροί εξ' αρχής εκ βάσεως, για αυτόν τον λόγο και μόνο δεν χρειάζεται να μας καταβάλει η αποστροφή σε αυτούς, διότι η βάση τους είναι πανάρχαια στα Ιερά και τα Όσια. 
  Και από τι γνωρίζουμε όλοι όταν οι βάσεις, είναι γερές και δυνατές αντέχουν πολλά στο πέρασμα του χρόνου κι’ όταν το πλήρωμα του χρόνου, έρθει εμείς στις βάσεις και πάλι θα κοιτάξουμε για να ανοικοδομήσουμε και εκεί πάνω θα στηριχθούμε, όλοι μας χωρίς διαστρεβλώσεις απλά και αληθινά στον εκ του φωτός Θεϊκό Λόγο. 

  Στην Πολιτεία του Πλάτων (B, V , 362) περιέχεται επίσης μια εκπληκτική προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης:  "Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει".

  Έτσι, καταρρίπτεται αυτό που κηρύττεται ότι ο Χριστιανισμός είναι ένα εβραϊκό κατασκεύασμα, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ειδωλολάτρες και ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός δύο εντελώς αντικρουόμενοι κόσμοι.

  Επομένως, όχι μόνο δεν συγκρούονται ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός αλλά αντιθέτως συνδέονται τόσο στενά, σε σημείο ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του "Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν" τα εξής: "Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα έθνη, ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας, αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του μεταξύ των εθνών. Από καταβολής κόσμου, το Ελληνικό Έθνος ήταν πλασμένο διά τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητας". 
  Θεέ του φωτός ω Απόλλων.
  Εγώ ειμί φως ω Χριστέ.

  ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ


  ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ :

  <>
  Skata original
 9. 0
  0
  O ΑΛΗΘΙΝΟς ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟς ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η
  ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΑΤΗΡ ΥΙΟς ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
  ΟΜΟΟΥΣΙΑ
  ΑΔΙΑΙΡΕΤΩ
  ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ

  Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

  ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ Ο Σ Ο Υ Σ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

  Ο ΘΕΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΥΙΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ Α Ν Α Μ Α Ρ Τ Η Τ Ο ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΔΙΑ ΝΑ Σ Ω Σ Ε Ι ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.

  Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ( οσοι θελουν και ειναι ετοιμοι πνευματικα να το κανουν ) ΕΧΩΝΤΑΣ
  ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ
  ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  ΑΓΑΠΗ
  ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΑΓΑΠΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ

  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ Ο Υ Σ Ι Α ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ( ΟΠΩς ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ) ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

  Υ.Γ ειναι Π Ο Λ Λ Α τα παραδειγματα απο διαφορουσ ανθρωπους που εχουν βιωσει και εχουν δεχτει την βοηθεια την προστασια η την θεραπεια απο τον θεο απο την παναγια απο τους αγιους και ολα αυτα προς χαρει και
  Δ Ο Ξ Α του τριαδικου θεου πατηρ υιος και το αγιο πνευμα


  φωνη βοωντος
 10. 0
  0
  Βλακωδες Αρθρο
 11. 0
  0
  ΈΝΑΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΘΕΌΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΤΗΝ ΔΎΝΑΜΉ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΙ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΈΩΣ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΘΕΟΊ. ΑΛΛΆ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΆΕΙ…
  ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΝΙΚΆ…ΚΑΙ ΜΌΝΟΝ.
 12. 0
  0
  22 Μαρτίου 2014 – 12:18 μ.μ.

  "Αρα η δημιουργια ειναι αποτελεσμα του εγω .
  των ΠΟΛΛΩΝ εγω ."

  θεωρείς ότι δεν υπάρχει κάτι έξω από την ύλη που δημιουργούν τα Εγώ;
 13. 0
  0
  ξερεις τι λενε φίλε stranger? δεν το λέω για σένα το λέω γενικα. ΟΙ μασώνοι βρίζουν τους μασώνους για να φένοντε μη μασώνοι. Κι όμως έχουν στησει κ*** στο ν στην αδερφαρα μπαφομετ (ΜΑΤΣ)
 14. 0
  0
  Ποιος/α έγραψε το κείμενο αυτό?… από που έχει πηγές?…

  Όλα τα κείμενα του terrpappers είναι ανώνυμα.
 15. 0
  0
  ρε γελαδια "μονοθειστικα" – χριστιανα, πως γινεται ο "πατερας" της αγιας τριαδας να εχει και σύζυγο την λεγομενη ΑΣΕΡΑ: και γιατι οι ραββινοι το εχουνε κουκουλωσει αυτο;; ε;
  • 0
   0
   Ελα ντε….πως γινεται???για πες εσυ που τα εζησες και ξερεις…
   Ωστε οι ραββινοι τα κουκουλωσαν αλλα καταφερες να τα ανακαλυψεις…..ρε μηπως ξερεις και που ειναι ο θησαυρος του Αλη πασα μπας και σωθουμε???
   Ενας απ'τα ιδια
  • 0
   0
   Σιγα ρε παγανι μην καπνιζεις τοσο "χορτο" θα "καεις"!Αυτα που αναφερεις που τα βρηκες?Σταπε ο Ρασσιας?
  • 0
   0
   Μάλλον του τα είπε ο καλός χρίστος.
 16. 0
  0
  22 Μαρτίου 2014 – 3:10 μ.μ.
  ο υλικος κοσμος ειναι αποτελεσμα του εγω , δλδ της συνειδησης .
  αυτο δεν ενοουμ συνηθως με το δημιουργος-πλαστης-ποιητης κλπ.
  κολατε παντως ολη στο τρυπακι των εβραιων και στο συνειδητο κακο-σατανα κλπ .
  ΔΕΝ υπαρχει συνειδητο κακο !
  ΔΕΝ γενιουνται κακοι ανθρωποι !!
  η αθος πληροφορια και η ανωμαλια του τροπου ζωης μας τους-μας κανει κακους !
  καταλαβετε τε το επιτελους !!

  "ειμαι το Α και το Ω , ο ΑΡΧΩΝ και ο ΕΣΧΑΤΟΣ ""
  απο τον "αγαπμενο" σας θεο που πηρε και λιγο χρισμα κλπ κλπ
 17. 0
  0
  τι λες βρε ζωαδι 4:13 κουνα το κεφαλι σου να δεις κανει κλου κλου???εχεις μπλεξει τη βουρτσα με την π***!!!!
 18. 0
  0
  4.59 Γιεχοβας ο πατέρας της τριάδας ειχε σύζυγο την ασερα, τι δεν καταλαβαίνεις;
  • 0
   0
   Πως το εμαθες δεν καταλαβαινω…..εμεις τα κρυψαμε καλα….τι τα κρυψαμε τα καψαμε να λες….
   Μπας και κρυφακουγες ρε???
   Ραββινος ο εμπρηστης
  • 0
   0
   δεν καταλαβαινω που διαβαζεις αυτες τις βλακειες κ τις πιστευεις κιολας!!!
 19. 0
  0
  Καλά οι χριστιανοί έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την λέξη θεός.κάποτε υπήρχαν πόλοι θεοί μετά την επικρατήσει του χριστιανισμού και άλλον μονοθειστηκον θρησκειών έγινε ένας ο θεός.έλεος.
  • 0
   0
   Ναι ρε φιλε ειδες τι παθαμε???μας πιασανε κοροιδα….μας πηραν τους 12 θεους και μας πασαραν εναν……ρε πως μας πιασαν Κωτσους……ευτυχως εσυ δεν τσιμπησες και δεν πιαστηκες κοροιδο…..μπραβο…..υπαρχει ελπιδα επιστροφης στις ριζες…..ανακουφιστηκα….νομιζα οτι χαθηκε καθε ελπιδα.
   Ραντεβου στον Ολυμπο με την επομενη ισημερια οκ???
   Ενας απ'τα ιδια
  • 0
   0
   Μπα μάλλον μαλακά σε έπιασαν
  • 0
   0
   Αααα εισαι και συ απο τους ξυπνιους που δεν πιαστηκαν μαλακες ε???εδω ταιριαζει το λεχθεν απο τους αρχαιους φιλοσοφους…….αμυαλοι αμυαλους υποστηριζουν….και σου ταιριαζει γαντι χαχαχα!!!
   Ενας απ'τα ιδια
 20. 0
  0
  ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΛΗΘΗ…

  ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΗΤΟΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ( ΣΩΤΗΡΑ ) ΜΑΣ , ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ )
  &
  ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ (ΕΚΠΕΣΩΝ)ΘΕΟΣ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΗΛ ΤΟΥ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ…


  ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ !

  Λιάς
 21. 0
  0
  ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΠΩΣ
  ΠΑΣ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ;
  ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ;
 22. 0
  0
  Οσοι πιστευετε στον χριστιανισμο απαντηστε μου στο εξης… Αν ειχατε γεννηθει σε καμια ανατολικη χωρα θα πιστευατε στον τριαδικο σας "θεο"??? Ξυπνατε αλλους σκοπους εχουν οι θρησκειες. Κοιταξτε λιγο και τα τρισεκατομυρια που εχει ο χριστιανισμος την στιγμη που πεθαινουν εκατομυρια κοσμος ανα τον κοσμο απο την παγκοσμια κριση.
  • 0
   0
   Μπιλι-μπιλι μπομ
   μπιλι-μπιλι μπομ
   μπιλι-μπιλι μπελα λα λα
   μπιλι-μπιλι μπομ
   μπιλι-μπιλι μπομ
   μπιλι-μπιλι μπελα λα λα
   μπιλι-μπιλι μπελα
   μπιλι-μπιλι μπελα
   η βλακεια σου φιλε ειναι τρελλα…
   Μπορει να πιστευαμε κατι αλλο …και λοιπον???πως θα μας εκρινε ο Θεος???θα μας εκρινε με την κατασταση που θα πιστευαμε….οκ???η δεν σου αρεσει παλι η απαντηση.
   Παλι τρισεκατομυρια ονειρευεσαι???
   Τι εισαι συ ρε…..πηγαινε σε μια εκκλησια να δεις τι δινουν καθε κυριακη οι πιστοι να σου λυθει η απορια…..πηγαινε και στα προσκυνηματα και τσεκαρε και εκει επισης……μετα περνα και απο μοναστηρια και κανε και εκει εναν λογιστικο ελεγχο και θα βρεις την ακρη….σου εχω εμπιστοσυνη αφου ξερεις και μετρας εως και τρισεκατομυρια θα τα βρεις που θα παει….εισαι λαγωνικο.
   Και που εισαι…….οταν τα βρεις σφυρα και σε μας να ερθουμε να παρουμε κανα εκατομυριο….οκ???
   Ενας απ'τα ιδια
 23. 0
  0
  Για να γνωρίσουν οι άνθρωποι ότι εσύ, του οποίου το όνομα είναι Ιεχωβά,
  Είσαι ο μόνος Ύψιστος όλης της γης.
 24. 0
  0
  Για να γνωρίσουν οι άνθρωποι ότι εσύ, του οποίου το όνομα είναι Ιεχωβά,
  Είσαι ο μόνος Ύψιστος όλης της γης.
 25. 0
  0
  ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ !

  Λιάς
  22 Μαρτίου 2014 – 7:59 μ.μ.
  Πως ακριβως σε ελευθερωσε ο σωτηρας ??
  για πες γιατι ΔΕΝ καταλαβα !
  ——————————————–
  ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ;
  22 Μαρτίου 2014 – 8:57 μ.μ.
  καλα που το καταλαβες !
  ——————————————-
  """στον τριαδικο σας "θεο"""
  βασικα ο τριαδικος θεος ειναι Ελληνικος , Αγχεσμος
  αλλα αυτα που λες ειναι λογικοτατο !

 26. 0
  0
  ΟΣΟΙ δεν πιστευετε στον τριαδικο Θεο εχετε τρυκιμιο στο κρανιο
 27. 0
  0
  Ολη αυτη η εισαγωγη για να καταληξει να προσεχουμε τα ενεργειακα βαμπιρ η μη???
  Ναι ρε αρθρογραφε θα τα προσεχουμε…….νασαι καλα που μας προειδοποιησες……αυτα πετανε κι ολας???να προσεχω μη μου ερθει κανενα κατακεφαλα…
  Ααααα ρε!!!!κριμα την επιδειξη γνωσεων περι Θεου.
  Ερωτηση.
  Υπαρχει Θεος???ποιος απ'ολους ειναι???
  Απαντηση.
  Αυτος που ανεχεται τις ανοησιες και τις δικες σου και τις δικες μας.
  Ενας απ'τα ιδια
 28. 0
  0
  Αγαπητοι φίλοι.

  Προσωπικά όπως και πρακτικά πλέον,πιστεύω οτι μεσα στο πέρασμα των χρόνων της ζωής μας και κατα προέκταση στο πέρασμα των αιώνων για τους προηγούμενους που πέρασαν στην ιστορία το νοημα και η στάση όσον αφορά τον Θεο περικλείεται στην παρακάτω φράση.

  «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ
  και εις σημείον αντιλεγόμενον»(Λουκ. β' 34 )

  «αντιλεγόμενον σημείον». Άλλοι Τον δέχονται και άλλοι Τον αρνούνται.

  Ευτυχώς, αυτή η ελευθερία καθορίζει πολλά στη ζωή μας.

  Απο το…είμαστε οι σκέψεις μας μέχρι και το… είμαστε ότι τρώμε, η επιλογή είναι ελεύθερη.
  Μόνο που τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.Τόσο για έναν φαινομενικά Χριστιανό που στην πραγματικότητα δεν είναι, οσο και για έναν φαινομενικά αμαρτωλό που μπορέι να είναι Άγιος.

  Γι αυτό… ας χαλαρώσουμε στους αλληλοσχολιασμούς…με την πίεση μόνο κακό γίνεται, αλλα και με την άρνηση, μπορεί να υπάρξει όφελος, αρκει να υπάρχει καλή πρόθεση και διάθεση για την ανέυρεση αυτού του οποίου ζητάει ο καθένας.


  Φιλικά…νΝίκος

 29. 0
  0
  " ΟΣΟΙ δεν πιστευετε στον τριαδικο Θεο εχετε τρυκιμιο στο κρανιο
  22 Μαρτίου 2014 – 10:42 μ.μ."
  Η πλειοψηφια της γης δλδ !!
  εσυ κρατα την εξ αποκαλυψεως αληθεια των εβραιακων !!
  να την ΧΑΙΡΕΣΑΙ
  ——————
  Ενας απ'τα ιδια
  22 Μαρτίου 2014 – 10:39 μ.μ.
  Η εκκλησια ΔΕΝ εισπρατει μονο τωρα
  τοκους μονο απο τα ΕΝΟΙΚΙΑ που περνει εκατονταετιες τωρα να βαλεις , φτανει η χαρη !
  σου ειπα ξανα και ΔΕΝ απαντας ως συνηθως , πριν το 2000 επεφτε απ 25 εως 50 % ΤΟΚΟΣ στις κλειστες καταθεσεις !!
  βαλε και το γεγονος οτι και τα "ψιχουλα" που λες τωρα ΔΕΝ ΧΑΛΙΟΥΝΤΑΙ -ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ δλδ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Καλι ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ τα 5 τρις που σου ειπα !
  ————————-
  Ενας απ'τα ιδια
  22 Μαρτίου 2014 – 11:08 μ.μ.
  ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ταχαμ ταχαμ που καιγεστε ενεργειακα βαμπιρ ειστε καποιοι και καποιοι αφελεις !
  πουλατε τον φοβο συνεχως του γιαχβε , ε μια φορα ακομα σας τον επιστερφω
  ""ου ποιήσεις σεαυτω είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανω άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς· εγώ γαρ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσί με και ποιών έλεος εις χιλιάδας τοις αγαπώσί με και τοις φυλάσσουσι τα προστάγματά μου.""
  ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ! ΚΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ !!
  ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ στη μαπα την ιουδαιοχριστιανικη προπαγανδα !
  ΚΑΙ εξακολουθειτε να λετε τα ιδια και να ΜΗΝ απαντατε !
  ΔΕΝ τον γουσταρουμε τον γιαχβουλη σας !
  χαρισμα σας !
 30. 0
  0
  Βαρέθηκα όλους αυτούς τους μαλακες τους ξερόλες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κατηγορούν τους άλλους ότι είναι ανορθογραφοι.ξερόλες τιποτενιοι.ιδέα δεν έχετε τι θα πει θεός βλάκες.
 31. 0
  0
  Σε γελοιτητες ΔΕΝ απανταω
  κοψτε τα βελασματα !
 32. 0
  0
  Φίλε 11.36

  Επέτρεψέ μου μια διευκρίνιση

  Δεν καταδικάζεται η κατασκευή και η τιμή εικόνων κτισμάτων, παρά μόνο εάν αυτή η εικόνα σκοπεύει να απεικονίσει τον άκτιστο και αόρατο Θεό, και λατρεύεται ως Θεός. Μόνο τότε θεωρείται είδωλο.

  Nα βοηθήσω με μερικά ακόμα χωρία:

  Ησαϊας 44/μδ΄ 9-20: "Όσοι κατασκευάζουν είδωλα, πάντες είναι ματαιότης … Τις έπλασε Θεόν…Κόπτει εις εαυτόν κέδρους… και εξ' αυτού λαμβάνει και θερμαίνεται. Προσέτι καίει αυτό, και ψήνει άρτον. προσέτι κάμνει αυτό θεόν, και προσκυνεί αυτό. Κάμνει αυτό είδωλον, και γονατίζει έμπροσθεν αυτού… Και το εναπολειφθέν αυτού κάμνει θεόν, το γλυπτόν αυτού. Γονατίζει έμπροσθεν αυτού, και προσκυνεί, και προσεύχεται εις αυτό, και λέγει: Λύτρωσόν με, διότι είσαι ο θεός μου."

  Και εδώ επίσης, η αναφορά γίνεται σε απεικόνιση θεού, και όχι σε εικόνες αγίων, όπως και σε όλα τα σχετικά εδάφια τής Αγίας Γραφής.

  Ρωμαίους 1/α΄ 23, 25: "Και ήλλαξαν την δόξαν τού αφθάρτου Θεού, εν ομοιώματι εικόνος φθαρτού ανθρώπου, και πετεινών και τετραπόδων και ερπετών …και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον κτίσαντα…"

  Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία πως λατρεύει τους αγίους ως θεούς.

  Οι άγιοι δεν λατρεύονται, παρά μόνο τιμούνται ως άνθρωποι Τού Θεού.

  Συνεπώς, τα εδάφια αυτά βρίσκουν εφαρμογή μόνο σε όσους κατασκευάζουν εικόνες Τού Θεού, και τις λατρεύουν.

  Εφ' όσον λοιπόν είδωλο είναι μόνο η απεικόνιση τού Θεού, το να κατηγορούν κάποιοι την Εκκλησία ότι δήθεν λατρεύει είδωλα, αποτελεί ψεύδος και άδικη κατηγορία.

  Φιλικά…νΝίκος
 33. 0
  0
  Φίλε 11.36

  Επίσης…

  Το όνομά Γιαχβέ ή Ιεχωβα χρησιμοποιέιται κατά κόρον απο τους μάρτυρες του Ιεχωβά και έχεις δίκιο να λές περί φόβου και προπαγάνδας.
  Οι Χριστιανοί το Θεό τον λένε Πατέρα. Κι ένας Πατέρας έχει και καλά παιδιά και άτακτα…και μερικές φορές τα άτακτα είναι τα καλύτερα γιατί είναι πιο αληθινά.

  Να είσαι καλά.

  Φιλικά…νΝίκος.
 34. 0
  0
  Για περισότερες πληροφορίες:

  http://www.oodegr.com/oode/orthod/eikones1.htm#pote

  Φιλικά…νΝίκος
 35. 0
  0
  22 μαρτ. 9:11 ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗς
  Δ Ε Ν ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ
  ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟς ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Γ Υ Ρ Ι Ζ Ε Ι ΠΙΣΩ
  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕ:
  ΑΠΛΗΣΤΙΑ
  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
  ΠΟΡΝΕΙΕΣ
  ΜΟΙΧΕΙΕς
  ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΕς
  ΑΙΜΟΜΟΙΞΙΕς
  ΑΡΣΕΝΟΚΕΙΤΙΕΣ
  ΒΙΑΣΜΟΙ
  ΣΚΟΤΩΜΟΙ
  ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ
  ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΕς
  ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΕΣ
  ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΙΕΣ
  ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩς
  ΕΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗς ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
  ΑΠΗΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
  ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ
  ΠΟΝΗΡΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ
  ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ
  ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
  ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

  ΔΩΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟς Χ Ω Ρ Ι Σ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΕς ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
  ΟΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ
  ΑΓΑΠΗ
  ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ
  ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ
  ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ
  ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΙ

  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΜΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑ ΠΑΡΕ ΧΡΗΜΑ
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Θ Ε Ο
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ
  ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
  ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
  ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΟΠΩς
  ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΣΕ ΔΑΣΗ
  ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΣΤΟΥς ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΥΣ

  η γνωμη μου ειναι οτι χρειαζετε
  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ Π Ρ Ο Σ ΟΛΟΥΣ
  ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ
  ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΠΙΣΤΗ
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΜΟΛΩΓΗΘΕΙ Π Ο Τ Ε
  ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΧ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!
  ΕΕ ΠΩς ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ

  Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

  καλη σαρακοστη
 36. 0
  0
  Εδω και 2.500 χρονια δεν εχει αφαιρεσει η προσθεσει κανεις τιποτα απο οσα ειχαν πει ο αριστοτελης και ο πλατων.Τα 4 αιτια καθε αιτιατου ειναι η λογικη αποδειξη οτι δεν μπορει να μην υπαρχει Θεος.Και η μονη λογικα αποδεχτη παρουσια του Χριστου απλοποιει την απαντηση.Ωστοσο καποιοι επιμενουν οτι η μακαροναδα της μαμας τους φτιαχθηκε μονη της απο τυχαια υλικα και για αγνωστο λογο.
 37. 0
  0
  Ο Θεος ειναι μονο ενας! Ο Τριαδικος Θεος μας! Τελεια κ παυλα! Μην ακουω χοντρες βλακειες! Ολες τις αλλες αιρετικες θρησκειες ττις επινοησε η ΝΤΠ για να εξαλειψουν την Ορθοδοξη θρησκεια μας που ειναι η μονη αληθεια κ το φως!
 38. 0
  0
  Δεδομενα
  ειναι οτι ο θεουλης σας ο γιαχβουλης εκανε Ο ΙΔΙΟΣ σκαλιστες εντολες (με καλεμι -εκανε 10-20 μερες) και λεει ΡΗΤΑ ΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ειδωλα και ΚΑΝΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΣ ΟΜΟΙΩΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ !!
  ———–
  τωρα την εξηγηση του καθενα αν την βαζεται πανω απο τα σκαλισμενα απο τον ιδιο το θεο σας ειστε γα ψυχιατρειο ολοι !

  Ο χριστος ΔΕΝ υπηρξε ειναι ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ (ΧΕΣΟΥς ΚΡΙΣΝΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΛΗ
  εκτος αυτου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΑΝΤΑΣΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΙΚΕ ΜΑΡΤΥΡΕς !
  ——————————————–
  επισης θελω μια απαντηση γιατι τον λετε σωτηρα ?? ΠΟΙΟΝ ΕΣΩΣΕ ??
  ——————————————————–

  ο τριαδικος θεος ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ απο τον ΑΓΧΕΣΜΟ
  πατηρ-διας
  πνευμα-αθηνα
  υιος -απολων
  αλλα τα καταστρεψαν ΟΛΑ για να μην φαινονται ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ !
  Μιλατε για δεκα εντολες !
  για ψαξτε λιγο τα δελφικα παρραγελματα !
  αι ξεστραβωθειτε λιγο , καιρος ειναι.

  Ζ
  • 0
   0
   ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ……….ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ……….
   Ετσι…..κοιμησου …..μια χαρα τα πας…..που θελεις να μαθεις και γτ τον λεμε Σωτηρα…..κατσε διαβασε να μαθεις οπως μαθαινεις και τα του Δια….
   Σου το ξαναειπα…..μεινε εκει στην τυφλα σου γτ εισαι ξεροκεφαλος.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    Δεδομενα
    ειναι οτι ο θεουλης σας ο γιαχβουλης εκανε Ο ΙΔΙΟΣ σκαλιστες εντολες (με καλεμι -εκανε 10-20 μερες) και λεει ΡΗΤΑ ΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ειδωλα και ΚΑΝΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΣ ΟΜΟΙΩΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ !!
    ———–
    τωρα την εξηγηση του καθενα αν την βαζεται πανω απο τα σκαλισμενα απο τον ιδιο το θεο σας ειστε γα ψυχιατρειο ολοι !

    Διαλεξε ιδρυμα και αι στο καλο
 39. 0
  0
  Μην ακους χοντρες βλακειες ακου την μια και μοναδικη. την ορθοδοξη αποβλακωση
 40. 0
  0
  Ολες τις αλλες αιρετικες θρησκειες ττις επινοησε η ΝΤΠ για να εξαλειψουν την Ορθοδοξη θρησκεια μας


  ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ…
 41. 0
  0
  Και θα σώσω τα πρόβατά μου και δεν θα γίνονται πια αντικείμενο λεηλασίας· και θα κρίνω ανάμεσα σε πρόβατο και πρόβατο. 23 Και θα εγείρω για αυτά έναν ποιμένα και θα τα βοσκήσει, τον υπηρέτη μου τον Δαβίδ. Αυτός θα τα βοσκήσει και αυτός θα γίνει ποιμένας τους. 24 Και εγώ, ο Ιεχωβά, θα γίνω Θεός τους, και ο υπηρέτης μου, ο Δαβίδ, αρχηγός στο μέσο τους. Εγώ, ο Ιεχωβά, μίλησα.
  ιεζεκιηλ 34 κεφ
 42. 0
  0
  καλη σαρακοστη
  23 Μαρτίου 2014 – 1:29 π.μ.
  εσενα ρε φιλαρακι σε βλεπω λες ξαναλες καλη σαρακοστη !
  ΠΟΤΕ εγινε -εδραωθηκε η σαρακοστη ΞΕΡΕΙΣ ???
  και για ποιο λογο ???
  ΣΤΑΜΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΡΕΕΕΕΕ
  Μεγαλοι ανθρωποι ειστε !!
  • 0
   0
   Θελεις δωρεαν μαθηματα και γι αυτο τοσες ερωτησεις ε???
   Οχι φιλε….στρωσε κωλο να διαβασεις…χαχαχα!!!
   Ενας απ'τα ιδια
  • 0
   0
   Εδω προβατιειδες μασκαρεμενο….προς ΖΖΖΖΖΖΖΖ…..οκ….σου απαντησα πιο κατω σε δυο μεριες…..αλλα ειπαμε……Ζουδι εσυ προβατοειδες εμεις πως να συνενοηθουμε……
   Ενας απ'τα ιδια
 43. 0
  0
  Ενας απ'τα ιδια
  23 Μαρτίου 2014 – 8:10 μ.μ.
  —————–
  Δυσκολο πολυ να απαντησεις αμα δεν εχεις τι να πεις ε !!
  χαχαχαχαχα
  • 0
   0
   Απαντησε εσυ ρε…..εγω σε ερωτησεις επιπεδου νηπιαγωγιου τι να απαντησω???
   Ας μαθει την Α-Β και οταν παει στην πρωτη ταξη και εχει ακομη αυτη την απορια θα του την λυσω.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    Ακριβως ετσι οπως τα λες !!
    κοροιδευουν τα νηπια περι σωτηρα (,μπιρι μπιρι)
    και εχετε μεινει στο επιπεδο του νηπιου , οχι απο αποψη μυαλου , ειναι πολυ εξυπνα τα νηπια , αλλα σε επιπεδο αντιδρασης !
    βλεπεις μπιρι και απο το σπιτι καποια στιγμη το βουλωνουν και την δεχονται την πλυση εγκεφαλου !!
    ετσι μεινετε σαν νηπια που βαρεθηκαν-κουραστηκαν-φοβηθηκαν να αντιδραν !!
    Ζ
  • 0
   0
   Εμεις φιλε τον ειδαμε τον Χριστο μιλησαμε μαζι του πιστεψαμε αυτα που διδασκε (και μην μου κανεις παλι τον βλακα ε???εννοω αυτους που ζησαν τοτε )πηγε σταυρωθηκε και απο τοτε ολοι οι χριστιανοι προσπαθουν να τον ακολουθησουν κουβαλωντας ο καθενας στη ζωη του τον δικο του σταυρο…..εσυ σεν δεχεσαι οτι ειναι Θεανθρωπος…..δεν μπορω να κανω τιποτα γι αυτο….μεχρι τωρα ξερουμε εναν που εσωσε….τον ενα ληστη απο τους δυο που σταυρωθηκαν μαζι του….οι υπολοιποι με την ανασταση κατα την ωρα της κρισεως….γι αυτο λεγεται Σωτηρας…….οριστε σου απαντησα και σε αυτο το σχιλιο…..αλλα αφου δεν τα πιστευεις γτ θες να μαθεις….
   Αφου εισαι τωρα ΖΖΖΖΖ οταν γινειςΞΞΞΞΞΞ τοτε κατι θα γινει.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    εσωσε τον ληστη απο το παραμυθακι σας !!!
    τι λε ρε παιδι μ !!!!!
    ΦΟΒΕΡΟ !!
    Πως τον εσωσε δλδ ???
    του ειπε μια καλη κουβεντα ???
    ρε πατε καλα ??
    τους αλλους με την ανασταση λες !
    ΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ??? ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΚΟΥΣ Τ ???????????
    και αι να δεχτουμε την ανασταση !
    ΘΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ????????????????????????
    δλδ τι εκανε μια απο τα γιδια ???
    ωπ σορι , απο τα ιδια !

    Ζ
  • 0
   0
   Χαχαχαχαχαχα!!!!!ειδες που σε εμαθα???με τιποτα δεν εισαι ευχαριστημενος….απαντηση ζητας ….σου την δινουμε και συ τον χαβα σου…χαχαχα!!!!
   Που ειναι οι αναστημενοι θεοι σου ρεεεε!!!!
   Τους ειδες???εμεις τον ειδαμε και ο Θωμας το αγγιξε κι ολας….χαχαχα!!!
   Νασαι καλα με εκανες και γελασα.
   Ενας απ'τα ιδια….ωωωω….σορυ…
   Ενας απ'τα γιδια….χαχαχαχα!!!!!
  • 0
   0
   Ετσι ειναι….πως να σταθω εγω η προσωποποιηση της γελοιοτητας μπροστα στο μεγαλειο της προσωποποιημενης σοβαροτητας σου……
   Ισα ρε σοβαρε!!!!
   Ενας απ'τα ιδια….χωρις ιχνος σοβαροτητας χαχαχα!!!!
 44. 0
  0
  Πια τυφλα ρε πανγκαβε !!!
  Απαντησες σε τιποτα ??
  Ζ
 45. 0
  0
  Εξυπνακια των 2,34 εγω που εκανα τοτε μυθολογια και τα μαθα καλα πιστευω μηπως μπορεις να μου πεις τι σημαινει μυθος????????
  Και γιατι τωρα προσπαθειτε μερικοι να αναβιωσετε τους μυθους ???????
  Φοβαστε τα αληθινα σας παει νααααα!!!!!!!!!!εεεε????????
  Και θετε μονο παραμυθακια σα τα μικρα παιδακια!!!
  Ομως τωρα μεγαλωσετε και εχετε λογο να δωσετε !!!!
  Ευχομε συντομα να βρητε την ιθακη σας αν καταφερετε να τελειωσετε στο ταξιδι σας!!!!!!!η να φερετε εις περας τους αθλους του εγω ΣΑΣ!!!!!!!!
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!
  • 0
   0
   Εξυπνακια μου εσυ που τα διαβασες !!
   Μυθος = ιστορια
   παραμυθι = πλαστη ιστορια
   γκεγκε ?
   οπως θυρα – παραθυρο

   Ζ
 46. 0
  0
  στην περιοδο της σαρακοστης ο ανθρωπος προετοιμαζετε πνευματικα απομακρυνωντας απο τα παθη του
  απομακρυνωντας απο τις αμαρτιες του
  απομακρυνωντας ο καθε ανθρωπος απο την αμαρτωλη ζωη που κανει
  προετοιμαζετε με ταπεινωνη ο καθε ανθρωπος ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τα ιερα και αγια παθη του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
  ΟΤΙ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟς ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟς ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙς ΑΜΑΡΤΙΕς ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ Σ Ω Σ Ε Ι ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΔΙΝΩΝΤΑς ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
  ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟς ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΑΓΑΠΗΣ- ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ-ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ
  ΟΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ (θελει υπομονη χρειαζετε προσευχη (και διαφορα αλλα) για να καταφερει κατι τετοιο ο ανθρωπος και χρειαζετε να πιστεψουμε στον θεο για να μην κλονιστει ο ανθρωπος απο τις δοκιμασιες)
  • 0
   0
   Ρε φιλε ασε τον ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ στην τυφλα του που το παιζει εξυπνος ταχα γτ λεγεται ο Χριστος Σωτηρας…..οτι και να του πεις Μπαμπινιωτης θα ειναι μια ζωη……τυφλοι τυφλους οδηγουν.
   Ενας απ'τα ιδια
  • 0
   0
   Απεραντοαερολογια ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ αλλα επι του θεματος μουγκα στη στρουγκα βλεπω !!

   Ζ
  • 0
   0
   Πως τον νικησε το θανατο ???
   εισαι αθανατος δλδ εσυ τωρα ??
   ρε κοψτε την παπαγαλια !
  • 0
   0
   Οταν σου λεει παραπανω γιατι αλλα για ακομη μια φορα σφυριζεις αδιαφορα…..ειναι αυτος που αιρει τις αμαρτιες του κοσμου που με την σταυρωση του πηρε επανω του ολες τις αμαρτιες των ανθρωπων μεχρι τοτε……ειναι αυτος που θα μας σωσει απο τον θανατο…..ειναι αυτος που θα μας αναστησει…..ειναι αυτος που θα μας χαρισει αιωνια ζωη…..
   Αλλα εσυ ως συνηθως θα πεις οτι ειναι παραμυθια κλπ κλπ.
   Αφου δεν τα πιστευεις τι ρωτας???σε δουλεια να βρισκομαστε???
   Το"ουκ ελπισετε επι υιους ανθρωπων"δεν το ειδες μεχρι τωρα???
   Κατι τετοιοι σαν εσενα ελπιζουν σωτηρια απο Σαμαραδες…Βενιζελους…Τσιπρες….Κουβεληδες….Μιχαλολιακους και σια Ο.Ε.
   Αντε πηγαινε να σε σωσουν αυτοι αλλιως τραβα στον Δια μπορει να σου ριξει κανα κεραυνο να γλυτωσεις και ΔΕΗ
   Ενας απ'τα ιδια….
  • 0
   0
   Πως τον νικησε???στη ξιφομαχια…
   Μα βρισκει κανεις ακρη με σας???
   Απορω πως περναγατε τις ταξεις
   Αντε παεναι να ανοιξεις τα στραβα σου γτ ΘΑ μας χαρισει αιωνια ζωη….
   Εγω αυτο πιστευω εσυ παλι οχι…..τι θες να κανω….
   Εγω πιστευω οτι θα αναστηθουμε εσυ παλι κατσε να κοιτας τα ραδικια αναποδα στον αιωνα τον απαντα.
   Ενας απ'τα λιγα
   • 0
    0
    Πως πηρε τις αμαρτιες του κοσμου και παπαριες ????
    τι αερολογια προνηπιακου επιπεδου επιπεδου ειναι αυτη !!
    καραμελιτσες και μαλακιες ολοι την ωρα ???
    και εχεις και το ΘΡΑΣΟΣ και μιλας για ταξεις και σχολειο ???
    Που βαζΟΥν τα παραμυθακια μεχρι και το λυκειο ! και βαθμλογουν πανω στην ΗΛΙΟΘΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΗΛΙΘΙΩΝ ΚΕΜΕΝΩΝ ΣΑς ΠOY MONO ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟς ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΝΑς ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟς ΑΝΘΡΩΠΟς !
    Αι να χαθειτε δεν ντρεπεστε καθολου !!!
    Ολο αηδιες και αεροπαπαρολογιες χιλιωειπωμενες .
    ——————————————–
    Πιστευεις οτι θα αναστηθεις και θα πας στη χρυση 10πλασια ιερουσαλημ ε ???
    ΜΠΡΑΒΟ εβραιοπουλο παρθενο !!
  • 0
   0
   εγω δεν ρωτησα τι κανεις την σαρακοστη !
   σε ρωησα αν ξερεις ΠΟΤΕ καθιερωθηκε και για ποιο λογο !
   ελληνικα μιλαω !
  • 0
   0
   Ναι ρε αστοιχειωτε….αυτο ρωτησες αυτη την απαντηση ελαβες τωρα παλι ξαναρωτας πως πηρε τις αμαρτιες του κοσμου???αφου σου ειπα ρε εξυπνε….με την ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ….ωωωω …ρε…σκας γαιδαρο εσυ.
   Τωρα αν τα ευαγγελια ειναι για τα νηπια απορω τοτε γτ δεν τα διαβαζεις χαχαχα!!!
   Αλλα εισαι ατομο υψηλης θεωριας και αυτα που δεν μπορεσαν ακομη να κατανοησουν στα ευαγγελια εσυ τα παιζεις στα δαχτυλα….εεεε…ρε κακομοιρη….σε πληροφορω αν θελεις να γνωρισεις τον εαυτο σου τον χαρακτηρα σου τα χαρισματα σου η τα ελατωματα που εχεις μονο μεσα στα κειμενα του ευαγγελιου μπορεις να τα γνωρισεις και μαλιστα λεπτομερως.
   Διαβασε λιγο και τα ξαναλεμε….δεν χανομαστε….οσο εχουμε υγεια και οσο υπαρχουν τα κατοχικα βεβαια.
   Αντε καλη μελετη.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    δλδ κι ο Λεωνιδας πηρε τις αμαρτιες του κοσμου ???
    τι λετε ωρε ζουλαπια ???
    αι τραβατε απ εδω !
    αι σε κανα λιβαδακι για το γρασιδακι !


    • 0
     0
     χαχαχαχα ο Λεωνιδας λεει!ρε τι ειναι αυτος ρε!!!!μη μιλας αλλο γιατι εκτιθεσαι….
     • 0
      0
      βλακόμετρο , διαβασε και τιποτα αλλο να ξεστραβωθεις !
      η σταυρωση ειναι ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ βασανισμος
 47. 0
  0
  23 Μαρτίου 2014 – 9:57 μ.μ.
  παραμυθακια ειναι μονο τα εβραικοχριστιανικα που
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΣΑς !!
  μια πηγη ιστορικη ή μια παντηση θα κανετε ???
  Μυθος δε ειναι ιστορια και το παραπυθι ψευτικη ιστορια !!
  οπως θυρα – παραθυρο
  εχουμε ΕΝΙΟ-ΛΟΓΙΚΗ γλωσσα βλεπεις ! ατυχησες.
  αι κουνατε λιγο το κεφαλι μπας και ξεκολησει
  • 0
   0
   Πως το κουνουσες το κεφαλι σου ρε φιλε και το εκανες σουπα το μυαλο σου???
   Γι αυτο ρε ανιδεε γραφτηκαν τα ευαγγελια στα Ελληνικα….γτ ακριβως ειναι ενοιο-λογικη γλωσσα αλλα με το μυαλο που εχεις πως να καταλαβεις τις ενοιες των Ελληνικων λεξεων γτ το μυαλο σου δεν το χρησιμοποιεις αναλογα……η μαλλον το χρησιμοποιεις κατα πως σε συμφερει…..
   Και μετα παριστανεις και τον γνωστη των εννοιων των λεξεων της Ελληνικης γλωσσας …..αμ δε!!!!
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    μπλα μπλα λες τα ιδια και τα ιδια
    αλλα εγω ακουω
    αλυχτισματα σαν απο τσομπανοσκυλο να τρομαζει τα προβατα !!
    συνεχισε το "αγαθο" εργο σου !!
    Αληθεια δεν φοβασαι τον ΘΕΟ σου ???
    ειμαι πολυ περιεργος ?
    αλλωστε ειπε ο ανθρωπος
    οσοι πιστοι προσελθετε
    γκεγκε ?
  • 0
   0
   Αυτο ακριβως….οσοι πιστοι προσελθετε….σε πηρα απ'τοχερι να σε παω στην εκκλησια???ΟΧΙ….σου εκανα καμμια κατηχηση???ΟΧΙ…
   Εν ελευθερια λειτουργεις το αυτεξουσιο εχεις και κανεις οτι γουσταρεις….σε ενοχλησε κανεις???ΟΧΙ
   Αλλα την επιθεση ετοιμη την εχετε….
   Αντε στην ευχη του οποιου θες
   Ενας απ'τα γιδια
   • 0
    0
    Ποια επιθεση ?
    εσεις αμεσως μας ζαλιζετε τα απαυτα με πραμματα που δεν ξερετε κιολας !!
    Σου ΕΥΧΟΜΑΙ παντως να ειναι ο γαμος σου ΟΠΩΣ ακριβως του αβρααμ !!
    Ναι , με ολη μου την καρδια !
    • 0
     0
     απο αυτα που διαβαζουμε εδω μεσα εσεις δεν ξερετε τι σας γινεται!κουλουβαχατα τα χετε κανει!
  • 0
   0
   Ποια ειναι η κλασικη ατακα το οτι ειμαστε ελευθεροι???
   Ουτε αυτο δεχεσαι δλδ ???πρεπει να παρω απο καποιον αδεια για το τι πιστευω???
   Σοβαρεψου λιγο ρε ανθρωπε…
   Αληθεια….με ποια ερωτηματα με στριμωξες???
   Απο την σοβαροτατη τοποθετηση οτι δεν υπαρχει ιστορικη αναφορα εκτος απο αυτα που γραφει το παπαδαριο???και θελεις να συνεχισω να συζητω???
   Δλδ τα Ευαγγελια δεν ειναι τα ιδια ιστορικα ντοκουμεντα???
   Αλλα τοσο εχεις τοσο σου κοβει.
   Λυπαμαι φιλε αλλα δε το κατεχεις το θεμα….ουτε εχω ορεξη να σου δωσω αναφορα….το ξαναειπα….τυφλοι ειστε και τυφλους οδηγειτε δυστυχως ολοταχως στον Καιαδα…
   Αυτα φιλε μου.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    ιστορικα ντοκουμεντα ειναι τα ευαγγελια ??!!!
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    θες να με ξεκανεις απο τα γελια μαλλον !
   • 0
    0
    μπερδευτηκαμε.αυτο το σχολιο το εγραψα εγω για τον απο πανω με τα βελασματα.
  • 0
   0
   Τα Ευαγγελια ειναι ιστορικα ντοκουμεντα????
   Χαχαχαχα εγελασε ο βλαξ και ικανοποιηθη….
   Ναι ρε ουφο ….τι θεωρεις εσυ ιστορικο ντοκουμεντο???
   Οταν λεω σκατε γαιδαρο το εννοω.
   Αντε παραπερα να παιξεις.
   Ενας απ'τα ιδια…..που του σκοτισες ταρχ@δι@
 48. 0
  0
  Καλησπέρα

  Και ξαναλέμε….

  «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ
  και εις σημείον αντιλεγόμενον»(Λουκ. β' 34 )

  «αντιλεγόμενον σημείον». Άλλοι Τον δέχονται και άλλοι Τον αρνούνται.

  Νομίζω οτι δεν έχει νόημα να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά.

  Άντε…για να διαβάσουμε και κανένα καινούριο post..

  Καλή συνέχεια.

  Φιλικά…νΝίκος
  • 0
   0
   Και τι ειναι αυτο που εβαες ωρε φιλε ???
   καμια μεγαλη σοφια ???
   η περιεχει κανα ψηγμα φιλοσοφιας ???
   πατε καλε ρε ?
   μεγαλοι ανθρωποι ειστε ! ΚΟΨΤΕ την παπαγαλια !
   Δικα σας λογακια δεν εχετε να πειτε ??
  • 0
   0
   Στον απλο λογο του ευαγγελιου ενσαρκωνεται η αληθεια…..και σου λεει οτι ο Χριστος θα ειναι σημειο αντιλεγομενο εις τους αιωνες…….αλλοι θα πιστεψουν στα λογια του και αλλοι οχι οπως εσυ καλη ωρα….τι δεν καταλαβες……με ποσο σοφα λογια θελεις να σου το πει…..εσυ γυρευεις εξυπναδες να διαβαζεις για να εντυπωσιαζεσαι……..που απο καθε λεξη του ευαγγελιου εχουν γραφτει αλλα 1000 εθελοτυφλε ….ε….εθελοτυφλε.
   Ενας απ' τα ιδια
   • 0
    0
    ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
    εσυ εγραψες αλλη σοφια !!!
    ""Στον απλο λογο του ευαγγελιου ενσαρκωνεται η αληθεια…""
    αι να μην σε πω παλι οτι αυτο ειναι απλα ενα δογμα αγνωστου συγγραφεως κλπ κλπ
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕς ΚΑΙ ΤΑ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ????????????????????????
    ΑΛΛΟΥ ΠΑΕΙ Η ΜΥΡΙΑΜ ΚΑΙ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
    ΑΛΛΟΥ 2 ΜΑΘΗΤΕς
    ΑΛΛΟΥ ΕΝΑς ΜΑΘΗΤΗς
    (ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ)
    ΠΟΙΟς ΛΟΓΟς ΑΠΛΟς ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΕΥΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ???
    Ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΑΛΗΘΕΙΕς ????
    X-FILLES ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ???
    ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ ????
    ΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ !!

    Ζ
    • 0
     0
     εεε κυριε Ζ…εισαι σιγουρος οτι εχεις διαβασει τα ευαγγελια?
     • 0
      0
      Ψαξε εσυ να βρεις τα χωρια απο καθε ευαγγελιο !
      εγω βαριεμαι ! το εχω κανει πολλες φορες !
      αιντε πιστουλη !
      φοβασαι να τα δεις ?
     • 0
      0
      το μονο σιγουρο ειναι οτι αποκοιμηθηκες διαβαζοντας τα.δεν εξηγηται αλλιως η κατασταση σου!ουτε καν θυμασαι σε ποια σημεια μπερδευτηκες.
     • 0
      0
      μπεεεεε
  • 0
   0
   Χαχαχαχαχαχα!!!!νασαι καλα ….νασαι καλα…..εεε….γελιο μες την μαυριλα που ζουμε.
   ΖΖΖΖΖΖ..ο ανικανοποιητος…..ρε δεν παιζεσαι με τιποτα χαχαχαχα!!!
   Ενας απ'τα γιδια
  • 0
   0
   Εεεε βεβαια!!!!εχουμε να κανουμε με ερευνητη του Ευαγγελιου που κουραστηκε να τα μελετα……
   Αντε καλη ξεκουραση.
   Οραση εχεις και δεν βλεπεις….αυτια και δεν ακους…..μυαλο που δεν καταλαβαινει….κριμα
   Ενας απ'τα ιδια
 49. 0
  0
  Μυθος ειναι η φαντασια αλλα προσδιδοντε και αλλες αινιες ομως αν το καλοκοιταξουμε ολα αυτα που γραφτηκαν απο τους αρχαιους δεν μας δινουν μυνηματα ζωης??????
  Αν θυμηθουμε πολλα απο αυτα και προσπαθισουμε να δουμε το βαθυ νοημα που περιεχουν ειναι σα να μας δινουν τροπους αποφυγης απο συμπεριφορες που δεν μας ωφελουν!
  Οπως και ο ΧΡΙΣΤΟΣ με παραβολες προσπαθησε να αλλαξει τον κοσμο και οσοι το περνουν χαμπαρι καλα οι αλλοι μενουν στον κοσμο τους !!!!!οπως στον πυργο της βαβελ πληρης ασινενοησια αφου ο καθενας μας κοιταζει να ειναι ο μονος κερδισμενος !!!!!
  Ο μονος που παντα εχει δικιο !!!!!!!
  Ομονος που τα ξερει ολα !!!!!!!!
  Ο μονος που μπορει να κανει τα παντα!!!!!!
  Και το μονο που καταφερνουμε ειναι να χανομαστε !!!!!!!!!
  ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!!!!!!!
  • 0
   0
   Γιατι νεκρος εισαι και θες μηνυμα ζωης ???
   τι λετε ρε παιδια ? σοβαρα μποριτε να μλησετε ?
   ο χριστος προσπαθησε να αλλαξει τον κοσμο ??
   που ?
   ποτε ?
   ο σαουλακος -παυλακος εκανε οτι εκανε ακομα και στα επισημα κειμενα .
   Ενα καλο- σοφο πραμα που ειπε ο χριστος που ΔΕΝ το εχει πει προγενεστερος εχετε να πειτε ? κατι συγκεκριμενο ??
   ———————————————
   ""οπως στον πυργο της βαβελ πληρης ασινενοησια αφου ο καθενας μας κοιταζει να ειναι ο μονος κερδισμενος !!!!""
   το παραμυθακι εδω που κολαει παλι ???
   γιατιε δω δεν μιλαμε για μυθο , μιλαμε για ΠΑΡΑΜΥΘΑΡΑ !!
   • 0
    0
    ελα πες την αληθεια..δεν παιζει να σαι πανω απο 10 χρονων.γελαει ο κοσμος μαζι σου με τις ανοησιες σου!!!
    • 0
     0
     Θα δουμε με ποιον γελαει ο κοσμος
    • 0
     0
     Βρε βλακομετρο !
     ακουτε χρονια ολοκληρα επανελειμενα
     Σωτηρας Κυριος
     Σωτηρας Κυριος
     Σωτηρας Κυριος
     και το εχετε πιστεψει !
     ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ !!!
     εγω σαν 10χρονο τα καταλαβαινω αυτα !
     απο μικρο κι απο τρελο μαθαινεις την αληθεια αλλωστε !
     (–) z

     Z
  • 0
   0
   Εισαι και λιγο γκαου μου φαινεται…..εδω χωρισ τον χρονο σε προ και μετα Χριστον και δεν αλλαξε την πορεια του κοσμου???ακομη και τωρα για πηγαινε στις ιεραποστολες της ορθοδοξης εκκλησιας να δεις….τοσο ασχετος πια!!!!
   Και ρε ξυπνιε….ο Σωκρατης αφησε κανενα γραπτο???ο Διογενης μηπως???απο μαθητες μαθαινουμε τι ειπαν και την ζωη τους…..αυτους γιατι τους εμπιστευεσαι και τους αποστολους η τον Παυλο τους αμφισβητεις…..μηπως ζησαν σε παλατια???ολοι σχεδον μαρτυρικα πεθαναν….ακομη και τωρα ρε ανενημερωτε στην Συρια Αιγυπτο και αλλου αποκεφαλιζουν και σκοτωνουν με καθε τροπο τους χριστιανους μονο γτ αυτο πιστευουν……γατακια ….ε….γατακια….που εχετε μουτρα να μιλατε για την ορθοδοξια.
   Και δεν προσπαθησε…..τον αλλαξε αστοιχειωτε……..οσο για το τι καλο και σοφο ειπε παρε μια Καινη Διαθηκη και διαβασε λιγο…..καλο θα σου κανει….μη φοβασαι δεν θα σε καταπιει….ανοιξετην αφοβα…
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    τι ειναι ρε ο χρονος και τον χωρισαν ??
    τσιφλικι του παππου τους ???
    εισαι ντιπ σοβαρος ???
    αυτο ειναι επιχειρημα υπερ ή δειγμα αλλοπροσαλοσινης και αυτοευλογογενειασμου ??
    χαχαχαχα
    • 0
     0
     χαχανουλη στα αλλα που σε ρωταει γιατι δεν απαντας?μην απαιτεις μονο απο μας απαντησεις(που στις δινουμε κιολας).
   • 0
    0
    """ακομη και τωρα ρε ανενημερωτε στην Συρια Αιγυπτο και αλλου αποκεφαλιζουν και σκοτωνουν με καθε τροπο τους χριστιανους μονο γτ αυτο πιστευουν……γατακια ….ε….γατακια….που εχετε μουτρα να μιλατε για την ορθοδοξια."""
    αρχιπαπαδαριο εισαι και λυσαξες μη σου φυγει κανα προβατακι !!
    καλα σε καταλαβα !!
    Επισης , ΔΕΝ δεχομαι κανεναν σαν αυθεντια !
    η αληθεια ειναι προσωπικη υποθεση .
    η αγαπη δλδ η ΦΥΣΗ-Ο-ΛΟΓΙΚΗ σταση ζωης κανει εφικτη την
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ (κοινη νοηση) !
    Τελος αυτα με τους απιστους κλπ ειναι ΑΛΛΗ γελοιοτητα καθως ΚΑΙ οι μουσουλμανοι ΚΑΙ οι χριστιανοι εχουν σαν θεο τον θεο της παλαιας διαθηκης ! ΝΑΙ ! τον γιαχβουλη !!!
    εχουν τον ιδιο θεο αλλα λενε ο ενας τον αλλον απιστο !!!!!
    ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΦΡΟΣΥΝΗΣ
    ΥΓ . να τα προσεχεις τα γατακια
    ενιοτε γρατσαναν !! ΑΣΧΗΜΑ !
  • 0
   0
   Οχι ρε ΖΖΖΖΖΖΖΖ
   ακουμε
   Κυριος Σωτηρας
   Κυριος Σωτηρας
   Κυριος Σωτηρας
   Ολα αναποδα τα λες ……για διορθωσου…..χαχαχα!!!
   Ααααα ρε ΖΖΖΖΖΖ αν ησουν 10χρονος δεν θα ελεγες τετοια πραγματα γτ θα ησουν καθαρη φυχη και θα εβρισκε τοπο ο λογος του Χριστου.γτ το καθαρο με το καθαρο κοινωνει.
   Ο Χριστος δεν ερχεται σε επαφη με το ακαθαρτο και αν δεν καθαρισεις την ψυχη σου δεν μπορεις να εχεις τον Χριστο στην καρδια σου……ειναι γεματη απο αλλα πραγματα…..αλλα τι σου λεω μηπως τα καταλαβαινεις???
   Ο χριστιανισμος κατα πρωτο λογο ειναι πραξη….απο λογια ολοι ειμαστε να φαν κι οι κοτες αλλα απο πραξεις λιγοι.
   Αλλα που να καταλαβεις υ…..δεν εχεις υποστει πλυση εγκεφαλου σαν εμας…χαχαχα!!!
   Αντε πηγαινε να παιξεις τωρα….και νωρις το βραδυ σπιτι οκ???
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    Ακαθαρτοι ειστε ολοι εσεις που πιστευτε στην εξ αποκαλυψεως αληθεια των εβραιων
    ειστε ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΕΒΡΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ !!
    ΥΓ.
    Πλυση εγκεφαλου εχω υποστει και οχι μονο απο τα "ορθα¨κειμενα αλλα και απο ΠΟΛΛΑ αλλα !
    θες να σου πω ?
    θες να σου βαλω καν χωρίο ??
    θα τα γκρινουν λες ?
    ειναι απο "μυστηρια" βιβλια !
    χαχαχαχαχαχαχα
    αλλα ΠΑΝΩ απο ολα ειμαι ανθρωπος και το ξερω
    εσυ μπορεις ? να εισαι ΠΡΩΤΑ ανθρωπος ????
    Χλωμο εως ΚΑΤΑΣΠΡΟ !!
    με ον φοβο του θεου να μεινεις σου ευχομαι αφυ το θες τοσο πολυ !
  • 0
   0
   Ετσι ειναι φιλε μας 10.02….τσιφλικι του Πατερα μας ειναι…..δικος του ειναι ο χρονος …..στον Θεο ανηκουν ολα…..στον Πατερα μας δλδ…..
   Και αυτο δεν ειναι επιχειρημα αλλα χωρισαν τον χρονο σε προ και μετα Χριστον ακριβως γτ με την γεννηση του πεθανεολος ο παλαιος κοσμος….αλλα ειπαμε εσεις ουτε την Α-Β ξερετε και οτι να σας λενε τις παρωπιδες δεν τις βγαζετε.
   Στον φιλο 9.59 λεω να μην ανησυχει θα τα αναμασησουμε μια χαρα……εσυ που καταπινεις τις βλακειες αμασητες να φοβασαι.
   Ενας απ'τα ιδια…..ξερολες…..εεεεε…..ξερολες…
  • 0
   0
   Σαφως ειμαστε ακαθαρτοι ολοι….ουδεις αναμαρτητος…..αλλα η ψυχη καθαριζει μονο δια της εξομολογησεως στο πετραχηλι του ιερεα…..
   Εμεις ειμαστε δουλικα των
   Εβραιων ρε κοιμησμενε??
   Οταν λεω οτι εισαι ασχετος και ανιδεος το εννοω.
   Βρε βλαξ ο ανθρωπος τι ειναι……τετραποδο???πτηνο???ερπετο???
   Μαθατε μια εξυπναδα και την αμολατε….να εισαι ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…….γτ τι νομιζεις οτι ειμαστε πρωτα ζωα???εισαι μπιβ ρε……
   Τον φοβο τον εχουν οι δουλοι…..εμεις της αγαπης γτ ειναι Πατερας μας
   Αντε στην ευχη του Θεου.
   Ενας απ'τα ιδια….μη συνεχιζοντας τα ιδια…..σου ευχομαι οτι καλυτερο.
  • 0
   0
   Επανερχομαι για τον 11.02
   Ναι ρε γατακι….και γω αυτο λεω..
   Δεν δεχομαι κανεναν ως αυθεντια
   Η αληθεια ειναι προσωπικη υποθεση…
   Αυτο λεω απο την αρχη σε ολα τα σχολια……επιτελους το καταλαβες….εβαλες την κοινη νοηση και το'πιασες.
   Αρχιπαπαδαριο οπως τοσο υποτιμητικα λες δεν ειμαι και ουτε εχω λυσαξει μη μου φυγει κανα προβατο.
   Αν θεωρεις μαντρι την εκκλησια εσυ γτ εισαι απ'εξω ρε μπουμπη???
   Οσο για τους μουσουλμανους τους βουδιστες τους εβραιους κλπ.ας πιστευουν οπου θελουν….εμεις στην Αγια Τριαδα πιστευουμε και σε οποιους αρεσει οι υπολοιποι αντε στην ευχη του οποιου πιστεουνε.
   Αντε γεια ρε γατακι που θες να βγαλεις νυχια.
   Ενας απ'τα ιδια……
 50. 0
  0
  Τον ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΕΡΖΕΒΟΥΛ!!!!!!!!!!!!! Προσπαθουμε να αλαξουμε???????????
  ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΤΟΝ!!!!!!!!

  Ενας πιστος δουλος του Χριστου!
  • 0
   0
   η αληθεια ειναι οτι εχει ξεπερασει τα ορια της βλακειας.τοση π@π..λογια απο ενα ατομο πρωτη φορα ακουω.
   • 0
    0
    Ιω. 20,1 Κατά την πρώτην ημέραν του Σαββάτου, δηλαδή την Κυριακήν, η Μαρία η Μαγδαληνή έρχεται πρωί στο μνημείον, ενώ ακόμη ήτο σκοτάδι, και βλέπει ότι ο λίθος, που έκλειε την θύραν του μνημείου, ήτο σηκωμένος από εκεί.
    Ιω. 20,6 Ερχεται, λοιπόν, ύστερα από αυτόν ο Σιμων Πετρος και εμπήκεν στο μνημείον και είδε ότι αι λωρίδες του σαβάνου ήσαν καταγής.
    —————————————
    Λουκ. 24,1 Κατά την πρώτην δε ημέραν της εβδομάδος, ενώ ήσαν ακόμη βαθειά χαράματα, ήλθον στο μνήμα οι γυναίκες με τα αρώματα, που είχαν ετοιμάσει, και μερικαί άλλαι μαζή των.
    Λουκ. 24,4 Ενώ δε ευρίσκοντο εις απορίαν δια το γεγονός αυτό και ιδού παρουσιάσθησαν έξαφνα εις αυτάς δύο άνδρες με στολάς, που άστραφταν από λαμπρότητα.
    ——————————————————————-
    Μαρκ. 16,1 Κατά την επομένην, όταν έδυσε το ήλιος και επερασε το Σαββατον, η Μαρία Μαγδαληνή και Μαρία η μητέρα του Ιακώβου, και η Σαλώμη ηγόρασαν αρώματα, δια να έλθουν στον τάφον και αλείψουν τον Ιησούν.
    Μαρκ. 16,5 Και αφού εμπήκαν στο μνημείον, είδαν να κάθεται εις τα δεξιά ένας νέος, ντυμένος λευκήν στολήν και κατελήφθησαν από φόβον και κατάπληξιν.
    ———————————————————-
    Ματθ. 28,1 Πολύ αργά δε κατά την νύκτα του Σαββάτου, όταν βαθειά εγλυκοχάραζε η πρώτη ημέρα της εβδομάδος, ήλθε η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία, δια να ιδούν τον τάφον.
    Ματθ. 28,2 Και ιδού, σεισμός μέγας έγινε, διότι άγγελος Κυρίου κατέβηκε από τον ουρανόν, προσήλθεν στο μνημείον, εκύλισεν από την θύραν τον λίθον και εκάθητο επάνω εις αυτόν.
    —————————-
    4 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !!!!
    διαλεχτε !
    και τωρα βουλωστε το λιγο
    ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ δουλικα !
    • 0
     0
     εσυ τι περιμενες να ειναι ιδια και απαραλλακτα τα κειμενα?
     τα γεγονότα ειναι σε ολα τα ευαγγελια κοινα!εχουν μικρες λεπτομερειες που μπορει να ποικιλουν γιατι ο καθενας τους ηταν ξεχωριστός άνθρωπος κ περιγραφουν τα γεγονοτα με τα δικα τους ματια. εχεις μάλιστα να κάνεις με προφορικες χριστιανικές παραδόσεις που καταγράφονται. δεν ενδιαφέρονται οι ευαγγελιστές να καταγράψουν ψυχρή ιστορία, αλλά ιστορία της σωτηρίας.
     • 0
      0
      ΡΕ
      ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΡXOMAI !!!
      xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
     • 0
      0
      δλδ αυτο το ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟς ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ
      Δεν συνεβει καπως συγκεκριμενα και η θεοπνευστη αληθεια των ευαγγελιων εχει και εκδοχες ?????
      θα μας τρελανετε τελειως ??????
      ή να περιγραψω κιε γω τα γεγονοτα με τα δικα μου ματια και να κανω ενα ευαγγελιο ????
      μουαααχαχααχαχαχα
      ΕΚΕΙ να δεις γελιο που θα πεσει !!
      θα ειναι και θεοπνευστο κι αυτο ???
      μοναδικη αληθεια κι ετσι ???
      χαχαχαχαχαχαχαχα
      θα με ξεκανετε απο τα γελια !!
      ειστε πολυ υπουλοι !!!

      Ζ
  • 0
   0
   Ρε ΖΖΖΖΖΖΖ τοσο καιρο λεω οτι παριστανεις τον χαζο και δεν το παραδεχεσαι.
   Συγκρινεις την εποχη μας με την δικη τους που η πληροφορηση και η επικοινωνια δεν ηταν ευκολη.
   Αυτοι που γραψαν τα ευαγγελια τα εγραψαν οπως τα θυμουνταν εκεινη την ωρα.
   Για ανακαλεσε στη μνημη σου μια ιστορια που σου εχουν πει και θα δεις οτι θα πεις την ιδια ιστορια αλλα με διαφορετικα λογια και ισως προσθεσεις η αφαιρεσεις κατι.
   Η ουσια του γεγονοτος μενει η ιδια μας δουλευεις τωρα???
   Σε πολλα γεγονοτα δεν ηταν ολοι οι αποστολοι εκει τι δεν καταλαβαινεις.
   Εδω λενε πως αν εγραφαν ολα οσα εκανε ο Χριστος θα γραφανε για χρονια.
   Αυτα που εχουν σημασια εγραψε ο καθενας και μαλιστα αλλα περιστατικα ο ενας αλλα ο αλλος.
   Εχεις βρει κειμενο ανωτερο απο την επι του ορους ομιλια???
   Εσυ κατσε και συγκρινε τις διαφορες στην αφηγηση του καθε ευαγγελιστη…..τι να σου πω….κυττα το δαχτυλο εσυ και μεις το φεγγαρι.
   Αυτα….τωρα γραψε και συ ενα ετσι για πλακα για δεις και συ τι θα θυμασαι και πως θα αναφερεις αυτα που διαβασες.
   Γραψε το κατα Λουκαν ας πουμε και κανε συγκριση….δεν εχω κατι αλλο να σου πω….
   Τωρα αν πεθανεις απ'τα γελια θα εισαι τυχερος….γελαστος στον θανατο???ελαχιστοι.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    Α παγενετε απο δω ρεεεε
    πριν ειρωνευοσασταν και τωρα παλι τα μπαλωνετε !
    τετοιο κοσμοιστορικο γεγονος οπως λετε δεν θυμουνταν αν ηταν 1 ή δυο με αστραφτερα ρουχα ??????
    η αν ηταν ανοιχτη η κλειστη η πορτα ?????
    με δουλευεις ?????????
    κι ο σιμωνουλης ?? εβαλε μεσο ???
    περι ανωτερου κειμενου που λες ειναι τελειως αυθαιρετο και προσωπικη σου αποψη !
    να μην πω παλι που τα καψαν και τα καταστρεψαν ολα οι "αγαπησιαρηδες" και μας οδηγησαν στον μεσαιωνα.
    επισης οι ευαγγελιστες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΤΟΥς ΜΑΘΗΤΕς ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΛΙ !
    ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑς ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ !
    Ηθελα να ξερα , λιγο ντροπη δεν εχετ πανω σας ??
    λιγο αυτοσεβασμο ???
    τιποτα ?


  • 0
   0
   Καλα εισαι απαιχτος !!!
   Σκας γαιδαρο….πετας αφορισμους,πυροτεχνηματα,και εντελει κουταμαρες προκειμενου να μου ανεβασεις την πιεση.
   Αντε για νανι ρε….εσυ κοιμασαι ορθιος.
   Ενας απ'τα ιδια
 51. 0
  0
  ακομα να μας πει το μη δουλικο που πιστευει..περιμενουμε!
  • 0
   0
   Τ9 εχω πει 100 φορες !
   ΔΕΝ πιστευω καπου
   ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
   ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
   γκεγκε ???
   • 0
    0
    πιστευεις στο απολυτο τιποτα δηλαδη,οτι με το θανατο σου τελειωσες.κ αυτο θεωρειται εξυπναδα.κανονικα θα πρεπε να ντρεπεσαι γι αυτα που λες!
    • 0
     0
     3 πουλακια καθονταν !
     στην αυθαιρεσια ειστε μανουλες !!
     • 0
      0
      εσυ το ειπες!πιστευεις σε ενα τιποτα!
     • 0
      0
      ΤΟ
      ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ
      ΕΣΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ????
      αι σε κανα ορυλα κι εσυ
     • 0
      0
      το "δεν πιστευω σε τιποτα" εχει την ιδια σημασια με το "πιστευω σε ενα τιποτα".αϊντεεε σχολειο πηγες?
 52. 0
  0
  Παιδια εμενα που με λεει δεκαχρονο ειμαι πενηντα χρονων εχω βιωσει την παρουσια του Αγιου Εφραιμ χωρις να ξερω οτι υπαρχει αυτος ο Αγιος με καθοδηγισε μεσο ονειρων που ηταν το μοναστηρι του και οταν πηγα εμεινα αφωνη !!!!!ειναι μεγ ιστορια !!!!!!δεν αξιζει να του απανταμε και να προσπαθουμε να τον βοηθισουμε σας παρακαλω πολυ δεν αξιζει ας το σταματησουμε!!!!χρονια πολλα και η Παναγια μας που γιορταζει να μας βοηθα παντα σε ολες τι δυσκολιες μας!!!!!!!!
  • 0
   0
   Καλα πιστο δουλικο !
   Μην απαντας !
   αλλωστε δεν εχεις γνωμη για θρησκειες και θεους αλλα για φαντασματα και οπτασιες (αυτα ειναι πραμματα του διαολου συμφωνα με τους "πατερες" σας)
  • 0
   0
   Περνουσα μια περιοδο δυσκολη γεματη αγχους θα σου πω λοιπον μερικα ακομα για την βοηθεια του Αγιου Εφραιμ στη ζωη μου!!!!!!!!!!!!!μυριζα ενα θεσπεσιο αρωμα σα λεμονανθους οταν εμπενα σπιτι μου χωρις να ξερω πως ειχα την εικονα του στο σημειο εκεινο !!!!!!!!!!ονειρευτικα τονΑγιο να μου λεει να εξομολογιθω ντυμενος ολολαμπρος οπως ειναι στην εικονα πανω απο την λαρνακα στο μοναστηρι του!!!!!!ενα παπα να κρατα το ευαγγελιο και το σταυρο(ο σατανας λες να ηταν)και θεραπευτικα απο κατι που με τυρανουσε καιρο!!!!!!!!!!και αλλα ονειρα που παντα μου εφερναν κατι καλο!!!!!!!σε θεματα που με αγχοναν!!!πηγα για καποια εγχειρηση του παιδιου μου και πριν περασα να αναψω κερι στη χαρη του στην αυλη βλεπω δυο παπαδες ο ενας χονδρς και ο αλλος ψηλος και αδυνατος και λεω τοτε μεσα μου οτι σαν αυτον τον αδυνατο επρεπε να ειναι ολοι οι παπαδες!!!!!!!(κατακρινω και γω πολλα βλεπεις!!!)οταν φυγαμε μπηκα να παρω εικονιτσες και τοτε βλεπω πως η μορφη της εικονας ηταν ιδιος ο παπας της αυλης που συναντισαμε!!!!!πηγαν ολα καλα αλλα και σε αλλα πολλα ηταν διπλα στην οικογενεια μου !!!!!!ναι οι γεροντες λενε να μην πιστευομε στα ονειρα!!!!!!αλλα εσυ τι λες αν ηταν ο σατανας θα με οδηγουσε βημα βημα στη νεα μακρη απο το αλλο ακρο της ελλαδος θα μου ελεγε να εξομολογηθω???????και θα μου μαθαινε ενα αγιο ???????????αν ειναι απο τον σατανα να μας μαθαινει τους αγιους μας χαιρομε γιατι και αυτος πιστευει στην δυναμη τους και γω γνωρισα ενα αγιο που δεν τον ηξερα καν οτι υπαρχει!!!!!!!!και τωρα ειναι ο προστατης μας !!!!!!σου ευχομε να το ζησεις για να δεις πως οτι και να κανουν οι παπαδες και οτι αλλο λες δεν θα σε αγγιζει τιποτα γιατι εσυ ΞΕΡΕΙΣ οτι υπαρχει ο Θεος και οι αγιοι του το εχεις νιωσει στο πετσι σου αρα ολα τ αλλα ειναι αερας!!!!!!!αυτο που εζησα το ξερουν μονο οι δικοι μου ανθρωποι και δε μ αρεσει το περηφανευομε !!!!!!!!!ειναι δικο μου ιερο ντοκουμεντο θειας βοηθειας!!!!!!και απλα επειδη δεν με ξερεις σου το λεω για να καταλαβεις γιατι υπερασπιζωμε την ΠΙΣΤΗ μου τοσο πολυ!!!!!!!ευχομε να προστατευει παντα ολο τον κοσμο και η ΠΑΝΑΓΙΑ μας που σημερα η χαρη της γιορταζει εκει στη νεα μακρη που ειναι εκλησουλα της μολις μπαινουμε δεξια στην αυλη του Αγιου Εφραιμ!!!!!!!!!!γεια σου φιλαρακο απο πενηνταχρονο απο την αλλη ακρη της χωρας μας που δεν ζηταει πλεον αποδειξεις για τον Θεο γιατι τις ειχε απλοχερα !!!!!!!καλη Ανασταση
   • 0
    0
    ΡΕ
    ΔΕΝ υπαρχουν αγιοι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ !!
    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ !!
    ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙς ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙς , ΑΛΛΑ
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΕς ΤΙς ΘΡΗΣΚΕΙΕς !!
    ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΙΝΔΗ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕς ΟΤΙ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΣΙΒΑ (πχ) !
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ !!
    Τελος εγω ΞΕΡΩ πολυ καλα οτι υπαρχει Ων – μη ΩΝ αλλα ο γιαχβε και οι εβραιγενεις θρησκειες (και ολες βασικα) ειναι για τα μπαζα !!

  • 0
   0
   Ρε ζουδι….παρτο χαμπαρι εμεις εχουμε ζωντανους Αγιους….τοσο πολυ τον χαζο παριστανεις???
   Εχουμε τους Αγιους μας…..καλα καλα αυτους που εμεις θεωρουμε Αγιους……και θα κυτταμε τι κανουν οι Ινδοι???
   Αυτοι προσκυνουν δαιμονια τι δεν καταλαβαινεις ασχετε???
   Κυριε κυριε γιατι ενω δεν εχουν κριθει ειναι Αγιοι???γιατι ετσι μας αρεσει ρε…..εχεις προβλημα???
   Να λοιπον που γνωρισα και καποιον που ξερει απο μπαζα……και επειδη ξερει απο μπαζα νομιζει οτι ξερει και τον λογο του Χριστου.
   Ισα ρεεεεε…πολυξερε
   ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    δαιμονια !
    χαχαχαχαχ
    δλδ οι αγιοι που εσεις
    ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ τι ειναι ????
    χαχαααχαχαχα
    εχεις πολυ πλακα !!
    ετσι γουσταρω !!
    ΦΟΒΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ !!
    ΥΓ. δαιμων απο το δαημον = ο γνωστης
    αντιθετο που χρησιμοποιουμε και σημερα ,
    αδαης =αυτος που δεν ξερει
    , σαν εσενα ενα πραμα
    χαχαχαχαχαχα
  • 0
   0
   27 Μαρτίου 2014 – 12:32

   ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟς ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΗΡΕς ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ !!!
   ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!
 53. 0
  0
  ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΧΑΣΜΟΥΡΗΣΟΥ Κ ΛΙΓΟ ΜΗΝ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ …..
  • 0
   0
   Πες κι εσυ καμια μαλακια που εισαι τοσο εξυπνακιας !
   για πες μου εσυ πιστο δουλικο ,
   αφου η μυριαμ ηταν ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ και ενημερωθηκε και με τον κρινο-ευαγγελισμο κλπ
   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ??????????????
   αι πες καμια μαλακια κι εσυ !
   μπορεις !

   Ζ
  • 0
   0
   Ρε ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ…..Ξυπνα επιτελους….δεν βαρεθηκας???ολο ερωτησεις εισαι…..θα σε χρεωνω παφ και ταληρο….κανονισου.
   Με τοσες ερωτησεις ταχαμου εξυπνες θα μεινεις ρεστος…..
   Το ονομα του ειναι και Εμμανουηλ ….πως δεν το ξερεις…..ααααα!!!!σε πιανω αδιαβαστο……αυριο με τον κηδεμονα σου.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    dhladh o παναγαθος πανσοφος παντοδυναμος κλπ κλπ τι ειναι ????
    καμια πεθερα που βαζεις και το 2ο ονομα για να μην κλαιει ????
    ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ
    σε μεγαλη εκτιμηση τον εχετε τον θεο σας !!
    τεσπα για να σοβαρευτουμε και δεν τα γραφω για σενα
    "ενας που ειναι εγκαθετος"
    το ΘΕΜΑ ειναι
    1) οτι τα κειμενα ειναι κουλουβάχατο , ραμενα και μπαλωμενα απο εδω κι απο εκει
    2) ΔΕΝ μπορεις να εισαι συμφωνος (καλος χριστιανος) με κατι που ειναι και ασπρο και μαυρο
    3) ΔΕΝ ξερετε τα κειμενα που πιστευετε
    4) υπερασπιζετε ΠΑΡΑΛΟΓΑ πραμματα επειδη σας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου
    5) ΔΕΝ λεω οτι ειστε κακοι ανθρωποι
    βασικα ΔΕΝ υπαρχουν κακοι ανθρωποι , κακους τους-μας κανουν οι καταστασεις και αυτοι ακριβως οι δογματικοι διαχωρισμοι
    6) ΔΕΝ εχουμε κατι να χωρισουμε
    απλα φερθειτε υπευθυνα και ηθικα συμφωνα με το πνευμα σας και αυτο που θεωρειται ΕΣΕΙΣ σωστο
    ΔΕΝ ξερει ΚΑΝΕΝΑΣ καλυτερα απο εσας τον εαυτο σας
    τελος να πω το παραδειγμα με τον βουδα που κοροιδευε τους μοναχους
    και οταν το ρωτησαν γιατι τους κοροιδευει ειπε
    γιατι καθονται διπλα στην πηγη και πουλαν νερο στους διαβατες ενω ΟΛΟΙ εχουν προσβαση στην πηγη.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    Ζ
  • 0
   0
   Ρε ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ δεν εχεις μυαλο καθολου???αυτες ειπαμε ειναι οι ιδιοτητες του Θεου που μεσω αυτων προσπαθουμε να τον περιγραψουμε μηπως και τον αντιληφθουμε καλυτερα…..ειναι Αγαθος λεμε Ππαναγαθος….ειναι Δυνατος λεμε Παντοδυναμος..κλπ.τι δεν καταλαβαινεις….και τον καταλαβαινουμε μεσω των ενεργειων των ιδιοτητων Του.
   Αυτο δεν κανουμε οταν περιγραφουμε και εναν ανθρωπο???λεμε ειναι δυνατος,αγαθος,πονηρος,εγωιστης κλπ.μας δουλευεις λοιπον???
   ΛΟΙΠΟΝ…
   1)το οτι τα κειμενα ειναι κουλουβαχατα κλπ.ειναι αποψη σου που δεν μας ενδιαφερει κι ολας.
   2)συμφωνω οτι ειναι δυσκολο να εισαι καλος χριστιανος γτ θελει συνεχη αγωνα εναντιον των παθων και οχι γτ ταλεει μια ασπρο μια μαυρο.Αυτο δειχνει και την αγνοια σου η την μη κατανοηση οσων διαβαζεις.
   3)τα κειμενα τα ξερουμε αναλογα με την δυνατοτητα του καθενος στην κατανοηση και την μνημη….δεν λεμε οτι ειμαστε ξερολες σαν εσενα.
   4)δεν υπερασπιζομαστε παραλογα πραγματα….παραλογα φαινονται σε σενα που δεν τα κατανοεις….για νασαι χριστιανος θελει αγωνα….ναχεις κωλο απο κρανια…..γτ νομιζεις οτι λιγοι ειναι πραγματικοι χριστιανοι…..μονο στα ωπα ειμαστε ολοι πρωτοι…..στη διορθωση του εαυτου μας τελευταιοι.
   5)ουτε εγω λεω οτι εισαι κακος ανθρωπος απλα δεν κατανοεις σωστα τα πραγματα…..δες τι ειναι δογμα πρωτα και μετα μιλαμε…ειναι σαν να λες αααα….δυο καθετες γραμμες δεν μας δινουν γωνια 90 μοιρων αλλα 60…..τι να πουμε παρακατω…αυτος ο κανονας ειναι δογμα στην γεωμετρια…..τι δεν καταλαβαινεις λοιπον…..και αυτα μας χωριζουν στα πιστευω μας …δεν παμε να σκοτωσουμε τον αλλο γτ πιστευει στο βουδα.
   6)εδω συμφωνουμε απολυτα…..αυτο σου λεω και γω τοσο καιρο….ελευθερα να πιστευει οπου θελει ο καθενας και να τα εφαρμοζει στην ζωη του χωρις να ενοχλει κανεναν.
   Καλος ο βουδας αλλα προτιμω τον Χριστο πειραζει???
   Ο πιστευων εις Εμε εχει ζωην αιωνιον……..πειραζει που το πιστευω???
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    1) κουλουβαχατα , στο εδειξα παραπανω ΚΑΙ με τα ευαγγελια ΚΑΙ με τις εντολες
    2)ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ΅ΑΝΤΙΚΟΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΕΝΟΙΕΣ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
    3)ΣΚΑΤΑ ΞΕΡΕΤΕ !
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥς ΡΩΤΑΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ
    4)ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ , ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ
    5)Δεν υπαρχει καN δογμA στις επιστημες
    αξιωματα υπαρχουν που ειναι ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ για να συνενοουμαστρε καθως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ !
    6)Ελευθερα κι εγω σοπυ λεω οτι πιστευετε ΜΠΟΥΡΔΕΣ
    η αρχικη παραδοχη του εξ αποκαλυψφεως θεου στον αβρραμ (να μην τον χαρακτηρισω καλυτερα) ειναι για γελια και για κλαματα
    Κι ο βουδας και ο Ανθρωπος στον οποιον βασιστηκαν τα σοφα λογια του χριστου , ο απωλονιος τυανεας και ΟΛΟΙ οι αλλοι σοφοι-ψαγμενοι , τα ιδια λενε και προσπαθουν να δειξουν στον πολυ κοσμο οτι ΕΜΕΙΣ σαν κοινωνια ειμαστε οι δημιουργοι της πραγματικοτητας μας
  • 0
   0
   Ρε ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ δεν βρισκει ακρη κανεις με σενα…..οτι και να σου λενε εκει εσυ…..να λες τα δικα σου και λογικο ειναι αφου αυτα πιστευεις και υπερασπιζεσαι……αλλα να υπαρχουν τοσα εκατομυρια ηλιθιοι που πεθαναν μαρτυρικα στο ονομα του Χριστου πρωτη φορα βλεπω……δλδ ηταν τοσο ανοητοι ολοι αυτοι και ακομα περισσοτεροι που ελιωσαν τα γονατα τους στην προσευχη για ενα τιποτα???για εναν ανυπαρκτο???
   Ρε ο πρωτος μαρτυρας του Χριστου χωρις να ηταν χριστιανος ηταν ο Σωκρατης…..
   Τελος παντων κανε οτι σε φωτισει ο Θεος.
   Ενας απ'τα ιδια
 54. 0
  0
  Αγαπητε ΖΖΖΖΖΖΖ απαντησε μου !!!!!!!!!!
  Πως εξηγεις ολα τα παραπανω που σου ειπα ????????
  Πως εξηγεις χωρις να γνωριζεις να σε καθοδηγει καποιος να πας καπου που συναντας και αλλα ατομα απο κρητη εβρο γιαννενα τριπολη που με τον ιδιο τροπο βρεθηκαμε εκει ??????????ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ!!!!!!!!!!
  • 0
   0
   εδω δε απαντησε σε αλλα πιο απλα θα απαντησει σε σενα?αφου δεν ξερει τι του γινεται!
   • 0
    0
    gia πες ρε μεγαλε εσυ τι δεν απαντησα !
    που σας εχω ρωτησει ενα σκασμο
    δεν απαντατε
    και οταν απαντατε ειναι αφελεστατες οι απαντησεις
    οπως παραπανω που ξαναγραψα αλλα δεν βγηκε
    αντιμετωπιζει ο αλλος τον παναγαθο πανσοφο κλπ κλπ σαν πεθερα που θα βαλειθ και 2ο ονομα να της κανει την χαρη !!
    σε μεγαλη εκτομηση τον εχετε τον θεο σας !!
    ————————–
    "με τον ιδιο τροπο βρεθηκαμε εκει ?????"
    καταρχας δεν σε πιστευω
    αλλα και να σε πιστευα ισως να σας οδηγησε καποια "ανωτερη συνειδητοτητα" ! δεν ειναι και απιθανο
    ΔΕΝ ειμαι εγω που αποκλειω "δυναμεις" που δρουν αλλα Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ !!
    γκεγκε ???
    α ξεχασα αν ειναι οντως ετσι γραψτε μερικα ευυαγελια και καντε μια καινουργια θρησκεια !!
    αφου εχετε τον ιδιο τροπο θα εχετε και καλυτερη συγκριτικοτητα απο τους ευαγγελιστες !
    ;-)
    • 0
     0
     τωρα μας εκαψες κ τα υπολοιπα εγκεφαλικα κυτταρα.
     και απαντησεις εχεις παρει σε ολες τις ερωτησεις σου κ επειδη δε σου αρεσουν ,η βλεπεις οτι εχουμε δικιο κ ο εγωισμος σου δε σ αφηνει να το παραδεχτεις ,τα λες αφελη.στην αρχη δεν ηξερες καν οτι ο Ιησους λεγεται κ Εμμανουηλ κ τωρα που το μαθες παλι δε σου αρεσε!
     • 0
      0
      ΦΟΒΕΡΗ η απαντηση σου μια φορα ακομα !!!
      ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΕΕ !!
      μια εσωκλειστη σε ναο
      καργα πιστη
      που την επισκεφτετε και αγγελος με κρινο
      και γενναει αμμωμα
      ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ !!!
      α παγενε ρε !!
      και το 2ο ονομα ειναι κατα πασα πιθανοτητα μετα φυτεμενο κι αυτο
     • 0
      0
      τι αλλο να απαντησει κανεις στις βλακειες σου?
      "και το 2ο ονομα ειναι κατα πασα πιθανοτητα μετα φυτεμενο κι αυτο" ακριβως,δικες σου υποθεσεις κανεις!κ θες να συζητησουμε κ σοβαρα?αντε ρε απο δω!!
     • 0
      0
      ΣΤΟ ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΚΟΛΗΣΕς ΕΣΥ !!!
      για πες για το 1ο ονομα ρε μεγαλε τη γνωμη σου !!
  • 0
   0
   Ανωτερη συνηδητοτητα!!!!!!!!!!δεν περιμενα να με πιστεψεις αφου και γω στην αρχη δεν πιστευα αυτα που εβλεπα!!!!!!
   Αλλα φιλε μου οταν επαναλαμβανοντε και ειναι τοσο αληθινα σιγα σιγα το πιστευεις ξερεις τι ειναι στο ξεκαρφωτο να μυριζεις ενα αρωμα σε βιβλιο σε μερος που δε γινετε να υπαρχει κατι τετοιο !!!!!!!!!να βλεπεις το ονειρο σου ζωντανο μπροστα σου οχτακοσια χιλιομετρα απο σενα ????????να λυνοντε προβληματα σου που παλευες χρονια να λυσεις!!!!
   Ειναι δυσκολο να το καταλαβεις !!!!δεν εχω τιποτα να κερδισω που το λεω απλα εισε τοσο σιγουρος οτι δεν υπαρχει Θεος που ψαχνεις απο γυρο γυρο τις γραφες για να δικαιολογισεις την αρνηση σου ομως λαθος ψαχνεις !!!!!!!ψαξε στον απλο κοσμακι στις γριουλες και γεροντακια αλλα και σε νοσοκομια για να δεις αληθειες που δεν εχουν συμφερον απλα βιωματα βοηθειας του Θεου χωρις τυμπανοκρουσιες και παχια λογια!!!!!
   Μονο δακρυα στα ματια και ενα μουδιασμα σε ολο το κορμι απο την απροσμενη αυτη ανακαληψη του Θεου πλεον ως ζωντανο στοιχειο και οχι μονο στις γραφες και στα στοματα ρων παπαδων!!!!!!!!ευχομε να το ζησης με ολη μου την ψυχη !!!!!!!ειναιτοσο δυνατο που συνταρασει ολοκληρο το ειναι σου!!!!!!!!αναθεορεις τα παντα !!!!!!!!!!!
   • 0
    0
    ρε παιδακια λετε να μην τα εχω ψαξει αυτα που λετε
    εγω στο ΔΟΓΜΑ ΑΝΤΔΡΩ !
    ουσιατσικα ΚΑΝΕΝΑΣ κι απο εσας ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ γιατι οι πιο πολλοι δεν το ξερουν και οι υπολοιποι ΔΕΝ το παιρνουν σατ σοβαρα γιατι ειναι ανισοροπο
    αι καλημερα !
  • 0
   0
   Χαχαχαχαχαχα!!!!ρε ΖΖΖΖΖΖ με κανεις και γελαω….νασαι καλα που μεσα στη μαυριλα με κανεις και γελαω….
   Και κατα μυστηριο τροπο δεν θυμωνω παρ'ολο που σκας γαιδαρο…..χαχαχα!!!!
   Αυτοι οι χαρακτηρισμοι ρε ΖΖΖΖΖΖ που δινουμε στον Θεο ειναι οι ενεργειες που αντιλαμβανομαστε…..ειναι οι ενεργειες του Θεου σε μας…..αντιλαμβανομαστε 5 πραγματα και προσπαθουμε με την τυφλα μας να καταλαβουμε τον Θεο…..γινεται???αμ δε γινεται ρε ΖΖΖΖΖΖΖ……Ειναι ασυληπτος και ακαταληπτος……..αν μπορουσαμε να καταλαβουμε θα ημασταν και μεις θεοι….
   Αγιοι γινεσθαι…….ειπε……οχι θεοι.
   Μετα σου λεει ο αλλος την εμπειρια του και τσαμπουνας περι "ανωτερης συνειδητοτητας"και τριχες.
   Σου λεμε οτι εχουμε ζωντανους Αγιους και οχι δαιμονια εμεις και χαχανιζεις….
   Τελος παντων παω γτ εχω δουλεια….και στο πιο πανω θα σου απαντησω το βραδυ ενα ενα.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    τριχοζζζζζζζζζζαλλαδα εισαι
    αι να κοιμηθεις !
    • 0
     0
     μπααα σε ζαλισε κιολας?εσυ κανεις εκατο ερωτησεις αλλα τα βρηκες σκουρα τωρα που ειδες οτι για ολα υπαρχει απαντηση!αφου δε σε παιρνει να πεις αλλες μπουρδες τι το συνεχιζεις?
  • 0
   0
   Που εψαξες δλδ????????και τι βρηκες??????πιστευεις δλδ οτι προερχοντε απο το Θεο αυτα που λεω??????Ποιο δογμα???????και τι σημαινει δογμα για σενα??????
   Και πως εχεις ψαξει ????????και γιατι ψαχνεις ????????τι ελπιζεις να βρεις?????δουλικα!!!!!!!!!δεν υπαρχουν φιλε μονο πιστοι δηλαδη αγαπησιαρικη σχεση με τον ουρανιο πατερα μας!!!!!
   • 0
    0
    μπππεεεεεεεεε
   • 0
    0
    ""δηλαδη αγαπησιαρικη σχεση με τον ουρανιο πατερα μας!!""
    αυτον τον εκδηκιτικο που εκδικιεται 3 και 4 γενιες ???
    τον γιαχβουλη ??
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΒΡΕ !!
    • 0
     0
     τωρα με το "μπεεε" απαντησες?αλλα βεβαια δεν εχεις τι αλλο να πεις.
     σχετικα με την εκδικητικοτητα του Θεου σου απαντησε ο ενας απο τα ιδια πιο πανω αλλα εσυ το χαβα σου!δεν καταλαβαινεις ελληνικα
     • 0
      0
      που ρε βουρλο ??
      που ειναι η απαντηση ??
      καντην κοπι και βαλτην ??
      ποσο γελοιοτητα πια ??
     • 0
      0
      ηταν στην αναρτηση "οσιας σοφιας της ασκητριας".εγω το θυμομουν.εσυ οχι γιατι δεν κατανοησες αυτα που σου ειπε,ουτε καν προσπαθησες.κ για να μη σε κουραζω οριστε το κοπι:
      Τωρα για τον ΖΖΖΖΖΖΖΖ.
      Ρε ΖΖΖΖΖΖΖΖ εχω βαρεθει να κολας σε εξυπναδες ενω σου τα εξηγω και παριστανεις παλι τον χαζο για να μου σπας τα νευρα.
      Ειδες πουθενα να λεω οτι τους τιμωρησε ο Θεος???ειτε τον ενα ειτε τον αλλο???τι ειναι ο Θεος μπαμπουλας να μας τιμωρει???
      Ολα ειναι αποτελεσμα των πραξεων μας και οταν μας βοηθα ειναι ειτε γιατι του το ζηταμε ειτε γιατι θελει ναενδυναμωσει την πιστη μας.
      Η εξηγηση δεν σου αρεσε….τι να σου κανω…..
      Δες αυτον τον φασιστα τον ουκρανο….τον τιμωρησε ο Θεος η ο θανατος του ειναι συνεπεια των πραξεων του….
      Μην κανεις τον εξυπνο λοιπον.
      Πρεπει να ξερεις οτι ο Θεος την ψυχη μας θελει και περιμενει μεχρι την τελευταια μας ανασα καρτερωντας την μετανοια μας.
      Και εκτος αυτου αυτο που βλεπουμε εμεις σαν τιμωρια μπορει ο Θεος να επιτρεπει να συμβει γιατι βλεπει οτι αυτο ειναι καλο για την ψυχη του.
      Κανεις δεν ξερει πως λειτουργουν αυτα σε βαθος χρονου.
      Απο την ρωμαικη κατακτηση μεχρι τωρα πως φθασαμε μεχρι εδω…..μεσω της εκκλησιας και της γλωσσας….λοιπον???εχει τροπο ο Θεος ακομη και το κακο να το μεταστρεφει προς οφελος μας…..δεν μπορει ο Παναγαθος να ειναι τιμωριτικος απεναντι μας.
      Αλλα κατα την συνηθη σου τακτικη ειναι μια βλακωδης εξηγηση και απορω γτ ακομη καθομαι και σου εξηγω.
      Αλλα μην εχεις την εντυπωση πως δεν μπορουμε να απαντησουμε….οχι πως τα ξερω ολα….δεν εχω τοσο καλη μνημη….αλλα να ξερεις η εκκλησια εχει απαντησεις επι ολων των θεματων που αφορουν τον ανθρωπο.
      Αυτα ρε ΖΖΖΖΖΖΖ…..Αντε κανε μια εξυπνη αποριψη τωρα να ερθεις στα ισα σου.
      Ενας απ'τα ιδια…
     • 0
      0
      κατεβατο ολοκληρο εκανες
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΙΠ !!!
      γενικοαεροαπεραντολογια επι των ιδιων και των ιδιων ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΩΝ , απο δικες σας ερμηνειες !!
      ΜΠΠΠΕΕΕΕ λοιπον !
  • 0
   0
   Κουραγιο φιλε θα σου περασει!!!!!!!!!!!
   Μην πιεζεσε τοσο !!!!!!!
   Ειναι κριμα !!!!!!!!!
   Μπαιιιιιιιιιιιιιιιι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Σε βαρεθηκα !!!!!!!!!!!!!!
   Καλο ψαξιμο καποτε θα βρεις την αληθεια ειμαι σιγουρος!!!!!!!!!
   Παρε να διαβασεις και Ο ΓΕΡΩΝ –ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ τον ΠΑΙΣΙΟ
   ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟ απο μενα ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
   0
   Ρε 12.00 καλα το πας το βελασμα……και λες μετα εμας προβατα….χαχαχαχαχαχα!!!!!
   Ρεεεεεε…..εκτος απο να βελαζεις ξερεις τιποτ'αλλο???
   Ενας απ'τα ιδια
  • 0
   0
   Για το Χριστος γραψε στο γκουγκλ ετυμολογια της λεξης και θα σου λυθει η απορια.
   Αλλα θα σου δωσω μια συμβουλη και αν θες την ακολουθεις…..να ξερεις οτι ειναι αλανθαστη….
   Καθε φορα που εχεις οποιοδηποτε προβλημα και εισαι σε διλημα να λες….τι θα εκανε ο Χριστος στη θεση μου???θα ψαχνεις ειτε στο ευαγγελιο ειτε στα γραπτα των πατερων της εκκλησιας και θα βρισκεις απαντηση……ειναι λιγο δυσκολο για καποια θεματα αλλα απαντηση θα παρεις.
   Να ξερεις οτι επειδη ο Θεος ξερει τα εσωψυχα μας με τον τροπο του μας οδηγει σε πραγματα που επιθυμουμε αλλα πολλες φορες λογω εγωισμου δεν τα βλεπουμε…..ξερει αυτος τι ειναι καλο για μας.
   Και θα σου πω και κατι αλλο….οταν ζητας κατι απο τον Θεο παντα να βαζεις ασφαλιστικη δικλιδα…..δλδ να λες αν ειναι για το καλο μου να γινει αλλιως να μη γινει.
   Γιατι πολλες φορες αυτο που ζηταμε μπορει να μας ζημιωσει ειτε οικονομικα ειτε πνευματικα ειτε κοινωνικα ειτε προσωπικα κλπ.
   Αυτα τα λιγα και αν θες ακους αλλιως προσπερασετο και πηγαινε εκει που θελει η καρδια σου.
   Ενας απ'τα ιδια
  • 0
   0
   προς 4.35 στη γλωσσα του μπας και καταλαβει.
   μπεεεε….μπεεε….μπεμπεεε….μπεεεεεε…..μπε…..μπε…μπεεε….μπε.
   Ενταξει???τωρα μιλησα στην γλωσσα σου και μη μου πεις οτι δεν καταλαβες και τωρα….
   Ενας απ'τα ιδια…..και κατι αλλο που δεν ακολουθεις αρχαιοπληκτε……γηρασκω αει διδασκομενος…..σου λεει κατι???
   Τι εγινε….τα εμαθες ολα???
   Για βαλε μια ταξη στο μυαλο σου εκτος και αν εισαι μικρος οποτε ελειψει εμπειρειων δικαιολογεισαι.
   Ενας απ'τα ιδια
 55. 0
  0
  Για τον 1.52.
  Ρε κοκορομυαλε αυτα ισχυαν για την προ Χριστου εποχη οταν ηταν στην κατασταση του "οφθαλμον αντι οφθαλμου"τον χαζο παριστανεις παλι ???αυτα τα ειπαμε σε αλλα σχολια τα ιδια θα λεμε συνεχως?
  Για τον 1.44.
  Εμεις φιλε ως προβατα απο τα 16.500 χιλιαδες φυτα που εχουμε ξερουμε ποια να τρωμε.Καποιοι σαν εσενα ομως δεν ξερετε να διαλεγετε και σαβουρωνετε τα παντα με αποτελεσμα να εχετε παραισθησεις και να μην ξερετε τι σας γινεται και η κουβεντα σας ειναι ενα μπεεε και τιποτα αλλο.
  Θα το ξαναπω.
  Τυφλοι τυφλους οδηγειτε
  Ενας απ'τα ιδια
  • 0
   0
   κοκοροπροβατεξ !
   ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ !
   δλδ η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
   μπεεεε?
   α σορι
   καταλαβες ή να το ζωγραφισω ??
   τα παραπονα στην θρησκεια σου !!
   τα γυρνατε συνεχεια οπως σας βολευει
   αλλα ΚΟΝΤΕΥΕΙ Η ΩΡΑ !!
  • 0
   0
   Ρε αφου εισαι ασχετος…..τραβα με τα κουβαδακια σου….
   Εμεις τα γυρναμε η εσυ δεν ξερεις τι σου γινεται…..δικαιολογεισαι ομως λογω αγνοιας.
   Τραβα τωρα στον Δια μια βολτα να του εκφρασεις τα παραπονα σου….πες του τα προβατα δεν μ'ακουν…..και κλαψε πλαι του.
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    πες εσυ ρε σχετικε !
    ΔΕΝ ειναι ετσι ??
    ΜΟΝΟ μπουρδολογια
    και βελασματα ???
    χαχαχαχαχαχαχα
    • 0
     0
     μονο εσυ βελαζεις εδω μεσα.οι αλλοι σου απαντουν με επιχειρηματα.εσυ λες αποψεις αλλων που διαβαζεις στα διαφορα ποστ,ουτε καν ειναι αποτελεσμα δικων σου σκεψεων.
     • 0
      0
      κανε κοπι ΕΝΑ επιχειρημα και βαλτο απο κατω ρεεεεεεε
      αι ζλαπια !!!
      τα χετε χασει ντιπ !
      σας ερχεται !!!
   • 0
    0
    σας ερχεται
    μην ανυσηχεις !
  • 0
   0
   Ρε 11.27 εμεις συνεχως απανταμε και ολο π@π@ριες λετε…..παρε λοιπον φορα καθως ερχεσαι να μας κλασεις τ@ρχιδι@.
   Εεε μα πια!!!!
   Ενας απ'τα ιδια
 56. 0
  0
  κοντευει η ωρα για πιο πραγμα?
 57. 0
  0
  Ας τον τυφλο στην τυφλα του και μην τον συνεφερνεις !!!
  Τι κρυβει μεσα στο μυαλο ενος τυφλου δεν ξερεις!!!
  Βαρυ σκοταδι επικρατη στο βαθος της ψυχης του !!!
  Και φως δε βλεπει πουθενα σε καθε κινηση του!!!
  Τον κακομηρη προσπαθει να φανταστει πως βλεπει !!!
  Ομως σκονταφτει συνεχως και στα πηλα ολο πεφτει!!!
  Εχει ο Θεος να λυπηθει και να τον ελεησει !!!
  Πριν απ το τελος του κι αυτος να παει να ΚΟΙΝΩΝΙΣΕΙ!!!
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
 58. 0
  0
  4:35 επειδη δε σου αρεσουν οι απαντησεις δε σημαινει οτι ειναι αερολογιες.ρωτας σου απανταμε κ οταν δεν εχεις τι να πεις επειδη βλεπεις οτι εχεις αδικο,λες ενα μπε κ καθαρισες!αφου βλεπεις οτι δε σε παιρνει μη το συνεχιζεις γιατι ξεφτιλιζεσαι.
 59. 0
  0
  Η ομορφια της πιστης μας που στην καρδια φωλιαζει!
  Βγαινει επανω στο χαρτι και βαριαναστεναζει!
  Θελω να πω πως ο Θεος ειναι παντα μαζι μας
  Σε καθε δυσκολια μας σε καθε αναπνοη μας!
  Ανοιγει δρομο στη ζωη και παντα προστατευει
  Τον καθε ενα απο μας κι ολους μας λατρευει!
  • 0
   0
   εγώ γαρ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσί με

   με τις υγειες σας !
  • 0
   0
   Ρε εισαι αδιορθωτος…..αυτα ολα αφορουσαν τους ανθρωπους πριν την ελευση του Χριστου οταν για να υπακουσουν στο θελημα του Θεου χρειαζοταν ο φοβος.
   Τωρα η σχεση Θεου και ανθρωπου δεν βασιζετακ στον φοβο αλλα στην ΑΓΑΠΗ και προσπαθουμε να κανουμε το θελημα Του απο αγαπη γιατι ειμαστε παιδια του ….τι δεν καταλαβαινεις???τοσο δυσκολο διναι να το συλαβει το μυαλο σου???
   Εσυ οταν θελεις να ευχαριστησεις καποιον/α δεν κανεις το ιδιο???ετσι και μεις.
   Ρε τι ζουλαπι εισαι συ???
   Ενας απ'τα ιδια
   • 0
    0
    ανυε βρε βλακα που χρειαζοταν τον φοβο του θεου !
    η πιο πολιτισμεμενη κοινωνια υπηρχε τοτε στους ελληνιστικους χρονους !
    πανηλιθιοι τα εχετ πει πολλες φορες και τα πιστεψατε !
 60. 0
  0
  Επειδή το αρθράκι το είδα πολύ καθυστερημένα δεν ξέρω αν βρεθεί άλλος να πάρει θέση στο δικό μου σχόλιο.Δεν άντεξα όμως με τόσα επιμέρους σχόλια που διάβασα και είπα να προσθέσω και το δικό μου.
  Λοιπόν…Κατά βάσιν μπορώ να πω ότι δηλώνω Χριστιανός.Μάχομαι και ενοχλούμαι όποτε ο Ιησούς δέχεται άδικες επιθέσεις και μάλιστα όταν γίνονται προσπάθειες γελοιοποίησής του.
  Όμως φίλοι υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν.

  Για παράδειγμα.Ο Ιησούς,δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει,αν δεν υπήρχε ο Θεός ο γνωστός αυτός της Παλαιάς Διαθήκης…Από εκει και τις προφητείες θεωρητικά προέκυψε η ανάγκη καθόδου του Υιού του Ανθρώπου του Υιού του Θεού για μια Νέα Συμφωνία με τους Ανθρώπους (Καινή Διαθήκη)…

  Όχι,δεν έχω κάτι με τους Εβραίους ή την ιστορία τους που αναγκαστικά την κάνω σχεδόν δική μου.
  Κάπου δεν μου κολλάει καλά όμως ο Δημιουργός των Πάντων Θεός της Παλαιάς Διαθήκης!
  Γιατί εσάς σας κολλάει; Μα για σκεφτείτε;
  Τι σόι Δημιουργός ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ μπορεί να είναι,τι σόι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ,που συνομιλεί σχεδόν καθημερινά με μηδαμινά δημιουργήματα(μηδαμινά στην έννοια την ολότητας του Σύμπαντος) όπως ο Άνθρωπος;
  Να ψου ψου με τον Μωϋσή,να κουβέντες με τον Ηλία και όλους όσους γνωρίζετε…

  Και άραγε τι νοοτροπίας΄είναι ο "Δημιουργός" αυτός ο συντάξας τις υποτιθέμενες 10 εντολές;
  Ποιος δεν γνωρίζει τη ΔΕΚΑΤΗ που λέει τι;
  Διατάσσει να μην ζηλεύει κανείς ην περιουσία του ΠΛΗΣΙΟΝ (οριοθετώντας ως ΠΛΗΣΙΟΝ μόνο έναν ΑΝΔΡΑ προς έναν άλλο ΑΝΔΡΑ) και αυτό φαίνεται αφού περιγράφονται ως περιουσία ενδεικτικά τα εξής:( ΣΠΙΤΙ,ΔΟΥΛΟΣ,ΓΥΝΑΙΚΑ,ΟΝΟΣ!!!!)…

  Αυτά αν δεν τα έγραψε μόνος του ο Μωϋσής και του τα είπε Θεός η νοοτροπία αυτού του Θεού έμοιαζε μάλλον με εκείνη Έλληνα Κοτσαμπάση ή Φύλαρχου φυλής του Αμαζονίου!

  Πως να το κάνουμε.Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να προέρχεται από τέτοια Θεϊκή Οντότητα ο Ιησούς.
  Από την άλλη,αν υφίσταται μεν Θεός,αλλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχει με τα ανωτέρω,πλην της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ούτε καφενειακές συζητήσεις κάνει με προφήτες ούτε καθοδηγεί πλήθη,ούτε ζητά επισταμένως την δημιουργία τόπου λατρε'ιας και μάλιστα με ανάλογο ρουχισμό, τότε τίθεται αυτοδικαίως άλλο ερώτημα..

  Πώς από αυτόν τον ΑΛΛΟ ΘΕΟ(το Θεό που ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ούτε ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ) δύναται να προκύψει ο Υιός Ιησούς;
  Ένας Ιησούς που δηλώνει ότι ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ(νόμο που θεωρητικά αντανακλούσε στο πρόσωπο ενός Βιβλικού Θεού και ΟΧΙ στο πρόσωπο ενός ΆΛΛΟΥ ΘΕΟΥ;)

  Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου και ευελπιστώ να συγχωρεθώ γι αυτούς ή να δοξάσω αυτούς…

  ΘΕΜΗΣ
 61. 0
  0
  Οι Προφήτες Και Η Προφητεία


  http://www.tlig.org/el/messages/1053/

  Βρίσκω ευχαρίστηση στο κατοικητήριό Μου, 6 επειδή το Πνεύμα Μου αναπαύεται σε εκείνον που μέλλεται να μεταφέρει το Λόγο Μου. Ο προφήτης Μου, που νυμφεύθηκε την Αλήθεια, στέλνεται ως βασιλικός απεσταλμένος Μου σε κάθε άθλια γωνιά τούτης της γης για να σας ψάλλει: τη δικαιοσύνη, την καλοσύνη, την αγιοσύνη, την αρετή και για να υπενθυμίσει σε όλους σας τους Νόμους Μου. Να υπενθυμίσει σε κάθε άνθρωπο κάθε τάξης ότι:

  -Χρίσμα για τους φτωχούς στο πνεύμα, Εγώ Είμαι.

  -Εγγυητής του καλού σας, Εγώ Είμαι.

  -Φωτεινή Θεότητα και Πηγή Υπέρτατης Αγάπης, Εγώ Είμαι.

  -Κυρίαρχος και Νυμφίος όλης της πλάσης, Εγώ Είμαι.

  -Ανορθωτής και Λυχνάρι σώματος και ψυχής, Εγώ Είμαι.

  -Παρηγορητής γι'αυτούς που διώκονται για την επικράτηση

  της δικαιοσύνης, Εγώ Είμαι.

  -Βάλσαμο και θεραπευτική αλοιφή για τους αρρώστους

  και τους ετοιμοθάνατους, Εγώ Είμαι.

  -Και ότι είμαι ο Κύριός σας και ο Θεός σας αλλά και ο Φίλος σας, ο Σύντροφός σας και ο Πατέρας σας συγχρόνως.

  Προσφέρω, γενεά, αδιάκοπα τον εαυτό Μου σε σας, για να τελειοποιήσω την εικόνα σας που την έχετε τόσο παραμορφώσει και αμαυρώσει με όλες τις κακές σας πράξεις, τις αμαρτίες σας και την πεισματική αντίστασή σας στο να Με αναγνωρίσετε ως Πατέρα σας. Και αν σας προσφέρω αδιάκοπα τον Εαυτό Μου, είναι για να σας ανυψώσω με τη χάρη και με τη χάρη να αποκατασταθεί η όρασή σας, για να δείτε την αόρατη πραγματικότητα που ποτέ δεν φθείρεται. Για τον λόγο, αυτό αναδεικνύω προφήτες σύμφωνα με το καλόβουλο θέλημά Μου, με ένα λόγο από το Στόμα Μου, για να τους ενώσω με την Καρδιά Μου.
  … Δεν θα παραμείνω σιωπηλός όπως το θέλει ο διάβολος, όχι, αντίθετα θα συνεχίσω να αναδεικνύω προφήτες για να αναγγέλλουν και να καταγγέλλουν, για να φωτίζουν σα λυχνάρι εκεί που υπάρχει σκοτάδι. Τους μαθαίνω να είναι γενναιόδωροι και να Με ευχαριστούν ανταποκρινόμενοι μεγαλόψυχα στο Κάλεσμά Μου, ενώ τους κρατώ με τη σκέψη και την ενατένιση στην αγαπητική αγκαλιά Μου. Γεμίζω το στόμα τους με λατρεία και το πνεύμα τους με χαρά. Όπως το αίμα ρέει αδιάκοπα και αθόρυβα στις φλέβες του ανθρώπου χωρίς να ακούγεται εξωτερικά, με τον ίδιο ήσυχο τρόπο το Άγιο Πνεύμα Μου σε δίδαξε όλο αυτό τον καιρό Βασούλα, με τη Σοφία, για τη δική σου σωτηρία και τη σωτηρία των άλλων. Κι αν συνέβη μερικές φορές να σε επιπλήξω, ήταν για την πνευματική σου ανάπτυξη και την προκοπή σου.
  … Ήρθα για να αναστήσω τους νεκρούς σου ώστε να φτάσουν να Με αναγνωρίσουν ως Πατέρα τους, με τη δύναμη του Αγίου Μου Πνεύματος, επειδή μόνο με τη δύναμή Του μπορεί η Θεία Γνώση να αποκτηθεί και να αποκαλυφθεί σε εκείνους που επιλέξαμε, αφού έχουν το Άγιο Πνεύμα Σύμβουλο και Παιδαγωγό τους. Με τη δική Του δύναμη και όχι με την ανθρώπινη γνώση, 14 τους δίνεται η χάρη μέσω της νοημοσύνης τους, να διακρίνουν τον Τριαδικό Θεό και να συνομιλούν μαζί Του. Δεν υπάρχει κανένας επιδέξιος τρόπος που να προέρχεται από την ανθρώπινη λογική και να μπορεί να τους πείσει ότι δεν Με έχουν συναντήσει. Είναι σα να τους λέτε: "Είστε γυμνοί" ενώ εκείνοι ξέρουν ότι είναι ντυμένοι. Τους έχω ντύσει ο Ίδιος με τον Εαυτό Μου. Αλλά ο διάβολος ξεγέλασε τους αξιωματούχους Μου μέσα στην Εκκλησία και …
  ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

  http://www.tlig.org/el/messages/948/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί