03:06 - 08/11/2014

Το Υ και το Ω καταργούνται επίσημα;

Είδατε τα νέα χαρτονομίσματα; Στα πέντε και δέκα ευρώ (και λογικά και στα μεγαλύτερα, το ευρώ γράφεται με τρείς τρόπους. Πρόκειται για τους παλιούς δύο «EURO» και «ΕΥΡΩ» και τον ολοκαίνουριο «ΕΒΡΟ». Έχει και αχνά γράμματα ώστε να μην πολυφαίνεται…

Για ποιόν άραγε γράψανε έτσι το ευρώ με ελληνικά γράμματα; Όχι φυσικά για τους ξένους, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ για τους μόνους που μπορούν να το διαβάσουν: τους ντόπιους χαχόλους του Ελλαντιστάν.

Σε μερικά χρόνια θα βγει κάποιος και θα πει ότι πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε απεχθείς εθνικιστικές διφθόγγους όπως αύριο ή ευγένεια ή κλπ και να γράφουμε άβριο ή εβγένεια κλπ.

Για το ωμέγα δεν συζητάμε, αφού έτσι κι αλλιώς είναι άχρηστο.

Εξάλλου θα τηρήσουμε και τους νόμους αφού βάζω στοίχημα ότι κάπου, σε κάποια τροπολογία, χωμένη σε ένα υπο-άρθρο μιας διάταξης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και ψηφισμένης στις δύο το πρωί από τρεις μισοκοιμισμένους βουλευτές της «καλοκαιρινής» Βουλής, αναφέρεται ότι πρέπει να σταματήσει η χρήση του «υ» διότι «μπλα, μπλα, μπλα».

Τώρα θα μου πείτε και τι έγινε, έτσι; Εδώ έχουμε σοβαρά προβλήματα. Έχουμε τα blue chips και τα spreads, πρέπει να βγούμε στις αγορές, το LOTTO έχει JACKPOT, βγήκε το νέο scratch, κέρδισε ο Ολυμπιακός και κυκλοφόρησε και το καινούριο Ipod! Άσε που κινδυνεύουμε από τον Έμπολα και την Χρυσή Αυγή!

Με το δίκιο σας θα μου πείτε ότι εδώ παντρεύεται η Lady Gaga, και χώρισε η συμπαρουσιάστρια του Αυτιά και εγώ ασχολούμαι με εθνικιστικές θεωρίες συνομωσίας;

Και εγώ λοιπόν με το δίκιο μου θα σας πω ανόητους (ΤΡΑΓΙΚΑ ευγενική λέξη για την διανοητική κατάσταση των νεοελλαντιστανών), εκτός και μου δώσετε μία ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση για την νέα γραφή στα χαρτονομίσματα.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (31)

 1. 0
  0
  Και οι Βουλγαροι πως το διαβάζουν ρε φίλε;
  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!
 2. 0
  0
  μηπως αυτο γινεται για να ξεχωρισει το κανονικο ευτω απο την δραχμη που θα ονομαζεται εβρο. ειναι μια εκδοχη και μαλλον πιθανη .
 3. 0
  0
  Αρθρογράφε. πριν γράψεις κάτι σκέψου πρώτα!
  Αυτό που λες περί ΕΒΡΟ, δεν είναι Ελληνικά αλλά σλαβικά και απευθύνεται στους πληθυσμούς που χρησιμοποιούν το ΕΥΡΩ και μιλούν τη συγκεκριμένη γλώσσα!
 4. 0
  0
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ;
 5. 0
  0
  Είναι σε κυριλική γραφή, για το ανατολικό μπλοκ που θα μπει σιγά σιγά, μη χάσει!
 6. 0
  0
  ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ( ΕΒΡΟ) ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ -ΣΛΑΒΙΚΟ
  ΚΑΛΑ ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !
  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
 7. 0
  0
  ε, τι να λεμε, η χωρα του υπνου, αβουλα προβατα.
 8. 0
  0
  It will be the first time when the Bulgarian Cyrillic alphabet is going to be used on the banknotes as a result of Bulgaria joining the European Union in 2007. Therefore, the new series of Euro banknotes will include "EBPO", which is the Bulgarian spelling for EURO as well as the abbreviation "ЕЦБ" (short for Европейска централна банка in Bulgarian).[20] The European Central Bank will, in due time, announce when banknotes from the first series lose legal tender status.[21]
  Το ότι μπαίνουν Βούλγαροι και θέλουν και αυτοί το αλφάβητό τους δεν το σκέφτηκε κανένας;
 9. 0
  0
  Στο κυριλλικό αλφάβητο (σε σλαβόφωνα κράτη της Ε.Ε.(πχ Βουλγαρία και κράτη Βαλτικής)) το ευρώ γράφεται ΕΒΡΟ γιατί έτσι τα γράμματά τους. Φυσικά καμιά σχέση το ΕΒΡΟ με την Ελλάδα. Βιάζεστε να κατακρίνετε.
  • 0
   0
   Για την Βουλγαρία είναι. Τα κράτη της Βαλιτκής στις επίσημές τους γλώσσες δεν έχουν κυριλλικό αλφάβητο.
 10. 0
  0
  Το Υ δεν Μπορουν Να το αφαιρέσουν Γιατι στα ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ( ΣΚΟΠΙΑΝΑ) ΕΥΡΩ = ЕУРО …. ΤΟ Ω Επίσης Διότι Το Έχουν Συνδέσει Στην Θρησκευτική Τους Διάλεκτο και Σύμβολα .. ΤΟ Α και Ω Προνόησαν για την Ουκρανία…. ΕΥΡΩ = Євро …. Η Μοιρασιά έγινε … Άσε κάποιους να περιμένουν το Ξανθό Γένος να τους Σὠσει Και να τους Δώσει Την Πόλη ….. Άλλωστε δεν θα τους Νοιάζει όπως και τους Ιταλούς να έχουν ένα Ξεχωριτώ Κράτος όπως το Βατικανό εντός της Χώρας τους …. Αρκεί Η Κωνσταντινούπολη να είναι Πρωτεύουσα ,,,, ΧΑΡ!!!!ΧΑΡ!!!Ο Στόλος ΣΤη Μαύρη Θάλασσα Δέν έχει μαζευτεί για την Κριμαία … Ο Πάπας και ο Πατριάρχης Δεν συναντούνται Τυχαία…., ο Αβραμης Πουλος και ο Ερτο αΓάς …… ΟΙ δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα Κάτω απο οδηγίες ΟΗΕ είναι έτοιμες να επέμβουν σε Διένεξη Ελληνοτουρκική Και να ορίσουν Ουδέτερη Ζώνη Τη Θράκη ..Η οποία εκτείνεται πέρα απο τα Δαρδανέλια και το Βούς Πόρον …. Το Παιχνιδι Με την Κύπρο μας , Αφορά το Ισραήλ και αν Προσέξεις οι Δυνάμεις είναι υπό Εποπτεία ΟΗΕ …. Σε Κάποια άλλη ανάρτηση που αφορούσε τον ερευνητή Λαμπρόπουλο, έχει δίκιο για την Τήρηση Πρωτοκόλλου και περί "Νομιμοποιημένων " Κυβερνήσεων με Βάση την Χάρτα του ΟΗΕ . Ξέρεις γιατί οι Προ Φυτείες Μιλάνε για Σύρραξη με τους Τούρκους 3 Ημερών , και ειδικα για ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο ? Γιατί Φοβούνται την Περίπτωση Επιστράτευσης Στην Ελλάδα …. Σκέψου αν Θα δεχτείς Ένα κράτος Με Πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη στον Ελλαδικό Χώρο με Πολιτικό Ηγέτη Τον Πατριάρχη … Δεν Θα έχεις Ελευθερώσει την Κύπρο , την Ήπειρο , Την Μακεδονία , Την Θράκη αλλά… Θα Μπορείς να Πηγαίνεις να αφήνεις Τον Οβολό σου Στη Λειτουργία Της Έδρας της Ανατολικής Ρωμαῐκής Εκκλησίας …. Ας Καλώς΄Ορίσουμε την Ουκρανία στην Νομισματική Ευρωπαῐκη Ένωση Πρίν από μας για μάς ….
 11. 0
  0
  Το έγραψαν έτσι γιατί πριν κανα δυο χρόνια μπήκαν στην νομισματική σύνδεση χώρες όπως η Βουλγαρία, Σλοβενία (ή αντίστοιχες) που χρησιμοποιούν Κυριλλικό αλφάβητο.
  Όπως βλέπεις στο χαρτονόμισμα, πάνω ακριβώς από το ΕΒΡΟ υπάρχει το ΕΥΡΩ. Δεν νομίζω να φαντάζεσαι ότι σου δείχνουν το "πριν" και το "μετά"…
  Απλά καλύπτουν μία πολιτιστική υποχρέωση, να μπορεί να διαβαστεί η ονομασία του νομίσματος στο χαρτονόμισμα από όλους τους Ευρωπαίους, ο,τι γλώσσα κι αν χρησιμοποιούν. Με αυτές τις τρεις αναγραφές του νομίσματος (EURO, ΕΥΡΩ κ ΕΒΡΟ) έχουμε καλύψει όλες τις πιθανές αναφορές στο Ευρώ από διάφορες γλώσσες που χρησιμοποιούνται εντός της ΕΕ…
  Τίποτα πονηρό λοιπόν…
  Πχ: αν αύριο – μεθαύριο μια (προς χάριν παραδείγματος) χώρα που έχει επίσημη γλώσσα την αραβική, μπει στην νομισματική ένωση, η Ε.Ε. ειναι υποχρεωμένη να αναγράψει την ονομασία του νομίσματος ΚΑΙ σε αυτή τη γλώσσα, ΧΩΡΙΣ να αφαιρέσει τις αλλες αναγραφές σε λατινικά, ελληνικά και κυριλλικά.
  Ας μην ψάχνουμε λοιπον για δαίμονες σε λάθος σημεία…
  Ναι, η Ελλάδα (και η Ευρώπη κατ'επέκταση) υπόκειται σε πόλεμο αφελληνισμού. Ναι, έχουμε πονηρούς διοικούντες (για να μη φάω και καμια μηνυση)… Είναι στο χέρι μας η ελληνική γλώσσα να συνεχίσει να υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ! Το συγκεκριμένο όμως θέμα με το χαρτονόμισμα και την αναγραφή του νομίσματος σε όλες τις μορφές που χρησιμοποιείται, είναι ίσως από τα λίγα σωστά που κρατάει ακόμα η ΕΕ… Ακόμα…
 12. 0
  0
  Α! Επίσης, σε ΟΛΑ τα χαρτονομίσματα, υπάρχει και ανάγλυφη αναγραφή της αξίας αλλά και της ονομασίας του νομίσματος σε σύστημα Braille (σύστημα γραφής και ανάγνωσης δια της αφής, για τυφλούς) … Μήπως θέλουν να μας κάνουν όλους τυφλούς;
  Χαλλλαρώώώώστεεεεεεεε
 13. 0
  0
  Αντιγράφετε άκριτα. Έτσι γράφεται το ευρώ στη Βουλγαρία.
 14. 0
  0
  ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ; ; ;
  ΕΒΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΡΕ !
 15. 0
  0
  Έλα ρε συ ….. συνομωσιολογίες;;;;;;
  Απλά θα χρησιμοποιούνται μόνο στον ….. Έβρο!!!!!!
  μεταξύ σοβαρού και αστείου όλοι εσείς οι καθηγηταράδες στα ελληνικά ΑΕΙ – ΤΕΙ κλπ που διαστρεβλώνετε την ιστορία, το ελληνικό πνεύμα κλπ όταν θα έρθη η ώρα την κατηγορία του προδότη δεν θα την γλυτώσετε. Σας ξέρουμε και δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε!!!!!
 16. 0
  0
  Καλά, το έχετε κάψει εντελώς!
  Ας βοηθήσω λίγο, κυριλλικό αλφάβητο γιατί o τρισμεγιστος ανυπερβλητος Πούτιν με τη Ρωσική αρκούδα θέλουν την ηγεμονία στην Ευρώπη!
  Είναι και αυτό σχέδιο του Σορρος.
  Ξυπνήστε!!
 17. 0
  0
  το γεγονος της εισοδου σλαβοφωνων κρατων με κυριλλικο αλφαβητο στην ΕΕ δε σου περασε απο το μυαλο ε?παρεπιπτωντος το οτι παντρευεται η λαιδη γκαγκα και το χωρισμο της συμπαρουσιαστριας απο σενα το μαθαινω.γι'αυτο μαλλον δεν ειχες χρονο να σκεφτεις τα σλαβικα κρατη.καλημερα
 18. 0
  0
  Το χαρτονομισμα κυκλοφορει ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ! Δεν ειναι μονο για την Ελλαδα…Το να ειναι λοιπον η νεα γραφη ο τροπος που γραφεται το ΕΥΡΩ στη γλωσσα τους σε Βουλγαρια-Ρουμανια ας πουμε (πο μπηκαν μετεπειτα στην Ευρωπαικη ενωση) δεν παιζει;;; Μερικες φορες ψαχνουμε φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν.
 19. 0
  0
  Μήπως για όσους έχουν κυριλλικό αλφάβητο; Βεβαίως, τα πράγματα θα ξεκαθάριζαν αν έδιωχναν την ελληνική εκδοχή, να το καταλάβουμε ότι πρόκειται για κατάργηση Υ και Ω. Καλύτερα θα είναι αντί να μας προλάβουνε να φύγουμε πρώτοι, και άσε τους να ξανατυπώνουν τα χαρτάκια τους.
 20. 0
  0
  in the Latin alphabet=(EURO),in the Greek alphabet=(EYPΩ),in the Cyrillic alphabet=(EBPO)
 21. 0
  0
  Κατά την ταπεινή μου άποψη η αναγραφή του "ΕΥΡΩ" ως "ΕΒΡΟ" έχει γίνει για τις χώρες νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης [του κώλου] οι οποίες χρησιμοποιούν το κυριλλικό Αλφάβητο. Αρα δεν συντρέχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας ή κάτι το ύποπτο με όλο τον σεβασμό προς τον αρθρογράφο.
 22. 0
  0
  Αρθρογραφε εισαι για κλαμματα
 23. 0
  0
  Βρε βρε βρε…..τι εχουμε εδω;;;;

  πολυ ενημερωμενοι επακριβως ειστε ολοι……μπραβο……..

  πεσανε κατασκοποι και γραφουν μαλακιες……

  ρε μουνακια ακομα δεν ανεβασαν το αρθρο 21 σχολια;;;;;

  τα μισα ειναι απο υπαλληλους προδοσιας….

  πολυ ενδιαφερον επεσε για δυο κολοχαρτα……

  Η λεξη Αλεξανδρεια στην εισοδο της παντος δεν αλλαζει δεν παραμωρφονεται……ανα τους αιωνες……εκει θα ειναι……στην εισοδο της πολης….στα ελληνικα και με κεφαλαια.


  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

  να σας θυμιζει ποσο σκατα ειστε μεσα σας νεοταξιτες…..
  • 0
   0
   ναι δεν ξέρουν τι τους γίνεται αλλά τα βουλγαρικά και τα κυριλλικά τα ξέρουν και φοβούνται μην τα ισοπεδόσουμε όλα οι πράκτορες και οι κατάσκοποι
   ήξερε ο Καραΐσκάκης τι έλεγε
 24. 0
  0
  κλαιω από γέλια… Φυσικά φίλε ασχετίλα, το ευρώ αναγράφεται με ελληνικούς, λατινικους και κυριλλικους χαρακτήρες στη νέα σειρά χαρτονομισμάτων. Υπάρχει απόφαση της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας εδώ και 3 χρόνια γι αυτό. Προφανώς δεν θα το γράφανε δύο φορές στα ελληνικα, μια ΕΥΡΩ και μια ΕΒΡΟ έτσι για πλάκα
 25. 0
  0
  Κατι τυποι … ολο μαλακιες …
 26. 0
  0
  Αρθρογράφε……..
  Πιο μαλάκας πεθαίνεις. Αν το άρθρο σου δεν είναι φάρσα, η πληρωμένη παραπληροφόρηση, μην ξαναγράψεις ποτέ σου τίποτα.
  Έχεις και πολύ γρήγορα αντανακλαστικά βλέπω, μετά από δυο χρόνια που κυκλοφορεί το 5ευρω εσένα ξαφνικά τώρα κάτι δε σου έκατσε καλά. Βουλγαρία= ΕΕ.
 27. 0
  0
  Ενημερωνω πως το ευρω με τη συγκεκριμμενη γραφη ΕΒΡΟ ειναι στα Ουκρανικα..Αν δειτε ποτε βγηκε το 5ευρω περιπου περυσι την ανοιξη μπορειτε ευκολα να συμπερανετε απο ποτε ηταν ο σχεδιασμος του "λαικου ξεσηκωμου" της Ουκρανιας και που ηθελαν να οδηγησουν τα πραγματα…Το θεωρουσαν βεβαιο αλλα μεχρις στιγμης δεν τους εκατσε…Τα πραγματα ειναι απλουστερα και βαθυτερα φυσικα απ οσο νομιζουμε…Σχεδιασμοι ειναι αυτοι….
  • 0
   0
   Πρώτα απ 'όλα να σε ευχαριστήσουμε για τις αποκλειστικές σου πληροφορίες, και κατόπιν να σε συγχαρούμε για την τρομερή ικανότητα διασύνδεσης γεγονότων.
   Η ΜΟΝΗ χώρα που χρησιμοποιεί κυριλλική γραφή και ανήκει ήδη στην ευρωζώνη είναι η Βουλγαρία, και για αυτό το ΕΒΡΟ γράφεται και με κυριλλικούς χαρακτήρες.

   Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί