07:09 - 21/04/2015

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ – ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΣΙ 81 ΧΡΟΝΙΑ… ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

Ογδόντα ένα χρόνια μετά την πιο διάσημη φωτογραφίας από το Τέρας του Λοχ Νες, η Google, μέσα από το Doodle θυμάται και… «γιορτάζει».


Τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσει είναι το θρυλικό θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας.

Αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας, ενώ στο «φανταστικό» ερπετό έχουν δώσει το όνομα.

Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος , όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν κάπως υπερβολική.

Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον.

Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών.

Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

newsbomb.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Το τερας της μαλακειας ειναι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί