11:32 - 22/02/2015

Τουρκικός στρατός μπήκε στη Συρία -Για να απομακρύνει τους άνδρες του που φρουρούν μαυσωλείο

Επιχείρηση στη Συρία έκανε ο στρατός της Τουρκίας τα ξημερώματα, προκειμένου να απομακρύνει άνδρες του που φρουρούσαν τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, ο οποίος βρίσκεται ανατολικά του Χαλεπιού, κοντά στο Κομπάνι.

Κατά την επιχείρηση όμως, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, σε «ατύχημα» χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του Οσμάν του Α’ ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θεωρείται τουρκικό έδαφος βάσει τη συνθήκης που υπέγραψε η χώρα με τη Γαλλία το 1921, όταν η Συρία ήταν υπό γαλλική κυριαρχία.

Η επιχείρηση έγινε με την υποστήριξη πολεμικών αεροσκαφών από αέρος, ενώ μέσω Twitter ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι το μαυσωλείο θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στα τέλη του περσινού έτους ότι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους προελαύνουν προς το μαυσωλείο, το οποίο φρουρούν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες, ενώ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι θα υπερασπιστεί τον τάφο από οποιαδήποτε επίθεση.

iefimerida.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Αν ήταν Έλληνες,δεν θα αφήνανε τον τάφο!Θα καθόντουσταν εκεί….όπως έγινε με την βόμβα στην βουλή που οι εύζωνες δεν άφησαν το πόστο τους!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί