11:24 - 08/11/2014

ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ” Μονο για λιγους δειτε το αξιζει “

Πριν από την Αρχή της πρώτης Δημιουργίας που ονομάζουμε Θεόν, το μόνον που υπήρχε ήταν δυο τεράστιοι αόρατοι και Άπειροι κολοσσοί με απόλυτη ησυχία, γαλήνη, ηρεμία και αρμονία. Ο ένας κολοσσός ήταν ο αγέννητος Άπειρος Χρόνος (όπως τον είχε περιγράψει πρώτος ο Έλλην φιλόσοφος και μαθηματικός Δημόκριτος) εκφραζόμενος ως Μηδέν (0) και ο δεύτερος ο Άπειρος Κενός Χώρος (όπως τον είχε περιγράψει ο Αναξίμανδρος) εξ ίσου εκφραζόμενος ως Μηδέν (0). Δεν υπήρχε τίποτε πριν από αυτούς τους δυο Απείρους Αοράτους Κολοσσούς μέσα στους οποίους παρουσιάστηκε μια δύναμη που δημιούργησε το παν με την εξέλιξη σε βάθος Χρόνου

Μέσα σε αυτούς τους τεράστιους αόρατους κολοσσούς που δεν έχουν αρχή ή τέλος δεν υπήρχε ακόμη ούτε το Σύμπαν, ούτε ο ουρανός με τα άστρα ή οι Γαλαξίες και ασφαλώς ούτε η Γη ή το ηλιακόν μας σύστημα. Βασίλευε «η ανυπαρξία». Βασίλευε το «τίποτε». Δεν υπήρχε ούτε ο Θεός. Ακόμη και αν πούμε ότι υπήρχε ο Θεός, ξαναγεννιέται η ίδια ερώτηση· τι υπήρχε πριν από Αυτόν και καταντά η ίδια ερώτηση άπειρες φορές με απάντηση το τίποτε…

Εκτός αν υποθέσουμε ότι οι δυο άπειροι κολοσσοί, ο ένας του Χρόνου και ο άλλος του Χώρου, ήταν ο Θεός. Αλλά γιατί να μη υποθέσουμε ότι μέσα από αυτούς εγέννηθη Θεός ο οποίος ένεκα της ουσίας τους ως Άπειρων είναι και ο Θεός Άπειρος; Η φαντασία μας εκεί μας οδηγεί. Αλλά το ίδιο και η λογική. Η δε φαντασία μας είναι μέρος της διάνοιας του ίδιου του Θεού. Το κάθε τέκνον είτε άνθρωπος είναι είτε ζώον είτε ψάρι ή φυτόν έχει τα χαρακτηριστικά των γονιών του. Έτσι και ο Θεός είναι άπειρος διότι έχει τα χαρακτηριστικά των Άπειρων γονέων του.

Και τα δημιουργήματά του έχουν τα χαρακτηριστικά του Δημιουργού τους.

Δεν μπορεί ο Χρόνος και ο Χώρος από μόνοι τους να ήσαν η Υπέρτατη δημιουργική Δύναμη, δηλαδή ο Θεός. Διότι δεν εξελίσσονται. Αυτοί υπήρχαν και είναι αόρατοι και θα συνεχίζουν να είναι οι ίδιοι. Αυτοί ήσαν τα αρχικά δεδομένα και όχι το νερό ή η γη ή το πυρ, ή ακόμη και ο Θεός. Μπορούμε όμως μετά βεβαιότητος να πούμε ότι μέσα από αυτούς εδημιουργήθει ο Θεός ή εγεννήθει αυτή η Δημιουργική Δύναμη μετά από την διάσπαση του τίποτε ή της ανυπαρξίας.

Όλες οι φυλές του κόσμου, όλοι οι άνθρωποι ή οι ζωικοί οργανισμοί οι οποίοι ενεφανίστηκαν πάνω στον πλανήτη Γη πριν περίπου δυο δισεκατομμύρια χρόνια ως μονοκύτταρα και εντεύθεν μετά την εξέλιξή των προσπάθησαν μεταξύ άλλων αναγκών με τον δικό τους τρόπο να προσανατολισθούν πάνω στο θέμα της ύπαρξης μιας ανώτερης Δύναμης. Αναζητούσαν να βρουν κάποιαν δύναμη άλλη από την δική τους για να εξασφαλίσουν προστασίαν από την απειλή των αντιθέσεων, των άγριων ζώων ή των ασθενειών της μεταβαλλόμενης άγριας Φύσης. Τα ευρήματα περνούσαν από γενεάν σε γενεά. Όταν οι άνθρωποι σχημάτισαν ομάδες όσον μεγαλύτερες εγίνοντο αριθμητικά, τόσο περισσότερο αισθάνοντο να είναι ασφαλείς. Το ίδιο και όλα τα ζώα. Είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να είναι ένας ισχυρός. Συνήθως οι πιο σωματώδεις αναλάμβαναν την ηγεσία ένεκα σωματικής ισχύος. Πέρασαν πολλά χρόνια για να έλθει η σειρά του διανοητικού να ηγηθεί και θα περάσουν και άλλα πολλά. Όμως είτε το ένα είδος ή το άλλο είδος ανθρώπου αισθάνθηκαν αδύναμοι και ανικανοποίητοι και ζητούσαν μια ανώτερη δύναμη η οποία να τους βοηθά και να τους στηρίζει. Είχαν αισθανθεί ορφανοί και απροστάτευτοι.

Αρχικά άλλοι πίστευαν ότι η μεγαλύτερη δύναμη είναι ο Ήλιος. Τον ονόμασαν Θεό. Έτσι τουλάχιστον πίστευε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος τον καιρό των Φαραώ. Άλλοι πίστευαν ότι είναι η Σελήνη και άλλοι πίστευαν ότι είναι ένα μεγάλο ζώο όπως το βόδι, όπως είναι οι Βουδιστές. Οι αρχαίοι πολιτισμοί εδημιούργησαν διάφορους Θεούς ως επί το πλείστον τους αρχηγούς της φυλής των. Οι αρχαίοι Έλληνες έκαμαν δώδεκα Θεούς και οι Μεσανατολικές χώρες με τους Βαβυλώνιους εισήγαγαν αστρολογικές θρησκείες. Οι Αιγύπτιοι με τους Φαραώ εδημιούργησαν Αγίες Τριάδες.

Πολλοί Έλληνες ταξίδευαν σε αυτές τις χώρες και εισήγαγαν διάφορους Θεούς για τις θρησκείες τους στην πατρίδα τους, μεταξύ των οποίων και ο Χριστιανισμός της σήμερον. Η θρησκεία που μας έφεραν είναι ότι ο Θεός είναι άνθρωπος του Θεού, δηλαδή Θεάνθρωπος, και αυτή η φιλοσοφία έχει εισαχθεί σε πολλές χώρες του σημερινού κόσμου. Αυτή η θρησκεία είχε ονομαστεί Χριστιανοσύνη. Παράλληλα με την Χριστιανική θρησκεία ένας άλλος θρησκόληπτος ταξιδιώτης στην Ιερουσαλήμ όπου είχε αρχίσει ο Χριστιανισμός, ήταν ο Μωάμεθ το 600 μ.Χ., ο οποίος έκαμε τη δική του θρησκεία. Δανείστηκε ότι έγραφε η Παλαιά Διαθήκη και αρκετά ότι πίστευαν οι Χριστιανοί, πρόσθεσε και τα δικά του και εξάπλωσε τον Μωαμεθανισμό. Για τον κόσμο οι ιστορίες ήταν καλοδεχούμενες εκτός από μερικές εξαιρέσεις όταν ο Απόστολος Παύλος πήγε στην Πάφο και δεν κατόρθωσε να πείσει τον κόσμον και τον έδειραν σαράντα παρά μίαν. Πολλοί Χριστιανοί θυσιάστηκαν για την πίστη αυτή στον Χριστιανισμό και έγιναν μάρτυρες και άλλους έκαμαν Αγίους. Ήταν όμως και η Χριστιανική θρησκεία αντιγραφή από άλλους.

Για να βρούμε ποιος ήταν ο αληθινός θεός κατά την γνώμη μου, πρέπει να πάμε πίσω στην Αρχή της Δημιουργίας.

Η όλη δημιουργία του Σύμπαντος είχε αρχίσει μετά την αυτοδημιουργία του Θεού. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι πριν από τον Θεό δεν υπήρχε τίποτε. Ούτε αέρας υπήρχε ούτε ύλη ούτε νερό, ούτε φως ούτε σκότος· τίποτε μα τίποτε. Είπα να πάμε να αρχίσουμε απ’ εκεί που ακόμα δεν υπήρχε κανείς εκτός από την ανυπαρξία.

Τι υπήρχε πριν από την αυτοδημιουργία του Θεού, πριν από τρισεκατομμύρια χρόνια;

Αυτοί οι κύκλοι που βλέπουμε αντιπροσωπεύουν διαγραμματικά δυο τεράστιους κολοσσούς. Ο ένας κύκλος είναι ο χώρος και ο άλλος είναι ο χρόνος. Τους παρουσιάζω σε μια μικρή κλίμακα αλλά είναι άπειροι. Η φαντασία άμα φτάσει στο βαθύ και απώτερον πιθανόν σημείον που δύναται δεν μπορεί να προχωρήσει. Οι περιφερειακές γραμμές των κύκλων είναι για να βοηθήσουν τον αναγνώστη. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Αν τις αφαιρέσουμε δεν θα μπορέσει κανείς να φανταστεί το Άπειρον. Γι’ αυτό μπορείτε να τους βλέπετε όπως τους παρουσιάζω και να τους φανταστείτε και χωρίς γραμμές ευκολότερα. Όταν απαλειφθούν αυτές οι κυκλικές γραμμές τότε θα δείτε τι είναι άπειρον και διανοητικά ασύλληπτον. Το Άπειρον δεν μπορεί κανείς ούτε να το φωτογραφίσει ούτε να το ζωγραφίσει ούτε να το περιορίσει. Είναι σαν να έχεις μπροστά σου μια μεγάλη σελίδα με τίποτε άλλο εκτός το λευκό και χωρίς τίποτε γραμμένο ή ζωγραφισμένο επ’ αυτής, με την διαφορά ότι μια σελίδα χαρτιού έχει περιοριστικές άκρες.

Κάνεις δεν μπορεί να υπολογίσει πόσον χρονικό διάστημα υπήρχε αυτός ο Άπειρος Χώρος που να ήταν Κενός. Είναι αδύνατον διότι και ο Χρόνος ήταν άναρχος και συνεχίζει να είναι Άπειρος. Κάνεις δεν μπόρεσε να μετρήσει τον χρόνο ή να προσδιορίσει την Αρχή του ή το Τέλος του διότι δεν υπάρχει ούτε Αρχή ούτε Τέλος. Αλήθεια, ποια ήταν η Αρχή; Ούτε πάνω στην Γη δεν μπορέσαμε να βρούμε την ακριβή ημερομηνία της Αρχής. Και δεν πιστεύω ότι άλλου είδους υπάρξεις στους μακρινούς αστερισμούς εκεί που κατοικούνται θα έχουν μπορέσει να βρουν τη δική τους Αρχή. Οι επιστήμονες απλώς υπολογίζουν και προτάσσουν ένα αριθμό τον οποίο μπορούμε να τον δεχθούμε διότι δεν έχουμε άλλον πιο ακριβή τρόπο να διατυπώσουμε.

Να μη συγχύζουμε τις στροφές της Γης γύρω από τον εαυτό της ή γύρω από τον ήλιο, (όχι βέβαια, ο ήλιος γύρω από την γη όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη και στο Κοράνι) που μετρούνται ανάλογα με την απόσταση από τον ήλιο πάνω σε μια ελλειπτική τροχιά που διαρκεί 365 μερόνυχτα. Σύμφωνα με τη διαίρεση του χρονικού αυτού διαστήματος επί εποχής των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων όπου εχωρίσθει σε τέσσερεις εποχές ένεκα απόστασης, αλλά ούτε την χρονική περίοδο που ο όγκος της Γης επεμβαίνει και διακόπτει το φως του ήλιου και από τη μια μεριά είναι ολόφωτη και από την άλλη η σκιά της (η παλαιά Διαθήκη λέει ο Θεός έκαμε το σκότος ή έκαμε το φως και ονόμασαν το σκότος νύκτα και το φως μέρα). Σε άλλα μέρη του Σύμπαντος υπάρχουν τα ίδια και ίσως παρόμοια ηλιακά συστήματα και τα μεγέθη αλλάζουν οπόταν και η περίοδος της σκιάς ή της νύκτας να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάλογα του όγκου.

Π.χ. ο Αντάρες έχει διάμετρον 700 φορές μεγαλύτερη από εκείνην του ήλιου η δε Γη δεν φαίνεται καθόλου. Επομένως δεν έγιναν οι μεγαλύτεροι όγκοι αστερισμού ειδικά προς όφελος της γης, αλλά η γη είναι ένα μικρό συμπτωματικό απόκομμα από κάποιο μεγαλύτερο άστρο τελείως τυχαία και υπάρχει περίπτωσις να απορροφήσει ή να ξεφύγει από τα μαγνητικά πεδία του ήλιου που την συγκρατούν γύρω του. Αυτό δεν το ξέρει κανένας, ποια κατεύθυνση θα πάρει η γη η ακόμη και οι άλλοι πλανήτες αν τυχαία συγκρουστεί ο δικός μας ήλιος με άλλο μεγαλύτερο άστρο σαν τον Αντάρες η τον Αρκτούρο.

Δεν θα πω ότι ακόμη και το δικό μας Σύμπαν υπάρχει κάποια πιθανότης να συγκρουστεί με άλλον Σύμπαν αν υπάρχει. Όλα είναι πιθανά στην μακρόχρονη ύπαρξη στο βαθύ μέλλον. Αυτήν την στιγμή ολόκληρον το Σύμπαν ενώ επεκτείνεται ταυτόχρονα τρέχει με μεγάλην ταχύτητα γιατί δεν υπάρχει τίποτε μέσα στο Κενόν να το σταματήσει. Αν όμως υπάρχουν και άλλα Σύμπαντα τότε η πιθανότητα σύγκρουσης μέσα στο άπειρον πέλαγος του χώρου είναι δυνατόν να συγκρουστούν και να μεταβληθούν σε σκόνη. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει και δεύτερο Σύμπαν· η πηγή ήταν πάντα μια…

Αλλά τι ακριβώς συνέβει και έσπασε αυτή η υπέροχη και ανεπανάληπτη ησυχία, αυτή η σιωπή, αυτή η γαλήνη μέσα στην οποία υπήρχε μόνο το «τίποτε» και ξαφνικά είχε αρχίσει να γίνεται «κάτι» απροσδιόριστον θορυβώδες και άγνωστο; Παραδόξως αυτήν την γαλήνη, αυτήν την ησυχία και αυτήν την αρμονία την κληρονόμησε ο κάθε άνθρωπος. Δεν εχάθει ποτέ αλλά υπάρχει καθημερινά γύρω μας. Υπάρχει στον κάθε άνθρωπο σαν όνειρο και αναζητεί χωρίς να ξέρει να ξαναπάει εκεί. Το μέρος αυτό με απόλυτη ησυχία γαλήνη και αρμονία ήταν το Άπειρον Κενόν πρωτού εμφανισθεί καμία ύπαρξη.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δει το μέλλον βασιζόμενος στις συνθήκες κάθε εποχής μόνο με την φαντασία του και όχι με τα μάτια του σώματός του τα οποία είναι αναγκαία μόνον για να βλέπει την ύλην, τα βουνά, τη φύση τα σπίτια και τους τοίχους. Γι’ αυτό είναι ελεύθερος και οφείλει να πιστεύει εκείνο που βλέπει με τα μάτια της ψυχής όποτε θέλει και όχι εκείνο το οποίον είναι κατασκευασμένον από ύλη ή εκείνο που του υποβάλλουν άλλοι να βλέπει, για δίκες τους σκοπιμότητες και προ πάντος συμφέροντα. Ποιος είναι ο Θεός και που μπορούμε να τον βρούμε είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλους μας, ειδικά όταν γηρασκόμεθα. Όλοι θέλουμε να μάθουμε που πάμε μετά θάνατον.

Η επέμβαση μέσα σε εκείνην την κατάσταση έγινε ένεκα μιας έκρηξης πολύ μικρής και μικροσκοπικής, ενός κενού ατόμου η οποία έφερε όλην την φασαρία και ανωμαλία η οποία είχε διαταράξει την ησυχία σε όλον το άγνωστον Άπειρο Χώρο. Αυτή η έκρηξη ήταν πολύ μικρή αλλά σημαντική. Σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να την διακρίνει ακόμη και με το μικροσκόπιο αν ήταν σήμερα. Εξ άλλου κανείς δεν ήταν γεννημένος όταν συνέβει αυτό. Ήταν σαν ένα mini bang. Τόσο μικρή που σήμερα, δεν μπορούσε κανείς να τη διακρίνει. Μια μικρή εκρηξούλα από την οποία εφάνει μια μικρή φλογίτσα η οποία μέσα στην ηρεμία και την γαλήνη εκινήθει λίγο, πολύ λίγο και έκαμε μια μικρή κίνηση. Απ’ εκεί που πέρασε σε πολύ μικρή απόσταση, όχι πολύ μακριά από το σημείο της έκρηξης έσπρωξε μερικώς την πυκνότητα της γαλήνης του τίποτε, και είχε δημιουργηθεί μικρό και ασήμαντο ρεύμα Αέρος αρκετός για τροφή της μικρής φλόγας. Ο αέρας ήταν πολύ καθαρός. Δεν υπήρχε κανένα είδος υλικής ουσίας όπως τον σημερινό.

Από την αλλαγή της υφιστάμενης αρμονίας που διεφάνει ένας σπινθήρ· μέσα σε αυτόν υπήρχε θερμότης και έκαιε αλλά ταυτόχρονα έλαμπε. Ήταν εν όλω τρεις δυνάμεις συνδεδεμένες μεταξύ των. Ήταν οι πρώτες Δυνάμεις. Συνδέονταν μεταξύ τους με μια μικροσκοπική σφαιρούλα η οποία γύριζε περί του εαυτού της την ώρα της έκρηξης και κινούμενη δημιουργούσε συνεχώς είδος αέρος, σαν καθοδήγηση.

Ήταν ο πρώτος καθαρός αέρας (λεγόμενος σήμερα Άγιον Πνεύμα) ο οποίος έδιδε τροφήν εις το πυρ. Όμως εκείνος ο αέρας του καιρού εκείνου ήταν ολοκάθαρος και εύφλεκτος και πολύ ολίγην ομοίωση έχει με τον σημερινό ο οποίος γέμισε από σκόνες ένεκα συγκρούσεων των όγκων της ύλης σε ολόκληρον το δημιουργηθέν Σύμπαν.

Η πρώτη δύναμη του πυρός ή του φωτός, ο σπινθήρ αν δεν υπήρχε ο αέρας θα έσβηνε. Έτσι ο αέρας διεδραμάτισε τον ρόλο της τροφοδοσίας του πυρός. Και οι τρεις δυνάμεις μαζί μεγάλωναν με ένα σφαιρικόν σχεδιασμό.

Σε αυτό το διάγραμμα φαίνεται η γέννηση απ’ αρχής της δημιουργίας με το MINI BANG το οποίον είχε εξελιχθεί σε τεράστιες διαστάσεις μέσα στο Σύμπαν ως μια μονολιθική τεράσται φλόγα πυρός και ερχόμενον σε επαφή με την ψύχραν είχε αρχίσει η στερεοποίηση.

Σαν αυτή τη σφαίρα έμοιαζε η πρώτη μικροσκοπική σφαίρα που δεν μπορούσε κανείς να την δει εκτός αν εμεγενθύνετο εκατομμύρια φορές. Ήταν τα πρώτα άτομα, με ηλεκτρόνια και μόρια (molecules).

Μέσα σε αυτού του είδους την σφαίρα υπήρχε στο κέντρον -εκτός από τα άτομα ως ύλη- και μια άλλη δύναμη που είχε δημιουργηθεί από τις τρεις ουσίες εξωτερικά, το νετρώνιον του οποίου η ταχύτης είναι τρία εκατομμύρια χιλιόμετρα το δευτερόλεπτον εν συγκρίσει με εκείνην του φωτός που είναι 300.000 χλμ. το δευτερόλεπτον. Ήταν η διάνοια του Θεού (και μπορώ να πω ότι αργότερα εδόθει σε όλους τους ζωικούς οργανισμούς και του ανθρώπου) με όλες τις αόρατες αισθήσεις και δυνάμεις κατά την εξέλιξη της δημιουργίας. Είναι το πρώτο σχηματικόν αυτοδημιούργημα που μπορούσε να παρουσιασθεί ως σφαίρα με όλες του τις δυνάμεις μέσα στον άπειρο Χώρο και Χρόνο. Ο κάθε εγκέφαλος του κάθε ζωικού οργανισμού είναι στρογγυλός και απαράμιλλος, περίπου όπως στην ανώθεν σφαίρα όπου εγεννήθησαν οι τρεις αρχικές δυνάμεις του ίδιου του Θεού (με το πυρ να φαίνεται) και οι άλλες δυνάμεις να είναι αόρατοι μέσα στο δημιουργηθέν σκότος. Δεν υπάρχει ως σχήμα σαν τριγωνικός η τετραγωνικός ή πολυγωνικός εγκέφαλος σε κανένα ζωικόν οργανισμό εκτός από τον σφαιρικό…

Σε αυτό το σφαιρικό σχεδιασμό μέσα στον άπειρο Χώρο μαζεύτηκαν ή δημιουργήθηκαν και περιτυλίχτηκαν οι αόρατες δυνάμεις του ηλεκτρισμού της βαρύτητος, του μαγνητισμού και άλλων φυσικών στοιχείων με κέντρον τα πρώτα σημεία της Διάνοιας.

Ένεκα δε του Απείρου Χώρου συσπειρωθήκαν μαζί σε ένα σφαιρικό σχήμα εντοπιστικό το οποίον εκινείτο όπου ήθελε με πολλήν ελευθερίαν αλλά και ταχύτητα. Αργότερα είχαν συσπειρωθεί άλλες δημιουργούμενες υλικές ουσίες από τις αρχικές επί της ιδίας σφαίρας που έτρεχε ασταμάτητα.

Ήταν πολύ αδελφωμένες οι τρεις δυνάμεις όταν είχαν αρχίσει να πολεμούν την ανυπαρξία μέσα στον Άπειρο Χώρο με την εμφάνισή τους.

Για να αναλύσω περισσότερον αυτό το μικροσκοπικόν φαινόμενο που κανείς άνθρωπος δεν θα το έβλεπε αν ήταν εκεί την ώρα της έκρηξης (εκτός αν είχε τεράστια μικροσκόπια όπως η σημερινή Επιστήμη ή απέραντη φαντασία) έχω χρησιμοποιήσει μερικά πολύ απλά μαθηματικά με θετική απόδειξη.

Αυτόν το «τίποτε» ή η «ανυπαρξία» ήταν το πρώτο δεδομένο και μπορούμε να το διατυπώσουμε και αριθμητικώς ως ένα μικρό ή μεγάλο «Μηδενικό». Όχι διαφορετικά ή πολλά μηδενικά γιατί έχει μεγάλη σημασία… Ένας ήτο ο μεγάλος και Άπειρος Κενός Χώρος μέσα στον Άπειρο Χρόνο και, επομένως μια ήταν η ανυπαρξία η οποία αφού διεσπάσθει (διαιρέθει) με τον εαυτό της και παρουσιάσθει η Μονάς του φωτός ή του πυρός. Σε κάθε έκρηξη παρουσιάζεται ο σπινθήρ ακόμη και στην διαίρεση του μηδενικού που εμείς δεν βλέπουμε.

Ο κάθε αριθμός όπως ξέρουμε αντιπροσωπεύει κάποια ποσότητα. Ο αριθμός 0 αντιπροσωπεύει καμίαν ποσότητα εκτός από την μηδενική η οποία αντιπροσωπεύει και την ανυπαρξία ή το τίποτε. Είναι όμως αριθμός.

Αριθμητικά και Μαθηματικά έχουμε μάθει ότι με τις κάτωθεν αριθμητικές πράξεις, που ακολουθούν βλέπουμε ότι από το τίποτε έχει ως εκ θαύματος ή της λογικής παρουσιασθεί, ένεκα διάσπασης, ή διαίρεσης, ή έκρηξης, μια Μονάς. Αυτή η πρώτη Μονάς αποτελείτο από τρεις διαφορετικές ουσίες όπως φαίνεται στο δεύτερο διάγραμμα που παρουσίασα προηγουμένως.

Επειδή αυτές οι ουσίες ήταν οι πρώτες δυνάμεις μπορούμε μετά βεβαιότητος να ισχυριστούμε ότι αυτές οι τρεις πρώτες δυνάμεις ήταν ομού ο Θεός. Γιατί τα πάντα δημιουργήθηκαν από αυτές όπως θα δούμε στην εξέλιξη. Τίποτε δεν μπόρεσε να δημιουργηθεί χωρίς αυτές τις τρεις ουσίες, είτε ορατόν ή αόρατον.

Ας παρακολουθήσουμε τις παρακάτω μαθηματικές πράξεις που σχετίζονται με την αυτοδημιουργία. Από το μικρότερο έγινε το μεγαλύτερο και από το ασήμαντο έγινε το πιο σημαντικό. Η αδυναμία μετεβλήθει σε δύναμη. Κατά την διάσπαση η κεντρική σφαίρα με την περιστροφή της είχε αρχίσει να περισυλλέγει ό,τι εδημιουργείτο από τη στιγμή της εκρήξεως. Η θερμότητα του πυρός ήταν μια ιδιότητα έναντι της ψύχρας, ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός η βαρύτητα και όλα τα στοιχεία της φύσεως τα οποία γνωρίζουμε περιεστρέφοντο σε αυτή τη σφαίρα. Δεν μπορούσε ο μαγνητισμός να εκυκλοφορούσε μέσα στο άπειρον από μόνος του χωρίς τις άλλες δυνάμεις που περιετυλίγοντο σφαιρικά όπως τυλίγεται ένα κουβάρι από νήμα. Με μεγάλη ταχύτητα ένεκα της κίνησης όπως φαίνονται περίπου στο τρίτο διάγραμμα το οποίον έχει μεγεθυνθεί ένα δισεκατομμύριο φορές. Καμία δύναμη δεν ήταν διάσπαρτη. Ήταν όλες ενωμένες μέσα από μια εντοπισμένη σφαίρα μέσα σε κάποια περιοχή του Απείρου Χώρου.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (43)

 1. 2
  0
  Λες:"Πριν από την Αρχή της πρώτης Δημιουργίας που ονομάζουμε Θεόν, "
  Λυπάμαι, αλλά χάθηκες στο διάστημα. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιστροφή.
  Ένας ΑΜΟρφωτος.
 2. 0
  0
  ΑΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΓΑΠΗ …ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΑ ΕΝΑΣ ΑΨΥΧΟΣ ΧΑΛΚΟΣ ΕΝΑ ΚΥΜΒΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΦΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΤΟΥ…

  Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΘΥΜΗ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΙΚΑΚΗ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΜΗ…Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΙΕΣ…ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

  Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ…ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΟΡΦΑΝΕΨΕ…ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΣΑΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΖΩΗ…ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ…ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΑΡΚΙΚΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΧΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ …

  ΟΣΟ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ…ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΙ… ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΠΟΚΤΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΙ ΤΟΣΟ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΙΑ ΤΟΥ…

  Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ…ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ .. ΟΛΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ …ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ …Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΡΙΑΔΥΚΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ..

  ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ…ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΡΚΑ …ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ …ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ  • 0
   0
   Γιάννη, σου 'ρχομε………χαχαχαχαχαχαχαχαχα
  • 0
   0
   Σε ποια εκλησια τα παιρνεις εσυ ειπαμε
   • 0
    0
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΟΝΗΡΟΣ?ΑΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.
    ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙΣ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΑΓΚΑΣ ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ.Ι.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ,ΑΜΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ,ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΑΘΕΟΣ,ΑΛΛΑ ΘΕΟΜΑΧΟΣ.
    ΑΝΤΕ ΝΤΕ,ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΟΥΓΚΑ.
    • 0
     1
     γιατι βρε ηλιθιο πλασμα πιος σου ειπε οτι ειμαι βαπτισμενος αχρηστε αν εσεις εισαστε ζωα και σαν γαμουσαν στις εκλησιες απο μικρα δεν σου φταιω εγω ρε κομπλεξικε βλακα
     • 0
      0
      ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΕΡΠΕΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙΣ.
      ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ.
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ.
      ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
      ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥΠΡΟΟΡΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΥΤΕ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΑΣ.
      Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
      ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΡΙΣΙΝ ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ.
      ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
  • 0
   0
   σοβαρα,εχεις σκεφτει να κανεις δικο σου μπλογκ?
  • 0
   0
   Ε οκ αφου επιασες τα ερπετα τωρα ενταξει με αποστομωσες πηγαινε ρε βλακα και ριξε κανα καυλι στην γυναικα σου που ψηνει μπριζολες το μουνι της απο το δαχτυλο και ασε τα ερπετα και τα αρχαια για κανεναν που γελαει με κατι κεραταδες σαν εσας που βρωμισατε απο την πεινα και αποκτησατε αποψη και θεο που ειναι ρε ο θεος σου τωρα σε ξαναρωταω αχρηστε που ηταν ο θεος σου που βλακα ε βλακα πηγαινε ρουφα καμια ψωλη απο κανα παπα τωρα να σου πει παιχτο και λιγο αντρας σπιτι και ελα να μου πεις που ειναι ηταν και θα ειναι ο θεος σου αι ντε ζωο
   • 0
    0
    ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΩΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΠΗΔΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΗΔΑΝΕ ΕΣΕΝΑ.
    ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ.
 3. 0
  0
  Και τι δεν κανετε για να αλοιωσετε τον μονο θεο και τη μονη δυναμη αυτου.Την δε σκαρφιζεστε για να τον νωθευσετε στα ματια των ολιγοπιστων, των παιδιων και των ανθρωπων που δεν γνωριζουν, ωστε να μπερδευτουν και να γνωρισουν την "αληθεια του ψεματος",ωστε να μη γνωρισουν την αληθεια.Ειστε οι χρυσωχοοι που ριχνουν σκατα στο χρυσο για να το νωθευσουν.Αποθεονεται την ψευτοερευνα και τη λογικη,ομως οταν προκειται για το θεο την αρνηστε.Ολα τα αλλα βρεθηκαν η εγιναν μονα τους ο θεος ομως δεν μπορεσε ο καημενος,προεκυψε κατα τυχη,αρα που η μοναδικη και μονη δυναμη του;αρα που ειναι ο ων;ειναι;ποιος ειναι; και αν ειναι η δυναμη του ειναι με ορια.Μαθετε λοιπον ο ΩΝ ΕΙΝΑΙ
  • 0
   0
   Καλα εσυ ξεκινα κανα τρισαγιο μαλακιας
  • 0
   0
   Εσυ κανε κανενα αγαλμα των κολοσων που υπηρχαν, και σκεφτηκαν απο κολοσοι που ηταν να κανουν ενα θεουλη λιγοτερο δυνατο απο αυτους καθοτην κολοσοι βλεπεις,που ξερεις στο τελος μπορει να σκεφτουν να σε παρουν μαζι τους και να σε μετατρεψουν σε χωροχρονο κολοσο,η κολοσακι,ωραια θα ειναι ποτε θα μιλας με το χρονο ποτε με το χωρο.Ομορφια
  • 0
   0
   Θα ελεγα και αλλα αλλα τι να πεις σε ανθρωπους χωρις λογικη,υποκριτες και με μισος για τον αληθινο θεο και πατερα μας.Γιατι το οτι υπαρχει ενας θεος αποφανθηκαν οι εραστες της λογικης αυτοι που εφεβρεσαν και τη λεξη δηλαδη οι ελληνες.ναι καιμε ψυχρη λογικη καταληγεις στο θεο εκτος αν εισαι υποκριτης κουραδομαγκας
  • 0
   0
   Εσυ κανε την μυγα
 4. 0
  0
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ…..ΚΟΖΑΝΗ
 5. 0
  0
  simfono me ta tria prota sxolia ,alla kirios me to 2.36 mm Diavasa mono tis tris protes paragrafous ,oxi vevaia giati tha imoun apo tous ligous pou moroun ,opos parakini o sigrafeas ,na katalavoun ena tetoio kimeno , alla arxisa na diavazo apo periergia , gia na do ti kainourio kiklofori !! kala vre , den varethikake akoma na psaxnete ;;;
  (signomi , grafo apo PSVita)
 6. 0
  0
  Σε πολύ βαθιά νερά μας έριξες Νικόλα μου. Δεν διαβάζονται ούτε σχολιάζονται τέτοια άρθρα μετά τη δουλειά το Σάββατο. Ειδικά αν δεν έχεις πιει καφέ. :) Θα το δω σε άλλη φάση.
 7. 0
  0
  ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΖΑΝΗ!!! '' Μ'ΕΦΤΙΑΞΕΣ''…ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ…ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ…
 8. 0
  0
  Ωραίο ντοκιμαντέρ ….!!!

  Από την ΝΕΡΙΤ το πήρε η πηγή?

  Εύγε και εις ανώτερα!!!
 9. 0
  0
  ρε σεις, το κείμενο είναι αιρετικό! ο θεός είναι άναρχος, δεν έχει αρχή, τί βλακείες λέτε, και ο χωροχρόνος είναι δημιούργημα του θεού!!! άσχετοι, πφ.
 10. 0
  0
  ΑΠΙΣΤΟΙ
  Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ. ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΠΡΟΗΠΑΡΧΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΥΛΗ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΡΓΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ; Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΙΝΟΥΝ. Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω Ο ΩΝ ΚΑΙ ΗΑΕΝΑΗ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΝ ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ.

  ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΔΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΡΘΕ.
 11. 0
  0
  Τονδε κοσμον τον αυτον απαντων ,μητε τις θεων μητε τις ανθρωπων εποιησεν αλλ' ην αει και εστιν και εσται πυρ αειζωον απτομενον μετρα και σβενυμενον μετρα. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ… Αυτον τον κοσμο που ειναι ιδιος για ολους μητε κανενας απο τους θεους μητε κανενας απο τους ανθρωπους τον εφτιαξε αλλα ητανε παντοτε πυρ που ζει για παντα και μεγαλωνει με μετρο και μικραινει με μετρο. Ο Ηρακλειτος εζησε 600 χρονια πριν τον Χριστο.
 12. 0
  0
  Η ΓΝΏΣΗ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ΑΥΞΆΝΕΤΑΙ ΌΣΟ ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΕ ΔΌΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΎΣ… Ο ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ ΕΔΏ ΜΑΣ ΔΊΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ [ΓΝΏΣΗ] ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΎΣΕΙ ,ΝΑ ΨΆΞΕΙ ,ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΊ,[ΑΝ ΘΈΛΕΙ] ΑΛΛΆ ΟΧΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΊΝΕΙ Η ΝΑ ΚΑΠΕΛΏΣΕΙ ΓΙΑΤΊ ΤΌΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΈΣΕΙ ΝΑ ΛΆΒΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ-ΓΝΏΣΗ [ΆΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΉ Η ΛΑΘΟΣ]…… Η ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΎΛΛΗΠΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΜΥΑΛΌ ΟΠΌΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΊ ΟΤΙ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΆΤΙ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΆΝΕΙ Η ΕΊΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, Η ΤΡΕΛΟΣ Η ΑΦΕΛΗΣ……

  ΑΠΟΛΛΩΛΩ
 13. 1
  0
  Το κακό δεν είναι να πάσχεις από ποσότητα ή ποιότητα ή και από τα δύο, το κακό είναι να θέλεις να το παίξεις φιλόσοφος, διαφωτιστής και μέγας διανοητής.

  Ας το πάρουμε από την αρχή :
  Αυτό το οποίο φαίνεται ως προϋπάρχον όλων είναι η Πρωταρχεγονική Πηγή, θα λέγαμε το συλλογικό αίτιο, πνεύμα, ψυχή, συνείδηση κλπ. – όπως θέλετε πείτε το.
  Στο μόνο που μπορούμε να φτάσουμε είναι σε αυτή την συνείδηση, ασχέτως αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν ευρίσκεται σε εναργή ή υπνώτουσα κατάσταση.
  Το από που αυτό προήλθε είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα το βρούμε και δεν θα το μάθουμε ίσως ποτέ, εκτός και γίνουμε κοινωνοί του όλου του.
  Μιλώντας για κάτι πιο πριν απλά εκθέτουμε το μέγεθος της βλακείας μας.

  Τώρα το αν η πορεία του δράματος εκδήλωσης ξεκίνησε από έναν κεντρικό πυρήνα που ονομάσαμε Χάος, Βου Τζί, Μανιτού, κάποια Τριάδα ή Δυάδα (Βράχμα-Βισνού-Σίβα, Ων-Μη Ων, κλπ), θεό, διάολο κλπ.κλπ. και η πορεία εκτυλίχθηκε μέσω μερικότερων και μερικότερων εκπορεύσεων δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι.

  Ούτε βεβαίως αλλάζει ουσιαστικά κάτι αν όλο αυτό το δράμα της ύπαρξης, το όλο γίγνεσθαι, καθόσον συνεχίζει βιούμενο, παίζεται σ' ένα ουσιαστικό ή εικονικό-ονειρικό περιβάλλον και δεν είναι τίποτε άλλο παρά όνειρα μέσα σε όνειρα που κυλούν πέρα από χώρο και χρόνο διαδραματιζόμενα μέσα στην ονείρωση του τίποτα μιας συνείδησης .

  Όπως όμως και να το πάρουμε είτε μέσω των σωζομένων φιλοσοφικών λειψάνων, είτε μέσω των μεγάλων θρησκευτικών ρευμάτων, ή και των συγχρόνων επιστημονικών θεωριών, ο χώρος και ο χρόνος είναι ύστερο δημιούργημα και όχι προϋπάρχον.

  Σχετικά με την Ελληνική Γραμματεία :
  Μπορεί μέσω των σωζομένων πηγών από τον Αριστοτέλη να μαθαίνουμε για το ΟΝ και το ΜΗ ΟΝ τις αρχές δημιουργίας και αποσύνθεσης και από τον Πλάτωνα για τις Ιδέες και τα Αρχέτυπα και μέσω των άλλων φιλοσόφων γενικά για την διαδικασία και την πορεία δημιουργίας και κοσμογένεσης αλλά μην το δένετε και κόμπο, καθώς έχουμε σχεδόν μόνο ένα διαστρεβλωμένο-παραποιημένο και σαλατοποιημένο 2% από την Κλασσική Ελληνική Γραμματεία, οπότε ουσιαστικά δεν ξέρουμε με σιγουριά τίποτε για όσα πρέσβευαν.


  Αυτά …………..

  ΥΓ. Μένω μόνο στα ουσιώδη, τα άλλα ατοπήματα βρείτε τα μόνοι σας ….
 14. 0
  0
  Ρε σχολιαστες για εξηγηστε μου πως φτανετε με την λογικη στο θεο γιατι μαλλον κατι δεν παει καλα ειτε στην λογικη μου ειτε στην λογικη σας.Εκτος κι αν υπαρχουν δυο λογικες.
 15. 0
  0
  ΑΠΑΤΕΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΜΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2009/11/blog-post_6049.html

  ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ: ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ
  http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/06/blog-post_172.html
 16. 1
  0
  ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ.
  ΟΣΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ,ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ,Η ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Η ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
  ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΑΒΕ.
  ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΡΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ.
  ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ!!! ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΘΕΟΜΑΧΟΙ?
  ΑΛΛΟΙΩΣ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΟΥΤΕ ΜΕΡΜΗΓΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.
  Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΩΚΕΑΝΟ,ΚΑΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑΣ.ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.
  ΑΙΝΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
  ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ.ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΟΡΘΩΣ ΠΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ?
  ΟΡΝΙΑ Ε ΟΡΝΙΑ.
 17. 0
  0
  Στην Αρχή προυπήρχε το ΧΆΟΣ η ανάγκη του οποιου γέννησε τον Χρονο..
  Ο Ερμης Τρισμέγιστος ειχε αναφερθει στον Κεντρικό Πνευματικό Αόρατο Ήλιο απο τον οποιο πηγαζει το Άγιο Φώς… και οχι στον Ηλιο του ηλιακου μας συστηματος..
  Ελλειπης Γνωση το κειμενο του συντάκτη…
 18. 0
  0
  Αρκετοί επιστήμονες των νευροεπιστημών πιστεύουν πως η αναγκαιότητα για διαμόρφωση θρησκευτικού συναισθήματος δεν προέρχεται από το πνεύμα αλλά από μια βιολογική επιταγή που υπάρχει σε ένα ειδικό κέντρο του εγκεφάλου μας. Πάνω σε αυτό το ζήτημα αναπτύχθηκε μια νέα επιστήμη, η νευροθεολογία που δεν ακούγεται καθόλου. Η νευροθεολογία ορίζει πως ο άνθρωπος έχει μέσα στις εγκεφαλικές του προδιαγραφές την αναγκαιότητα να συνάψει μια απόλυτη και καθοριστική ερμηνεία για τα πάντα και αποδίδοντας σε αυτή απόλυτο χαρακτήρα με κάποιο όνομα, π.χ. θεός, φύση, μοίρα κτλ και εκεί πάνω να οικοδομήσει όλες τις άλλες γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου του.
  Ποιος να το πίστευε ότι η θρησκεία δεν προέρχεται από το πνεύμα αλλά από το σώμα; Σκέψη απίστευτα παράτολμη ακόμη και για υλιστές. Οι θρησκείες συνεπώς δεν γεννήθηκαν από έξωθεν ή άνωθεν παρότρυνση αλλά από έσωθεν παρόρμηση. Από κει και πέρα, ο τρόπος που θα οικοδομήσει κανείς το θρησκευτικό του συναίσθημα είναι καθοριστικός για την πνευματική και κοινωνική του πορεία και εξέλιξη. Συνήθως το κίνητρο της οικοδόμησης αυτής είναι η οικονομική ισχύς, η κοινωνική επιρροή και τα ένστικτα (το σεξουαλικό, της αυτοσυντήρησης και του θανάτου). Όπου πονέσει περισσότερο κανείς εκεί θα χτίσει το θρησκευτικό του συναίσθημα για να πάρει απαλλακτικό. Κι όπου υποχωρήσει περισσότερο κανείς, εκεί θα χτίσει την κοινωνική του ιδεολογία για να πάρει ανακούφιση. Για παράδειγμα, ο οικονομικά ισχυρός θα έχει περισσότερες κοινωνικές απολαβές αλλά δυσκολότερη μεταθανάτια λύτρωση, ενώ ο οικονομικά ασθενής θα ζει με κοινωνικές στερήσεις αλλά ο καλός θεός του θα τιμωρήσει μετά θάνατον αυτούς τους κακούς ισχυρούς που αδυνατεί να τιμωρήσει ο ίδιος εν ζωή. Έτσι και οι δύο συνάπτουν στους εγκεφαλικούς τους νευροδιαβιβαστές ένα συμβόλαιο καθησυχασμού.

  Αυτό που μένει να σχηματίσει ο καθένας στη συνέχεια, είναι μια ατομική συνείδηση ως ένα είδωλο της συνισταμένης της συλλογικής συνείδησης. Η ποικιλία των ατομικών συνειδήσεων, λέει ο ερευνητής Τσαρλς Φορτ, τις κάνει να επεκτείνονται κβαντικά κι απεριόριστα σε έναν ιλιγγιώδη λαβύρινθο διαφορετικών πραγματικοτήτων, στον οποίο οφείλεται η ανθρώπινη ασυνεννοησία και αυτό που κάνει τον καθένα να νομίζει ότι κατέχει αποκλειστικά αυτός την ορθή άποψη για τα πράγματα. Δηλαδή είναι κάτι…ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο, θα’ λεγε ο Νίτσε, τόσο ανθρώπινο που καταντά απάνθρωπο. Δεν απέτυχε κανείς άνθρωπος, το λάθος είναι αλλού, είμαστε φτιαγμένοι να’ μαστε λάθος.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί