17:52 - 11/07/2014

Τι να αποφύγετε και τι να κάνετε σε εμπλοκή με ενόπλους: 15 Βασικοί Κανόνες

του Ραξή Επιτρόπου MEng

Δυστυχώς μια εμπλοκή με ενόπλους διαρρήκτες / ληστές στην εποχή μας δεν είναι και το πιο extreme σενάριο, οπότε αποφάσισα να γράψω κάποιους βασικούς κανόνες γι’ αυτό:

Μην εμπλακείτε καθόλου, αν μπορείτε να το αποφύγετε με οποιονδήποτε τρόπο.

Μην εμπλακείτε χωρίς όπλο, κατά προτίμηση πυροβόλο, για ευνόητους λόγους.

Το μόνο πράγμα που σταματάει έναν οπλισμένο «κακό» είναι ένας οπλισμένος «καλός».

Απομακρυνθείτε από τον επιτιθέμενο. Μπορεί να είναι ικανότερος και πιο γρήγορος, ή να υπερέχει αριθμητικά.

Το να μην μας πυροβολήσουν είναι απείρως πιο σημαντικό από το να τους πυροβολήσουμε εμείς.

Προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση στο σκοπευτήριο, μέχρι να μην μπορούμε να κάνουμε λάθος στο χειρισμό ή τη σκόπευση.

Οι παρευρισκόμενοι μπορεί να είναι περισσότεροι από τους κακούς. Προσέχουμε τι υπάρχει πίσω και γύρω από το στόχο.

Αν η σκοπευτική σας στάση είναι καλή, δεν κινείστε αρκετά γρήγορα. Κουνηθείτε – είστε σταθεροί στόχοι!

Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε αρκετά επιθετικοί αρκετά γρήγορα: Η εμπλοκή, αν ξεκινήσει, πρέπει να τελειώσει ΑΜΕΣΑ.

Δεν πάμε σε πιστολίδι με άδειο όπλο.

Καλό είναι να μην έχουμε αγαπημένο όπλο, γιατί θα τα χάσουμε αν δεν το έχουμε μαζί μας την κρίσιμη ώρα. Ακόμα και μια γόβα στιλέτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Πρακτικά, εμείς είμαστε το όπλο.

Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε, δεν παρατάμε τη μάχη.

Είναι έξυπνο να έχουμε ΚΑΙ εφεδρικό όπλο – όχι γιατί το κανονικό θα πάθει απαραίτητα βλάβη ή εμπλοκή, αλλά για να οπλίσουμε και τον (αδιάβαστο και απροετοίμαστο) διπλανό μας.

Μόνο οι εύστοχες βολές μετράνε. Ρίχνοντας στο «γάμο του Καραγκιόζη» απλά μένουμε από πυρομαχικά.

Τα όπλα μας θέλουμε να είναι «βαρέων καθηκόντων», όχι διακοσμητικά και λεπτεπίλεπτα.

http://www.amynastospiti.gr/

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Εμμμμ αφού ο νόμος για την οπλοκατοχή στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτος τι σκατά να κάνουμε, να τα εκτυπώσουμε 3d???
 2. 0
  0
  ουτε ο τσακ νορις να τα εγραφε…
 3. 0
  0
  Ας γράψουμε εθιμοτυπικά την γνώμη μας… για ακόμα μια φορά.

  Εάν και εφόσον οι ποδαποί έποικοι της χώρας των Ελλήνων, είχαν φιλοπατρία, για την χώρα που γεννήθηκαν… τουλάχιστον όπως ορίζει την φιλοπατρία ο Σωκράτης… και ΔΕΝ εύρισκαν χίλιες δύο γελοίες δικαιολογίες για να υπηρετήσουν την Ελλάδα, στις Ειδικές Δυνάμεις… ως οπλίτες και όχι ως στρατιώτες, η απλοί φαντάροι, μιας και υπάρχει ουσιαστική διαφορά σε αυτές τις τρεις ονομασίες… τότε όλα τα άνωθεν γραφόμενα στο άρθρο, απλά θα θεωρούταν γραφικότητες.

  Το να φέρει κάποιος ανεκπαίδευτος όπλο… είναι απόλυτα επικίνδυνο! Αν τώρα αυτός ο "κάποιος" είναι και ποδαπός έποικος της χώρας των Ελλήνων, τότε είναι διπλά επικίνδυνο!! Μιας και είναι γνωστό ότι οι ποδαποί έποικοι της χώρας των Ελλήνων, είναι και ανεκπαίδευτοι στα όπλα (εξ ιδίων βουλήσεως), αλλά και ανισόρροποι στο πνεύμα!

  Ο μέσως κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, δεν είναι περισσότερο ευφυείς από ότι ο Γ. Παπανδρέου… και ποιός θα εμπιστεύονταν τον Γ.Α.Π. με ένα πυροβόλο όπλο; Είτε σε ανοικτό, είτε σε κλειστό χώρο;

  ΟΥΔΕΙΣ!

  Οπωσδήποτε η σκοποβολή… έχει μια επαφή και φέρνει μια οικειότητα με τον ενδιαφερόμενο… αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά.

  Αυτή η επαφή με το όπλο και η όποια οικειότητα με την σκοποβολή ΔΕΝ σε φέρνουν σε συνθήκες μάχης… που απαιτείται ένα σύνολο ικανοτήτων… από μια απλή αντοχή σε τσιμπίματα εντόμων, μέχρι μεγάλης αντοχής στο περπάτημα ,η έστω μεγάλη ψυχραιμία σε στιγμές ανύποτης έντασης, που εξαρτώνται ζωές.

  Η άσκηση "Πυρ και Κίνηση" δεν είναι τυχαία… όπως και το "Περίπολο Μάχης"…και δεν αναφέρομαι βεβαίως σε ποιο εξειδικευμενα θέματα όπως Ρ.Β.Χ.Π. σε πραγματικές συνθήκες… Καταστροφές… Α.Τ. κ.λ.π.

  Σε συνθήκες μάχης… το τελευταίο πράγμα είναι το… όπλο. Μιας και κάποιος πρέπει να κάνει πολλά άλλα ασυνήθηστα πράγματα, και απλά να φέρει μαζί του το όπλο… και αυτό δίοτι όπως σωστά αναφέρεται στο άρθρο, εμείς είμαστε το όπλο, και που ως όπλο, θα πρέπει να φέρουμε εις πέρας, πολλά ασυνήθηστα πράγματα.

  Βεβαίως οι οδηγίες που αναφέρονται στο άρθρο, θα πρέπει πρώτα να έχουν γίνει κτήμα – κατάκτηση, από τον όποιο ενδιαφερόμενο, πριν εκτελεστούν σε πραγματικό πεδίο… πάντα με μια υπενθύμισει… κατά κανόνα "ο άνθρωπος γεννιέται, δεν γίνεται", αν δεν το έχεις, άστο.

  這些
  • 0
   0
   Εσύ τα λες καλύτερα από το άρθρο… Να προσθέσω μόνο το εξής, αν ο εισβολέας δεν διαθέτει πυροβόλο όπλο και του ρίξουμε εμείς με καραμπίνα πχ, πάμε μέσα…
   Ο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ
   • 0
    0
    ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗ ΠΡΟ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΝΗΔΗΤΗ ΑΜΥΝΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ!
 4. 0
  0
  SOS : Απαραιτητη προυποθεση να μην εχεις ψηφισει και να μην εχεις περασει ουτε απ εξω απο γραφεια της Χ.Α και να κατεχεις τα οπλα παρανομα , γιατι αν τα κατεχεις νομιμα την εβαψες .
 5. 0
  0
  Και να μην το ξεχάσω…

  https://www.youtube.com/watch?v=0GEmZRWT_Eg

  Το μισό υλικό να είχαν από αυτό το βίντεο με τον… Κασιδιάρη… θα ήταν μέσα για δις ισόβια!

  這些
 6. 0
  0
  Ναι εεεε …;;;…προπόνηση εεεε ….;; .δεν σφαξεμαι …να την πατήσουμε σαν τον Κασιδιαρη ;;;; O άνθρωπος δεν ήθελε να έχει γόβα στιλέτο για όπλο , και επιπλέον ε είχε και εφεδρικό όπλο…δείτε που τον έχωσαν όμως . Άπαπα…νομίζω ότι θα αρχίσω προπόνηση με την μαναροσκαλιδα…..
 7. 0
  0
  kalitera na se pane xorofilakes para papades john

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί