12:34 - 26/12/2014

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η… ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ–ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΡΕΕΕ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και με τον λεκτικό θησαυρό της τουρκικής γλώσσας, μπορούμε να φιλοσοφήσουμε σε… πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα. Αυτά τα πρωτοφανή δεν την υποστηρίζει κάποιος Τούρκος διανοούμενος, ή ακαδημαϊκός, ή επιστήμονας, αλλά… μια Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου. Αυτή είναι η κύρια Ελένη Κουτσουραδή, διευθυντήρια του Κέντρου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων του πανεπιστήμιου του Maltepe, μέλος κάποιου Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων.

Η Ελληνίδα αυτή καθηγήτρια σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, ενστερνίστηκε την προσφάτως διατυπωθείσα άποψη του νέου πρόεδρου της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, ότι τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και ότι ο λεκτικός πλούτος της τουρκικής γλώσσας προσφέρει την δυνατότητα να διατυπωθούν οι πιο περίπλοκες φιλοσοφικές έννοιες Το εντυπωσιακό είναι, ότι η άποψη αυτή του Τούρκου προέδρου και νέου επίδοξου χαλίφη της Τουρκιάς, Ταΐπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ υπήρξαν και επικρίσεις στο πολιτικό πεδίο.

Και ενώ ακόμα και πολλοί Τούρκοι θεώρησαν σαν υπερβολικές αυτές τις απόψεις του Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε διατυπώσει την άποψη ότι την Αμερική δεν… την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά μουσουλμάνοι ερευνητές, ήρθε η κύρια Ιωάννα Κουτσουραδή να τις στηρίξει, ισχυριζόμενη ότι πραγματικά τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και των επιστημών. Αυτά από μια Ελληνίδα, της οποίας η μητρική γλώσσα είναι τα ελληνικά, η γλώσσα με την οποία διδάχτηκε η φιλοσοφία και οι επιστήμες, η γλώσσα με την οποία γράφτηκε η Βίβλος και διδάχτηκε ο χριστιανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η γλώσσα μέσω της οποίας διαδόθηκε ο πολιτισμός και έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.

Μάλιστα η κυρία Ελένη Κουτσουραδή δεν αρκέστηκε σε αυτές τις απόψεις, τις οποίες διακήρυξε και δημόσια. Συνεχίζοντας το πρωτότυπο αυτό φιλοτουρκικό κήρυγμα, κατέκρινε έντονα όσους μέσα στην Τουρκία αντιτίθενται στην τελευταία απόφαση του Ερντογάν να διδάσκονται τα οθωμανικά, δηλαδή στην ουσία μια γλώσσα μείγμα από τουρκομανικά, περσικά, αραβικά και με πολλές ελληνικές λέξεις, στην τουρκική εκπαίδευση. Σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, τα οθωμανικά είναι τα γνωστά τουρκικά, μια άποψη που καν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ακόμα και στην οθωμανική αυλή γίνονταν σαφής διαχωρισμός μεταξύ των οθωμανικών από την λαϊκή τουρκική, δηλαδή την τουρκομανική γλώσσα που μιλιόνταν από νομάδες στην Ανατολία και στην κεντρική Ασία. Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κουτσουραδή η γνώση και των οθωμανικών είναι… φιλοσοφική γνώση.

Οι απόψεις αυτές, όπως ήταν επόμενο ενθουσίασαν πολλούς Τούρκους καθηγητές οπαδούς της νεοοθωμανικής «αυτοκρατορίας» του Ερντογάν, όπως ο Ahmet Inam, πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Φιλοσοφίας, ο οποίος έσπευσε να επαινέσει την κυρία Κουτσουραδή για τις απόψεις της. Ο Ahmet Inam ανέφερε πως σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, είναι τελείως λάθος η άποψη ότι με τα τουρκικά δεν μπορείς να κάνεις φιλοσοφία και ανέφερε ότι η κυρία Ελένη Κουτσουραδή υποστηρίζει ότι με τη γνώση των τουρκικών ανεβαίνει το… φιλοσοφικό σου επίπεδο.

Μετά από όλα αυτά τα εκπληκτικά σε λίγο καιρό δεν μένει παρά να ακούσουμε πως και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, όπως άλλωστε το υποστηρίζουν επίσημα οι τουρκικές ιστορικές θεωρίες, είναι… τουρκικής προέλευσης. Ότι ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Αρχιμήδης, o Ιπποκράτης, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, μιλούσαν… τουρκικά ή οθωμανικά. Ότι όλη η αρχαιοελληνική φιλοσοφία είχε… τουρκική ταυτότητα. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια, εκείνη η ανεκδιήγητη υπουργός της, «Δια βίου μάθησης», είχε υποστηρίξει πως η μητρική γλώσσα των Ελλήνων θα πρέπει να είναι η…αγγλική.

Το άλλο έχουμε να πάθουμε και μάλιστα από υποτίθεται Έλληνες-ίδες το γένος!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (24)

 1. 0
  0
  Ε ΒΕΒΑΙΑ, Η ΚΑ ΚΟΥ(ΤΣΟΥ)ΡΑΔΗ ΜΕ ΤΗ ΤΡΕΛΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΛΕΓΕ;
 2. 0
  0
  Oτι και να πάθουμε σαν Εθνος μας αξίζει.
  Ντροπή μας Νεοέλληνες.
  Kαι τώρα ολοι μαζι να ψηφίσουμε το νέο κόμμα του Γιωργάκη.
  Καληνύχτα Ελλάδα μου σε αγαπώ.

  Ανδρέας Σγούρος
 3. 0
  0
  « διευθυντήρια του Κέντρου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων του πανεπιστήμιου του Maltepe, μέλος κάποιου Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων » Α Χα Χα Χα Χααααααααα Ανθρωπινών Δικαιωμάτων στην Τουρκία; …πανεπιστήμιου του Maltepe, όπως λέμε Οξφόρδη… Α Χα Χα Χα Χααααααααα. Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων ραχάτ λοκούμ…Α Χα Χα Χα. Επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων, όπως λέμε Ηνωμένα Βουστάσια… Χααααααααα. Σταμάταααααα δεν αντέχω. Θα σκλασω από τα γέλια.
  • 0
   0
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…
   ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΒΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΑΝ…ΜΑΛΛΟΝ @ΟΥΤΣΑ ΤΗΣ ΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΑΣΕ "ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΑΑΑΑ
   ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ…
 4. 0
  0
  ΕΛΛΗΝΙΔΑ;; ΟΚ, ΟΤΙ ΠΕΙΣ.
 5. 0
  0
  Αριστερος διανοουμενος…ιλαροτραγωδια με δυο λεξεις.
 6. 0
  0
  ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΦΛΑΡΟ ΒΛΗΜΑ Ε ΒΛΗΜΑ
 7. 0
  0

  ΤΟΥΡΚΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ Γ Α Ι Δ Α Ρ Ο Σ !!

  Αυτή είναι η άποψη του Τούρκου Καθηγητή Cemalettin Taşkıran, του Πανεπιστημίου Gazi της ΄Αγκυρας, περί Τούρκων = Γαϊδάρων :

  " …Την πραγματικά εντυπωσιακή ιστορική ομολογία ότι ο χαρακτηρισμός «Τούρκος» σήμαινε ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ και ήταν ένας άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός, έκανε και μάλιστα σε δημόσια σύσκεψη, (1/12/2013), ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστήμιου Gazi της Άγκυρας, Cemalettin Taşkıran.

  Ο γνωστός Τούρκος καθηγητής υποστήριξε με έμφαση ότι το να λένε οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας με υπηρηφάνεια ότι είναι Τούρκοι, είναι εκ των άνωθεν επιβολή μετά από την κατασκευή μιας τεχνητής τουρκικής εθνικής ταυτότητας από τον ίδιο τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

  ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ = ΓΑΪΔΑΡΟΙ ?

  Ο δικός σας καθηγητής το λέει όχι εμείς έτσι ??

  Για την Ιστορία σημειώνουμε ότι και ο Αττατούρκ, ήταν Εβραίος. ΄Όπως και ο Μπενύ-Ζυλόν, δηλαδή ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν Τούρκος . Ο πιο ελεεινός- προδοτικός συνδυασμός για να χάσουμε την Μ. Ασία, από την οποία ούτε οι Σουλτάνοι δεν κατάφεραν να μας διώξουν !

  ΑΝΤΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΛΟ ΣΑΣ !! ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΤΕ !! ΓΚΑ…… ΓΚΑ…… ΓΚΑ……
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 8. 0
  0
  οι γνώστες…. μόνο μια Γεφυραία… βλέπουν !

  ο νοών νοήτω … ο μή νοών παραπλανήτω…. !
 9. 0
  0
  ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ……..ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ
 10. 0
  0
  Και η Ρεπουση τα ιδια θα λεει σε λιγο .
  Δωστε ολους αυτους τους ανθελληνες στον οχλο να γινει του…..Κανταφι
 11. 0
  0
  Θυμαστε την διαφημιση της πιπας magic life?

  Μην το παιρνετε απο πισω.
  Παρτε του μια πιπα Κυρια μου
 12. 0
  0
  Η νοοτροπία της Κας Κουτσουραδή θυμίζει νοοτροπίες «Τουρκιζόντων χριστιανών» όπως τους αποκαλούσε ο Αδαμάντιος Κοραής. Οι οποίοι δεν ήθελαν διαταραχτεί η τότε υπάρχουσα κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Άνθιμος που τύπωσε στο Πατριαρχικό τυπογραφείο της Κων/πολης το περιβόητο «Πατρική Διδασκαλία» που ήταν ένα κήρυγμα δουλικής υποταγής εις την υψηλή βασιλεία των Οθωμανών, και λίβελλος κατά της Γαλλικής επανάστασης, και του Ελληνισμού. Χαρακτηριστικό απόσπασμα : « Ο Θεός ….ύψωσε την βασιλεία αυτήν των Οθωμανών περισσότερο από κάθε άλλην, δια να αποδείξει αναμφιβόλως ότι θείο εγένετω βουλήματι». Η Κα Κουτσουραδή δεν της μένει άλλο από το να ζητήσει και αυτή πλήρη υποταγή στον νέο βασιλέα των Οθωμανών Ερντογάν.

 13. 0
  0
  Στα νιάτα της πρέπει να έκανε διατριβή στο οθωμανικό δίκαιο…
 14. 0
  0
  κανενα αρχαιο φιλοσοφικο συγραμα στην τουρκικη εχουμε???
  γιατι εγω μονο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..
  επισης μετα τον κεμαλ αλλαξαν την γραφη τους.
 15. 0
  0
  Ανώνυμος • 26 Δεκεμβρίου 2014 – 7:39 μ.μ. −
  Στα νιάτα της πρέπει να έκανε διατριβή στο οθωμανικό δίκαιο…

  Έγραψες φίλε.. Δεν εχω κατι αλλο να πω.. Εγραψες ανεξίτηλα!!
 16. 0
  0
  Λαθος της καθηγητριας η γλωσσα της φιλοσοφιας ειναι η χοιρινη και της ποιησης η μοσχαρισια

 17. 0
  0
  Ναι…γιατι τωρα της κ@λογριας της εμεινε μονο η τριβη απο το οθωμανικο.
 18. 0
  0
  η καθε βρωμιαρα προδοτρα, οπως και η καραϊνδρου, που της γεμιζουν το πορτοφολι εβραιοι τουρκιας κι Ελλαδος,
  βγαινει και λεει τη μαλακια της!
  ε ρε εκτελεσεις δια τυφεκισμου που εχουν να γινουν!!…
 19. 0
  0
  αναπολει το οθωμανικο
 20. 0
  0
  αφιερωμενο εηερετικα στην πορνη αυτη των γαιδαρων [οπως πολυ σωστα το εθεσε καποια πιο πανω]
  και ολους οσους εχουν στο μυαλο τους υποδουλομενη την ΕΛΛΑΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

  https://www.youtube.com/watch?v=hJUrXgP-C3w
 21. 0
  0
  Nεοθωμανική παραλαγή τυπου αρβελερ. Τετοιες ρεπουσοδραγώνιες ποικιλίες, παράγει μπόλικες το χωράφι με λίπασμα το χρήμα. Αμα δεν ρίξεις ζιζανιοκτονο εγκαιρα, πληθαινουν και μετα αναγκάζεσαι να του βαλεις φωτιά.
 22. 0
  0
  Ρε τι κουφαλα ; Καταφερε και μαζεψε ολα τα μπινελικια για να ξεαραχνιασει ο κ@λος της !!!!! Μπραβω κ@λογριαα….!!!!!!
  ακκ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί