07:56 - 13/02/2014

Σφυγμομετρούν και ετοιμάζουν την κάρτα του πολίτη. Γνωρίζουν οτι η παρακολούθηση είναι το σημείο 0 για την Ελληνική κοινωνία!!!

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Με GPS τα αυτοκίνητα από το 2015

Aκούγονται διάφορα περί GPS στα αυτοκίνητα, και κανείς δεν έθιξε, μα ούτε ένας στα ΜΜΕ ότι μέσω αυτής της συσκευής θα παρακολουθούνται όλοι οι πολίτες. Πάντως θα δέιτε ότι ούτε οικονομικα΄συμφέρει.

Σ επολλές περιπτώσεις το κόστος σχεδόν τριπλασιάζεται, και αυτό σμβάίνει στα πιο μικρά αυτοκίνητα δηλαδή των φτωχών. Οι άνθρωποι είναι θεομπαίχτες. Από το 2015 αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα ΙΧ και θα γίνεται με βάσει την ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάτοχος του ΙΧ, όπως λειτουργεί το «Ολλανδικό μοντέλο». Αυτό φαίνεται πως είναι και το επικρατέστερο από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπει την τοποθέτηση στα ΙΧ ειδικής συσκευής GPS που καταγράφει τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Στη συνέχεια ο υπολογισμός των τελών προκύπτει με το γινόμενο των ετήσιων χιλιόμετρων και του συντελεστή 0,03. Δηλαδή ετήσια διανυθέντα χλμ. επί 0,03 ευρώ.

Αν και το σενάριο έχει ένα σημαντικό αγκάθι, αυτού του κόστους των συσκευών GPS, εάν όμως ισχύσει θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στα μικρομεσαίου κυβισμού ΙΧ προς όφελος των μεγάλων σε κυβισμό.

To caranddriver λαμβάνοντας υπόψη ένα ιδιαίτερα συντηρητικό σενάριο, αυτό των 10.000 διανυθέντων χλμ. κατά μέσο όρο (στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 15.000χλμ./έτος) και κάνοντας έναν απλό υπολογισμό (βλέπε σχετικό πίνακα) παρατηρούμε ότι τα μικρού κυβισμού ΙΧ επιβαρύνονται σημαντικά, ακόμη και με υπερδιπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας.

caranddriver.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  Λες να είναι τυχαία η ορθόδοξη λειτουργεία μελετη λεξη προς λεξη
 2. 0
  0
  αφεριμ πασα μοιρε φα ρα βα
 3. 0
  0
  Κάπου διάβασα ότι το HARP σημάδευε Τόκιο αλλά αστόχησε (εκ Θεού) και κτύπησε Φουκουσίμα όπου το εργοστάσιο κατασκευής των RFID τσιπς, για να καθυστερήσει η παραγωγή τους, καθώς επίσης ότι, ο Γ΄ Π.Π. θα επιτραπεί να γίνει για να καθυστερήσει ο Αντίχριστος.
  Έχει κανείς κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία;

  Νικόλας
 4. 0
  0
  Σφυγμομετρούν και ετοιμάζουν την κάρτα του πολίτη. Γνωρίζουν οτι η παρακολούθηση είναι το σημείο 0 για την Ελληνική κοινωνία!!! …. 0 ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ Ελληνική κοινωνία ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ….ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
 5. 0
  0
  ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ..ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ..ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ,
 6. 0
  0
  ΜΕ ΜΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ Η ΑΙΤΙΑ …ΦΩΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ… [ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ..ΚΑΘΑΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ] … ΞΑΦΝΟΥ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ …ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ.. ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΙΚΟΛΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 7. 0
  0
  Χεστε τους…
  Υπαρχουν και τρικυκλα ποδηλατα με τεραστιο καλαθι για τα ψωνια!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί