08:31 - 29/01/2014

Συναγερμός για τον νέο ιό που έχει χτυπήσει υπολογιστές στην Ελλάδα

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του Cryptolocker στη χώρα μας…

Υπάρχουν πολλών ειδών ιοί που «καραδωκούν» στο διαδίκτυο, με ορισμένους από αυτούς να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους χρήστες-θύματα, αφού η αντιμετώπισή τους να καθίσταται δύσκολη ή και ανέφικτη.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει ένας νέος ιός τύπου trojan, αφού δημιουργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, γνωστός ως Cryptolocker. Ο ιός αυτός «κλειδώνει» όλα τα αρχεία του Υπολογιστή και δεν επιτρέπει στον χρήστη να τα ανοίξει, παρά μόνο να τα βλέπει στην οθόνη του ανήμπορος να κάνει κάτι. Ο μόνος τρόπος να «ξεκλειδώσει» εκ νέου ο Υπολογιστής είναι το θύμα να ενδώσει στον εκβιασμό των θυτών, οι οποίοι με e-mail ζητούν ένα χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα για να τον αφήσουν ήσυχο!

Ο εν λόγω ιός έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας πρόσφατα. Ο λόγος που είναι τόσο επικίνδυνος είναι πως τα anti-virus προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αντιμετωπίσουν τον ιό, καθώς έχει μόλις 4 μήνες που δημιουργήθηκε. Η μόνη λύση, συνεπώς, είναι η διαμόρφωση (format) του σκληρού δίσκου, πράγμα που σημαίνει πως τα αρχεία χάνονται οριστικά, εκτός αν το θύμα προτίθεται να πληρώσει το ποσό στους χάκερς (χωρίς να είναι εγγυημένο πως θα του ξεκλειδώσουν τα αρχεία) ή να περιμένει όσο καιρό χρειαστεί, ελπίζοντας να βγει κάποιο πρόγραμμα anti-virus που να μπορεί να «θεραπεύσει» τον υπολογιστή του από τον Cryptolocker.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  evil,so evil!
 2. 0
  0
  Δεν χρειάζεται πανικός. Μην ανοίγετε συνημμένα σε e-mail αν δεν γνωρίζετε τον αποστολέα και μην ανοίγετε συνημμένα που είναι εκτελέσιμα προγράμματα. Πιο εξειδικευμένες και έγκυρες οδηγίες/πληροφορίες στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων προστασίας, όπως εδώ:

  http://www.symantec.com/connect/blogs/cryptolocker-qa-menace-year
 3. 0
  0
  Rrgistry key (HKCUSOFTWARECRYPTOLOCKER(All files contaminate)
  Dont open Emails :UPS or FEDEX dont open Email and download zip file (extention pdf.exe
  How to Cure it
  start PC or Laptop wen the Flash boot F2 setup and F12
  press F8-Safe mode with net working -Enter when you are in safe Mode Dowload and save program call ROQUEKILLER (86x)(64x)
  scan PC wen finish
  Navigate to filles OS xp win7 win8 (right clic on any fille wen new window opens (GENERAL) tick hidden.(enable hidden files)
  go- to C:documents and settings application Dataradom filename .exe
  eg{DAEB88ES-FA8E-EODI-8FCD-BFC7D2F6ED25}.exe
  or win 7 C:users\appdataroamingradon file name .exe delete.. thats all thank i hope you are not been infected..:))
 4. 0
  0
  Παιδιά μην ακούω μ@λ@κίες!!! Μια επαναφορά συστήματος στην προηγούμενη μέρα κάνεις και τελειώνει εκεί το θέμα. Ούτε χάνεις αρχέια ούτε τίποτα!! Και άσε τους άλλους να κλαίνε και να κάνουν φορμάτ!! αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχχα
 5. 0
  0
  συγνώμη, αλλά, το ενδεχόμενο η λύση να είναι να πάρετε τον υπολογιστή και να πάτε στη γενική ασφάλεια (που έχει ένα εξαιρετικό τμήμα για hacking) και να κάνετε:
  1. μήνυση για εκβιασμό κ.λ.π.
  2. να σας το ξεμπλοκάρουν βρίσκοντας τους
  3. να ησυχάσουμε και όλοι οι υπόλοιποι

  το σκέφτηκε κανείς??

  δεν μπορεί να επικοινωνούν με e-mail, να ζητάνε και πάρε δώσε με χρήματα (με κάποιο τρόπο πρέπει να τα πάρουν!) και να μην υπάρχει τρόπος να τους ξετρυπώσουν οι ανάλογοι με αυτούς μάγκες!

  Αναρωτιέμαι πόσο μυαλό θέλει να σκεφτεί κανείς όλο αυτό αντί να δίνετε συμβουλές και να γίνεται πανικός

  Και πιστεύω ότι αν τύχει αυτό σε κανέναν σοβαρό άνθρωπο που έχει αρχεία με αξία και ενδιαφέρον κάπως έτσι θα το σκεφτεί δε θα κάθεται να ψάχνει "συμβουλές" ιδρωμένος και να ψάχνει λεφτά μήπως και τη γλιτώσει!
 6. 0
  0
  μην ψαρωνετε!!!! λυσης υπαρχουν πολλες π,χ. linux
 7. 0
  0
  9:36 μ.μ. καλα λες !

  δεν μπορεί να επικοινωνούν με e-mail, να ζητάνε και πάρε δώσε με χρήματα (με κάποιο τρόπο πρέπει να τα πάρουν!) και να μην υπάρχει τρόπος να τους ξετρυπώσουν οι ανάλογοι με αυτούς μάγκες!
 8. 0
  0
  Good Day I Am So Happy I Found Your Website, I Found You By Mistake, While I Was Searching On Aol For Something Else, Anyhow I Am Here Now And Would Just Like To Say Many Thanks For A Remarkable Post And An All Round Entertaining Blog I Don’t Have Time To Read It, All At The Moment But I Have BookMarked It And Also Added In Your RSS Feeds, So When I Have Time I Will Be Back To Read More, Please Do Keep Up The Fantastic Job. You can also check;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί