05:38 - 14/07/2014

Στο μέλλον θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες με ένα χάπι

Στο μέλλον θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες με ένα χάπι
Ακούγεται σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πολύ σύντομα όμως πιθανόν να γίνει πραγματικότητα. Σε 30 χρόνια, θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες καταπίνοντας απλά ένα χάπι. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο γκουρού της τεχνολογίας, καθηγητής του ΜΙΤ και διευθυντής του Media Lab, Νικόλας Νεγρεπόντε, μιλώντας στο συνέδριο TED στο Βανκούβερ.


Όπως είπε, θα καταπίνουμε γνώσεις με ένα χάπι. «Θα καταπίνουμε ένα χάπι και θα μαθαίνουμε αγγλικά. Θα καταπίνουμε άλλο χάπι και θα μαθαίνουμε Σαίξπηρ. Και ο τρόπος που θα γίνεται αυτό είναι μέσω του αίματος. Έτσι, μόλις η πληροφορία στο χάπι μπει στο αίμα σας, θα πηγαίνει στον εγκέφαλο … και τα διάφορα κομμάτια θα τοποθετούνται στις σωστές θέσεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής Νεγρεπόντε κάνει μια «παρανοϊκή προφητεία». Στο παρελθόν πάντως, ανάλογες προβλέψεις αποδείχθηκαν αληθινές. Τη δεκαετία του 1970 είχε αναρτήσει κάμερες σε ένα φορτηγάκι, επιχειρώντας να φτιάξει έναν χάρτη – τον «πρόγονο» του Google Street View.

Το 1995 είχε προβλέψει ότι θα μπορούμε να αγοράζουμε βιβλία και εφημερίδες online και στη συνέχεια να τα διαβάζουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας. Και το 1984 είχε πει πως σε μερικά χρόνια το ποντίκι του υπολογιστή θα αντικατασταθεί από τα δάχτυλά μας.

«Ένα από τα πράγματα που μπορώ να σας πω με μεγάλη αυτοπεποίθηση γερνώντας, είναι ότι έχω πάει στο μέλλον. Έχω πάει εκεί πραγματικά πολλές φορές. Πόσες φορές στη ζωή μου είπα σε 10 χρόνια θα συμβεί αυτό και η πρόβλεψη έγινε πραγματικότητα», είπε στο συνέδριο. Τόνισε μάλιστα πως όταν του λένε ότι έχει πέσει εντελώς έξω, τότε είναι που βγαίνει αληθινός.

www.ecozen.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Η πυξιδα γιατι δείχνει το βορα που το αλλο φορτιο 1
 2. 0
  0
  εξελενις α μο σον
 3. 0
  0
  Τι να τις κάνουμε τις ξένες γλώσσες βρε κα
 4. 0
  0
  Γιαυτό ακριβώς τον λόγο το MIT μαζί με το HARVARD έφτιαξαν πλατφόρμες ΔΩΡΕΑΝ προς το παρόν μαθημάτων και διπλωμάτων -που ο καθένας μπορεί να αποκτήσει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ σπουδών από τα κορυφαιά πανεπιστήμια του κόσμου μεσω ιντερνετ.Τα πουλάνε ακόμα και στο iTUNES !!
  Το επόμενο στάδιο-αγορά κάθε είδους γνώσης από τα σουπερμακετ με λίγα χρήματα και παρακμή της κλασσικης μορφής εκπαιδευσης…
  οπότε σου λένe ,δεν κάνουμε μια εισαγωγή στα edupils ;(βλεπε χαπια στην ταινια Matrix)
  κσι μετά θα τους τα βάζουμε μέσα στο μυαλό με τσιπακι(βλέπε πάλι ταινία Matrix)
  καντε τον κοσμο μαγειρες,τραγουδιστες,τεχνιτες,σερβιτορους και πουτανες
  ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΧΑΠΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΤ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΚΑΝΑ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΟΒΡΩΜΙΚΟΥΣ


 5. 0
  0
  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΜΙΤ ΚΑΙ HARVARD = edx.org
  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ YALE,PRINCETON,LONDON,KINEZIKA TOP KTL = coursera.org

  Ο τελευταίος των ανθρωπων

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί