14:31 - 05/03/2014

Σε 16 ημέρες θα εξαφανίζουν τις καταθέσεις χωρίς προειδοποίηση

Τις επόμενες ημέρες αρχίζει το σαφάρι κατασχετηρίων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η έλλειψη εσόδων στα δημόσια ταμεία οδηγεί για άλλη μια φορά το υπουργείο Οικονομικών σε μια ανηλεή επίθεση στις καταθέσεις των πολιτών, αφού από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει σε εφαρμογή ο μηχανισμός ηλεκτρονικής επίδοσης κατασχετηρίων στις τράπεζες.

Σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν οι ΔΟΥ θα παίρνουν τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών και θα τα αποδίδουν σε ληξιπρόθεσμα χρέη. Όπως αντιλαμβάνεστε η ενέργεια αυτή αναμένεται να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στον κοινωνικό ιστό αφού εκτός από τους «έχοντες», υπάρχουν και οι «μη έχοντες» που διατηρούν στις τράπεζες μικροποσά από μισθοδοσίες προκειμένου να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Με βάση αυτή την θλιβερή πραγματικότητα είναι φλέγον ερώτημα πώς το απρόσωπο ηλεκτρονικό σύστημα θα κρίνει αν κάποιος πολίτης έχει ανάγκη τα χρήματα αυτά για να ζήσει την οικογένεια του ή αν του περισσεύουν;

Όπως αντιλαμβάνεστε το υπουργείο Οικονομικών έχει αγριέψει και προχωρά σε σαφάρι αναγκαστικών κατασχέσεων υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή ακόμη και μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με τα σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.

Το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αύξηση των φορολογικών εσόδων έχει τα τελευταία δυο χρόνια επιδώσει στις τράπεζες δεκάδες χιλιάδες χειρόγραφα κατασχετήρια για όσους χρωστούν στο δημόσιο. Οι τράπεζες κάνουν αναζήτηση για τυχόν υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούν οι οφειλέτες και εφόσον εντοπίσουν ποσά τα δεσμεύουν και τα αποδίδουν στο δημόσιο ταμείο.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, παίρνει μήνες καθώς καθυστερούν οι επιδόσεις από τους δικαστικούς επιμελητές στα κεντρικά καταστήματα όλων των τραπεζών και η αναζήτηση από τις τράπεζες για τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο δαπανά σημαντικά ποσά για επιδόσεις κατασχετηρίων οι οποίες δεν έχουν κανένα εισπρακτικό αποτέλεσμα καθώς οι οφειλέτες δεν διαθέτουν υπόλοιπα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η νέα διαδικασία είναι πολύ διαφορετική και κυρίως πολύ πιο σύντομη. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των 65 εφοριών στις οποίες υπάρχει δικαστικό τμήμα θα προχωρούν σε ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Μητρώο καταθετών» για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη. Οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα. Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου. Μάλιστα, η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία ειδοποίηση του οφειλέτη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «σηκώσει» τα χρήματα και το δημόσιο να μην εισπράξει.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 16 ημέρες. Δηλαδή από την επίδοση έως και την απόδοση των ποσών στο δημόσιο ταμείο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν φέτος από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 63 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (21)

 1. 0
  0
  Aντε να δουμε ποσα ακομα αντεχει η καμπουρα μας.


  Ανυποτακτη
 2. 0
  0
  k. Θεοχάρη ετοιμάσου να πας σπίτι σου…!
 3. 0
  0
  Άμα την κατσίκα της μαλάζεις τα βυζιά και δεν βγάζει γάλα τι την κάνεις…τη σφάζεις…η την ταίζεις να δυναμώσει…?
  όποιος …Υποψήφιος απαντήσει …σωστά τον ψηφίζω…γιατί πρέπει να είναι πολύ..!!!!!!!!!!!!…..ηγέτης…!!!!
 4. 0
  0
  "ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος"αν βρειτε σαλιο γραψτε μου….αρκετα μας σκοτισατε….οτι βρειτε παρτετο
  GR
 5. 0
  0
  φωτια και τσεκουρι στους κυβερνοντες και σε αυτους που τους στιριζουν . οι καημενοι υπαλιλοι της εφοριας γιατι δεν κανουν καποια απεργια γιαυτο το φασιστικο μετρο
 6. 0
  0
  και στις 8 Ιουνιου (Δευτερα Αγ. Πνευματος – αργια) τι θα γινει ?
 7. 0
  0
  Δεν έχεις βαρεθεί να γράφεις βλακείες; ξεπέρασες και την τηλεόραση
 8. 0
  0
  Τα σηκωσαμε ηδη πριν μας τα παρουν..
  Ουστ κλεφτες..
 9. 0
  0
  Περίμενε ένα λεπτό να ανοίξω το λεξικό.
  Γνωρίζει κανείς τι είναι οι καταθέσεις να μη ψάχνω βραδυάτικα;
 10. 0
  0
  ΦΙΛΕ ΣΥΝΩΝΟΜΑΤΕ ΙΩΑΝΝΗ 6.00… Η ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ [ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙNΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ DEUGHLAND ] …ΝΑ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΨΗΦΟ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 11. 0
  0
  ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ 9.10 ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΠΟΥ 1000 ΕΥΡΩ [ΣΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ] …ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ 1000…ΠΟΣΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ [ Ο ] ΕΙΣ ΣΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ…ΛΑΘΟΣ …ΣΠΙΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ…ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ [ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ]…ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ Η ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ..ΠΑΝΤΩΣ ΣΠΙΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ…ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ … ΟΠΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ [ ΒΛΕΠΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ] …ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ…ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΕΓΙΝΑ …ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 12. 0
  0
  Τα κανεις ολα αναληψη και δε βρισκουν τιποτα μεσα στους λογαριασμους…απλα πραγματα
 13. 0
  0
  Προσοχή! Καλό θα ήταν να ξέρετε πως αν χρωστάτε πχ 200 ευρώ και έχετε στο λογαριασμό σας πχ 300 ευρώ, θα σας κατάσχουν όλο το ποσό που έχετε στο λογαριασμό, δηλαδή και τα 300 ευρώ. Τα 100 επιπλέον τα κατάσχουν προκαταβολικά για τυχόν νέες οφειλές και δεν επιστρέφονται. Δεν είναι ράδιο αρβύλα, έχει ζητηθεί από την τρόικα και υπάρχει στο μνημόνιο. Διαδώστε το.
 14. 0
  0
  επειδή σε τράπεζα δουλεύω και συγκεκριμένα στο τμήμα κατασχετηρίων, ηλεκτρονικά κατασχετήρια κάνω εδώ και μήνες. εδώ και έναν χρόνο έχουμε σφάξει χιλιάδες ταλαίπωρους…..
 15. 0
  0
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, Η ΘΕΟΛΟΓΟΣ.. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΜΠΑΣ ΠΕΡΙΤΠΩΣΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΟ ΙΟΥΡΑΣΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟ Η ΚΟΥΝΑΒΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ… ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΕΧΥΡΟ… ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ… ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ…. Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ!!!

  ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ… ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ… ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ… ΤΙΣ "ΚΑΠΟΥΛΑΡΗ"!… ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ… ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΕ…. ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΩΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Α.Ε. ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ DRANG NACH OSTEN.

  ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΣΜΩΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΩΡΑ) ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΗ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ… ΣΠΙΤΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ…. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΩΣ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΛΑΟ… ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ… ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ… Κ.Λ.Π.

  ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ… ΘΑ ΣΤΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΩΤΕ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ… ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΤΙΚΟΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΤΣΚΥΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΛΕΒΙΚΤΟΠΟΙΗΣΗ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ, ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ. :)

  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ… ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΣΤΙΚΑΚΗ, Ο ΡΑΧΕΝΜΠΑΧ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ ΤΟΥ. ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙΣ! ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙΣ ΩΣ "ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΣ", Η ΟΧΙ.

  ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙΣ "ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΣ" ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ… ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ… ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ… Ο ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΟΙΚΗΣΕΙ ΣΟΥ… ΝΑ ΦΥΓΕΤΑΙ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ… ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΙ Η.Π.Α. ΛΟΓΟ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟΥ… ΚΑΙ ΜΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΡΧΙΚΑ…

  Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ… ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΟΛΕΣ ΕΝΟΧΕΣ, ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΒΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓΕΝΗ ΜΑΖΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΗΛΙΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΕΜΜΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ… ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ… ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΥΤΟ ΣΟΥ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ… ΤΙ ΕΠΡΑΤΤΕΣ ΕΧΘΕΣ; ΤΙ ΕΠΡΑΤΤΕΣ ΠΡΟΧΘΕΣ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ!

  ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

  ΑΥΤΑ.
 16. 0
  0
  ΧΡΥΣΑΦΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!

  ΧΑΡΤΟ-ΚΟΡΟΙΔΑ !!!!
 17. 0
  0
  Άμα βρούν "δεκάρα", να μου τρυπήσεις την μύτη …..
 18. 0
  0
  Επειδή εκτός από το να πετάμε κακές λέξεις και κουβέντες εντυπωσιασμού σαν επαναστατημένα παιδάκια στον αυστηρό μπαμπά, καλό είναι να σκεφτόμαστε κιόλας που και που, κάποιες επισημάνσεις.Τι σημαίνει- και μάλιστα με επανειλημμένες προειδοποιήσεις εδώ και μέρες- "θα αρπάζουν τις καταθέσεις σας", είτε αυτές είναι πέντε Ευρώ είτε εκατό χιλιάδες; Ποιος είναι αυτός ο καλός ο άνθρωπος που γνωρίζοντας εκ των έσω τι πρόκειται να συμβεί με τις καταθέσεις φροντίζει ανενόχλητος (μέσα σ' ένα σύστημα πληροφόρησης και επικοινωνίας που αποτελεί την καρδιά ΤΟΥ συστήματος) να διαρρεύσει η πληροφορία σε όλο το διαδίκτυο; Ποια είναι η αντίδραση που πιθανολογεί σφόδρα; Αυτή που επιτάσσει η κοινή λογική καταρχήν: είτε έχω πέντε είτε ένα εκατομμύριο πέντε Ευρώ θα σπεύσω να τα πάρω. Αν όντως η συντριπτική πλειοψηφία πράξει έτσι, τότε οι πολυαγαπημένες μας τράπεζες μαζί με υποστηρικτές και παρακλάδια θα αντιμετωπίσουν άμεσα σοβαρό πρόβλημα έως λουκέτο. Κι εδώ ξεκινά το πιο ενδιαφέρον. Ποιος ή ποιοι έχουν συμφέρον να καταρρεύσει το υπάρχον τραπεζικό σύστημα, γιατί βέβαια, ας μη γελιόμαστε, ένα άλλο ισχυρότερο και απολυταρχικότερο περιμένει στη γωνία τη σειρά του. Ποιος ή ποιοι επισπεύδουν τα πράγματα προκαλώντας μια ακόμα πιο ισχυρή χρεοκοπία βάζοντας αυτή τη φορά στο παιχνίδι και το μέχρι και τούτην την ώρα συντηρούμενο με νύχια και με δόντια πλην όμως τελειωμένο τραπεζικό κατεστημένο της χώρας; Συμπέρασμα: εννοείται ότι θα τα πάρουμε τα πέντε ευρουλάκια μας που έτσι κι αλλιώς την άλλη μέρα θα τα πάρουν πίσω με κάποιο άλλο δόλιο εφεύρημα-"νόμο", αλλά και να αντιλαμβανόμαστε ότι όλο τούτο είναι πάλι στημένο- κι όχι για το καλό μας…
 19. 0
  0
  Πατριωτες πρεπει να αντισταθουμε στην φασιστικη μποτα που παταει την χωρα μας απ' ολα τα σημεια του οριζοντος.
  Πατριωτες πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση.
  Ελληνες πατριωτες οπου και να εισαστε να σπερνετε τα μηνυματα της ετοιμοτητας ο καιρος πλησιαζει για το μεγαλο "ντου",που θα ελευθερωσει την χωρα και θα στειλει τους προδοτες στην φυλακη.
  Οι ιδεες εχουν πολλαπλασια δυναμη πυρος απο τα κανονια τους.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί