18:22 - 07/10/2014

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Μεσολογγίου

Την κήρυξη του δήμου Μεσολογγίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με σχετικό έγγραφο, ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος.

Ο κ. Καραπάνος προέβη σε αυτή την ενέργεια για να βοηθηθούν οι κάτοικοι, που έχασαν τις οικοσκευές τους, διότι οι πλημμύρες που σημειώθηκαν σε σπίτια, έχουν προκαλέσει καταστροφές στα νοικοκυριά σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Νιοχώρι και Κατοχή. Παράλληλα συστάθηκε και μια επιτροπή, η οποία καταγράφει τις ζημιές, και θα κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων. «Ο μηχανισμός κινήθηκε γρήγορα και όλοι βρισκόμασταν στους δρόμους, προκειμένου να δούμε από κοντά την κατάσταση και να συντονίσουμε τις ενέργειες για την άντληση των νερών, ώστε να μην δημιουργηθούν περισσότερες ζημιές», είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixminews.gr

Το σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής:

Την κήρυξη του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε σήμερα (Τρίτη 7/10) με αίτημά του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος.

Το αίτημα υποβλήθηκε, για να υπάρξει, γρήγορη αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν, σε όλο το εύρος του δήμου, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου.

Ταυτόχρονα, για την ανακούφιση των πληγέντων ήδη έχουν γίνει οι εξής άμεσες ενέργειες:

1. Συστάθηκε τριμελής επιτροπή για επιτόπια καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές

2. Ζητήθηκε από τον ΕΛΓΑ ή άμεση καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.
Επιπλέον, υποβλήθηκε αίτημα στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την σύσταση επιτροπής πραγματογνωμόνων για να ελεγχθούν όλα τα αντλιοστάσια του δήμου, ώστε να ελεγχθεί η κατάστασή του και να αποδοθούν ευθύνες για πιθανή πλημμελή συντήρηση τους και υπολειτουργία.

«Οι ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου ανέδειξαν την προβληματική λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης των όμβριων υδάτων, σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Νεοχώρι και Κατοχή, δηλαδή στα μεγαλύτερα διαμερίσματα του δήμου.
Είναι υποχρέωσή μας, άμεσα να προβούμε στην, με κάθε κόστος, προσαρμογή της λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου στο βαθμό που θα είμαστε σίγουροι, ότι τέτοια φαινόμενα και καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν.

Σίγουρα, υπάρχουν ευθύνες και αυτές θα αποδοθούν.

Όμως προτεραιότητά μας είναι, να μην ξανασυμβούν αυτές οι καταστάσεις και γι’ αυτό ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ξεκινούν μελέτες, ώστε πολύ σύντομα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες.

Επιπρόσθετα, ειδικά για την πόλη του Αιτωλικού θα ζητήσουμε, την συνεργασία της Περιφέρειας ή ακόμη και του υπουργείου Υποδομών για να άρουμε καταστάσεις χρόνων, που με την «πρώτη ψιχάλα» δημιουργούν πλημυρικά φαινόμενα στο νησί.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους προέδρους των ΤΟΕΒ της περιοχής μας θα εξετάσουμε την κατάσταση των αποστραγγιστικών δικτύων, ώστε και σε αυτό τον σημαντικό για την οικονομία της περιοχής, τομέα να δώσουμε λύσεις.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ισχυρή βροχόπτωση του τελευταίου διήμερου ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.» τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος αναφορικά με τις ενέργειες του δήμου για την ανακούφιση των πληγέντων.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Το τίμημα…. γιατί δε δώσαμε τη λιμνοθάλασσα στα αμερικανάκια !!!!!!!!!!
  2. 0
    0
    Δυο χωρες εχουν προβλημα αν βρεξει λιγο,το μπαγκλαντες και η ελλαδα…..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί