16:20 - 21/12/2014

Πώς το 1204 «προφητεύει» το μέλλον μας…

Αν κανείς διαβάσει, τί προηγήθηκε πριν την απόλυτη καταστροφή του 1204 στην Κωνσταντινούπολη από τους προγόνους των σημερινών δυτικοευρωπαίων, θα ανατριχιάσει από τις ομοιότητες του σήμερα…

Γράφει ο Γιώργος Θαλάσσης…

Μέσα από την έρευνα μας εντοπίσαμε ομοιότητες, που μόνο τυχαίες δεν είναι. Πραγματικά οι εχθροί του Γένους μας στερούνται φαντασίας, αφού το ίδιο ακριβώς σχέδιο των προγόνων τους εφαρμόζουν για τον αφανισμό μας.

Την ώρα, που αυτοί εκτελούν επιτυχώς τα σχέδιά τους, εμείς κακώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη των Βυζαντινών πατέρων μας του 1204.

Τότε, οι Ρωμαίοι (Βυζαντινοί) πρόγονοί μας, προκειμένου να λυτρωθούν από την τυρρανική εξουσία του πρωτοσέβαστου Αλεξίου, έστρεψαν τις ελπίδες τους στον λάθος άνθρωπο, που κατέστρεψε το Βυζάντιο και που ο βίος του ταιριάζει τρομακτικά με αυτόν του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρόνικος Κομνηνός εκμεταλεύτηκε την οργή του λαού κατά των πλουσίων, της αριστοκρατίας και του κρατικού (δεξιού θα λέγαμε στη εποχή του παπανδρέου) κατεστημένου και με λαϊκιστικά συνθήματα και υποσχέσεις πρωτόγνωρες στα Βυζαντινά χρονικά υπέρ του λαού και κατά της Δύσης (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ θα λέγαμε στην εποχή του παπανδρέου), πήρε την εξουσία και μέσα σε 2 χρόνια αποσάθρωσε την κρατική, στρατιωτική και κοινωνική δομή του Βυζαντίου. Μία – μία οι Βυζαντινές επαρχίες άρχισαν να ανεξαρτητοποιούνται και άλλες να χάνονται από τους εχθρούς (Θεσσαλονίκη), αφού οι ένδοξοι Βυζαντινοί στρατηγοί, που θα μπορούσαν να αμυνθούν με αποτελεσματικότητα, είχαν δολοφονηθεί ή φυλακιστεί από τον Ανδρόνικο, που φοβόταν μην τυχόν και χάσει το θρόνο από τον στρατό.

Όταν τελικά ο λαός εξεγέρθηκε απηυδισμένος από τις εθνικές συμφορές και τις πολιτικές δολοφονίες για παραδειγματισμό (δεν χρειαζόταν η 17Ν ή άλλα προσχήματα για να υπάρχει φόβος στους πολιτικούς αντιπάλους) και η βασιλεία του Ανδόνικου Κομνηνού έλαβε τέλος φρικτότερο από του Καντάφι, ο λαός έκανε το ίδιο λάθος ξανά και σαν τους σημερινούς νεοέλληνες της μεταπολίτευσης, που μία πίστευαν το πασοκ μία τη νδ, στήριξαν τις ελπίδες τους και έστεψαν Αυτοκράτορα τον πρώτο, που βρήκαν διαθέσιμο αντίπαλο του Ανδόνικου, χωρίς να αναρωτηθούν τί άνθρωπος είναι ή αν έστω είναι κατ’ ελάχιστο ικανός.

Ο Ισαάκ Άγγελος, ο νέος Αυτοκράτορας, αποδείχτηκε άσχετος και παντελώς ανίκανος. Στις μέρες του η καταστροφή, που είχε επιφέρει ο προκάτοχός του, έφερε καρπούς (ό,τι ακριβώς συνέβει στην σημερινή μας δεκαετία του ’90 και την μετά Ανδρέα εποχή). Οι Ρωμιοί άλλαξαν, ο στρατός το ίδιο. Τώρα πια δεν υπήρχε η μαχητικότητα, η αγωνιστικότητα και η γενναιότητα στον λαό και στον στρατό. Επιπλέον ο λαός με τα παραδείγματα των αρχόντων του κυλίστηκε στην αμαρτία, μιμούμενος την ανηθικότητά τους (ο Ανδρόνικος, όπως και Ανδρέας, ήταν τρομερά γυναικάς) και μέσα σε λίγα χρόνια μεταμορφώθηκε στην χειρότερη ίσως ποιότητα λαού, που γέννησε το Έθνος μας.

Η ανικανότητα του Ισαάκ Άγγέλου έδωσε την αφορμή στον ίδιο τον αδερφό του, τον Αλέξιο Άγγελο, να κλέψει τον θρόνο και αφού τυφλώσει τον αδερφό του Ισαάκ να τον κλείσει στην φυλακή μαζί με τον μικρό του γιο και διάδοχο του θρόνου.

Αν ο Ισαάκ υπήρξε άσχετος, ο Αλέξιος Γ’ Άγγελος, ο νέος Αυτοκράτορας, αποδείχτηκε ο χειρότερος Βυζαντινός βασιλιάς όλων των εποχών. Στην εποχή του τα σκάνδαλα και η αποδόμηση του πριν από λίγο ισχυρότερου κράτους του κόσμου γιγαντώθηκαν. Τώρα πια το μόνο, που ενδιέφερε τους κρατικούς αξιωματούχους και την αλλοτριωμένη (εκσυγχρονισμένη θα λέγαμε) κοινωνία, ήταν η υλική ευμάρεια, ο πλουτισμός και οι αρπαχτές απο τα σκάνδαλα.

Όπως έλεγε και ο αγαπημένος μας Γέροντας Παΐσιος… Θέλετε να χαλάσετε έναν λαό; Δώστε στο λαό πλούσια τα υλικά αγαθά και θα ξεχάσουν και τον Θεό και τα πάντα…

Τί και αν φώναζαν οι λιγοστοί και οι ικανοί Πατριώτες της εποχής εκείνης για τον επερχόμενο κίνδυνο, η κρατική εξουσία της εποχής εκείνης (όπως και αυτή της μεταπολίτευσης) θεωρούσε τις φωνές αυτές γραφικές… Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του Αλεξίου Γ’ Αγγέλου στις ικεσίες ενός πατριώτη αξιωματικού, που τον παρακαλούσε να δοθεί άδεια ξυλείας προκειμένου να φτιαχτούν μεγάλα πολεμικά πλοία για την άμυνα της Πόλης. Ο εγκληματικός αυτός Αυτοκράτορας με δυσκολία έδωσε τελικά την άδεια, αλλά την πήρε πίσω, όταν ο δασάρχης της περιοχής διαμαρτυρήθηκε, ότι θα ζημιωθεί το κυνήγι της περιοχής!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικού σκανδάλου, που θα το ζήλευε και ο τσοχατζόπουλος και που ταιριάζει με το σύγχρονο σκάνδαλο των υποβρυχίων, είναι αυτό του Βυζαντινού αρχιναύαρχου, που παίρνοντας την εντολή (μετά από πιέσεις στον Αλέξιο των λίγων πατριωτών) να σουλουπώσει κάπως τα εναπομείνατα μεγάλα πολεμικά του άλλοτε πανίσχυρου στόλου, κατάκλεψε το κράτος αποδομώντας τα εξαρτήματα από διάφορα πλοία με σκοπό να τα αναπληρώσει σε άλλα.
Το αποτέλεσμα ήταν:

1ον. Να απομείνουμε μόνο με δυο-τρία αξιόπλοα πλοία, που παρατημένα στα ναυπηγεία του Κεράτιου (σαν και τα σημερινά υποβρύχια) δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε καμμία περίπτωση τα πολυάριθμα και νεότερα βενετσιάνικα.

2ον. Οι τσέπες του τσοχατζόπουλου της εποχής εκείνης να φουσκώσουν απότομα, αφού κάποια εξαρτήματα πλοίων πουλήθηκαν κρυφά επιφέροντας στον αρχιναύαρχο παράνομο πλουτισμό εις βάρος της Πατρίδος.

Σημείωση Ιστολογίου: Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή στους περισσότερους Ελληνες… Η απόλυτη παρακμή και στο τέλος η κατάληψη της Κων.πολης απο τους Σταυροφόρους Φράγκους, οι οποίοι και …βρήκαν την απίστευτη γι αυτούς ευκαιρία να καταλάβουν (εκτός των άλλων) και την Πόλη των Πόλεων με απίστευτη ευκολία (χωρίς να ανοίξει…μύτη!), μιας και δεν υπήρχε πλέον ουτε στρατός, ούτε στόλος, ούτε τίποτα! Να το υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ή θα με πούν πάλι γραφικό;

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. 0
  0
  απο ποτε οι βυζαντινοι ειναι προγονοι μας;
 2. 0
  0
  Πράγματι, μας έπεισαν να αποδεχόμαστε ως προγόνους, τους δολοφόνους των πατέρων μας! Προσέξατε ότι το άρθρο μας αναφέρει ως Ρωμιούς (Ρωμαίους)!
  ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΌΛΜΗΣ, ψαξτε το μήπως και ΒΡΟΎΜΕ θεραπεία!
 3. 0
  0
  Βυζάντιο, τι είναι αυτό, μήπως θέλει να πει Ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, εεεε
  μπεεεε

  Θωμάς
 4. 0
  0
  Ὅ μεθερμηνευόμενον,
  Συμπέρασμα α΄:
  Ἐμεῖς ἐκουβαλήσαμε τὸ δυτικὸ ἀληταριὸ, ἐμεῖς καὶ ἡ βλάκεία μας.
  Συμπερασμα β':
  Ἐμεῖς ἐκουβαλήσαμε καὶ τὸ σύγχρονο δυτικὸ ἀληταριό, ἐμεῖς καὶ τὰ ἀνερμάτιστα μυαλά μας.
  Συμπἐρασμα γ':
  Ἐκ τῶν ἀνωτέρω συνάγεται ὅτι καὶ εἰς τὸ μέλλον τὰ ἰδια θα συμβοῦν διότι δυστυχῶς μυαλὸ δὲν βάζουμε
  Δίδαγμα:
  Ὀρύεται ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος-Χαιρέτης: "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ"
  Ποῖος ὅμως τὸν ἀκούει;
  Κανείς!!
  Καληνύκτα…!!!
 5. 0
  0
  Ήταν τόσο μισητό αυτό το πολυεθνικό μόρφωμα από τους Ελληνες, που η εμπροσθοφυλακή του οθωμανικού στρατού που την κατέλυσε, αποτελούνταν από πέντε χιλιάδες Ελληνες στρατιώτες!
  Ο πληθυσμός που αποτελούσε την πλειοψηφία ήταν Βενετοί, Γενουάτες και γενικότερα λατινοφωνοι!
  Η αγία σοφία κτίστηκε απο ερείπια κατεστραμενων ΑΡΧΑΊΩΝ ελληνικών ναών απο όλη την ελληνική επικράτεια.
  Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ 150 χρόνια υπήρχε μια πορεία εξελληνισμού της πόλης, όταν μετα την κατάληψη της απο τους δυτικούς το 1204 και την κατοχή απο αυτούς για 70 χρόνια, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΊΚΑΙΑΣ τους επιτέθηκε και την απελευθέρωσε!
  Απο τοτε και για περίπου 170 χρόνια είχε περισσότερο ελληνικό χρώματα απο πριν, αλλα ήταν πλέον μια χρεοκοπημένη και απομονωμένη Πόλη!
  Αυτα τα ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ χρόνια καπηλευτηκαν οι γνωστοί κύκλοι σκοταδισμού, οι οποίοι τα προηγούμενα 1.000 χρόνια είχαν οργιάσει κατα του Ελληνισμού, παρουσιάζοντας το σύνολο της ιστοριας του… "Βυζαντίου" σαν ελληνική.
  ΙΣΤΟΡΙΚΟ MATRIX – Την ΙΣΤΟΡΊΑ την ΓΡΆΦΟΥΝ οι ΝΙΚΗΤΈΣ!
 6. 0
  0
  Υπάρχει συνέχεια αγαπητέ δεν ακυρώσεις η δέχεσαι ότι θέλεις από την ιστορία…. Εκτός δαρβινομαιμου αν απέχθεια στο Όλυμπο και εξελίχθηκε σε ΆΔΩΝΗ νεφελοελοχιμ μισθωτούς.
 7. 0
  0
  Το 1345,15 Σεπτεμβρίου φτάσανε 300 Λάκωνες υπό τον οπλαρχηγό Δημήτριο Ράλλη στην Κωνσταντινούπολη γιατί θεώρησαν ότι έπρεπε να τεθούν κάτω απο τις διαταγές της Αυτοκρατορίας, για την Αποφυγή του Τούρκικου κινδύνου.


  ''(Μεσαιωνική Βιβλιοθήκη τόμ. ΄Ζ, σελ. λθ, Γρηγοράς, Καντακουζηνός).

  Αυτοί οι Έλληνες, Λάκωνες κυρίως, εθεωρούντο αιρετικοί, γιατί ήταν απείθαρχοι και στον αυτοκράτορα και στην εκκλησία. Όταν έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη, δημιουργήθηκε σάλος. Ο πρώτος ιεροκήρυκας της Αγίας Σοφίας Θ. Μετοχίτης ΄΄επικαλούμενος τους κεραυνούς του υψίστου '' βγήκε έξαλλος στους δρόμους προειδοποιώντας τους πιστούς πολίτες για την συμφορά που θα προκαλούσε η άφιξη των αιρετικών Ελλήνων . Ο Απόκαυκος προσποιούμενος ότι τους υποδέχεται, τους οδηγεί σ' ένα κλειστό στρατόπεδο με την υπόσχεση ότι τις επόμενες ημέρες θα συζητούσαν για την άμυνα της αυτοκρατορίας . Την άλλη ημέρα έφθασαν στο στρατόπεδο διάφορα συνεργεία οικοδομών και ξυλουργών, προκειμένου να διαμορφώσουν τον χώρο χωρίζοντας τον σε μικρά διαμερίσματα.
  ΄΄Οι δεσμώτες μαθόντες ότι ο αιμοβόρος δούξ διεννοείτο να παραπέμπψη αυτούς έν σιγή είς τον βυθόν της θαλάσσης, διό και διήρει την φυλακήν είς ξύλινα δωμάτια, όπως τους αποχωρήση ανά δύο και τρείς και ούτως ανετώτερον εκτέλεση το σιγηλόν κακούργημα, απέλπιδες ρίπτονται κατ' αυτού και ο μέν Ράλλης δια τεκτονικού οργάνου άποκεφαλισας εκρέμασεν επί των πύργων των κεφαλών αυτού είς θέαν του δήμου Δυστυχώς οι πολίται διεγειρόμενοι υπό της βασιλίσσης και της χήρας του Αποκάυτου εισέβαλαν ακωλύτώς είς τα ανάκτορα και κατέσφαξαν τους εν τω ναώ καταφυγόντες .
 8. 0
  0


  ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΟΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ-ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣΩΝΟΙ) ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 9:10 μ.μ.ΚΑΙ ΠΙΣΩ,…..ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ:
  http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/oehler_greekphylosophy.html

  Ανήκει στον Κλάους Ολερ, σπουδαίο Γερμανό φιλόσοφο και Βυζαντινολόγο.
  Το τι έστί Γερμανία στη φιλοσοφία μετά το 1600,1700… αρκετοί ξέρουν!….
  Αυτό μόνο που θα πώ είναι ότι ΔΕΝ έχουμε καταλάβει την ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ του Βυζαντίου και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας
  για την διαμόρφωση του Παγκόσμιου γίγνεσθαι…
  Οι Βυζαντινοί ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ένα τεράστιο έργο…

  ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ''ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ'' ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ 1100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΩΣ ''ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ'', ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ…

  Μας δίνει να καταλάβουμε μεταξύ άλλων, το τί ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ήταν οι Τρείς Ιεράρχες…αλλά και οι άλλοι Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι δεν ''βασίστηκαν'' αλλά ''ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ'' το έργο των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων.
  Μιλάει μόνος του ο Γερμανός:
  […] Όσον αφορά την ελληνική φιλοσοφία, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι η καθιερωμένη αντίληψη που την θέλει να βρίσκει τραγικό τέλος κατά το μοιραίο έτος 529 δεν είναι παρά ένας συμβατικός μύθος χωρίς κανένα πραγματικό έρεισμα. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα ως μελετητές της ιστορίας της φιλοσοφίας είναι μία ριζικά νέα θεώρηση, δίκαιη και ακριβέστερη, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψη τα πραγματικά ιστορικά δεδομένα. Και σ’ αυτήν την περίπτωση θα φανεί καθαρά ότι η ελληνική φιλοσοφία δεν εξέπνευσε το 529 μετά από μία πορεία χιλίων χρόνων, αλλ’ αντιθέτως είχε μπροστά της μία δεύτερη χιλιετία περαιτέρω ανάπτυξης. Αυτή η δεύτερη μεγάλη φάση, η Βυζαντινή Φιλοσοφία, δεν μπορεί -όπως γινόταν κατά κανόνα ως σήμερα- να παρουσιάζεται απαξιωτικά ως μία απλή ιστορία αρχαιοελληνικών επιρροών σε χριστιανούς λογίους• η Βυζαντινή Φιλοσοφία είναι κάτι πολύ περισσότερο: μία άμεση, ζωντανή συνέχεια της Ελληνικής Φιλοσοφίας κατά την βυζαντινή περίοδο.[…]

  Και 2 σημειώσεις προς αρχαιολάτρες δικές μου:
  α) Μεγαλύτερος αρχαιολάτρης από ότι υπήρξα εγώ από την εφηβεία μου μέχρι τώρα, κι εξακολουθώ, δεν υπάρχει.
  Όχι όμως από αυτούς που βρίζουν με χυδαιότητα τη νέα θρησκεία των Ελλήνων και θεωρουν τους Τρεις Ιεράρχες δακτύλους των Εβραϊκών Ιερατείων.
  Υπάρχουν λόγοι ζωτικής σημασίας που δεν αποκλείστηκαν εβραϊκοί δογματισμοί και ''κλισέ'' από την Ορθόδοξη Γραμματεία.
  Θυμηθείτε πχ την εξέγερση των Εβραίων στην Κυρήνη, Αίγυπτο, Κύπρο (115 μ.Χ.κι έπειτα) καί τη συνακόλουθη σφαγή 500.000 Ελλήνων…(……)
  β) Την επόμενη φορά που θα βρεθήτε σε παρέα αρχαιολατρών, αναρωτηθείτε γιατί οι πιο ''ζεστοί'' από αυτούς και δηλωμένοι ''αρχαιόθρησκοι'',
  βγάζουν σπυράκια και βρίζουν ιδιαιτέρως, όχι στο άκουσμα ''Χριστός, Ορθοδοξία, Παναγία, Άγιον Πνεύμα κλπ'', αλλά στο άκουσμα ''Άγιοι Ορθοδοξίας και Μέγας.Αλέξανδρος''.
  Όταν συμβεί κάτι τέτοιο…αλλάξτε επειγόντως παρέα αρχαιολατρική….

  ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ
 9. 0
  0
  Ψηλά Το κεφάλι ΒΥΖΆΝΤΙΟ έρχεται και πάλι ΣΤΡΑΒΟΣ Να Είσαι θα το οποψιΖρσαι αν δε μπορείς να δεις.. Σύντομα
 10. 0
  0
  ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΣΟΜΠΑΝΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.
 11. 0
  0
  ειμαστε απογονοι ελληνων και ρωμαιων το ειπε ο τελευταιος αυτοκρατορας της ρωμαικης αυτοκρατοριας. κατι παραπανω θα ηξερε.
  • 0
   0
   Αυτά μας φάγανε! Απο τους… "βυζαντινούς" μάθαμε ότι είμαστε και ΡΩΜΑΊΟΙ, απο τους Οθωμανους ότι είμαστε ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ, απο την εκκλησια ότι είμαστε ΕΒΡΑΊΟΙ (ΝΩΕ, ΑΒΡΑΆΜ κλπ), απο τους Σλάβους ότι η μισή Ελλάδα (βόρεια) είναι ΒΟΎΛΓΑΡΟΙ, απο τους Αλβανούς ότι η άλλη μισή Ελλάδα (Νότια) ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ!
   ΦΤΑΑΑΑΝΕΙΕΙΕΙ ΠΙΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ!!!!
   ΜΟΝΟ ΈΛΛΗΝΕΣ! ΜΟΝΟ ΈΛΛΗΝΕΣ! ΜΟΝΟ ΈΛΛΗΝΕΣ!
   Τόσο δύσκολο είναι πια! Είμαστε ο μόνος λαός που όχι μόνο δεν παρεξηγιομαστε που μας προσβάλουν την καταγωγη, αλλά και εμείς οι ίδιοι την αμφισβητούμε!
   Ε-Λ-Λ-Α-Σ και Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Ε-Σ ΜΌΝΟ!
 12. 0
  0
  κε Γκόνο, αν και αισθάνθηκα την ανάγκη δυο τρεις φορες να σχολιάσω κάτι σε αναρτήσεις σας, συγκρατήθηκα από ντροπή και μόνο αλλά και ως συνέπεια των, προ μηνός περιπου, αναθεματισμών και καταγγελιών μου εις βάρος σας και της δηλώσεώς μου ότι δεν θα σας επισκέπτομαι.
  Ο λόγος που το κάνω τώρα είναι διότι πληροφορήθηκα για την αντιγραφή, από άγνωστο σχολιαστή, παλαιότερού μου σχολίου και τοποθέτησής του σε αυτήν εδώ την ανάρτηση.(εννοώ το σχόλιο ''Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2014 – 11:51 μ.μ.'')
  Όντως, δεν εστάλη από εμένα, δεν γνωρίζω από ποιον, θα μπορούσατε να το έχετε βάλει κι εσείς ο ίδιος αν αυτό βοηθούσε να μπουν στη θέση τους κάποιοι δήθεν δωδεκαθεϊστές, δηλ. μασώνοι που σας τη σπάνε όταν διαιωνίζουν το δίπολο ''ή χριστιανός θα είσαι, ή έλληνας''.

  Χαιρετώ, και χαιρετώ με βαριά καρδιά επειδή συνεχίζω να κάνω το λάθος να αναμιγνύομαι σε διενέξεις που έχουν μεταξύ τους οι μπλόγκερ, αντί να περιορίζομαι στο να παίρνω το καλύτερο από αυτούς και να το διαδίδω.

  Να είστε καλά,
  ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί