09:05 - 20/02/2015

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σε μια άκρως προκλητική κίνηση προέβη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας στο Αιγαίο, επιλέγοντας μάλιστα μια περίοδο όπου βρίσκονται εν εξέλιξη πολύ σημαντικές διαδικασίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.


Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας, πτέραρχος Akın Öztürk, θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης στο εναέριο χώρο του Αιγαίου όπου τα τελευταία χρόνια έχουν χτυπήσει «κόκκινο» οι αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, πραγματοποίησε προκλητική πτήση στην περιοχή συνοδευόμενος από επτά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όπως αναφέρεται, με επιδεικτικό τρόπο ο πτέραρχος Akın Öztürk μαζί με τον τουρκικό αεροπορικό στόλο επί πενήντα λεπτά της ώρας πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο δυτικά των ελληνικών νησιών Λέσβου και Χίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει στην ελληνική πλευρά ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να επιβάλει τις διεκδικήσεις της στην περιοχή παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο που ορίζεται στα δέκα ναυτικά μίλια. Μάλιστα τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν με έμφαση ότι η κίνηση αυτή έγινε για να δείξει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα δέκα ναυτικά μίλια του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά μόνο τα έξη, ισχυρισμός που έχει απορριφτεί επανειλημμένα από την ελληνική πλευρά και είναι η βασική αιτία των αεροπορικών εμπλοκών μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών των δυο χωρών τις τελευταίες δεκαετίες.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται και σαν αντιπερισπασμός στην πριν από λίγες μέρες κατά την επέτειο της κρίση των Ιμίων πτήση που πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στην περιοχή, για να ρίξει στην θάλασσα ένα στεφάνι στην μνήμη των πιλότων που έπεσαν το βραδύ της κρίσης το 1996.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  να κατσουν φρονημα μην τους μαμ@σει ο καμενος!!!
 2. 0
  0
  Eπρεπε να τον καταριψουμε.
 3. 0
  0
  Aυτο το "αντρακι" ..,ο τουρκος παληκαρας σε σμπλοκη στο Αιγαιο…πριν 20χρονια εγκλωβισμενος στα ρανταρ των διλιτρων Μιραζ…εκλασε μεντες..και πηγε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΕΣΜΕΝΟΣ..για προσγειωση, και απο εκει σε κατασταση ΣΟΚ στο στρατιωτικο νοσοκομειο τους !!!!
  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΓΚΙΕΣ ..ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ…ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!
 4. 0
  0
  Τώρα "πήρε το αίμα του πίσω" εκ του ασφαλούς φαίνεται… Φυσικά και είχε επιλέξει τον καλύτερο "συνοδηγό",γιά να τον ξαναφέρει πίσω… Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν του συνέβαινε κανένα "ατύχημα" με τα δικά μας ΜΙΡΑΖ… Εκτός εάν αυτό επεδίωκε!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί