21:09 - 20/07/2014

Πολωνικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στο λιμάνι της Οδησσού κατέφθασαν τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα του πολωνικού στρατού, καθώς και προσωπικό με λεωφορεία και φορτηγά για να σταλούν στο Ντονέτσκ , μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Новороссии.

Συγκεκριμένα στο λιμάνι της Οδησσού κάτω από άκρα μυστικότητα κατέφθασαν τροχοφόρα 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα φορτηγά 152 χιλιοστών με την κωδική ονομασία «Dana» τσεχικής κατασκευής , των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στρατιωτικά λεωφορεία και φορτηγά.

Μετά την εκφόρτωση του πολωνικού σχηματισμού πυροβολικού (πιθανώς πρόκειται για την 1η πολωνική Ταξιαρχία Πυροβολικού με έδρα το Mazury ), ακολούθησε η άφιξη των πολωνών στρατιωτών , στο σιδηροδρομικό σταθμό από ξεχωριστή πλατφόρμα φόρτωσης.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες η κίνηση αυτή αποτελεί σαφέστατα μία «δυσάρεστη έκπληξη για την ρωσική πολιτοφυλακή», σύμφωνα και με τον ουκρανό πρόεδρο Poroshenko.

Με την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνει ξένος τακτικός στρατός από χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που θα αλλάξει την στρατιωτική-πολιτική κατάσταση ριζικά. Σύμφωνα με τους ίδιους αμυντικούς αναλυτές μετά από μία τέτοια εμπλοκή υπάρχει πλήρως απελευθέρωση « των χεριών» της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της για μια επαρκή απάντηση!!

«Εμείς λέμε όμως ότι κάτι τέτοιο θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως»!.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη. Με λύσσα αμύνεται σκληρά η Αρκτος (Ρωσία).
  Ιωσήφ Βατοπεδινός.
 2. 0
  0
  Η Πολων-οβρία (που πάντα τέτοια ήταν) θα το φάει το αγγουράκι της από τους Ρώσους όπως πάει….
 3. 0
  0
  αν είναι αλήθεια..τότε είναι ανησυχητικά νέα..καταρχήν με ποιό δικαίωμα ανακατεύεται η Πολωνία στον εμφύλιο της Ουκρανίας!Προς κάποιους ανιστόριτους οι Ουκρανοί είναι Σκύθες και όχι Χαζάροι-για κάποιο λόγο γίνετε τάυτηση με τους Σαυρομάτες-Σαρμάτες (αναφέρθηκε σε άλλο άρθρο-είναι αρχαίοι φιλέλληνες)!!!Καλοί οι Ρώσοι(λόγω ορθοδοξίας)…αλλά και οι Σκύθες είναι φίλοι μας από αρχαιοτάτων χρόνων-αυτό που θέλω να πω είναι ότι μην ξεκινήσουμε να τους μισούμε(το καταλαβαίνω πως νιώθουμε..αλλά πρέπει να κρατήσουμε ουδέτερη στάση…υπάρχουν ελληνικοί πληθυσμοί που ζούνε χωρίς πρόβλημα χιλιάδες χρόνια-ποντιακοί πληθυσμοί)..επειδή είναι με τους Αμερικάνους..διότι φαινομενικά και εμείς εκεί είμαστε(άσχετα τη νιώθουμε)…είναι σαν να βρίζουμε τα δικά μας χάλια !!http://wol.jw.org/el/wol/d/r11/lp-g/2001846 .Στην αρχαιότητα η αστυνομία της πόλης των Αθηνών ήταν από Σκύθες της Ουκρανίας….πολλοί σκύθες πρίγκιπες καθώς και βασιλείς ήρθαν στην αρχαία Αθήνα,και πολέμησαν και στο πελοποννησιακό πόλεμο..κατά ένα μέρος είναι ενεργό μέρος της ιστορίας μας http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%92%CE%BF%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85 !

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί