17:32 - 16/03/2014

ΠΟΛΕΜΟΣ…

Παλιά ήταν η Τροία ..Τώρα είναι η Τροι(κ)α..

Παλιά τα όπλα ήταν δορυα και σπαθιά …τώρα τα δορυα και τα σπαθιά είναι ζωγραφισμένα σε χαρτάκια ….είναι στην διάσταση τους …τα ονομάζουν χρήματα!

Δεν μπορούν να σε νικήσουν κανονικά και έτσι άλλαξαν το πεδίο της μάχης από υλικό πεδίο σε συνειδησιακό πεδίο!

Στο κανονικό πολεμο φοβουνται ότι πάντα θα υπάρχει ο Αχιλλέας των Ελλήνων…δεν περίμεναν να υπάρχει και στον συνειδησιακό!

Για αυτό μέχρι σήμερα δεν μπορούν να μας γονατίσουν ……

Όλο θα και θα και θα …ενώ περίμεναν να είναι μια απλή βόλτα όλος αυτος ο πόλεμος !

Δεν χάνουμε ΕΛΛΗΝΑ νικαμε …ΝΙΚΑΜΕ εκεί που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ….νικαμε αμυνόμενοι μέσα στο δικό τους πεδιo μάχης …στο πεδίο που έκαναν αόρατο και νόμιζαν ότι κανείς δεν θα κατανοήσει!

Την μάχη όμως την κέρδισε στην ουσία ο Οδυσσέας …Όπως και σήμερα γίνεται ακριβώς …σαν η κασέτα να παίζει ξανά και ξανά ….. η κασέτα που νομίζουν ότι έλεγξαν … η κασέτα που σου δείχνουν!

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ θα νικήσει ξανά …με ένα δούρειο ίππο σαν δώρο… είναι όλα εδώ μπροστά σου …δες το συμβαίνει κάθε μέρα…. είσαι συμμέτοχος του ,…ζεις μέσα σε αυτή την νικηφόρα ιστορία …απλά σου φαίνεται αλλιώς γιατί άλλαξαν το επίπεδο ,την διάσταση !

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ σύντομα θα δημιουργήσει το νέο στίβο μάχης ….για να θυμηθείς αυτό που ο Αχιλλέας σου είπε τόσες φορές …ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ!

Μπόρεσαν και σου έδωσαν συγκεκριμένους τρόπους και κανόνες να κινείσαι ,σε έκαναν να πιστεύεις ότι αυτοί οι κανόνες είναι η μόνη λύση , μια δημοκρατία χαλκευμένη και απόλυτα ελεγχόμενη από αυτούς με μοναδικό στόχο να σε οδηγούν να κοιτάς ότι η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή!

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ..Πρώτα χτύπησε τον Αντίνοο …..καμία λύση δεν θα έρθει από τον υπάρχων μηχανισμό της δημοκρατίας που έχει σήμερα ο πολιτισμός μας..γιατί απλά ο μηχανισμός αυτός τους ανήκει…ο μηχανισμός αυτός είναι του εχθρού !

Η λογική λέει ότι αν αναζητείς έναν ηγέτη που νιώθεις ότι σε αντιπροσωπεύει τότε στέκεσαι δίπλα του , αν δεν μπορείς να ανακαλύψεις αυτόν τον ηγέτη ..τότε ποτέ μα ποτέ δεν θα πρέπει να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο….αν δεν υπάρχει ο ηγέτης μέσα σε ότι σου δίδαξαν σαν λύση ..τότε μην συμμετέχεις στην λύση που σου προσφέρουν ως μοναδική !Αν δεν υπάρχει εκεί ο πραγματικός ηγέτης τότε ίσως αυτό να σημαίνει ότι η λύση δεν είναι εκεί και ότι η μάχη πρέπει να δοθεί με τελείως ανορθόδοξο τρόπο , με αλλαγή τελείως νοοτροπίας , σε άλλο επίπεδο , σε άλλο στιβο!

Μέχρι να βρεις λοιπόν αυτόν που θα σε κάνει να νοιώσεις ότι υπηρετεί το συμφέρον του ανθρωπίνου είδους και της πατρίδας μην συμμετέχεις ….χρησιμοποίησε το δικαίωμα σου να αρνηθείς την συμμετοχή σου … χρησιμοποίησε την ΑΝΥΠΑΚΟΗ σου …έξυπνα και μέσα στα όρια των νόμων τους ..ώστε να είσαι και όρθιος άλλα και χρήσιμος στις ιδέες σου!

Δεν θα αργήσει να δοθεί ο Δούρειος Ίππος απο τον ….ΚΑΝΕΝΑ … είναι θέμα ημερών , …

Είμαστε όλοι ο ΚΑΝΕΝΑΣ … και ίσως τώρα να μπορείς να κατανοησεις καλύτερα το ..μάθημα χωρίς σειρά του Αχιλλέα …την ουσία και χρησιμότητα της ανυπαρξίας μέσα σε ένα πόλεμο που χτίστηκε έτσι ώστε να είναι αόρατος ….

Όλα σύντομα θα δέσουν σαν παζλ…. όλα τα κομμάτια …που είναι εδώ μπροστά στα μάτια σου …θα δείξουν το μεγάλο σχέδιο!

Το δικό μας «όπλο» …σύντομα θα το έχεις στην καρδιά σου!

Stranger…..

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (34)

 1. 0
  0
  Stranger..ξερεις..
  η ψυχη μετραει

  Α λέξανδρος
 2. 0
  0
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ !!!!!
 3. 0
  0
  http://3660.gr/…………. παιξε μπαλα αγορι μου !!!!!!!!!!!!!! Ξερεις εσυ …………………………………..
 4. 0
  0

  STRANGER, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ…..Φαίνεσαι να έχεις Γνώσεις…..Αλλά κι' εμείς που σε διαβάζουμε, δεν είμαστε ούτε αμόρφωτοι ούτε αστοιχείωτοι.

  Ο πόλεμος της Τροίας δεν ήταν παραμυθάκι, ούτε "καρτούνς"…

  Ειδικά στο τέλος ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ , μετά τον θάνατο του Πατρόκλου και του Έκτορα, φοράει απλά την Πανοπλία του και εμφανίζεται στο πεδίον της μάχης.

  Πότε όμως ;;

  ΄Όταν οι Τρώες είχαν φθάσει στα καράβια…..

  Ο Αχιλλέας εμφανίζεται και …:

  Οι Τρώες, αν και θαρραλέοι- ικανοί πολεμιστές, μόλις τον αντικρύζουν παραλύουν και τρέχουν προς τα τείχη για να σωθούν, ενώ ο Αχιλλέας, τους σούβλιζε πίσω τους, με το μακρύ αλύγιστο κοντάρι του…

  .Έτσι το περιγράφει ο Ομηρος στην Ιλιάδα…

  Σήμερα οι εχθροί μας, έχουν φθάσει στα καράβια.

  Κι' αυτό είναι λάθος τους. Γιατί θα εμφανισθεί ο Αχιλλέας……

  Είμαστε στο τελικό στάδιο ή εγώ το βλέπω έτσι ;;

  Ξεπεράσαμε το : " Η αυτοί ή εμείς ;;"

  Είμαστε στο : " ΕΜΕΙΣ, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά ;"

  Πολλοί αγωνίζονται από τα πόστα – μετερίζια τους;

  Είμαστε στην τελική φάση ή είναι ψευδαίσθηση δική μου;;

  Δεν σου ζητώ συμβόλαιο……Αλλά κάτι παραπάνω πές μας .

  Θέλω να πιστεύω ότι μας απευθύνεσαι επειδή μας εκτιμάς.

  Ανώνυμη

 5. 0
  0
  Σωστος συσχετισμος…Οτι γινει θα γινει στο παρασκηνιο,εναν Κανενα θα ψαχνουν αλλα μεχρι να τον βρουν ηδη θα εχουν χασει ενα απ τα γραναζια τους…

  EHETLAIOS
 6. 0
  0
  ΦΙΛΕ ΞΕΝΕ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 14ης ΠΡΟΣ 15ης ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ… ΕΩΣ ΤΩΡΑ… ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΝΤΑΣ ΨΗΛΑ…. ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ…. ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ, ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ………. ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ… ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ…. ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ… ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΣΠΗ….. ΤΗΝ ΠΑΝΩΠΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ " ΙΝΑ ΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕΣ" ΣΤΟ " ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ " . ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΥΜΠΛΕΩ, ΣΥΜΦΩΝΩ, ΕΠΑΥΞΑΝΩ…… ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΠΟΡΑ!!!!! ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ… ΑΓΑΠΗ, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ….. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑ….. ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!!! ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΕΡΩΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.. ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Η ΗΡΑ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ!!! ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ????? ΝΑΙ !!!! ΚΑΘΕ ΗΓΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ!!!! ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ…….. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ " ΤΣΟΥΖΕΙ" !!!!!!! ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΦΛΕΒΑ!!!!! ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ… ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ?? ΣΑΦΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ!! ΣΑΦΩΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ!! ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ!! ΑΣ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ>!!!! Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…. Η ΙΩ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ….. Ο ΦΑΕΘΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΟΦΑ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ…. ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΩΝΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ΟΡΑΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ….. ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…. ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ…. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ… Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΠΙΣΩ – Η ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ -. ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ? Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ… Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛ ΛΗΝΑΣ.. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ "ΚΑΝΕΝΑΣ". ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΑΡΙΑ
 7. 0
  0
  ολα να τα δωσουμε στησ εκλογεσ να μαθουνε οτι ειμαστε ελληναρεσ αυτοι θα ειναι μιαζωη ζωα πανω στα δενρα φγαζουνε ολοι τη βρωμια στην ουκρανια οι ηρωεσ του κολου κολο αμερηκανοι
 8. 0
  0
  EΙΜΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΦΙΛΙΚΑ…….Σπυρος.
 9. 0
  0
  ειμαστε μαζι σου
 10. 0
  0
  Ω ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΥΙΟΙ ΦΩΤΟΣ ΥΙΟΙ ΘΕΩΝ ΥΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

  Π…ΙΩ…Σ
 11. 0
  0
  Στην τροια πηγαμε σαν κατακτητες ,στην τροικα σαν υποδουλοι.Ο σημερινος Οδυσσεας θα πρεπει να ξεπερασει και το προτοτυπο ακομα.Παραταυτα,ναι νομιζω οτι υπαρχει ελπιδα…
 12. 0
  0
  πολύ καλό το άρθρο μα πάνω απολα τα σχόλια…επιτέλους!!!!
  maria vaia μας ανατρίχιασες..ευγε girl!!
  Η αλήθεια είναι οτι οι απαντήσεις μας έχουν δοθεί απο τους προγόνους μας είτε με παραδείγματα απο την μυθολογία είτε μέσα απο τον Ομηρο(βλέπε Αντίνοο-ΜΜΕ) κτλ…
  Αndre.
 13. 0
  0
  και εγω διαβάζοντας σε παίρνω θάρρος………..
  και κατι για να γελάσουμε
  Ένας παπάς διορίζεται σε μια εκκλησία στην Κρήτη. Έχει όμως ένα πρόβλημα. . . . δεν συμπαθεί τους Κρητικούς.
  Την πρώτη Κυριακή κατά το κήρυγμά του, λέει στους πιστούς:
  -Θα σας μιλήσω σήμερα για την Μαρία τη Μαγδαληνή , η οποία ήταν μια πόρνη από τα Χανιά….
  Αμέσως οι πιστοί αντέδρασαν:
  -Από τα Χανιά πάτερ … τι είναι αυτά που λες…κτλ
  Ο παπάς όμως δεν έπαιρνε χαμπάρι. Την επόμενη Κυριακή λοιπόν, πάλι τα ίδια:

  -Σήμερα θα σας μιλήσω για την παραβολή του “Ασώτου Υιού” , ο οποίος ήταν ο γιος ενός βοσκού από το Ηράκλειο…
  Αγανακτούν οι πιστοί και κάνουν παράπονα στον Μητροπολίτη. Φωνάζει αυτός τον παπά και του λέει:
  -Ξέρω ότι δεν συμπαθείς τους Κρητικούς , ούτε και εγώ τους γουστάρω, προσπάθησε όμως να είσαι πιο διακριτικός και να μην τους τη λες χύμα….
  Οπότε την επόμενη Κυριακή λέει ο παπάς στους πιστούς:
  -Σήμερα θα μιλήσουμε για το Μυστικό Δείπνο…
  Οι πιστοί περιμένουν να ακούσουν την συνέχεια…..υποψιασμένοι.
  -Μαζεύει ο Χριστός τους μαθητές του και τους λέει “απόψε κάποιος από εσάς θα με προδώσει”. Και αμέσως του απαντά ο Ιούδας: Ίντα λες μωρέ σύντεκνε”…!
 14. 0
  0
  Παντως εχουν δικιο οτι απο 1970 κ μετα δεχτηκε η ΕΛΛΑΣ ευνοικη ενεργεια απο τα αστρα.Οσοι κραταγαν ομπρελα εκεινη την περιοδο προβλημα τους,ξυδακι.Καλη δυναμη.

  ΧΡΗΣΤΟΣ
 15. 0
  0
  Γνωρίζω,είμαι εδώ και συμπορεύομαι Νίκο.Με τις γνώσεις και την ψυχή μου.
  Τις γνώσεις χρησιμοποίησε την ψυχή προστάτευσε.

  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 16. 0
  0
  Nα σας υπενθυμίσω ότι την"τελική" μάχη ο πολυμήχανος Οδησσέας χρειάσθηκε τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς (δλδ της σοφίας και της υπομονής – επιμονής). Τίποτα δεν θα κατάφερνε εαν δεν είχε τον Τηλέμαχο (αυτός που μάχετε απο μακριά)….
  Σήμερα λοιπόν που πλησιάζει η ώρα χρειαζόμαστε τον Αρχηγό Αχιλλέα, που μπορεί να είναι το τυχαίο πρόσωπο κάθε ομάδας, αυτό που δεν θα "κολώσει" να πάρει τα πράγματα πάνω του, ο μπροστάρης….
  Χρειαζόμαστε τον Οδυσσέα, τον τεχνίτη, που θα λύσει τα πρακτικά θέματα, που όμως οδηγούν στην επιβίωση….
  Χρειαζόμαστε την Αθηνά, πάλι γυναίκα θα είναι, θα μεταφέρει τη γνώση στα παιδιά, θα περιμένει υπομονετικά, που θα συμβουλεύσει, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης…
  Χρειαζόμαστε τέλος τον Τηλέμαχο, αυτόν που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις, θα δώσει τον κοινό στόχο, που σήμερα βοηθά απο μακριά….

  Όλα αυτά ισχύουν στην δική μου άποψη, που δεκάδες φορές στο παρελθόν σας έχω εξηγήσει και δεν είναι άλλη απο το ολοκληρωτικό restart…
  Αυτό που θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν για να σε υποδουλώσουν….
  ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ , είναι απλά ένα προαίσθημα που 3 χρόνια τώρα δεν λέει να μου φύγει. Μακάρι να κάνω λάθος και ας είμαι ένας ακόμα τρελός ανάμεσα στους λογικούς!!!
 17. 0
  0
  Ούτε ένας ψίθυρος δεν ακούγεται στον κήπο,
  Τα πάντα ηρεμούν μέχρι το ξημέρωμα.
  Εάν ήξερες πόσο αγαπητά είναι για μένα,
  Τα βράδια κοντά στη Μόσχα!

  Το ποτάμι άλλοτε κινείται και άλλοτε όχι
  Όλα είναι φτιαγμένα απ' το ασήμι του φεγγαριού.
  Ένα τραγούδι ηχεί και δεν ακούγεται
  Σε αυτά τα ήσυχα βράδια.

  Γιατί, αγάπη μου, με κοιτάς έτσι,
  Σκύβεις το κεφάλι σου τόσο χαμηλά;
  Δεν είναι εύκολο να σου πω
  Όλα τα πράγματα που είναι στην καρδιά μου.

  Η αυγή γίνεται όλο και πιο ορατή.
  Σε παρακαλώ, να είσαι καλή!
  Επίσης, μην ξεχνάς,
  Αυτά τα καλοκαιρινά βράδια κοντά στη Μόσχα.
 18. 0
  0
  καλή δύναμη σε όλες τις ελληνικές ψυχές που ξύπνησαν
 19. 0
  0
  Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά,
  ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτην ω αν στοίχω,
  αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων,
  και μόνος και μετά πολλών,
  και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω,
  πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι.
  Και συνήσω των αεί κρινόντων,
  και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι,
  και ούς τινας άλλους ιδρύσεται το πλήθος εμφρόνως.
  Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται ουκ επιτρέψω,
  αμυνώ δε και μόνος και μετά πάντων.Και τα ιερά τα πάτρια τιμήσω.
  Ίστορες θεοί 'Aγραυλος, Ενυάλιος, 'Aρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη

  ΓΑΊΑ ΠΡΌΣΕΧΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ…

  ΈΧΕΙ ΒΑΡΎ ΦΟΡΤΊΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΌ…

  ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΈΞΕΙ..

  ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΆΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΉ.

  ΌΛΟΙ ΚΟΥΡΆΓΙΟ

  ΕΥΧΉ… ΜΟΥΡΑΓΙΟ!

  ΦΑΕΘΩΝ

  όχι και έτσι.. ύπουλο..
 20. 0
  0
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΝΟΜΙΖΩ, ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΑ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ.. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ… ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
 21. 0
  0
  Στρειντζερ,εγω δεν καταλαβαινω γιατι βαζεις την Τροια σαν παραδειγμα παρομοιαζοντας την με την τροϊκα.Ξερω οτι οι ελληνες πηγαν για φουλ επιθεση στην Τροια,δεν ηταν δυναστες οι Τρωες εις βαρος της τοτε ελλαδας με την μορφη που ειχε.Ηταν ελληνικος εμφυλιος πιο πολυ.Ιδιους θεους λατρευανε.
  Περι ερπετικης τρωικης αδελφοτητας του David Ιcke ας τα αφησουμε.
 22. 0
  0
  Ωστε ετσι ε Maria Vaia? Ειμαστε και διασημοι??? χαχα! Ποιος στην χαρη μας τοτε. Παντως ενα ειναι σιγουρο. Δεν καθεσαι να παρακολουθεις κατι η καποιον που δεν φοβασαι. Παρακολουθεις οποιον φοβασαι. Αρα φοβουνται.
  Απο κει και περα τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται και τιποτα δεν φαινεται οπως ειναι. Και πρεπει να λαμβανουμε υποψην μας και τις λεπτομερειες οσο ασημαντες και αν ειναι αυτες. Ο Stranger μιλαει για την καρδια. Η δικη μου η καρδια λοιπον εχει παψει προ πολλου να φοβαται. Οτι ειναι να γινει ας γινει λοιπον.

  Ανυποτακτη
 23. 0
  0
  στις 7 Νοέμβριου είχες την πληροφορία αλλά τα δυο ‘’πουλάκια’’ από τα τρία ξαναμπήκαν στο κλουβί……. Ξέρω ότι δε βγήκες ψεύτης απλά κάτι άλλαξε τελευταία στιγμή…. Τώρα τι ξέρεις ……???
 24. 0
  0
  Το σχόλιο με το πετυχημένο εικονογραφημα σου ,με τις όποιες ΑΛΛΗΓΟΡΊΕΣ σου ,δεν είναι κακο ,για "ύψωση" μιλαει και αξία, αλλά μην ξεχνάς , να μην ακυρώνει ο λόγος σου ,γιατί έτσι θα ακυρωθούν και τα έργα σου .
  Αυτός ο Λόγος είναι τέτοιος , που μονο σε Αυτον Μπορείς να στηριχτεις κι έγινε σάρκα και οστά .
  Και μπορεις , επειδη τα γενια θελουν χτενια και στα χτενια φρακαρουν οι κομποι , έχει κανόνα λοιπόν φίλε μου ,κανόνα που επιτρέπει στα χαμένα , να Βρίσκονται !!! Δόξα Του .
  Οι "παλμοί" και η μουσική γενικα των λεξεων του "Λογου μας" * που χρησιμοποιούμε προς Εκφραση , δεν είναι κενή ουτε τυχαία ,συνδέεται κι αποτελεί ουσία και σημαίνει ,δίνει νοημα-νοηση , γι αυτό να βρίσκουμε τις πλεον κατάλληλες λέξεις .
  (τα κρύο ζεστά – χλυαρα ,θολώνουν τα νερά) .
  Ο Λόγος ** συνδέεται με την αντίληψη – το συναίσθημα – την συνείδηση ,οπότε με την αλήθεια και την δικαιοσύνη .
  Ε κάποια στιγμή ,η αντίληψη – το συν αίσθημα – η συν είδηση – η αλήθεια – η δικαιοσύνη ,ωφειλουν να γίνουν έργο , καρπός του δέντρου μας και να εναρμονιστεί …..το φαίνεσαι …….με το είναι .

  *(Ελληνική γραμματεία , που διαδόθηκε απο τον "κατακτητή" βασιλιά Αλεξανδρο,που δεν είχε τι να κάνει στο άνθος της ηλικιας του ,και είπε να παει στην αλλη μεριά του κόσμου πολεμοντας , για να πεθάνει '
  κτίζοντας και μερικές βιβλιοθήκες Ελ(λη)νικής Γραμματειας ,που αργότερα πήραν το όνομα του ,για να θυμίζουν την βαρβαρότητα του …….. (;) Με αυτήν την Γραμματεία , παλι τυχαία ,??? μιλησε οταν σαρκωθηκε ο Άμωμος, ο Άγιος των αγίων , και με αυτήν φωτισε και φανερωσε και καταδίκασε το άδικο – το ψέμα – το κακό ).

  ** βλεπε την Αρχή του Κατα Ιωάννη ευαγγελίου ._
 25. 0
  0
  Καὶ ἀκαρτέρει καὶ ἀκαρτέρει
  φιλελεύθερη λαλιά,
  ἕνα ἐκτύπαε τ’ ἄλλο χέρι
  ἀπὸ τὴν ἀπελπισιά,

  Κι ἔλεες: «Πότε, ἅ, πότε βγάνω
  τὸ κεφάλι ἀπὸ τσ’ ἐρμιές;».
  Καὶ ἀποκρίνοντο ἀπὸ πάνω
  κλάψες, ἄλυσες, φωνές.

  Τότε ἐσήκωνες τὸ βλέμμα
  μὲς στὰ κλάιματα θολό,
  καὶ εἰς τὸ ροῦχο σου ἔσταζ’ αἷμα,
  πλῆθος αἷμα ἑλληνικό.

  Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα
  ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ
  νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα
  ἄλλα χέρια δυνατά.

  Μοναχὴ τὸ δρόμο ἐπῆρες,
  ἐξανάλθες μοναχή·
  δὲν εἴν' εὔκολες οἱ θύρες
  ἐὰν ἡ χρεία τὲς κουρταλῇ.

  Ἄλλός σοῦ ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια,
  ἀλλ' ἀνάσασι καμμιά·
  ἄλλος σου ἔταξε βοήθεια
  καὶ σὲ γέλασε φρικτά.

  Ἄλλοι, ὀϊμέ, στὴ συμφορά σου
  ὀποῦ ἐχαίροντο πολύ,
  «σύρε νὰ 'βρῃς τὰ παιδιά σου,
  σύρε», ἔλεγαν οἱ σκληροί.

  Φεύγει ὀπίσω τὸ ποδάρι
  καὶ ὀλογλήγορο πατεῖ
  ἢ τὴν πέτρα ἢ τὸ χορτάρι
  ποὺ τὴ δόξα σοῦ ἐνθυμεῖ.

  Ταπεινότατή σου γέρνει
  ἡ τρισάθλια κεφαλή,
  σὰν πτωχοῦ ποὺ θυροδέρνει
  κι εἶναι βάρος του ἡ ζωή.

  Ναί, ἀλλὰ τώρα ἀντιπαλεύει
  κάθε τέκνο σου μὲ ὁρμή,
  ποὺ ἀκατάπαυστα γυρεύει
  ἢ τὴ νίκη ἢ τὴ θανῆ.

  Ἀπ' τὰ κόκαλα βγαλμένη
  τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
  καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
  χαῖρε, ὦ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

  Ζ
 26. 0
  0
  Stranger όλο σου το γραπτό είναι ένα συναίσθημα και μια, μάλλον, ευχή. Ο Ένας, ο Κανένας! Έτσι έμαθε αυτή η ράτσα κι ας εφηύρε τη δημοκρατία. Γεννημένοι για τα πάντα. Η όλη συνισταμένη στο μυαλό σου δείχνει αυτό που όλοι λαχταρούμε. Μ' άρεσε το γραπτό και θα σου απαντήσω στο ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ με ένα άρθρο μου "Η Ελλάς είναι σπέρμα"
  αρισταρχος
 27. 0
  0
  Αυτά που είπες Μαρία μου έφεραν στο μυαλό το παρακάτω άρθρο που διάβασα τυχαία τις προάλλες
  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/10/1940_28.html#.UybCw87LA_g

  Καλημέρα σας όλους
  https://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

  και καλή δύναμη
  https://www.youtube.com/watch?v=0Z33CwdtUIA
 28. 0
  0
  Μaria Vaia,
  όταν κάποιος μιλά από καρδιάς τότε η κάθε λέξη του έχει άλλη βαρύτητα..
  έρχεται και κάθεται πάνω στην δική σου καρδιά η μια λέξη μετά την άλλη
  και νομίζεις ότι θα γονατίσεις απ'το βάρος…
  γίνεται όμως το παράδοξο..
  δεν γονατίζεις.."ελαφραίνεις".. σου δίνουν φτερά.. σε ντύνουν .. σου δίνουν το χέρι..μια αγκαλιά.. και τότε δεν είσαι πια μόνος..
  ευτυχώς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΡΙΑ
  και με χαμόγελο αντιλαμβάνομαι ό,τι δεν είμαστε και λίγοι..

  είσαι καθαρή καρδιά φίλη Μαρία,
  αφιερωμένο ένα μικρό απόσπασμα από Γκιμπράν

  "Η ψυχή μου με ορμήνεψε, αδελφέ μου, και με φώτισε. Και συχνά η ψυχή σου σε ορμήνεψε και σένα και σε φώτισε. Διότι εσύ είσαι σαν και μένα και δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσά μας, Μόνον που εγώ μιλώ για όσα είναι μέσα μου Με λόγια που άκουσα στη σιωπή μου Κι εσύ φυλάς όλα όσα είναι μέσα σου Κι η φύλαξη σου αυτή έχει αξία Τόση όση κι η δική μου πολλή ομιλία."

  http://www.youtube.com/watch?v=22QzlvYnpPE


  σε όλους τους σχολιαστές που εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύμματος
  να θυμίσω κάτι απ'το παρελθόν..


  http://www.katohika.gr/2014/02/deite-ta-vodeo-kai-meta-min-peite-oti-den-gnorizate.html
  10 Φεβρουαρίου 2014 – 10:40 π.μ.

  "μην βυθίζεσαι στην παραίτηση και την απάθεια… ψάξε σε κάθε κύτταρο του κορμιού σου… αυτό που θα σε ενεργοποιήσει… βρες τη μνήμη… που είναι κρυμμένη εκεί..
  μην έχεις συνέχεια το μυαλό σου απασχολημένο… γκρινιάζοντας για το τι δεν έχεις…
  εστίασε στο ΤΙ ΕΧΕΙΣ…

  έχεις προνόμια ως Έλληνας που δεν μπορείς ούτε να φανταστείς…
  έχεις μια απίστευτη “τράπεζα πληροφοριών”… όλοι οι πρόγονοί σου… σου μιλούν ..
  πάψε την γκρίνια… να τους ακούσεις…

  έχεις ρίζες βαθιές… δεν είσαι ένα δεντράκι που θα το παρασύρει ο δυνατός αέρας…

  έχεις τη ρώμη του Ηρακλή, έχεις τη μνήμη των σοφών – ο Αριστοτέλης ,ο Πλάτωνας ο Σωκράτης ο Πυθαγόρας ο Ηράκλειτος ο Επίκουρος.. σου κλείνουν το μάτι – ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης, ο Βρεττάκος… σου φωνάζουν…
  είσαι πολυμήχανος σαν τον Οδυσσέα.. “ασταμάτητος” σαν τον Μέγα Αλέξανδρο.. “ατρόμητος” σαν τον Λεωνίδα…έχεις την ομορφιά της Αφροδίτης, τη σοφία της Αθηνάς…το χιούμορ του Αριστοφάνη.. τον τσαμπουκά του Διάκου, του Κολοκοτρώνη.. της συντροφιά τους…
  έχεις το “Φως που δεν υπάρχει σ'άλλη γη” (το σιγοτραγουδάς )…
  έχεις τη “πίστη” της ελληνίδας Μάνας… που έπλεκε κάλτσες για το Μέτωπο και ξεπροβόδιζε τα παιδιά της με την εικονίτσα της Παναγιάς στα χείλη , έχεις το “ΑΕΡΑ” που φώναζαν ψηλά στα βουνά… τα παλικάρια μας…
  και αυτοί κρύωναν ,πεινούσαν, διψούσαν ,πονούσαν…αλλά κανείς… δεν αμφισβήτησε το σύνθημα “ΑΕΡΑ” …

  λόγια ήταν και αυτά …. λέξη .. που την έπαιρνε ο άνεμος… μα “στοίχειωνε “ τους εχθρούς….
  η λέξη έγινε τροφή… νερό… φάρμακο… δύναμη…

  λέξεις… λόγια του αέρα…

  υπάρχουν όμως στιγμές …που οι σκέψεις γίνονται λέξεις και οι λέξεις .. κόκος στην κλεψύδρα της καρδιάς… μετρούν τον χρόνο… μετρούν αντίστροφα..
  τότε ξέρεις.. ότι ήρθε ο καιρός…


  έχουμε ΠΟΛΕΜΟ όχι αστεία
  μη σταματάς να χαμογελάς…

  Εντέλεια & Φως

  η "Ψυχαγωγός" 29. 0
  0
  ΤΑ ΠΟΙΟ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΤΑ ΠΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ, ΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ. ΔΑΚΡΥΣΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ,

  ΙΩ
 30. 0
  0
  Ο δουριος ιππος ειναι ετοιμος.μενει να τον βαλουμε στην τροια.και φυσικα να το γνωριζουν μονο ελληνες.πως θα γινει αυτο;
 31. 0
  0
  η ανάρτηση σημαντική στρεϊντζερο-παραξενιάρη-άγνωστε, τα σχόλια εύστοχα και μεγαλειώδη. Γοητευμένος απ το βαθυστόχαστο πνευματικό και συναισθηματικό στρόβιλο των γυναικών της ομάδας, βαθιά γοητευμένος. Σε παράφραση του μηνύματος του Π. Κουντουριώτη: "Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς τoυ αρχαίου αίματός μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά των εχθρού του ανθρωπίνου Γένους". (Χ)ρήστος
 32. 0
  0
  ΝΙΚΟΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΣ….ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ!!!

  ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΑΙΛ….ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ…ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ…

  ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΑΔΕΛΦΕ…! ΘΕΛΕΙ ΝΟΗΣΗ & ΓΕΦΥΡΩΣΗ…

  ΘΑ ΓΙΝΕΙ…ΜΕ ΘΥΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Κ ΔΙΚΑΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ !!!

  ΑPOLLO11
 33. 0
  0
  προς ΜΗΤΗΛΗΝΙΟ . Respeact
  ούτε εγώ φοβάμαι , ειμαι μαζί σας .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί