15:36 - 13/09/2014

Ποια ιστορια του κοσμου μπορει να ειναι αληθινη ;

Πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη και ότι ο πρώτος που ανακάλυψε την σφαιρικότητα των ουράνιων σωμάτων ήταν ο Κοπέρνικος ?

ΛΑΘΟΣ !

Ο τιτάνας Άτλαντας τιμωρήθηκε απο το Δία να βαστάει τη Γη στις πλάτες του και οι αρχαίοι γλύπτες τον αποτύπωσαν να κρατάει σφαίρα στις πλάτες του.
Αν πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη θα έπρεπε να τον αποτυπώσουν να κρατά μια πλάκα .

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (31)

 1. 0
  0
  μα ποσο πολυ θελουν να μας κρατησουν στο σκοταδι???
 2. 0
  0
  Άριστο , από ότι φαίνεται μας έχουν αποκοιμίσει!
  όσο για τον Κοπέρνικο και την σφαιρικότητα των ουρανίων σωματων και της γης:

  Ο Κοπέρνικος υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την άποψη δηλαδή ότι η Γη και τα άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με την τότε επίσημη γεωκεντρική θεωρία, που ήθελε τη Γη ακίνητη και κέντρο του κόσμου. Άνοιξε έτσι το δρόμο για τους αστρονόμους της επόμενης γενιάς (ειδικά τον Γιοχάνες Κέπλερ) αλλά και την Επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα.

  Ο πρώτος που υποστήριξε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη αλλά σφαιρική ήταν ο Πυθαγόρας. Αλλά, ο Αριστοτέλης ήταν εκείνος που συνόψισε τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα, ίσως γύρω στο 350 π.Χ., λόγους που γίνονται δεκτοί μέχρι και σήμερα.

  http://sfak.org/page/%CE%97%20%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%20%CE%91/351
 3. 0
  0
  -Ο Πυθαγόρας που μιλάει για ουράνιες σφαίρες αλλά και την μουσική αυτών των σφαιρών https://www.youtube.com/watch?v=e3fqE01YYWs ΠΩΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ???.
  -Η μέτρηση της Γης από τον Ερατοσθένη τον Κυρηναίο με διαφορά +-100 χιλιόμετρα!
  -Η Υπατία ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΖΩΑ,……..περί ελλειπτικής τροχιάς πλανητών γύρω από τον ΗΛΙΟ και όχι γύρω από την Γη.
  -Ο Άτλαντας φυσικά,και να σκεφτείς ότι δεν πρόκειται για επιστημονική πραγματία κάποιού φιλοσόφου,αλλά "μυθολογική" ιστορία….ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΑΛΛΟ ΗΞΕΡΑΝ αυτοί οι άνθρωποι και τι κρύβουν οι μυθολογικές ιστορίες μας.
  -αναφορά 'Ελευση Σελήνης πριν τους Αρκάδες.
  -αναφορά Λουκιανού για διαστημόπλιο Σείριου κ Σελήνης "αληθής ιστορία"
  -αναφορά Πλουτάρχου περί μετανσαρκώσεως ψυχών στην Σελήνη και πάλι στην ΓΗ η στον Ηλιο.
  αν ξέχασα κάτι ε τότε προσθέστε ++++++++ από κάτω
  -Μπάμπης Σιμωνίδης-
  • 0
   0
   Θα παραθέσω ένα ακόμα στοιχείο από τις γνώσεις των προγόνων μας για τη Γη. Είναι λίγο μεγάλο αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το διαβάσει όποιος δεν το γνωρίζει. Την καταπληκτική περιγραφή της Γης από το Σωκράτη στον διάλογο του Πλάτωνα "Φαίδων" !

   Ας δούμε τι λέει το αρχαίο κείμενο και σε παρένθεση η Νεοελληνική απόδοση (για όσους δεν έχουν την τύχη να κατανοούν τα αρχαία Ελληνικά γιατί του στέρησαν αυτή τη δυνατότητα οι προδότες που μας κυβερνούν):

   «…Εισί δε πολλοί και θαυμαστοί της γης τόποι, και αυτή ούτε οία ούτε όση δοξάζεται υπό των περί γης ειωθότων λέγειν, ως εγώ υπό τινός πέπεισμαι…».
   (…Υπάρχουν πολλοί και θαυμαστοί τόποι της γης, και αυτή (η Γη) δεν είναι ούτε τέτοια ούτε τόση όπως νομίζεται από αυτούς που περί της γης συνηθίζουν να ομιλούν, όπως εγώ από κάποιον έχω πεισθεί…)

   «…Πέπεισμαι τοίνυν, η δ’ ος, εγώ ως πρώτον μεν, ει έστιν εν μέσω τω ουρανώ περιφερής ούσα, μηδέν αυτή δειν μήτε αέρος προς το μη πεσείν μήτε άλλης ανάγκης μηδεμιάς τοιαύτης…Πρώτον μεν, η δ’ ος, τούτο πέπεισμαι…».
   (…Έχω πεισθεί από κάποιον, λοιπόν, εγώ ότι πρώτον μεν, εάν βρίσκεται (η Γη) στο μέσον του ουρανού όπως είναι σφαιρική, δεν έχει ανάγκη ούτε αέρος για να μην πέσει ούτε έχει ανάγκη άλλης τέτοιας υποστήριξης…Πρώτον μεν, λοιπόν, γι’ αυτό έχω πεισθεί…)

   «…Έτι τοίνυν, έφη, πάμμεγά τι είναι αυτό, και ημάς οικείν τους μέχρι Ηρακλείων στηλών από Φάσιδος εν σμικρώ τινί μορίω, ώσπερ περί τέλμα μέρμηγκας ή βατράχους περί την θάλατταν οικούντας, και άλλους άλλοθι πολλούς εν πολλοίς τοιούτοις τόποις οικείν…».
   (…Ακόμα (έχω πεισθεί) από κάποιον, είπε (ο Σωκράτης), ότι είναι τεράστιο πράγμα αυτό (η Γη), και εμείς που κατοικούμε από την Φάσιδα μέχρι τις Ηράκλειες στήλες, (κατοικούμε) σε κάποιο μικρό κομμάτι (της Γης), όπως γύρω από μια λιμνούλα τα μερμήγκια και οι βάτραχοι, γύρω από την (Μεσόγειο) θάλασσα κατοικούμε, (και υπάρχουν) και άλλοι (λαοί) κάπου αλλού πολλοί που σε πολλούς παρόμοιους τόπους κατοικούν…)

   Συνεχίζοντας την περιγραφή της Γης, ο Σωκράτη, μας λέει ότι στη Γη έχουν μαζευτεί νερά, αέρας, ομίχλη κλπ., αλλά η ίδια βρίσκεται καθαρή μέσα στον καθαρό ουρανό στον οποίο υπάρχουν τα άστρα (…καθαράν εν καθαρώ κείσθαι τω ουρανώ εν ώσπερ εστί τα άστρα…) και λέγεται αιθέρας. Ο ουρανός που βλέπουμε από την επιφάνεια της Γης δεν είναι ο πραγματικός ουρανός αλλά ο αέρας που περιβάλει τη Γη (…τον αέρα ουρανόν καλείν…). Εμείς λόγω αδυναμίας και βαρύτητας (…υπ’ ασθενείας και βραδυτήτος) δεν μπορούμε να φθάσουμε στο τελευταίο σημείο που υπάρχει αέρας (…διεξελθείν επ’ έσχατον αέρος…). Για να φθάσει κάποιος στην άκρη του αέρος (…επ’ άκροι έλθει…) πρέπει να έχει φτερά για να πετάξει, και τότε αν μπορέσει να αντέξει (…ει η φύσις ικανή είη ανέχεσθαι…) τότε θα δει τον αληθινό ουρανό, το αληθινό φως και την αληθινή Γη (…ο αληθώς ουρανός και το αληθώς φως και η ως αληθώς γη…).

   Και φθάνουμε στο κρίσιμο σημείο. Ο Σωκράτης λέει στους συνομιλητές του (απευθυνόμενος στον μαθητή του Φιλόσοφο από τη Θήβα Σιμμία) ότι έφθασε η ώρα για να τους πει ένα μύθο για το πώς φαίνεται η Γη κάτω από τον καθαρό ουρανό:

   Αρχαίο κείμενο:
   Ι. ΙΧ. «Λέγεται τοίνυν, έφη, ώ εταίρε, πρώτον μεν είναι τοιαύτη η γη αυτή ιδείν, ει τις άνωθεν θεώτο, ώσπερ αι δωδεκάσκυτοι σφαίραι, ποικίλη, χρώμασι διειλημμένη, ων και τα ενθάδε είναι χρώματα ώσπερ δείγματα, οις δη οι γραφείς καταχρώνται. Εκεί δε πάσαν την γην εκ τοιούτων είναι, και πολύ έτι εκ λαμπροτέρων και καθαροτέρων ή τούτων. την μεν γαρ αλουργή είναι και θαυμαστήν το κάλλος, την δε χρυσοειδή, την δε όση λευκή γύψου ή χιόνος λευκοτέραν, και εκ των άλλων χρωμάτων ξυγκειμένην ωσαύτως, και έτι πλειόνων και καλλιόνων ή όσα ημείς εωράκαμεν. Και γαρ αυτά ταύτα τα κοίλα αυτής, ύδατός τε και αέρος έκπλεα όντα, χρώματός τι είδος παρέχεσθαι στίλβοντα εν τη των άλλων χρωμάτων ποικιλία, ώστε εν τι αυτής είδος ξυνεχές ποικίλον φαντάζεσθαι».

   Συνεχίζεται….
  • 0
   0
   Συνέχεια από το προηγούμενο….

   Απόδοση στη Νεοελληνική:
   59. «Λέγετε από κάποιον, είπε (ο Σωκράτης), σύντροφε (Σιμμία), πρώτον μεν είναι τέτοια η γη αυτή όταν τη βλέπεις, εάν κάποιος από ψηλά την έβλεπε, όπως οι από δώδεκα κομμάτια δέρματος κατασκευασμένες σφαίρες (μπάλες), με διάφορα χρώματα, των οποίων και τα εδώ χρώματα είναι σαν δείγματα, τα οποία οι ζωγράφοι χρησιμοποιούν. Όλη δε η γη είναι καλυμμένη από τέτοια χρώματα, που είναι πολύ λαμπρότερα και καθαρότερα από αυτά (που χρησιμοποιούμε εδώ εμείς), και σε ορισμένα μέρη είναι πορφυρό και το θαυμάζεις για την ωραιότητα, άλλο χρυσαφίζει, όπου δε είναι λευκή είναι λευκότερη από γύψο ή χιόνι, και είναι γεμάτη και από τα άλλα χρώματα με τον ίδιο τρόπο, και ακόμη περισσοτέρων και καλυτέρων οπό όσα εμείς έχουμε δει. Ακόμη και αυτά τα βαθιά μέρη της, που είναι γεμάτα από νερό και αέρα, έχουν επίσης τα δικά τους χρώματα τα οποία λάμπουν μεταξύ της ποικιλίας των άλλων χρωμάτων, ώστε (η γη) παρουσιάζει την όψη μιας συνεχούς πολυχρωμίας».

   Ας δούμε, όμως, τι καταπληκτικά πράγματα μας λέει ο Σωκράτης. Κατ αρχάς έχουμε μια περιγραφή της Γης όπως την γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή, σφαιρική, να την περιβάλει αέρας, στην άκρη του οποίου δεν μπορούμε να φθάσουμε λόγω αδυναμίας μας να πετάξουμε και διότι υπάρχει βαρύτητα!!!

   Αν κάποιος (συνεχίζει ο Σωκράτης) πετούσε και έφθανε στην άκρη του αέρα, αν μπορούσε να αντέξει θα έβλεπε τον πραγματικό ουρανό, το αληθινό φως και την αληθινή Γη! Μετά μας περιγράφει πώς θα φαινόταν η Γη αν κάποιος την έβλεπε από ψηλά.

   Για σταθείτε. Εδώ έχουμε περιγραφή της Γης, του πλανήτη μας, όπως θα την περιέγραφε ΣΗΜΕΡΑ ένας αστροναύτης!!!!!! Ή όπως την βλέπει, έστω με περιορισμένη ακτίνα, όποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο, και βλέπει τα χρυσοκόκκινα και λευκά σύννεφα ή την ποικιλία χρωμάτων των πεδιάδων, των βουνών και των θαλασσών, τους δε ανθρώπους τους βλέπει σαν μυρμήγκια!!!

   Ο Σωκράτης μας λέει πράγματα τα οποία δεν δικαιούται να γνωρίζει. Εμείς τα τελευταία, ας πούμε, 100 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να λέμε πώς είναι η Γη αν κάποιος την δει από ψηλά. Αυτός πώς γνώριζε όλα αυτά ώστε να περιγράφει την Γη ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι, όχι συμπεραίνοντας αλλά αν κάποιος την δει από επάνω (ει τις άνωθεν θεώτο);

   «…ως εγώ υπό τινός πέπεισμαι…», λέει ο Σωκράτης, που αποφεύγει να πει το όνομα εκείνου που τον έπεισε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ενώ για άλλα θέματα που δεν είναι τόσο σπουδαία αναφέρει διάφορα ονόματα. Φαίνεται λοιπόν καθαρά ότι ο Σωκράτης δεν ήθελε να μάθουν οι φίλοι και οι μαθητές του αυτόν τον «κάποιο».

   Επιπλέον δεν αναφέρει και με ποιο τρόπο επείσθη. Από τη φύση του το θέμα είναι τέτοιο που δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άλλος τρόπος για να πεισθεί ένας Σωκράτης, από το να δει ο ίδιος. Πείσθηκε, δηλαδή, γιατί κάποιος του την έδειξε την Γη από ψηλά. Τον πήρε τον Σωκράτη, τον ανέβασε ψηλά και του έδειξε τη Γη. Πιθανόν να δοκίμασε και τις συνθήκες ζωής έξω από την ατμόσφαιρα, να δοκίμασε δηλαδή «διαστημικό περίπατο» για να λέει «… και τότε αν μπορέσει να αντέξει…» (…ει η φύσις ικανή είη ανέχεσθαι…).

   Αυτά ΔΕΝ διδάσκονται στα σχολεία μας. Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν για τον Κολόμβο, που πίστευε ότι η Γη ήταν στρογγυλή και ξεκίνησε ταξιδεύοντας δυτικά να κάνει τον γύρο της Γης για να φθάσει στην Ινδία και έτσι ανακάλυψε την Αμερική. Μαθαίνουν ότι κάποιος Κοπέρνικος ανακάλυψε ότι η Γη γυρίζει. Μαθαίνουν ότι κάποιος Νεύτων καθόταν κάτω από μια Μηλιά, έπεσε πάνω στο κεφάλι του ένα μήλο κι έτσι ανακάλυψε την βαρύτητα!!!

   ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
  • 0
   0
   ++++++++++++
 4. 0
  0
  Ο Άτλας τιμωρήθηκε να βαστάει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο και όχι την γη
 5. 0
  0
  Συγγνώμη! τον ουράνιο θόλο, ουράνια σφαίρα φέρει στους ώμους του ο Άτλας ,μην αλλάζουμε την ιστορία.
 6. 0
  0
  Η ελληνικη λεξις ηλικια τι μας λεει??? μια πληρη περιφορα της γης
  Η λεξις ατμο-σφαιρα που ειναι και παγκοσμια και αρχαιοτατη τι λεει σφαιρα περιζωμενη με ατμο
  ολα τα υπολοιπα ειναι μερος της διαστρεβλωσης για να γινουμε απο ανθρωποι ερπετα
 7. 0
  0
  Διαβαστε στα Ορφικα στον υμνο της Γης…….Ω γη Εσυ που στροβιλιζεσαι τοσο αθορυβα που εμεις που περπαταμε πανω σου αδυνατουμε να ακουσουμε τον θορυβο σου κ.λ.π. κ.λ.π. ΘΟΔΩΡΟΣ
 8. 0
  0
  Οποιος κόσμος και να ειναι το κυρίως θέμα για προβληματισμό…..ο ανθρωπος δέν τα καταφέρνει σε κανένα
 9. 0
  0
  1)η γη ηταν τοσο επιπεδη καποτε οσο σφαιρικη ειναι σημερα(χι χι)
  2)δεν το 'χει πιασει καλα ο Ατλας,τονε βλεπω με εμπλαστρα
 10. 0
  0
  3)ειδες για να ειναι αναγκασμενος να κοιταει χαμηλα?
  δεν του το κοψανε
 11. 0
  0
  Γιωργο …καλως ηλθες στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !!!
  Χαιρομαι που αντιληφθηκες τον σκοταδισμο
  της μεσανατολιτικης κουλτουρας του Σαουλ/Παυλου
  και του προφΥτη αρχηγου (…αν ηταν υπαρκτο προσωπο…)
  και απο το απλωμα αυτης της κρυμμενης Γνωσης
  αντιλαμβανομαι οτι εχεις μελετησει βαθια
  το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Πνευμα των φιλοσοφων μας!

  Θα περιμενω με ενδιαφερον και αλλα τετοια
  περιεκτικα και αποκαλυπτικα σχολια σου.
  (ελπιζοντας οτι δεν ειναι συνωνυμια…
  και μας εμφανιστει
  ο ρασοφορος παπα-γιωργος ο κατηχητικος
  και μας πλακωσει με καταρες και τιμωριες…)
 12. 0
  0
  Καμία. Εδώ ακριβώς "φωλιάζει" και όλη η πρόκληση της ιστορικής επιστήμης για συνεχή έρευνα.
 13. 0
  0
  ….παντως θα ηθελα να καταθεσω και την προσωπικη μου οπτικη στην μεταφραση και ερμηνεια αυτου του λογου του Σωκρατη που μπορει να φανει λιγο ως πολυ αιρετικη…

  πιστευω λοιπον λαμβανοντας υποψη και την προσωπικη μου πειρα απο την αστρικη εμπειρια μου οτι ο ΕΛΛΗΝΑΣ Φιλοσοφος Σωκρατης πιθανα να ΜΗΝ ταξιδεψε με καποιο ιπταμενο αντικειμενο και να ειδε απο ψηλα την Γαια μας αλλα να εκανε αστρικο ταξιδι ….

  αυτο μου εξηγει και τα τοσο λαμπερα χρωματα που ειδε και διηγειτε τα οποια ειναι αστρικα χρωματα και οχι χρωματα που υπαρχουν και βλεπουν οι αστροναυτες απο τον π.χ. ρωσοαμερικανικο σταθμο .

  Θα μοιραστω μαζι σας αυτην την εμπειρια μου διακινδυνευοντας να γινω αντικειμενο χλευης και ειρωνειας και διαφορα αλλα θρησκευτικα βασανηστηρια

  αλλα ελπιζω οτι στους ερευνουντες θα βαλω ενα ακομη σημειο στην βιβλιογραφια τους….

  Οταν λοιπον μετα απο την επαναληψη των προσπαθιων μου καταφερα να "βγω" εκτος σωματος βρεθηκα να βλεπω το σπιτι μου απο ψηλα πλεον και κατω τα κεραμιδια του και τα φωτα της Πολης μου

  τα οποια φωτα ηταν εντονα χρωματα (οπως ακριβως τα περιγραφει ο Σωκρατης…) και διαφορετικα απο αυτα που ηξευρα αφου "παλλοντουσαν" στην ατμοσφαιρα σαν "κυμματα" …(η λεγομενη "αυρα")
  τα φυτα και τα λουλουδια του κηπου μου ηταν μια πραγματικη μαγεια με την ποικιλια των χρωματων και τον χορο (κινηση) που εκαναν!!!!

  ξεθαρρευοντας λοιπον και αποδεχομενος αυτην την καινουργια κατασταση μου βρεθηκα πανω απο την Γαια …και ξαφνικα και πανω στην Σελληνη …

  που πισω απο την αυτην και απο την σκοτεινη πλευρα της "ειδα" οτι εκρυβε μια αλλην πλανητικη δομη με εντονα χρωματα και με σπειρωειδη κινηση !!!!

  Επειδη κατι τετοιο δεν μπορουσα να το εξηγησω με την λογικη μου ουτε μπορουσα να αντιμετωπισω με την (μικρη και πεπερασμενη…) μορφωση μου…

  και εφοσον πλεον…τα νεα πραγματα που συναντουσα (και δεν θελω να αναφερω…) εφοσον η συνειδηση μου ηταν σε πληρη εγρηγωρση…επεστρεψα αποτομα στο σωμα με πολυ ατσαλο τροπο …(…και που οποιος γνωριζει απο αστρικα ταξιδια ξερει τι τραβηξα για καμποσες μερες…)

  Καταληγοντας θελω να πω οτι εζησα ακριβως ΑΥΤΟ που περιγραφει ο ΕΛΛΗΝΑΣ Φιλοσοφος χωρις να χρειαστω κανενα "ουφο" να με περπατησει οπουδηποτε….

  Μιλησα την γλωσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ !!!!

  οποιος θελει ….την δεχεται για την δικη του συμπληρωση των προβληματισμων του …
  οι αλλοι ας την ξεχασουν …
  και τα παπαδαρια ας κρατησουν τις καταρες τους για αυτους που τους πιστευουν….

  μαγαπη απειρη σολους και σολες σας.!
  • 0
   0
   ΜΠΛΑΚΥ ΤΟ ΑΛΑ '' SUPERMAN '' ΠΕΤΑΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ… ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ…ΦΛΑΞ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ…ΓΙΑΝΝΗΣ [ SPIDERMAN ] ΚΟΖΑΝΗ

   ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΡΕ ΔΙΚΕ ΜΟΥ…ΧΑ ΧΑ ΧΑ…

   ΦΙΛΗ ΒΑΒΑΤΙΒΙ …Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ …

   ΜΠΛΑΚΥ ΠΟΣΑ ΧΙΛΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΕΛΙΚΗ ΠΙΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ …

   ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΙΤ…

   ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΡΕ ΜΠΑΚΥ ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ…

   ΡΟΖ ΣΤΟΠ ΚΛΑΡΙΝΟ [ ΒΕΓΓΟΣ ] …
   ΛΑΧΑΝΙ ΜΑΡΣΑΡΕΙΣ…
   ΜΠΛΕ ΒΒΒΒΖΖΖΖΖΝΝΝ ΑΦΑΝΤΟΣ…ΧΑ ΧΑ ΧΑ

   ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ….
  • 0
   0
   Μπλακ να χαιρεσαι οταν σε κατακρινουν οι απογονοι των ιερων εξετσστων που εκαιγαν οποιον ισχυριζονταν πως η γη ειναι επιπεδη…
  • 0
   0
   ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ . ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΩΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΓΩ . Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ , ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΝΤΑ/ΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ Σ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ . ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ . ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ .
   • 0
    0
    Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο φίλε μου. Η επιμονή ότι κάποιος τον έπεισε μόνο εκεί οδηγεί, καθώς όσα αστρικά ταξίδια και να κάνεις – προσωπικά δεν έχω φτάσει ακόμη τόσο μακριά όπως ο μπλακ αλλά το παλεύω, πάντα υποβόσκει μια αμφιβολία λόγω ίσως της 'μικρότητας της αντίληψης'.Το να είναι όμως πεπεισμένος ο μέγας Σωκράτης, κάτι υποννοεί/εννοεί.
  • 0
   0
   μπλακ αη προκαλεις τον θαυμασμο για οσα ξερεις. παρακολουθω καθε σχολιο σου.
   οιστρογονο
  • 0
   0
   Εγώ φίλε,είμαι ανοιχτόμυαλος και ακούω όλες τις ιστορίες….και μαθαίνω από αυτές,το μόνο που δεν δέχομαι είναι ο δογματισμός…..το "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ".Μια ζωή οι δογματικοί άνθρωποι…..η ίδια η ΖΩΗ τους διαψεύδει ακόμα και στην ίδια τους την προσωπική ζωή…..και μυαλό δεν βάζουν ….και ξανακάνουν τα ίδια και ξανά λένε τα ίδια
   -Μπάμπης Σιμωνίδης-
 14. 0
  0
  καποτε φιλε μπλακ-αης ειχα παει προς ανατολη μερια και πεφτει στα χερια μου ενα βιβλιο για τους φιλοσοφους στην αρχαια ελλαδα εκει διαβασα εν ολιγεις οτι οι ελληνες φιλοσοφοι ειχαν περασει σε αλλες διαστασεις και ο συγγραφεας [ινδος] ελεγε οτι οι συχρονοι κανουν λαθος μεγιστο να μπορουν να τους ερμηνευσουν με την σημερινη αντιληψη που ειναι κατα πολυ υποδιεστερη και αναφερει ο συγγραφεας ενα δοκιμιο που διαβασε καποτε για τον σωκρατη .Ελεγε οτι ο σωκρατης πολλες φορες εφευγε σε αστρικα ταξείδι καποια φορα δε .εγινε πολυ μεγαλη αναστατωση στην αθηνα και στους μαθητες του γιατι επι 7 ημερες στον ιερο βραχο ειχε φυγει και ακουνητος δεν επανερχοταν και επικαλεστηκαν τους ιερεις καθως και αλλους φιλοσοφους που γνωριζαν περισοτερα απο αυτα τοτε ενας φιλοσοφος αφου ερωτησε τους μαθητες τι θεμα επεξεργαζονταν τελευταια μηπως και εννωθει και τον ρωτησει ποτε θα επιστρεψει .Ο ΣΩΚΡΑΤΗς ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΡΥΟ κλπ κλπ
  απο εκεινο το βιβλιο εμαθα οτι ποσο ρηχά αντιλαβανομαστε την ελληνικη φιλοσοφια και εβαλα σκοπο στην ζωη μου να μπορεσω να φτασω στο σημειο να κατανοήσω τουλαχιστον εκεινη την εποχη
 15. 0
  0
  Φίλοι μου, ο πλέον α-σφαλής τρόπος κατα-νοήσεως των μύθων & των ΛΕΞΕΩΝ γενικώς, είναι εκείνος που μας οδηγεί γράμμα-γράμμα στα ουσιαστικά νοήματα.

  ΑΤΛΑΣ, γεν.ΑΤΛΑΝΤΟς =(Δ)Α ΤΑ ΛΑ (ΣΑ) ΝΑ ΤΑ
  ΑΤΛΑΣ είναι η Α=Αρχική Δομούσα & Δημιουργός Δύναμις, που Τ=στερεώνει, τις ΛΑ=ηλενέργειες, που Σ=εσωτερικά θεώνται / γίνονται αντιληπτές, διά Ν=Νοός & κατά Νόμον, προς (ΤΟς) Τ=στερέωσιν, σε Ο=περιορισμένο χώρο (& ΝΤΟς=νοητά)
  http://ramafa.gr/pinakas1.html
  http://ramafa.gr/pinakas2.html

  Με άλλα λόγια, ΑΤ-ΛΑΣ είναι ο φέρων τα …DATA (τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ) των ΛΑς (ηλενεργειών) & της ΛΑΣ-ΛΑΝΤΟς (πέτρας / LAND =λάνδης / γαιώδους τόπου).

  Όπως & να το πάρουμε, λοιπόν, τον Ουράνιο θόλο, ή την Γαίαν, για το ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ μιλά & για το ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΕΡΕΟ, που είναι η Γη μας.

  Όσο για τον Φαίδωνα, αυτός μας αποκαλύπτεται ως…
  ΦΑΙΔΩΝ, γεν. ΦΑΙΔΩΝΟς, να είναι το Φ=Φως, το ΑΙ=Αιώνιον, ως Δ=Δύναμις, επί του Ω=γαιώδους σώματος, που διά Ν=Νοός & κατά Νόμον Νοείται, εντός του Ος=περιορισμένου χώρου (κρανίου /καρδίας…), ή του φέροντος ΝΟς=Νάματα / ύδατα υλικά & ΝΟερά.

  Ναι, το «ταξίδι« του μύστου Σωκράτους είναι δυνατόν να πρόκειται περί Νοερού & μόνον, ή περί γνώσεως, που δεν του επιτρέπεται να αποκαλύψει την πηγή της, ως μη επιτρεπτής ακόμη για το ευρύ κοινό, διότι, απλώς, «εκάς οι βέβηλοι«
  Ευχαριστούμε τον Γιώργο για την αναλυτική αναφορά του στο απόσπασμα από τον Φαίδωνα του Πλάτωνος.

  art
 16. 0
  0
  Αγαπημενε συνσχολιαστη/Αγαπητε ΣΗΜΑΤΩΡΕ
  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  Πραγματι μια παρεμβαση της δικης σου παρουσιας και ποιοτητων με τιμα !
  Χαιρω που επιβεβαιωνεις κατα καποιον τροπο την εμπειρια μου (που περιεχει και αλλα αποτελεσματα που δεν θελω να γραψω)
  Καπου εχω διαβασει καγω για την επταημερη "απουσια" του ΕΛΛΗΝΑ Φιλοσοφου Σωκρατη δυστυχως δεν θυμαμαι που;;και ειμαι βεβαιος οτι ηταν σε επιστημονικου/φιλοσοφικου περιεχομενου βιβλιο και οχι παραφιλολογιας και συμπερασματων.
  Θυμαμαι και οτι ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ειχε εκφρασει απο τουτην την γειτονια την πεποιθηση οτι ο λοφος Καστα αποκαλυπτει τον ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝΑ!!!

  [[Δυστυχως οι διαχειρησταδες της γειτονιας μας πασχουν απο επικοινωνιακη τακτικη/μεθοδο ωστε να δημοσιοποιουν ευρυτερα τις σοβαρες αποψεις καποιων σχολιαστων μας (φιλοσοφικα…συνωμοσιολογικα…πολιτικα…ιστορικα…)
  και να γινονται πολυπλευρες και σφαιρικες συζητησεις προς τουτες
  αλλα και εναυσμα προβληματισμων σε πολυπληθεστερο κοινο προς οφελος της ερευνας, της Αληθειας, της κοινωνικης αφυπνησης κ.ο.κ.
  και τελος προς οφελος τους αφου η αυξηση των επισκεπτων θα φερει και πολλαπλασια αυξηση διαφημισεων]]
  Αγαπημενε συνσχολιαστη/Αγαπητε Γιωργο του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  Μπηκα στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ιστοτοπο σου esperos-paranormal και εντυπωσιαστικα απο την οργανωση την ταξη και την διαθεση Γνωσης που περιεχει!
  Χαλαρωσα πολλην ωρα διαβαζοντας θεματα που μπορουσα να "ανοιξω" και δυστυχως με "χαλασε" η εμμονη σου για την πιστοποιηση ενος επισκεπτη ωστε να μπορεσει να "ανοιξει" καποια κεφαλαια θεματων (γιατι;;το χρειαζεσαι αυτο)
  Δηλαδη υπαρχουν αρκετα προσωπα που ισως να μην πρεπει να βγουν απο την ανωνυμια (σε παρακαλω ξανασκεψου το)
  Αγαπημενε συνσχολιαστη/Αγαπητε ΚΑΝΕΝΑΣ
  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  Εχω ασχοληθει με τις συντομες αναρτησεις σου σε διαφορους σχολιασμους σου και θα σε παροτρυνα να αφεθεις και να απλωσεις αφοβα τις Γνωσεις σου
  αφου αυτη η ΕΛΛΗΝΙΚΗ γειτονια των κατοχικων νεων διαμορφωνει μια πολυ δυναμικη ΕΛΛΗΝΙΚΗ δεξαμενη σκεψης που ειναι ετοιμη να αγωνηστει και να υπερασπισθει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Πνευμα
  αλλα και να επιδειξει την δεουσα ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ αλληλεγγυη (καιρος ηταν οι ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ να συσπειρωθουν (πνευματικα/ψυχικα) αφοβα και να ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ!!!)
  Αγαπημενε ΓΙΑΝΝΗ.
  """""""""""""""""""""""""
  Σε αφησα τελευταιο (…χωρις να σε γνωριζω…σε "ξερω"!)
  Σε κατανοω για τον χλευασμο της …μπυρας…που μου εσουρες ..σουρωμενος και κατανυχτα!
  Ξερω οτι σημερα ειναι Κυργιακη και πρεπει να πας να δωσεις τα διαπιστευτηρια σου στον μεσανατολιτη ραβινο ρασοφορο γενιοφορο πατερημα
  και να ακουεις τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ παραλλαγμενες Αληθειες σε Οβραικη βερσιον
  Παντως προβληματιζομαι πως ΕΣΥ που διατινεσαι οτι η Γνωση που μας απλωνεις ειναι απο την επαφη και επικοινωνια σου με αυτα τα πεδια με χυμηξες!
  • 0
   0
   Φίλε μου Μπλακ-αης

   Το σάιτ esperos-paranormal.com ΔΕΝ ανήκει σε εμένα. Εγώ απλά το βρήκα πριν λίγα χρόνια (όταν έκλεισε το pyles.gr) και λόγω του ότι είναι Ελληνικό όπως κι εσύ λες και για το ότι δεν υπάρχουν ίντριγκες και χαμηλού επιπέδου κουτσομπολίστικες αντιπαραθέσεις ή απρεπείς αντιπαραθέσεις και υβρεολόγια, αλλά ως επί το πλείστον συζητήσεις με τεκμηριωμένες (όσο είναι αυτό δυνατόν) απόψεις, έγινα μέλος και παραμένω συμβάλλοντας στις συζητήσεις και στη θεματολογία του.

   Κι εμένα στην αρχή μου φάνηκε λίγο άβολο το θέμα των κλειδωμένων "δωματίων" αλλά τελικά είναι σαν να περνάς ένα κάποιο στάδιο μύησης με το να γράφεσαι πρώτα μέλος και να συμμετέχεις σε συζητήσεις και μετά να έχεις πλήρη πρόσβαση σε όλα τα θέματα.

   Ελπίζω να σε δούμε (και να σε έχουμε) και στην παρέα μας στον Έσπερο, που είναι αδιαπραγμάτευτα αδογμάτιστη.

  • 0
   0
   Μπλακ Αης, θα μπορούσες να επικοινωνήσεις μαζί μου, έχω ερώτηση σχετικά με αστρικά ταξίδια.. Ευχαριστώ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί