07:06 - 11/07/2014

Πιο έξυπνα και συνεργάσιμα τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική

Πιο έξυπνα και συνεργάσιμα τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική
Πιο έξυπνα και πιο συνεργάσιμα είναι τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Δυτικού Λονδίνου διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που παίζουν μουσική από μικρή ηλικία ή που τραγουδούν σε χορωδίες παρουσιάζουν αυξημένη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και είναι πιο πρόθυμα να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να τους βοηθήσουν όταν χρειάζεται.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μικρών παιδιών, τα οποία οι επιστήμονες χώρισαν σε δύο ομάδες – μία που έπαιζε μουσική και τραγουδούσε και μία με παιδιά στα οποία διάβαζαν ιστορίες.

Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο παιχνίδια, που είχαν σκοπό να προάγουν τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια. Όπως διαπιστώθηκε, εκείνα που ανήκαν στην πρώτη ομάδα παρουσίασαν αυξημένη ικανότητα σε ό,τι αφορά την επίλυση προβλημάτων σε σχέση με τα παιδιά που δεν είχαν καμία ενασχόληση με τη μουσική.

Επίσης, ήταν πολύ πιο πρόθυμα (τουλάχιστον τριάντα φορές περισσότερο) να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να τους βοηθήσουν.
Μάλιστα, διαφορά υπήρχε και ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια που ανήκαν στην ομάδα της μουσικής, αφού τα κορίτσια ήταν πιο συνεργάσιμα από τα αγόρια στο εξαπλάσιο.

Οι επιστήμονες τονίζουν στην έκθεσή τους ότι τα αποτελέσματα αυτά επισημαίνουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική στη συμπεριφορά των παιδιών, άρα και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Γι’ αυτό ακριβώς υπογραμμίζουν ότι τα μαθήματα μουσικής και τραγουδιού στο σχολείο μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, να μην αισθάνονται αποκομμένα στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και να ξεπεράσουν τις μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ…ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ…ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ….ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ…ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΘΙΣΜΟΥΣ…Η ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ…ΠΟΛΛΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΟΙ…Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ…ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΘΗΡΙΟ… ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΕΣΕΙ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί