13:42 - 02/10/2014

Ο μύθος για τον αποπληθωρισμό και ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών εναντίον μας

Ο μύθος για τον αποπληθωρισμό και ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών εναντίον μας

Οι «μεγάλοι οικονομολόγοι» σε συνεργασία με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και την FED (αμερικάνικη κ. Τράπεζα) εκπαίδευσαν τους πανεπιστημιακούς κύκλους αλλά και την μάζα λέγοντας τους οτι ο αποπληθωρισμός θα φέρει το τέλος του κόσμου. Στήριξαν την οικονομία μες το ψέμα όταν το 1971 σταμάτησαν με το στάνταρτ του χρυσού. Από τότε ο αποπληθωρισμός εξαλείφθηκε και επικράτισε ο πληθωρισμός. Αυτό συμβαίνει από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 και οι τραπεζίτες το ονομάζουν λογικό!

Οι Κεντρικές Τραπεζες κλέβουν πανευκολα κάθε χρόνο τους λαούς με 2% πληθωρισμό που οι ίδιοι καθορίζουν.Οι Κεντρικές τράπεζες στοχεύουν στην επίτευξη της σταθερότητας των τιμών, με τη λύση τους, την τυπική αύξηση των τιμών με 2% πληθωρισμό. Ετσι ετήσια 2% της αξίας των χρημάτων μας εξαφανίζεται και γίνεται αέρας. Αυτός είναι ο νέος ορισμός της «σταθερότητας των τιμών». Φαντάσου μετά απο δέκα χρόνια, αν συνεχίσουμε με αυτη την λογική, θα έχουμε δηλαδή χάσει 25% της αξίας των χρημάτων μας! Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας, με τις περικοπές των μισθών, δώρων κτλ. φανταστείται οτι το αποτέλεσμα για την αγοραστική δύναμη του έλληνα πολίτη μέσα σε μια δεκαετία είναι πολύ μεγαλύτερη, ειναι η αυτοκαταστροφή του. Αυτό του ζητάνε οι πολιτικοί του ηγέτες!

Η μείωση της αξίας του ευρώ είναι ο βασικός στόχος της ΚΕΤ. Η μείωση της αξίας του χρήματος (πληθωρισμός και το αυξανόμενο χρέος) ήταν τα χαρακτηριστικά των οικονομιών των Νοτίων Ευρωπαικών χωρών. Ετσι γινόταν η «διάσωση» της οικονόμιας τους. Η αλήθεια είναι οτι ο πληθωρισμός μείωνει την αξία των χρηματών και καταστρέφει την οικονομία. Ο μόνος τρόπος για να γίνει πλούσια μια χώρα είναι η εργασία! Με ένα στανταρτ του χρυσού.

Οι εργαζόμενοι στον δυτικό κόσμο μέσα σε 30 χρόνια, απο το 1969-1999 λαμβάνουν σχεδόν τον ίδιο μισθό. Ο εργαζόμενος είδε μεγάλες οικονομικές αλλαγές αλλα δεν είδε καμία οικονομική βελτίωση της ζωής του. Γιατί; Λόγο του συστηματικού πληθωρισμού των Κεντρικών Τραπεζών. Τα 30 χρόνια πληθωρισμού για τον εργαζόμενο ήταν «θανατηφόρα» (δεν αναφέρομαι για τα τελευταία 10 χρόνια γιατι θέλει ώρα). Γιατί όμως δεν γίνεται επανάσταση και ακόμη όλοι μας κλεγόμαστε αλλά δεν αντιδράμε;

Τα χρέη των κρατών και των πολιτών είναι η μεγάλη αιτία. Η μηνιαία οικονομική τρύπα των νοικοκυριών στα έσοδα και έξοδα, γεμίζεται με τα χρέη. Ετσι οι πολίτες κρατούνται εγκλωβισμένοι στην μεγαλύτερη οικονομική κατοχή που γνώρισε ποτέ η ιστορία. Αυτοί τυπώνουν όσα ζωγραφιστά χρήματα θέλουν και μας τα προσφέρουν σαν την σωτηρία μας! Βέβαια με επιτόκιο των 5-15%….και μας κάνουν την ευκολία να κρατάνε τις αποταμιεύσεις μας, σχεδόν τσάμπα. Το ένα ευρουλάκι που εσύ τους το πήγες να στο φυλάξουν, το δανείζουν 20 φορές σε άλλους! Οι άλλοι, μετά τους πληρώνουν μέχρι να πεθάνουν.

Ποιος είναι ο ένοχος; Οι ΚΤ; Οι πολιτικοί μας; Οι ίδιοι οι πολίτες; Ποιος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό ΜΠΑΜ που μας έρχεται κατακέφαλα; Υπεύθυνοι είναι οι Κ. Τραπεζίτες. Γιατι; Γιατί ο κόσμος τους εμπιστεύτηκε και αυτοί τον πούλησαν και πλούτισαν εις βάρος του. Εντεχνα αποδέσμευσαν το στάνταρτ του χρυσού και πολέμησαν τον αποπληθωρισμό. Μέχρι και το 1971 οι οικονομίες των χωρών είχαν πλεόνασμα. Μετά όλες οι χώρες βρέθηκαν χρεωμένες στους Κεντρικούς Τραπεζίτες. Επειδη το οικονομικό συστημα του ζωγραφιστού χαρτιού σύντομα θα βρεί το τέλος του, να είστε έτοιμοι για όλα. Το ΜΠΑΜ θα είναι πολύ μεγάλο.

Αν νομίζεις οτι ο Τσίπρας θα σε σώσει, τώρα που ήδη βαφτίστηκε πρωθυπουργός της αποικίας των ΚΤ, χωρίς καν να έχεις ψηφίσει, σου ευχομαι καλή δύναμη! Βάλε την ουρά στα σκέλια, θάψε το κεφάλι στην άμμο και όλα θα πάνε καλά!

Τον νόμο του Μέρφυ τον γνωρίζεις;

Εχεις πάντα μια επιλογή….εαν κινηθείς.

Ο ΚΟΡΑΞ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί