07:37 - 11/03/2014

Ο Ισαάκ Νεύτων απαντά στις ρεπούσηδες και όσους θέλουν τα Ελληνικά “νεκρή γλώσσα”.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ. Βρε να δεις που δεν ηταν ούτε “σιωνιστής”…
Μια εικόνα, απάντηση στους ανελλήνιστους κάθε είδους που ταΐζουν κουτόχορτο τους Έλληνες.

Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του…

αντίτυπο.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το φημισμένο πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ, Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, πυο σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.
Για ρίξτε όμως και μια ματιά στο σημειωματάριό του. Αναγνωρίζετε τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε;

http://cudl.lib.cam.ac.uk/view/MS-ADD-03996/9

olympia.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ Η ΓΛΩΣΣΑ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ] ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΚΡΑ ΚΕΝΑ …ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΕΝΑ [ ΧΑΡΑΔΡΕΣ ] ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ-ΤΕΚΤΟΝΕΣ-ΜΑΣΩΝΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕ-ΦΑΛΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΓΡΑΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΚΟΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!
 3. 0
  0
  Οχι οτι διαβαζε κλεμενα χειρογραφα και εβγαλε εναν αυθαιρετο-βολικο νόμο !!!
  μπα !! καθολου !!
  ΠΟΥ την βρηκε την σταθερα ο νευτωνας ?? τη γεννησε ???
  Και δεν ειναι περιεργο που αν και ΑΛΛΑΖΕΙ η γραμικη ταχυτητα των σωματων στην επιφανεια της γης (γωνιακη ιδια) , ΔΕΝ επηρεαζεται καθολου το βαρος ? (ταχυτητα διαφυγης)
  Πολυ βολικος ο νομος του για μια ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ δυναμη.
 4. 0
  0
  Από εδώ: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cambridgeshire-16141723

  "Newton wrote mainly in Latin and Greek, the scientific language of his time, and was reluctant to publish."

  Άρα και τα Λατινικά δεν είναι νεκρή γλώσσα κατά τον αρθογράφο του katohika.gr.
 5. 0
  0
  11 Μαρτίου 2014 – 12:24 μ.μ.

  Δηλαδή τα Ελληνικά είναι η γλώσσα των μα-σόνων; Άρα μπορεί να καταφέρουμε να δικτυωθούμε και εμείς κάποια στιγμή. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ!

 6. 0
  0
  11 Μαρτίου 2014 – 2:21 μ.μ.

  Είναι η γλώσσα που μεταφέρει,ΝΟΗΤΙΚΟΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟΝ, ΑΡΙΘΜΟΝ-ΑΡΜΟΝ-ΙΑ, ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ. Απευθύνεται και κατανοείται στην πλήρη της έκφραση, μόνο από όσους λειτουργούν το νοητικό τμήμα της ψυχής και του εγκεφάλου τους, αλλά και στους έχοντες διανοίξει, την ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ-ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΟΛΥΟΡΑΣΗ . Είναι η μόνη γλώσσα κατά φύσιν- εννοιολογική , και όχι κατά συνθήκην σημειολογική. Όλες οι ταινίες του HOLYWOOD με υπερανθρώπους-transformers κ.τ.λ. περιέχουν κωδικοποιημένα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΨΥΧΗΣ Π.Χ. HULK=XAΛΚ-ΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΟΞΥΔΩ-ΜΕΝΟΣ-ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ, SUPERMAN=SPERMAN-SEMEN-SREIRAN-ERMEN=ΣΠΕΡΜΑΝ-ΣΠΕΡΜΑ-ΣΠΕΙΡΑΝ-ΕΡΜΗΣ SPAIDERMAN=SPERMAN-DIA-SPEIRAN-SPAREIN=ΣΠΕΡΜΑ-ΔΙΑ-ΣΠΕΙΡΑΝ-ΣΠΑΡΕΙΝ Κ.Τ.Λ TRANSFORMERS=OMER-EROS-FORSE-STARS=O MHΡΟΣ-ΕΡΩΣ-ΔΥΝΑΜΗ-ΑΣΤΡΩΝ Κ.Τ.Λ. Τα πάντα είναι κωδικοποιημένα αλληγορικά ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με συμβολικές σημασίες, και γνώσεις ΘΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΠΑΡΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΟΥ HOLLYWOOD K.T.Λ. Κάνουν επακριβώς ότι γίνεται στους ΝΑΟΥΣ, με τις ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΥΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΙΕΡΑ, ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ, ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΙΣΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΣΗΣ-ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΡΠΕΤΙΚΟ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΑ-ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ!!!!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛ-ΛΑΣ ΚΑΙ ΛΙΘΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ!!!!!!!!!
 7. 0
  0
  ΜΠΩΡΩ, ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ : "ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ", ΝΑ XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤO: "ΡΕ-ΠΟΥΣΗ" Κ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ "ΡΕΠΟΥΣΙΚΗ"???… ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ… ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ, ΑΡΑΓΕ???

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί