17:50 - 05/10/2014

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο Απουλήιος ένας αρχαίος μύστης μάς δίνει πληροφορίες για την μύηση του στα μυστήρια του Διονύσου, όπου πέρασε τις πύλες του Άδη:

«… Επλησίασα τα όρια του θανάτου, επέρασα το κατώφλιον της Περσεφόνης, ωχήθην επί όλων των στοιχείων και επέστρεψα επί της γης. Είδα τον ήλιον να λάμπη με το απαστράπτον λευκόν φως του κατά το μεσονύκτιον και προσήγγισα τους άνω και τους κάτω θεούς και προσηυχήθην προς αυτούς πρόσωπον προς πρόσωπον …. Ο ήλιος του μεσονυχτίου ! Ο ήλιος ο διαπερνών τα σκότη και φωτίζων μέσα εις την νύχτα! Ο ήλιος ο σώζων αλλά και ο κατακεραυνώνων ….»

Είναι βέβαιον ότι το ταξίδι του Απουλήιου στο παραπάνω απόσπασμα πραγματοποιήθηκε πέραν των «πυλών του Άδη» , με την ψυχή του, όπου διαχωρίστηκε από το φυσικό του σώμα.

Η τελετουργία μύησης γινόταν συγκεκριμένες ημερομηνίες, όταν ο ουράνιος ηλεκτομαγνητισμός του Σείριου και ο γήινος ηλεκτρομαγνητισμός έφθανε τις μέγιστες τιμές του στα κέντρα δύναμης. Η επιστήμη των ενοποιημένων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ήταν μια από τις ανώτερες τέχνες των προγόνων μας. Συγκεκριμένα είναι η λεγόμενη Σκυλική τέχνη που μπορεί να απελευθερώσει την ψυχή από το σώμα και να την μεταφέρει στο Σείριο !

Το κομμάτι αυτό παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί συνδέεται καθαρά με τις τεχνικές και τις επιστημονικές γνώσεις των Ολύμπιων θεών.
Ο καθηγητής Ν. Λούβαρης αναφέρει σχετικά για τις μυήσεις: «Αι μυήσεις αυταί εξασφαλίζουν την αθανασίαν»

Η αθανασία αυτή φυσικά επιτυγχάνεται με τη διαστολή του χρόνου, όπου επιδρά στο ανθρώπινο φυσικό σώμα. Δηλαδή το σώμα είναι ακινητοποιημένο ενώ η ψυχή κατά την διαδικασία της μύησης ταξιδεύει δεχόμενη τα ευεργετικά αποτελέσματα του χρόνου. Βέβαια το ταξίδι της ψυχής είναι πιο απλό και μπορεί να πραγματοποιηθεί με κάποιο ιερό φυτό.

Σήμερα, αν πάμε σ’ ένα κέντρο δύναμης τις ημερομηνίες που το «ρεύμα» των συχνοτήτων του ουράνιου και γήινου ηλεκτρομαγνητισμού πάρει τις μέγιστες τιμές. Τότε αν με μια κατάλληλη συσκευή ανίχνευσης ηλεκρομαγνητικών πεδίων, κάνουμε τις ανάλογες μετρήσεις . Κι έπειτα αν τα δεδομένα αυτά τα επεξεργαστούμε με εξισώσεις ανωτέρων μαθηματικών, μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς το σημείο και την χρονική στιγμή που ανοίγει η εκάστοτε αστρική πύλη. Οι μυημένοι στα μυστήρια του Σείριου γυμνάζονται όλη τους την ζωή για να αποχωρίζεται η ψυχή τους από το σώμα τους, για το λόγο αυτό το πέτρωμα της ψυχής τους αποφεύγεται με τα διάφορα βότανα και την εξάσκηση. Το θεικό μέρος της ψυχής που έχει από την ουσία του Απόλλωνα, μπορεί να πετρώσει με το κάτα πόσο έχει δεθεί το σώμα με τις γήινες απολάυσεις.

Έτσι για ένα μυημένο όταν έρθει η στιγμή του θανάτου γίνεται εύκολο το ταξίδι της ψυχής.

Αντίθετα όσοι προσκολήθηκαν στα γήινα γίνονται φαντάσματα που τριγυρνούν στα αγαπημένα τους πράγματα. Αυτά εκφράζουν τις απόψεις του Πλάτωνα και άλλων αρχαίων φιλόσοφων.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  ΕΤΣΙ ΝΙΚΟΛΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑ ΤΟΝ ΛΑΚΑΜΑ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝ, ΕΥΓΕ
 2. 0
  0
  πως γνωριζει το παλικαρι οτι ο ηλιος εχει χρωμα λευκο και οχι κιτρινο οπως φαινεται απο την γεα;
  κοζανι περιμενο σχολιο σου
  "… Επλησίασα τα όρια του θανάτου, επέρασα το κατώφλιον της Περσεφόνης, ωχήθην επί όλων των στοιχείων και επέστρεψα επί της γης. Είδα τον ήλιον να λάμπη με το απαστράπτον λευκόν φως
  • 0
   0
   Ο Ήλιος μας, ως αστέρας μεσαίας θερμότητος, μπορεί να φαίνεται κίτρινος, κυρίως, κατά το μεσουράνημα, αλλά το φως του είναι λευκό.
   Το λευκό φως αναλύεται στα 7 χρώματα της Ίριδος, ή του Ουράνιου τόξου.

   Πρώτος ο Αναξιμένης (585-527 π.Χ.) διατύπωσε την άποψη, ότι «το ουράνιο τόξο δεν είναι αποτέλεσμα θεϊκής ενέργειας αλλά μετατροπή των ακτίνων του Ηλίου σε συμπυκνωμένο αέρα»

   Τα χρώματα της Ίριδας (παραδοσιακά):
   1) μωβ
   2) βαθυκύανο (μπλε)
   3) κυανό (γαλανό)
   4) πράσινο
   5) κίτρινο
   6) πορτοκαλί
   7) κόκκινο

   Απόλλων… όπως και στη Θεά Αθηνά, ιερός αριθμός του είναι το Επτά (δηλαδή ο αριθμός της πληρότητας, του πνεύματος και του μακροκόσμου).

   Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του την Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια. Η λύρα του αρχαίου Θεού Απόλλωνα είχε επτά χορδές. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών. Οι βυζαντινές μουσικές νότες είναι 7, δηλαδή οι εξής: πα, βου, γα, δε κε, ζω, νή. Αλλά και στο πεντάγραμμο διαβάζουμε επτά μουσικές νότες: ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα, σι. Στην Αρχαιότητα στην αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών. Ο Πλάτων θεωρούσε καταλληλότερη ηλικία για έναρξη μάθησης των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα την ηλικία των 7 ετών. Θα πετάξω μέχρι τον έβδομο ουρανό από την χαρά μου συνηθίζουμε να λέμε και σήμερα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι ο αριθμός 7 έχει ιδιαίτερη σημασία στη φύση…
   http://www.taxydromos.gr/article.php?id=101703&cat=10

   Λευκό Φως & τα 7 Χρώματα της Ίριδος
   http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C107/144/1031,3722/
   Ήλιος
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%89%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82

   ΑΠΟΛΛΩΝ (γεν. Α-ΠΟ-ΛΛΩ-ΝΟς) = ο από της Α = Αρχικής Δυνάμεως,
   ΠΟ = Πύρινος, ΠΟΛΛΩ = Πάλλων, ΝΟς = Νους.
   http://ramafa.gr/pinakas2.html
   ο ΑΠΟΛΛΩΝ, ως Δ-ΗΛΙΟΣ, ταυτίζεται με τον ΗΛΙΟ τον Δήλιο (=φανερό) ο οποίος ΔΆΛΕΙ στην …ντάλα του & ΔΗΛΕΊ (=φανερώνει τα πάντα *) & γίνεται ένας ΔΕΛΉΣ, "μας κάνει τον ντελή" (= τον άγριο) όταν μας στέλνει τους καλοκαιρινούς καύσωνες.

   * Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον, με το «…απαστράπτον λευκό του φως…«
   Εδώ, βεβαίως, μιλά για τον Ήλιο του Μεσονυκτίου, τον Πνευματικό Ήλιο.
   «…Ο ήλιος ο διαπερνών τα σκότη και φωτίζων μέσα εις την νύχτα! Ο ήλιος ο σώζων αλλά και ο κατακεραυνώνων …."
   Μιλά για την Πνευματική Φώτιση, που διαπερνά τα σκότη της Αμάθειας & ως
   Ήλιος της Δικαιοσύνης, …σώζει ή κατακεραυνώνει, όπου & όπως πρέπει,
   διότι…
   Κλῦθι μάκαρ, πανδερκὲς ἔχων αἰώνιον ὄμμα,
   Τιτὰν χρυσαυγής, Ὑπερίων,
   …πασιφαής, κόσμου τὸ περίδρομον ὄμμα,
   …δεῖκτα δικαιοσύνης,
   …πιστοφύλαξ,
   …πᾶσιν ἀρωγέ, ὄμμα δικαιοσύνης, ζωῆς φῶς·
   Ορφικός ύμνος Ήλιου

   art
 3. 0
  0
  Μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον.
 4. 0
  0
  Προς την φιλη Art

  Μπορεις να μας δωσεις μια παρομμοια αναλυση και για το ονομα ΑΘΗΝΑ?
 5. 0
  0
  Είχα στείλει για Αθηνά, χθες, αλλά κάπου χάθηκε, μάλλον.
  Κάποια στιγμή, θα ξαναστείλω, εδώ, ή σε άλλο σχετικό άρθρο.

  art

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί