20:31 - 15/12/2014

ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΛΕΟΝ… Αμερικανικά μεταγωγικά μεταφέρουν οπλισμό στην Ουκρανία παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις…

Στην Ουκρανία άρχισαν να φτάνουν μαζικά, μεταγωγικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν οπλισμό για τον ουκρανικό Στρατό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Ολα ξεκίνησαν μετά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο περί παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και την έγκρισή του από τον πρόεδρο Μ.Ομπάμα.

Χθες η Μόσχα με την σειρά της έδειξε ότι είναι έτοιμη για επέμβαση σε περίπτωση που ξεκινήσει η ροή αμερικανικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου: Στελέχη της Δούμα, δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν νομοσχέδιο το οποίος θα εγκρίνει την χρήση στρατιωτικής βίας από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποτελέσει η περίμετρος της χώρας πεδίο αποθήκευσης ΝΑΤΟϊκών όπλων που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της ρωσικής ασφάλειας.

Στα τέλη Ιουνίου, η Δούμα ανέστειλε την απόφαση σχετικά με τη χρήση του ρωσικού Στρατού στην Ουκρανία, αλλά με την υποσημείωση ότι «η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει αν η Ουκρανία δεν ακολουθήσει πολιτική που να συνάδει με τους σκοπούς της ειρηνικής διαβίωσης των δύο χωρών και επιτρέψει σε ξένες δυνάμεις να αναπτυχθούν στο έδαφός της».

Είναι φανερό ότι στην Ουάσιγκτον δεν προβληματίζονται από την πιθανότητα ενός β’ γύρου συγκρούσεων, στον οποίο όμως ο ουκρανικός Στρατός θα αντιμετωπίσει την ρωσική στρατιωτική μηχανή.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2008 με την εισβολή της Γεωγίας σε Οσετία-Αμπχαζία και ακολούθησαν τα γνωστά αποτελέσματα.

Τα αεροδρόμια του Χάρκοβο, του Dnipropetrovsk και της Zaporizhia έκλεισαν την πολιτική τους λειτουργία για αόριστο χρονικό διάστημα, κατόπιν αιτήματος του ουκρανικού Στρατου.

Και οταν μιλάμε για Χάρκοβο αναφερόμαστε στην πλέον «ρωσική» περιοχή της Ουκρανίας, περισσότερο και από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, η οποία δεν ακολούθησε στην εξέγερση της άνοιξης πιθανότατα γιατί δεν υπάρχει καν ανάγκη να υπάρξει εκεί εξέγερση: Το 80% των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι…

«Κλείστε τα κατά την διάρκεια παραλαβής των φορτίων από τα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη»

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «Η εκφόρτωση εξελίσσεται του αμερικανικού οπλισμού ξεκίνησε». ενώ η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Σ.Λαβρόφ και Τ.Κέρι, η οποία αναμένοταν στις 15 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε επειγόντως σήμερα σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση.

Στο αεροδρόμιο του Zaporozhye τοποθετήθηκαν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk M1 και έχει οχυρωθεί η περίμετρός του.

Ένας από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο για την υποδοχή των στρατιωτικών αεροσκαφών που μεταφέρουν τον οπλισμό,
συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Χάρκοβο και το Δνείπερο. Ο οπλισμός αναμένεται από τις ΗΠΑ. Παρόμοια η κατάσταση και στο Dnepropetrovsk.

Στα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνουν και Αμερικανοί στρατιωτικοί-εκπαιδευτές. Το ρωσικό ΥΠΕΞ απάντησε με προειδοποίηση για «ριζοσπαστική απάντηση»

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Χάρκοβο εμφανίστηκαν 50 στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, οι οποίοι μιλούσαν πολωνικά, ένας από αυτούς μάλιστα επιτέθηκε στους ρωσόφωνους κατοίκους όταν πήγαν να τον φωτογραφήσουν και τους απείλησε «Μην τολμήσετε να το κάνετε αυτό».

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov δήλωσε ότι η χώρα του ανησυχεί για την κινητικότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.

Σύμφωνα με επίσημες στρατιωτικές πηγές της Μόσχας που επικαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία έχει καταρρίψει τον τελευταίο μήνα αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της χερσονήσου από την Χερσώνα, την περιοχή που είναι μέχρι σήμερα υπό ουκρανικό έλεγχο στα βόρεια της χερσονήσου.

Αυτά τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη είναι ξένης προέλευσης, δεδομένου ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει ούτε αναγνωριστικά αεροσκάφη ούτε στρατιωτικό προσωπικό που να γνωρίζει το χειρισμό τους, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ

Οι ουκρανικές μονάδες διεξάγουν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις μέσω των ξένων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενώ παράλληλα ενισχύουν τα στρατεύματά τους κοντά στην Κριμαία, όπου σήμερα οριοθετούνται τα ρωσικά σύνορα.

Υπάρχουν μαρτυρίες των κατοίκων ότι νέες μονάδες εφέδρων έχουν εγκασταθεί στις γειτονικές ουκρανικές περιοχές . Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Stepan Poltorak επιβεβαιώσε ένα νέο κύμα »κινητοποιήσεων» σε αυτές τις περιοχές. Όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση στην χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία επανέκτησε εδώ και έξι μήνες.

Ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας θα δπανηθεί για την ενίσχυση του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και την εκπαίδευση 150 βατραχανθρώπων. Ως γνωστόν οι Ουκρανοί βατραχάνθρωποι είναι κάτι σαν ανέκδοτο οπότε αυτό σημαίνει, ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να σχεδιάσουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς όχι μόνο στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και στην ίδια την Κριμαία.

Το ερώτημα έιναι γιατί οι Αμερικανοί θέλουν να σπρώξουν τους Ουκρανούς προς μια βέβαιη αυτοκτονία. Ίσως γιατί είναι διαθέσιμοι να χάσουν και την ανατολική Ουκρανία και να εντάξουν ότι απομεινει από την δυτική Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» στην ρωσική Δούμα Μ.Emelyanov μόλις χθες δήλωσε ότι «Η Δούμα μπορεί να δώσει στον πρόεδρο την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύσουν με όπλα το Κίεβο» .

«Η απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ (για την δυνατότητα χορήγησης όπλων προς την Ουκρανία) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Η απόφαση αυτή υποστηρίζεται από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πιέζοντας παράλληλα την Ρωσική Ομοσπονδία να λάβει και αυτή με την σειρά της τα αντίστοιχα μέτρα.

«Θα συζητηθεί η χορήγηση του δικαιώματος αυτού, από την Δούμα στον Ρώσο πρόεδρο, ώστε να δύναται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Ουκρανίας σε περίπτωση ουσιαστικής απειλής για την Ρωσία, και όχι να περιμένει την ώρα που Ουκρανία θα είναι πλήρως εξοπλισμένη, αποτελώντας κίνδυνο για την Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Emelyanov, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση των ΗΠΑ καταδεικνύει ότι «η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία. Επιπλέον, αν κρίνουμε από τις ενέργειες του αμερικανικού Κογκρέσου, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την μετατροπή της Ουκρανίας σε πυριτιδαποθήκη κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο βουλευτής.

«Σε λίγα χρόνια, η Ουκρανία θα είναι μια φτωχή και πεινασμένη χώρα, με ρωσοφοβική κυβέρνηση , η οποία θα έχει μεταφέρει στον πληθυσμό της το μίσος κατά της Ρωσίας , θα είναι οπλισμένη μέχρι τα δόντια, και η απροθυμία της ίδιας, αλλά κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν τα πραγματικά σημερινά σύνορα της Ρωσίας, θα προκαλέσει μια τεράστια σύγκρουση», πρόσθεσε ο ίδιος .

Η ρωσική Δούμα σε έκτακτη συνεδρίαση της 1η Μαρτίου είχε εγκρίνει ομόφωνα έκκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Δεδομένου ότι ο αμερικανικός Στρατός συγκεντρώνεται σε Πολωνία , βαλτικές χώρες, και ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζει δύναμη ταχείας επεμβάσεως, ενώ από την άλλη πλευρά η Ρωσία εξοπλίζει σαν «αστακό» την Κριμαία, η Μόσχα δεν θα έχει την πολυτέλεια να επιτρέψει την ύπαρξη ενός επανεξολισμένου και εχθρικού κρατικού μορφώματος σαν την Ουκρανία στα σύνορά της.

defencenet

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Οι νατοϊκοί έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας και άλλες τόσες στα σύνορα άλλων χωρών με την Ρωσία. Από τα μέσα του 2013 ο Πούτιν είχε διατάξει την στρατολόγηση 400.000 νεοσύλλεκτων μέχρι την άνοιξη του 2015 και ζήτησε να προωθηθεί η μονιμοποίηση κάποιων έμπειρων αξιωματικών με ανανέωση των συμβολαίων τους. Δεν πρόκειται απλά για επάνοδο του ψυχρού πολέμου. Ετοιμάζονται για μεγάλη αντιπαράθεση.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί