10:15 - 02/11/2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ: ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς πωλεί μέσω διεθνούς μειοδοτικού σταθμού η αλβανική κυβέρνηση, αλλά το διιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον (πρέπει να…) εντοπίζεται σε έναν από αυτούς τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου.

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο η τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.

Τελικά το πουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε πλειοδότρια την Πέμπτη την «Kürüm International Sh. A.», ενώ ο αλβανικός τύπος αναφέρει πως η οικογένεια Μπερίσα και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.

Η ιδιαίτερη και κρίσιμη «λεπτομέρεια» είναι ότι από αυτό το Υ/Η γίνεται η ενεργειακή διασύνδεση Αλβανίας-Ελλάδος και ηλεκτροδοτείται μεγάλο τμήμα της χώρας μας!

Δηλαδή σε μία κρίση αρκεί με κάποια δικαιολογία «να κλείσουν τον διακόπτη» οι Τούρκοι και να βυθίσουν ολόκληρα τμήματα στο σκοτάδι!
Αυτό που αποφεύχθηκε – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – στα νησιά του Α.Αιγαίου, να ηλεκτροδοτούνται δηλαδή από την Τουρκία, παρά τα φιλόδοξα σχέδια του τότε υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τώρα μας έρχεται από τον Βορρά!

Μ’ αυτή την κίνηση οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ΒΔ της Ελλάδος, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα.

Το έργο το είχαν χρηματοδοτήσει οι Γερμανοί (KfW) κόστισε περίπου 13Μ€, με τα μηχανολογικά να τα έχει αναλάβει Αυστριακή Εταιρία (VOITH S.A.) και τα ηλεκτρολογικά η εν γνωστή Siemens Ελλάς του Χριστοφοράκου.

Αν σνδυαστούν όλα αυτά και με την πώληση των μαρινών (Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη απέκτησε η D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus γεγονός που σημαίνει ότι πλέον περνούν στα χέρια του γνωστές μαρίνες στην Ελλάδα, όπως των Γουβιών στην Κέρκυρα, και της Λευκάδας. Ο όμιλος διαθέτει μάλιστα ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας, ενώ έχει αποκτήσει και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου), βλέπουμε ότι η χώρα υφίσταται μια πρωτοφανή οικονομική επίθεση τόσο στην περιφέρειά της, όσο και στο εσωτερικό της από την Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τουρκικος ανήκει σε έναν εκ των μελών του τουρκικού βαθέως κράτους…

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  Να τα πάρουν όλα και να μην αφήσουν τίποτα!!!!! Στα τέτοια μας!!!!
  Όλα έχουν προβλεφθεί στο σχέδιο τυ Θεού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NO PROBLEM!!!!!!!!!!!
 2. 0
  0
  ωραια αντε να δωσουμε και κολο τωρα στους τουρκους
  • 0
   0
   Τον δίνουμε χρόνια τώρα. Λεβέντη αρκετή βαζελίνη έχουμε αγοράσει απλά θέλουν να μας κάνουν να μην μπορούμε να αγοράσουμε και άλλη. Πρέπει να πονέσουμε. Απλά έλεος με κάθε γύπα της πολιτικής που έχουμε μπλέξει.
 3. 0
  0
  οταν οι τουρκοι αγοραζαν τις ελληνικες μαρινες δεν ελεγε κανεις κουβεντα τωρα πια ειναι αργα για δακρυα, παντος για "τουφεκια" που λετε ειναι μια καλη φιλη benelli m4 την λενε ειναι λιγο ακριβη αλλα τα κανει ολα!
 4. 0
  0
  Επιστροφη στην κ α ν ο ν ι κ ο τ η τ α…………το πιασατε το υπονοουμενο,ετσιιιιιιιιιιιιιιιι……….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί